Divoké živorodky - chov, odchov
0 22.04.2019 19:05 MikiG – Prolifiky
1 22.04.2019 18:45 MikiG – Formoska
V doprovodu tatínka
, nebo že by mlsný strejda
Jasný
V klidu
V pohodě
Hezký sou, hned bych je bral. Oni by asi už byli. Nebyly proto, že neměl "zdroj" prodejní kusy. Bohužel na ně nemám místo. A další akvárko se mi zakládat nechce
PS: chtěl jsem dát mrkajícího smajlíka, ale radši jsem se na to vykašlaš
Tak ty mám. Když tak se ozvi. Dám Ti kontakt na zdroj.
Skiffii francesae jsem taky původně chtěl. Nebyly, tak jsem místo nich vzal poeciliopsis. Rozhodně toho nelituju. Každá rybka má něco do sebe.
2 22.04.2019 18:17 MikiG – Skiffia francesae potěr
Malá Skiffia očumuje okružáka
Parádní ameky
taky jim připravují nádrž
Souhlas
Přesně jsi to vystihl
No asi tak, ne každý tu má všechny své nádrže v prezentaci
ať se daří
Přece se tu nebudeme popichovat, když máme stejné zájmy.
Ne, to jsem rozhodně nemyslel
. Jen jestli se mohu zeptat: v kolika l akvárku je máš? Nijak provokativně nemyšleno.
PS:Po dnešku v sobě taky něco mám
Sorry, myslel jsem, že to bylo myšleno provokativně. To je ta gořalka
Jsou to pěkné rybky. Jen tak. Příště nemrkám
V nádrži 80 litrů. Nemám prezentaci
Děkuju, vše v dobrém. S Jirkou jsem v kontaktu, snad by to nějak šlo domluvit. Díky za tip
Zetor napsal: Ty divoké živorodky chováš kde? Docela by mě to zajímalo.
Proč Tě to zajímá? A hlavně na mě nemrkej. To fakt nemám rád
... docela dost potěru Phalloceros caudimaculatus reticulatus a tento pátek večer jedu autobusem přes Prahu dál. Zřejmě i dvěma zájemcům mohu nabalit tak 10 kusů.
Jen jsou to tedy rybky náročné na teplotu vody. Od podzimu do teď měly 18-20°C a prospívá jim to. Přes léto je držím do 24, v největších vedrech dovedu srazit z 26-27 o dva stupně.
Formosky by se pár našlo (3 kusy potěru a jeden pár), ale netuším, jak je dostat na burzu v Ostravě.
Honzíku a ty chováš kde svoje zoogenoticus tequila, to by zase zajímalo mě
Já ti to neberu, jenom potvrzuji že se špatně shání. Mám zatím malou populaci šesti dospělců a nejspíš jen kolem pěti kusů potěru(snad bude přibývat, ale to jeden nikdy neví) a sám si je chci namnožit, tak aby populace dlouhodoběji prosperovala. Jinak bych ti ten potěr nabídl už jen vzhledem k tomu, že jsme od sebe kousek. Ale myslím, že J.Š. by ti mohl něco pustit, má poměrně stabilní hejno zkus ho oslovit. Možná má jak poslat něco příští týden na burzu do OV.
Ty divoké živorodky chováš kde? Docela by mě to zajímalo.
Choval jsem je už v akvaristickém pravěku. O chov jsem přišel z vlastní blbosti. Mám k nim osobní vztah, proto po nich teď jdu.
0 22.04.2019 15:39 MikiG – Re: jamajcan
Jj, kdysi v chovech běžná rybka
neboj seženeš. Trpělivost je akvaristova ctnost
taky jsem si na ně počkal šest měsíců.
2 22.04.2019 08:57 jamajcan 0 20.04.2019 21:53 jamajcan –
Re: 0 Ano. Ze stejné lokality
On je jamajcan má ze stejné lokality. Já s tímto druhem, již skončil.
Je to krásná nenáročná ryba, lze ji chovat v jezírku, zvládá podzimní teplotu okolo 8 stupňů, mám je z lokali sayula jalisco Mexico, samičky jsou poměrně velké okolo 8cm.
Je to Skiffia francesae. Mám ji od chovatele z Opavy.
Mohu se zeptat, kde jsi je sehnal?
Pár kusů navíc mám, ale jsem z Brna...
0 19.04.2019 16:31 jamajcan Zdravím všechny. Nevěděl by někdo, kde sehnat Ameku motýlkovou? Nejlépe Severní Morava, okolí Opavy ideální.
Na téma P. tico: Dnes dorazil Jarek Maixer, kterému jsi mě doporučil a za chvíli si odveze asi 10 ks potěru. Chtěl jsem mu chytit i jeden pár, ale nejsem toho aktuálně schopen, protože všechny dospělé se drží vzadu a já tam na ně nevidím a ani prostorové nemohu (problém hustě zarostlého akva s hloubkou dozadu 50 cm). Zašmátrám tam rukou, hejnko vyjede dopředu a zase zajede zpátky. Z nějakého záhadného důvodu se objevují vepředu až, když je tma :(.
Určitě je nafotím ale teď jsem akvária dost "prekopal" hustou zeleň jsem vyměnil za chovné PVC koše a ponechal jen pár rostlin v květináčích a v koši huste plovoucí rostlinky, jelikož neprichazel poter, teď už vím že ho stihli sežrat než jsem přišel z práce, respektive když porodili v době kdy jsem v práci byl, s chovnými kosi se situace zlepšila, takto chovám i Quadripunctatus a amates
Tvůrci hodně pracují na tom, aby byly informace co nejpřesnější. Co se divokých živorodek týče, i velmi staré články považuji za velmi přesné. Dodnes.
P.S. Luboši: Prosím, mohl bys dát fotku, jak vypadají akvária, ve kterých chováš tica?
Zmiňovaný internetový časopis doporučuji, má vysokou úroveň a dá se tam dohledat spousta zajímavých informací, které jsou na internetu často zkreslené, vždy se těším na nové číslo, protože vím že se tam zaručeně dozvím mnoho nových informací.
Ten odkaz na časopis jsem si samozřejmě stáhl a něco přečetl. Třeba ho někdy začno číst celý. Ale abych to shrnul: zoogonetic ještě v přírodě úplně nevyhynul, ale není na tom nejlíp. Děkuji vám za ohlasy
Dík, ještě to promyslím (ohledně místa) a ozvu se.
V časopise Akvárium je spousta jedinečných článku.
Markéto, proč ot. Myslím, že informace o chovu rybek, byť se jedná o expozici v zoo, může být užitečná a inspirující.
Zetore, co ti brání si ten časopis přečíst? Dala jsem ti odkaz a stáhneš si ho zdarma. Najdeš tam informace, jak je zveřejnil a nadále zveřejňuje Omar Domínguez Domínguez z Aqualabu v mexické Morelii - nikdo na světě o těch rybách neví víc
Klidně pátrej dál, ale máš to tam v češtině a vysoce aktuální. (To nejaktuálnější prozrazovat nebudu, protože to bude v dalším čísle.)
A omluva, ta reintrodukce proběhla už v roce 2016, ach ten čas letí...
MikiG - Díky, snažíme se. Tequily máme schované ve sklepě, expozice je v plánu - ať nejsme OT
L. J. určitě má nějaké zkušenosti s chovem(dyť je to chovatel a vydělává mu to, ale asi ho to neživí) , ale Markéta je asi trochu na jiné úrovni
časopis akvárium si zařaď do povinné četby
hodně info, které jen tak jinde nenajdeš
Skvělá práce v Zoo Ostrava, těch nádrží se nemůžu nabažit. Chodím několikrát ročně,přeji hodně zdaru.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 18 19
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 32595x