Kalná voda
0 03.02.2014 16:03 Martin189 chtěl bych se zeptat...v patek jsem vyměnil vodu a už druhy den je kalna :( poradte mi co s tim...vypada to jako mliko s vodou
Starší reakce
Jasně, jestli to máš jenom tak daný v akváriu, bez cirkulace(většího okysličování), tak počítej s tím, že ta nová houba nebude až zase tak dobře osídlena, takže po výměně častěji měnit vodu a neodkalovat současně s tou výměnou.
fitr mi zatím běží na staré houbě a po pár týdnech zapojím do procesu novou ta bude vetší než original.
Prozatím ne zcela funkční nitrifikace, jak to máš s tím filtrem, je tam jaká houba, píšeš v deníku že měníš, budeš měnit za větší biomolitan.
Já bych průtok zvednul.160l akva potřebuje průtok alespoň 500L za hodinu.
jinak sem razantně snížil průtok filtru
Mám tam ancistruse mrenku pakistanskou neonky razbory a skalary a kytky budu jeste pridavat. jinak koukni na profil
Tak možné to je,že to kalí dno.Jen ti ještě napíšu,že křišťálově čistá voda.Ještě neznamená zdravá voda.Musíš prostě počkat.37 ryb v 160 je docela dost.Jaké tam máš ryby.
Teď mám 37 ryb celkem a krmim mraženým jednu kostku denně a málo občas vločkové a když zapnu vzduchováni tak se to zakali ještě vice. je možné aby mi pisek zakaloval vodu i dyz sem ho opravdu kukladně propral mam JBL MANADO. a jak sem psal v akváriu mi plavou malé částecky.
Dej tomu čas.Filtruj.Hodně vzduchuj a málo krm.Vodu při výměně nech odstát 2 hodiny.Ono se to časem podá.
Vodu sem neměnil tak týden. Zákal je temeř od založení. Ale jednou jsm zkusil vypnout filraci a rano to bylo pekně čisté a k veceru to bylo opet zakalene a ve vode plavaji malé častice prostě ta voda není moc čistá. Když sem mšnil vodu tak pridávam lehce připravek od sery na zbaveni chloru a hnojivo od tetry malo kdy použil jsem 3x a ted čekám na pmmd jinak do toho nic vic neleji.
neměnit vodu jen v případě, že je to nálevník, jinak měnit pravidelně a často. Bohužel bez mikroskopu nemůžu sloužit
Ahoj. No zákal není zas taková pohroma. Jak dlouho ten zákal máš? U nových akvárií se to děje a časem se to to samo srovná. Filtrace a nevyměňovat teď vodu, jinak se ti to bude vracet. Ryby, fitrace a dobře zakořeněný rostliny ti udělají rovnováhu v akváriu a mělo by se to srovnat.
noo je to vic jak měsíc po založení a a uz v ak louhuji novou filtracni hmotu jelokož aquael hmota byla fakt mala. tak az ji rozjedu sem zvědav jestli se toho zbavím
Ahoj Lidi, mohli by ste prosím poradit s tim to problémem, mám v aq lehky zákal. Koukněte a poraďte. Dík
Starší reakce
To odkalování a výměnu vody bych tedy řešil zcela obráceně. Výměna vody 1/3 1x týdně, odkalení (dle osazenstva) 1x 2 týdny.
ok raz sa mi podarilo mať 1mesiac kryštálovú vodu čo sa mi strašne páčilo preto som odhodlaní mať 400l nádrž len vychytať tie muchy
O.K. tejden na akvárko zpomeň, nedělej nic a bude se vidět.
no dávam toho tak že to zožerú do 30sek.
To je klidně možný, je otázka jaká je ta dávka kterou krmíš. Jestli tam nasypeš, že to lítá po celým akváriu na hodně toho spadne na dno, tak stopu už máš.
Dakujem odskúšam,mne sa zdá že to bude krmivom-sera vipan
Týden nekrmit nikoho ničím a potom vodu měnit jednou týdně tu 1/3.
Pokud je mléčný typuji nalevniky
mám tam 25ks rýb,odkalujem 1x do týždna+1x do mesiaca vymienam 1/3 vody.zákal je taký mliečny
jak casto menis vodu? kolik mas v akva ryb?
Stano napsal: Mám problém stále sa mi zakalý voda po výmene 1/3 vody,vydrží tak 2-3 dni čistá a potom sa zakalý ked viete pomôžte.Mám tam filter fluval 204,2x30w 90cm-2x18w 60cm svetlo akvárium má 200l. 0 02.09.2013 18:06 Stano – kalná voda
Mám problém stále sa mi zakalý voda po výmene 1/3 vody,vydrží tak 2-3 dni čistá a potom sa zakalý ked viete pomôžte.Mám tam filter fluval 204,2x30w 90cm-2x18w 60cm svetlo akvárium má 200l.
Starší reakce
Pokud je to jenom z toho písku, tak vodu měnit, ale pokud je to nálevník, nebo i nálevník, tak vodu neměnit, jenom by se přiživoval a proto jsem radil neměnit a vyčkat, jinak jsme ve shodě.
Pokud písek není propraný tak je pravděpodobné že je to právě z něj. Ale to bych nehrotil zapnul bych filtr nacpal do akva rostliny a měnil ob den vodu a za pár dní bude po zákalu.
Taky mě ten zákal lehce s hnědým nádechem napadá jako bordel z písku, ale ať tak či tak, čas to spraví, tedy pokud nenastane nějaká neuvážené jednání ze strany tazatelky.
Nálevníci jsou samozřejmě klasika, to je všechno správně, ale tady si nějak nejsem jistý, zda v tom nehraje roli taky nevypraný nebo špatně vypraný písek
Skalky klidně vyndej, ale bude to stejný. Rostliny, čekat až nálevník odezní, číst, číst, číst a až se voda dočistí můžeš vyměnit, před přidáním rybek vyměnit určitě. Tři týdny beru jako rozumnou dobu, aby jsi po přidání ryb za dva dny nepsala do vlákna "hromadný úhyn ryb". Přečti si alespoň jeden z těch odkazů a budeš mít v tom jasněji.
čože ryby až za tri týždne? fúúha ja som chcela už v piatok ísť pre rybky........ a pred daním rybyčiek meniť vodu? nebude zase kalná? nemôže byť kalná z dôvodu tých skaliek? myslím ako drobné čiastočky prachu a tak ...
Filtr nechat běžet nonstop, ryby mají móóře času, nejdříve více těch rostlin a ryby posléze(nejdříve za 3 týdny) přidávat postupně ne všechny najednou, až se vody dočistí, možno měnit 1/3 2x týdně. Před vpuštěním prvních rybek vyměnit vodu, den na to klidně taky, ať je to sichr.
dakujme a filter mam nechat bezat? rybky tam zatial nie su
Starší reakce
0 28.01.2013 11:47 veronika – zakalená voda, chrobáčiky a žížaly
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu - zhruba pred mesiacom som objavila v štrku "behať" maličké "chrobáčiky" a dala som vzorku vody známej, ktorej manžel je entomológ, na preskúmanie - vraj sú tie "chrobáčiky" niečo ako dafnie a pre môjho rebrovníka sú neškodné (liezli po ňom a on nič neurobil, nesnažil sa striasť ich zo seba, aj pekne papá). Zdalo sa, že "chrobáčiky" sú na ústupe, lenže dnes ráno som zistila, že voda v teráriu je zakalená a na skle sú ešte menšie "chrobáčiky" (akoby mláďatá) v dosť hojnom počte, a aj dajaké malé tenučké žížaly. Náhodou mi neviete poradiť prečo sa mi voda cez noc zrazu zakalila, prípadne ako odstrániť tie "chrobáčiky" a žížaly? :( Prikladám aj fotku, sú tam vidieť tie "chrobáčiky" :( Vopred ďakujem za pomoc :(
Starší reakce
O akváriu nejsou žádný informace, tak by to chtělo co nejvíce, ideál je založit prezentaci a tam to co nejvíce popsat. Co mě tak napadá, nemáš v akváriu nějaký kořeny, který občas rádi barvívají? Jedna fotka kolikrát udělá daleko více než sáhodlouhý slohový cvičení.
0 24.12.2012 16:16 honzulda – Žlutá voda
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám 650 litrové akva. Když vyměním vodu, je průzračně čistá, ale po několika dnech začíná žloutnout a stává se hůře průhlednou. Filtr mam Eheim vnější s dostatečným výkonem pro tak velké akvarium. Vodu používám městskou z kohoutku.
Starší reakce
Tak jsem večer svítil a nic jsem neviděl takže nálevník to nebude. Navíc se mi dělá slepá hladina a když jsem ji stahoval ubrouskem tak jsem si všiml, že se ten bordel na hladině rozvíří takže jestli to nebude mít nějakou souvislost. Zatím to asi nechám být a uvidím jestli se to srovná nebo ne.
Byla tam ta prodavačka sama?
Z hlediska odbornosti bych totiž viděl ten problém spíš ve formulování dotazů...kdyby náhodou si dámy rady nevěděly, mají tam minimálně dva chlapy, které jen tak nějaká otázka nezaskočí...
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 15
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 14372x