Kdyby se mi ještě rozmnožily Micropoecilia picta, mohl bych říkat, že poslední tři měsíce byly úspěšné na 100%:
Phalloceros caudimaculatus reticulatus - mám jich stále plno - beze změn. Superplodná, zdravá a udomácněná populace.
Xenotoca doadrioi - stále velké hejnko, opět se trochu namnožily, mohl bych jednomu člověku vyexpedovat tak 10 ks potěru. Akvárium s nimi vypadá s rostoucí sagitárií stále lépe a lépe.
Limia perugiae - silné hejno beze změn. Stále platí, že přestože mám odkryté akvárium a dolévám 2 cm pod okraj, nevyskočila nikdy ani jedna. Což je zajímavé, protože když je chytám a manipuluji s nimi, skáčou perfektně.
Quintana atrizona - za poslední měsíc jsem posbíral asi 12 mláďat a některá už i vrátil zpět. Mohlo by být líp, ale je to lepší, než když se nemnožily.
Phallichthys tico - mám jich dost - beze změn.
Phallichthys amates pittieri - mám víc mladých, zítra budu expedovat prvnímu člověku prvních 6 kusů potěru. Myslím, že se v akváriu pod stolem dobře udomácnily.
Micropoecilia picta - mám bohužel poslední samici a posledního samce, samici držím zvlášť, vykrmuji ji a čekám, až porodí. Poslední naděje.
Girardinus falcatus - stále solidní skupinka. Beze změn.
Girardinus metallicus - rozmnožily se mi a mám pocit, že budou ok! Bez úhynu.
Heterandria formosa - stále stejné - stabilní populace v jedné kouli a jedné váze, množí se, ale na rozdávání to není.
Neoheterandria elegans - stále stejné- pár kusů v jedné kouli na chodbě.
Neoheterandria tridentiger - poslední samička čeká na věnování.
Priapichthys nigroventralis - od minula jsem dostal pár od 0, stále je mám, ale samička je zase samec. U těchto ryb se někteří samci odmaskovávají až později. Blbé. Milan Murko má dva páry, uvidíme.
Skiffia francesae - stabilní populace.
Poecilia salvatoris - už se mi zase množí. Jsou menší, ale jeden sameček se vybarvuje i tak. Dnes jsem expedoval 7 kusů potěru.
Scolichthys iota - stále žijí, akorát, že z deseti jsou jen 3 samice. Ale vypadají pěkně všechny. Snažím se je krmit i jiným krmivem, než jsou grindal a háďátka.
Xenophallus umbratilis - jedna samice byl samec, takže mám z Antwerp tři samce a jednu samici. Milan Murko k nim dodal 5 kusů potěru. Pak samice porodila a jedno mládě přežilo. Z druhého vrhu jich vidím 7 a už to vypadá dobře. Zajímavé je, že grindal plivou a po háďátkách se mohou utlouct.
Poeciliopsis prolifica - stabilní populace beze změn.
Poeciliopsis gracilis - jediný úhyn ze všech zisků za poslední měsíce - jedna samička. Zbývá mi druhá samička a dva samci. Vypadají být ok.
Dunajské gupky - samozřejmě stále jich mám plno. Po napsání článku o nich registruju vyšší znalost u veřejnosti
scobak.blog.sme.sk/…