Živé krmivo
To musí ale celkem trvat než se rozhodnou vylézt, když je k tomu nijak nepřinutíš ne?
Já to dávam na sítku a oni vypadaj...
Ahoj. Když jsme u toho. Jak ty červíky z hub dostáváš? Já červivého hříbka nakrájím na kostky a ty kostky dám do sklenky s vodou. Červíci sami vylezou a spadnou na dno sklenice. Pak červíky scedím a propláchnu. Je to celkem dobrý a relativně bezpracný, akorát z toho hříbka se ve vodě uvolní i jiný bordel, který se mi do akva dávat nechce. Tak mě právě zajímá, jestli to nejde nějak lépe.
Jak na to jdeš ty?
Čauky, no jasně, je to pro ně výživná bomba a můžou se po nich ,,utlouct,,. Dávám i červíky z houbiček...
Ahoj, mohou rybky červy z třešní? Vrtule nebo jak se to jmenují?
Starší reakce
11 10.05.2020 19:28 R vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostliny Starší reakce
Tak červenou dafnii mraženou jsem asi ještě neviděl většinu jsem nalil do jezírek tohle je jen zbytek co už je v mrazáku.
V Praze to není, tam jsem chodil na Prosek k metru do parku jestli je to už napuštěné.
Kam chodíš lovit, je to v Praze?
Tohle bahno je to co kupuji jako mražený?
Starší reakce
Díky, uklidnil jsi mě, nerad bych udělal chybu
Tak v pytlíku se mrskaj jen co je pravda
Tak vidíš... Takhle balených se nebojím... Když někde kupuju jen v kelímku a není známej původ, tak mám strach, ale stejně nikdy nic...
Z fotky nepoznám jak je živá/mrtvá. Já ji skladuju v plastové pixle asi ve 2 cm vody. Pokud se mrská, tak s ní krmím. Většinou vydrží živá tak dva týdny.
A beru to na odměrky v odchovně. Když s tím krmí on, profík, tak to považuji za celkem bezpečné. Půlku vždy hned zamrazím. V těch pytlíčkách mi toho přijde málo za tu cenu.
To právě nechci, chtěl bych aby si užili lov, navíc všude čtu že živé je pro ně nejlepší
Ok, taky jsem si právě říkal, ale pro jistotu se zeptal
To je cajk. Otevřu, čuchnu jestli to nesmrdí, naliju do průhledný misky, přidám vodu, scedím. Krmím... Nikdy nic.
Jestli se bojíš, hoď to do mrazáku a budeš mít mražený úplně stejný jako jsi používal do teď.
Koretra je dravec nemá v sobě žádné bahno, stačí dobře propláchnout a je to.
Díky, ty jsi mě uměl vždy povzbudit
tohle je ona
Klidně jim tu koretru dej.
Já tvůj zdroj neznám ale krmím s ní pravidelně a zatím je to ok. V lednici vydrží živá celkem dlouho. Akorát jim vyměním jednou denně vodu a vyberu těch pár co pojde.
Jediná 100% jistota, že ti neonemocní ryby, je nechovat je.
S rostlinami? Jsem netušil že si mohu něco dotáhnout, ale většinou je kupuji od Rataje, invital nebo auqadaho, nebo od asi 3 lidí jinak ne, jednou jsem to porušil a dotáhl si nezmara.
Jinak, ok, tak já jim ty živé koretry nedám a vyhodím je raději, když si tak čtu co píšete tak dám raději mražené
Tak chce to najít dobrou lokalitu a nemusíš se bát. Z rostlinami jsem si dotáhl horší věci. Chce to dobře prohlédnout a přečíst si rady starších a vyrazit.
To vypadá fakt chutně ????při mém štěstí je otrávím, protože nebudu vědět co chytat a co s tím
raději bych se spolehl na koupi
Pokusím se zjistit co se dá
Grindal je jednoduchý, kdyby jsi bydlel blíže, tak bych ti dal násadu. Zkus se poptat v okolí.
O tom bych musel něco načíst, doteď jsem se o živé moc nezajímal
Tak u mě jsou zvyklé hlavně na mražené, sušené mají tak 1x max 2x do týdne. Klidně bych živým krmil častěji ale pořád se obávám průšvihu
Edit: V čem to udělá škodu? A když jsou zvyklý na mražený tak je krmení živým ok nebo to může udělat škodu taktéž?
Nesmíš se tak moc bát, nějaké riziko je u všeho.
S koretrou jsem nikdy neměl problém, ale musíš mít dobrý zdroj. Na Ostravskou burzu jezdí Polský pár a ti prozatím vždy měli koretru v super kvalitě. Ale nemají jí vždy.
Každopádně pokud chceš krmit živým, tak jím ho dávej pravidelně a když nebudeš mít, tak mražené. "Přilepšit" 5x do roka živým krmivem rybám zvyklým na sušené udělá víc škody jak užitku.
Takže živé raději nekupovat?
Minimální riziko je u živého, které si vypěstuješ na zahradě v nádobě bez ryb. Já v nádobě na dešťovou vodu lovím larvy komárů. Ale můžeš tomu vyhradit samostatnou nádobu a něco tam vypustit (perloočky, buchanky, nebo něco podobného, nemám zkušenosti).
Případně u suchozemských živočichů. Krmím větší ryby moučným červem a viděl jsem prodávat i relativně malého moučného červa (cca 1cm délky, průměr do 1mm).
Aha, tak teď nevím nic
chtěl bych jim dopřát něco víc, všude čtu jak je živé prospěšné ale mám obavu
Takže se nemusím ničeho bát? Jestli si dobře pamatuji je to od firmy live is live nebo tak nějak, můžu vyfotit sáček. Případně máš ještě nějaké typy na živé krmivo které je bezpečné? Pokud vůbec takové je
nevyznám se v tom, u mraženého to neřeším, až na nítěnky dávám v podstatě vše úměrné velikosti ryb, mraženého netuším nic, zkoušel jsem tu hledat a mnohdy se názory dost různí tak se zkouším dopátrat jak to je
Záleží, kde to nachytáš. I u koupených je riziko zavlečení nákazy.
To já taky v přírodě jsem jich nikdy moc nechytil.
Já je koupil
Ano stačí jen jí nachytat.
Ahoj, chtěl bych zkusit dávat mým rybám živou potravu, doteď krmím převážně mraženým a občas sušeným, vím že nítěnky a petentky jsou rizikem. Které rizikem nejsou nebo jsou minimální? Například koretra? Stačí ji jen vzít přes sítko propláchnout a dát do akvária ? Případně na co si dát pozor. Díky za rady.
Starší reakce
A stalo se ti někdy, že by tohle krmivo nebylo v pořádku? To stejné kupuju na burze v Brně a posledně bylo mezi dafniemi spousta mrtvolek, smrdělo to fest a všechny čtyři pytlíky jsem musela vyhodit
Příště si to holt před zakoupením pořádně prohlídnu.
Pokaždé si z Kroměříže dovezu živé krmení, jen Nitěnky jsme vynechal, protože nejmenší množství měl plný kelimek za pět pětek a to je na moc dlouho.
Starší reakce
Starší reakce
Čauky, uchovávám je vždy v nádobě s čistou vodou z kohoutku. Dřívkem „promíchám“ abych je oddělil a sliju „bordel“ a co nejčastěji vyměňuji vodu. Vydrží mi i 2-3 týdny.
Nitěnky nezkrmuj hned. Tak týden je nechej v lednici v mělké nádobě s vodou, stačí pár cm. Několikrát denně proplachuj pod tekoucí vodou. Pak s nimi teprv začni krmit. Ale v jejich proplachování pokračuj dál. Vydrží celkem dlouho, 2 týdny v pohodě.
S dospělou živou artemií neporadím, nemám zkušenost.
Dafnii, kterou nezkrmím většinou rovnou zamrazím. Nechám si jen krmnou dávku v 5 l sklenici na další den a té vzduchuju.
Dát tam všechno hned není dobrý nápad. Ryby jsou schopny sežrat víc než snesou. Některé ryby jsou doslova schopny prasknout. A překrmení není dobré ani pro akva jako takové.
Někdo by to udělal třeba jinak.
No to jo
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 12 13
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 20970x