Živé krmivo
0 25.02.2013 15:13 LadyBeetle Nu, je mražené. Mám ho od jednoho chovatele, který se mi zdá velmi zkušený. Myslím, že by neprodával ani sám nekrmil něčím, co není dobré. Jen mi vypadl název těch "červíků". Jsou červení, cca 1 cm dlouzí. Někde jsem právě četla, že pokud je živé krmení moc tučné, že to není pro rybky dobré.
Pokud je kvalitní, pestré a čisté tak klidně denně.
Starší reakce
Já to tedy dělám přesně podle návodu - liju to tam i s tou tekutinou. Vzhledem k tomu, že největší pytlík nemá ani 2dl a mé akva má 300 litrů a že tím krmím asi tak 2x týdně, tak se opravdu nějakého zatížení odpadními látkami nebojím.
Jinak zkoušel jsem, jak dlouho vydrží ty koretry, a po 2 měsících byly všechny živé. Naučil jsem se nedávat je hned z ledničky, ale nechat je nahřát na teplotu vody v akvárku. Pak jsou koretry mnohem víc čilé a lov je pro rybky náročnější... což si myslím, že je správné.
Tak jsem to propláchnul a polovinu tam šoupnul - fakt se to hýbe
Koukali na to, ale jen chvíli, pak začala rvačka.
Tak ono se to všichni co se na to video mrknou i dočtou, ale je dobrý na to stále upozorňovat, přecijenom ne všichni se podívají.
Každopádně doporučím přecedit a propláchnout pod tekoucí vodou. Tím, že by jste to nalil přímo do akvárka, zbytečně zvětšíte zatížení vody odpadními látkami.
Martin Honzejk
Koupil jsem na burze živé koretry a jsou v takovém čirém roztoku (takový řidší zulc). Prodavač říkal, že v něm vydrží až 14dní v lednici a taky že se to lije rovnou do AQ i s tím roztokem. Víte někdo co je zač ta tekutina a zda se to takto dávkuje?
Starší reakce
jsem se musela podívat,na co mám odpovědět
ke kostelu nechodím,tam bývá dost rybářů.mrkni se na Jarkovského jezero.najdeš to na netu
Dneska jsem na burze koupil zive krmeni, nevim jestli nitenky nebo patentky..jaky je rozdil? Tady pisete ze nitenky jsou nic moc, mam je vubec poprve zive koupil jsem jen na zkousku jsou v uzavrenem pytliku.Koupil jsem je od polaku. Jak je dat do akva bez te vody? Mam je tam vubec davat nechci si nic zavlect.
Starší reakce
Mám na terase dva sudy, v jednom je delší dobu odkalená voda z akvárek plus dešťovka, v druhém voda přímo z potrubí plus slepičince. V prvním nenajdu ani jednu komáří larvu, v druhém je po pár dnech mraky larev, takže můžu potvrdit, slepičince fungují
Jsou tam i sem tam červené larvy, to je nějaký jiný druh komára? Myslela jsem, že ty červený larvy jsou odněkud z dovozu
Starší reakce
Se divíš když vědí, že když vejdeš, že dostanou nějakou mňmaku? Teď si představ jim nalejt komáří larvy. Zobnou larvu, vyskočí, daj ti pusu jako poděkování a šup zpátky do vody.
Osobně jsem si vzal vždycky nějakou sklenici nebo nádobu, naplnil vodou, nachytal larvy a okamžitě lil do akvárka. A voda začala vřít.
0 21.05.2012 00:46 jjirkaaa – Dezinfekce
Máme na zahradě sudy s dešťovkou, kde se to jen hemží vším možným, zatím jsem identifikoval komáří larvy. Zkoušel jsem je proprat v čisté vodě, aby se pročistili před tím, než jsem je hodil rybičkám. Nemáte někdo zkušenosti s nějakou dezinfekcí živé potravy před skrmením? Tak aby zůstala živá
Nebo to není potřeba, když je to voda ze sudů kde ryby nejsou?
Starší reakce
Mockrát ti děkuji.Dnes jsem tam byl a nlovil jsem jich 100
tak ono tam určitě něco bude, ale teď je ještě chladno, moc toho není... ale pro potěr je to dostačující na několik dní.....
To musíš jít k tomu rybníku s nějakou síťkou otestovat. Ideál je když tam nebudou ryby, minimalizuje se riziko přenosu nemocí.
Potžebuji poradit
Bydlím na vesnici a máme tady rybník
Myslíte že bych zde mohl něco sehnat???
Děkuji za odpověď
Ps V obchodě se mi to nechce kupovat
Starší reakce
Jindřichův Hradec? tak to si pročti
www.koblasa.cz beru od něj po krabičce patentek po každé když jede okolo
0 06.01.2012 19:48 MrBlack Jsem z J. Hradce a bohužel na burzu se asi jen tak nepodívám
a tady vubec nic sehnat nemužu. Skusim se podivat na to aukro dik.
a odkud jseš? na burzách, nebo na aukru seženeš grindal, roupice, nitenky, patentky no snad cokoliv
Starší reakce
Kdepak, to nebude tak rychlé
zajímavý článeček
třeba to taky jednou v rámci experimentu vyzkouším.
už jsi byl lovit v Pardubkách?
to už jsem taky od někoho slyšela a tiše závidím
ale bohužel u mě nemá moc šancí..vydrží maximálně do druhého dne
Mě se zase buchanka množí v akváriu. Ale dost dobrý způsob, určitě se hodně lidí bude inspirovat.
jelikož jsem lenoch a 3x do týdne se mi nechce vyrážet se síťkou k rybníku,zkusila jsem si je nějak uchovat.dala jsem část nalovených buchanek do kýble,přidala slupku od banánu a přebytečné rostliny- riccii a šoupla to na balkon.Buchanky mám takto už asi měsíc a jsou jich v kýblu kvanta.Takže jen scedím,propláchnu a do kýblu doplním vodu.Ještě musím promyslet,jak to udělat,až začnou mrazy
To jen tak pro inspiraci,i když věřím,že i vy ostatní máte nějaké tipy na uchovávání
Starší reakce
skoro jak je to označení 24 na mapě.když se mapa zvětší,tak to bude vidět po pravé straně (směrem k mostu do Svítkova).je to taková louže
není zač,ještě upřesním,je to tak v půlce cesty mezi železničním mostem a svítkovským mostem.
0 14.12.2011 11:25 Stingray – vodní berušky
Jsou vodní berušky vhodné jako živé krmivo?A dají se nějak množit?
Díky, mrknu
já jsem z Rosic nad Labem,tak chodím lovit na bývalé slepé rameno Labe.Teď se to jmenuje Jarkovského jezero.(dostaneš se tam po cyklostezce z Polabin podél Labe...až směrem k mostu do Svítkova).včera jsem tam za celou dobu potkala i jinýho akvaristu,hlásil,že nalovil půl kýble.
V kterejch místech ? Občas do Pce jezdím
no,od Zábřehu pěkný kousek
u nás v Pardubkách na jezeru,ale už jsem musela prolomovat led
A kdepak jsi lovila?
Starší reakce
no nic strašného se nestane, podívej se k mouchovy, co hrozného se nestane, ikdyž on to měl rozmražený asi dýl
nemalo -to je pravda...ale nic "strasne" sa tomu nestane
mrazene sa daju kupit tusim aj 1/4 alebo 1/2kg balenie mr.patentiek
tam nikomu skalpel nepomze...-bud nalame? alebo rozmrazi a "naporcuje" komu ako treba
netreba z toho robit vedu
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 12 13
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 20970x