kdyby si chtěl populaci posílit nějaké tequili ti bezproblému dám, mám mladou skupinku cca 15 kusů co rodí i když vždy po pár mláďatech ale rodí, potom mám okolo 30 mladých různého stáří, 3 páry jsem nedávno dal Tomášovi braunerovi, potom mám ještě druhou skupinu o 11kusech, která již nerodí, nemnoží se, jsou to letité ryby, na některých je i stáří už vidět, mají 80l akváro, ač se už množit nikdy nebudou, neřeším to u žádného druhu tak, že bych se jich zbavil, dlouhou dobu mi dělali radost odchovy a nezaslouží si proto abych se k nim zachoval tím že půjdou pryč, co mě těší, že i tak se mají čile k světu a patentky mě s chutí berou z ruky nebo lžičky. také se udělal zas krok blíže k mému "skleníku", nevím zda jsem se o tom někdy zmiňoval ale přibližně před 7 lety při rekonstrukci zbylo spousta materialu, bagr když už tu byl mi vyhrabal část základů k desce po bývalé kůlně, teď je tedy deska 5,5 x 6m, vždy když se na domku něco předělává a zbyde materiál, než abych ho vyhodil nebo někde dlouze skladoval tak ho využiji na tento skleník, nebo místnost či jak to nazvat, v současnosti je k desce udělaný odpad, přípojka pro budoucí radiatory, přívod studené vody, letos přibyde i přívod elektriky, jak na světla tak zásuvky, zbylo mi dost kabelu a i nějaká ta zásuvka s ochranou ip44, za domem mám docela dost obvodových cihel co již nevyužiji a stará okna, před dvěma lety jsem měnil nová a tyto použiji na tuto místnost, abych vše zkrátil, tak tato místnost bude sloužit podobně jako tvůj skleník na rybky, bude vytápěná z domu, z kotle tak tam budou moci být celoročně, ale zredukuji to na jedno vetší nebo dvě menší jezírka, každé max 1500l, na spodu místnosti bude substrát do něho konečně zasadím tropické rostliny a keříky, kterých je doma poměrně dost, vždy zasadím pecku nebo nějaké semínko a ono se to většinou chytne
, místnost bude sloužit jako voliera ke kompletu té stávající 9m dlouhé co už mám, ale v této s jezírky budou vlhkomilní drobní pěvci, což je priorita, ale toto je opravdu hodně vzdálená budoucnost, v jezírkách by měli být ryby na volno bez košů a tam zůstanou svému osudu, mladé co přežijí tak přežijí, ale vzhledem že budou mít členité dno, budou osázené věřím že vždy něco přežije aby se populace udržela, příští rok bych chtěl konečně udělat obvodové zdi, jelikož ty cihly přenáším z místa na místo a všude se pletou, okna mi zabírají část stodoly a tak je aspoň rovněž zužitkuji a tím to prozatím bude končit, 9m volieru jsem tímto způsobem budoval 8let, tato místnost bude něco podobného, bude to otázka dlouhých let.