Týrání zvířat
tak si to kup a zachran je , máš možnost.
cezarmilan napsal: Tu by bolo vhodné zistiť majiteľa a nebodaj reťazec.
www.zooworld.cz Tu by bolo vhodné zistiť majiteľa a nebodaj reťazec. Penta prevádzkuje Pet?????
Nechci něco obhajovat, ale pochybuju, že to je vše vina majitele. Králíčka si každá prodavačka, určitě i tamní samaritánka, pohladí a pečuje si o něj. I když pokud by si ho krmili ze svého, tak by asi nebyli vychrtlí. Ale co ostatní zvířata. Ať je majitel jakýkoliv, tak pokud by štírům udržoval personál vlhkost, měnil rybám vodu apod., tak těch pár dní muselo všechno vydržet.
Pokud ovšem pracovní dobu nestrávili na facebooku a drbáním králíka za uchem..

ANO

v prní řadě je třeba si uvedomit že ryby neuhynou z nedostatku kysliku ale na otravu plyny vznikajicí v bahně jako např. metan. tyto plyny se ve fomně bublinek schomažduji pod ledem a tam naslednš zamrzaji do ledu. což neni nijak nebezpečné. nebezpečí nastava až při oblevě kde se led rozpouští a nahromaděny plyn se rozpouší do vody,pokud nema kam unikat. diry do ledu umožnují odvětrávaní ale pouze v období taní . problem je v tom že v dobe tání na led není radno vstupovat. finta je v tom že vytvořena díra sice zamrzne ale už ne na stejnou hodnotu vznikne rozdíl v síle ledu a při odtavaní se otvor vytvoří dřive než na zbylé plošea plyn muže unikat. na zahradní rybničky je nejlepší umistit dve polystyren desky s otvory které jsou spojeny kapilary a svedyny do jednoho otvoru v horní desce. nebo také upuštění hladniy o 10cm u malich a u velkych nadržích vice. led se prohne a na krajich popraska a plny unika smněrem k okraji a ven .
Máme na zahradě malinkaté jezírko (rozměry tak 1x0,5 m, max. hloubka je 45 cm) a v něm několik slunek. Přežily už 3 zimy, včetně té, kdy bylo skoro -30°C. Ani tak malý rybníček ještě nikdy nepromrzl až ke dnu.

Jinak než sekat díru by bylo lepší jezírko zaházet sněhem.
...a nedělají se náhodou díry v ledu hlavně kvůli tomu aby se z vody dostávaly plyny vznikající v bahně rybníka? Někde jsem to tuším četl...
brno.idnes.cz/… karas je hodně odolná ryby , byl jsem svedkem i nekolika připadu kdy přežila i zamrznutí v ledu.
jinak na přežití ryby pod ledem stačí viška vody pod ledem rovnajicíse vyšce ryby asi bych jen znovu zduraznil že vysekavaní a vyřezavaním děr do malich rybnikčku a zahradnich jezirek pouze uškodí nežli prospěje. vlastně to neprospiva ani ve velkych rybnicich a pokud si nekdo mysli že dira 2x2m na 3ha rybniku prokisličí vodu tak at si zkusí dychat uchem jehly.
Taky tam může mít na dně prohlubeň pro ty ryby (normálně se to dělá) a to bych ani já neřešil tu díru pro karasy...zato někoho cizího bušícího do jezírka šutrem bych hnal velice rychle.
Jo, to jsem taky četl, ale jestli se tato situace bude opakovat i příští rok a bude pořádná zima... Ale sám určitě víš, jak to s těma předpovědma je

ma se začit oteplovat, zima žadná nebude.
Teoreticky 30cm by stačit mohlo, to ano, ale když byly hodně velké mrazy, tak jsme měli led na jezírku 30cm, takže bych na to moc nespoléhal.
vytvařet diry do ledu v tak malé nadrži je extremně nebezpečné pro všechny ryby!na to pozor ! pokud by bylo jezirko plné 80cm tak karasci v pohodě přezimuji,, ale i tech 40cm by mohlo stačit aby voda nepromrzla až na dno.
Byl jsem se psem na procházce a nestačil jsem se divit: procházelsem kolem zahrady, kde mají foliové jezírko přímo u plotu. Je opravdu malinké, bez filtrace, má tak 150x120x80 cm (šířkaxšířkaxhloubka) a to možná přeháním. Mají v něm nějaké karásky. V 80 cm by karas zřejmě přezimval, ale oni nechali asi polovinu vody odpařit, takže v něm zbylo cca 40 cm a navíc je ani nenapadlo, že by bylo v -8 ˚C dobré udělat do ledu díru. Karásci pod ledem stále žijí, protože je takové počasí teprve pár dnů, ale nevím jak dlouho to vydrží... Snažil jsem se doledu prorazit díru kamenem, ale je moc silný. Navíc se není možné na majitele jen tak dozvonit, protože se jedná o bytový dům. Vážně nevím co mám dělat a jak je možné, že někomu, i úplnému laikovi, nedojde, že ryby pod ledem zmrznou nebo se udusí. No, budu se tam snažit někoho zastihnout a doufat, že se oteplí.

Starší reakce
Přesné

Taky bych nu tam dal do akvária 2x3x4m a pak ji polít kyselinou.. Hrozné co se dějou za věci jen za účelem "Co se může stát.. "
Teď by se pro změnu mohla ona zase přihlásit dobrovolně k pokusu, jak dokáže silná kyselina rozleptat člověku např. pokožku.
Ukazovat v TV něco, co je nad slunce jasné, a tím zabít nevinná zvířata...nechápu.

Jo,to je hustý

,ale ten beťák na fotce je překrásnej

0 17.11.2013 13:58 flipex Starší reakce
Ale jsou tu jedny z nejfrekventovanějších a nejlepších článků, které obsahují prakticky vše co je třeba:
www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
Takže kdo chce, má návodů a mustrů až, až. Přece nejde aby každý na vše dostal návod (a ještě asi PC program na řízení AQ) a jen koukal.
Prozatím se akvárium ponechá tak jak je, neb se tím dává možnost autorovi napravit své chyby a zamyslet se nad komentáři pod nádrží. Blokace by byla prozatím kontraproduktivní, k té přikročím(e) v momentě kdy nebude ze strany majitele znát žádný posun, potom takovéto prezenatce já osobně považuji za provokační a nakládám s nima jak je třeba, tudíž dojde k té blokaci. Jinak s vláknem, jak to nedělat bych prozatím nesouhlasil a neviděl bych to jako přínosné, bohužel současná síla informací uvedených na internetu je velmi mocná a dovedu si živě představit, jak by se nějaký jedinec přesně toho jak to nedělat chytil a udělal to přesně tak, mám v této oblasti svoje několikerý zkušenosti.
Vidíš, považuji se za zkušenějšího, ale za dobrý nápad to vůbec nepovažuji. Vytvořit univerzální model jak ne, ale také jak ano, je prostě v mnohotvárnosti akvaristiky a možností její prezentování utopií.
0 28.10.2013 09:53 JoKa –
Re: FD Souhlasím s Ivaha. Sice je to hnus a vrchol nevkusu, rybám se asi 2x nedaří, rozhodně do fungujícího akva daleko, ale nevidím nic, co by se dalo nazvat týráním... Majiteli jsi dal pod nádrž dost výstižnej koment, třeba si z nich něco vezme a zjedná nápravu... Taky tam mohl nacpat oceláta s bichirem...

A rozhodně to akvo nemá 30 let. Před 30 lety se takhle skla nelepili. Navíc vypadá celkově nově. Hádám, že tam mělo být 2013, tudíž akvišku je měsíc.
Podle věku toho uživatele zřejmě půjde o akvárium zděděné, pochybuju, že ho zakládal měsíc před svým narozením

Dobre souhlasim ale nemyslim si ze po 30 letech plastovych kyti nekdo s takovym vkusem toto akvarium prekopal do prijatelneho stavu ale co zazraky se deji .........

Skrýt tu prezentaci, aniž by dotyčný měl možnost zjednat nápravu, se mi nezdá jako vhodnej postup...
Dobry den poprosil bych nejakeho redaktora ať skryje prezentaci Teuse`s NANO včera jsem ji nahlásil a moc se mi nelíbí že tu taková prezentace je děkuji moc

Starší reakce
To na mě ta slečna na chodově taky

,ale pochopila

Jo jo, tahle paní na mě koukala divně, jakože neví, co je špatně... Tak uvidíme, až tam budu muset příště, jestli bude vlnobití v jiném akva, nebo vůbec...
Oni prodavači v těchto obchodech většinou ani netuší,že ryby trpí ale nechají si často i poradit.
0 24.09.2013 16:50 JoKa – Skaláry ve vířivce
Zdravím, normálně tam nechodím, mám své oblíbené akvaristiky, ale ty většinou nemívají takové ty spotřební věci, jako hadičky, kamínky a podobně. Tak jsem vyrazil do StopShopu (Tábor). Každý akvarista, když už tam je, tak se podívá na ryby. No a nevěřil jsem vlastním očím. Asi tak 40, možná 50 mladých skalár nacpaných hádám tak do 30l. To bych ještě pochopil, obchod je obchod. No ale neodpustil jsem jim "vzduchování". Kamínek jel total naplno, z toho nešly bublinky, ale proud vzduchu. Výsledný efekt = vlny, ale fakt vlny, tak 10 cm určitě. V tom akvišku lítala voda, že by se za to vířivka v aquaparku nestyděla. Skalárky bezmocně, s tím fakt neměli šanci bojovat, létali rezignovaně ze strany na stranu... Tak to jsem se také neudržel a paní říkal, jestli má v plánu ty ryby utratit, že existují humánnější metody. No a když už byla u toho škrtítka, sundaný kryt, tak jsem jí ještě přinutil z jiného akva vylovit půlku, z velké části rozloženého tak, že to už ostatní ani neokusovali, chudáka oceláta... Smutné...
Za 4000Kc si poridim radeji 400l nadrz, pri trose dobre vule by mi to na sklo vyslo

. A zbytek nemusim pocitat, protoze kdyz uz bych mel takovou nadrz, to ostatni si poridim stuj co stuj

.
Tak tohle teda..
Jinak k tomu akvárku nahoře. Takhle nevkusné a drahé(4tisíce) akvárko bych nevzal ani zadarmo. Za 4000 si radši koupím plně vybavené dennerle nano. Tohle už je extrém. Nejhorší je, že lidi si to stejně kupují na radu prodavačů, kteří se jen snaží vydělat. Klasický trh.

A teď tam mají tetry černé

No, je to strašný pohled, ale jestli ta závojnatka v tom AQ tak vyrostla, tak má docela tuhý kořínek a asi bude i zdravá. Vypadá moc pěkně.
pomerove (velikost ryby a akva) mi to prijde jako to same, co jsem vcera potkala ve Zverokruhu - Interspar - v Brne.. betta a v "akvarku" 10*10*15 cm (klasika 1 strana zrcatko), ani jsem se nedivila, ze lezi na dne a ani se nehybe..
0 24.09.2013 13:21
sasula [274] Tohle je podle mne ultra tyrani ryby
img06.allegroimg.pl/…
tady je link na tu aukci
aukro.cz/akvarium-set-i3568502685.html
Starší reakce
Pravdu máte oba, nicméně je to hnus a to uznáte určitě oba taky... Je to prostě obchod, bazarník v autobazaru vám taky bude tvrdit, že to auto má najeto jen 480 000 km a že vydrží 2x tolik. To, že motor je zralý na výměnu a že to řídilo tisíc rukou a nohou a auto je totálka, už si nechá jaksi pro sebe... Prostě ho vychválí a snaží se prodat, obchod je obchod... Proto zopakuji to, co tady zaznělo milionkrát, nejdřív číst, prověřovat názory rádoby "odborníků" a pak nakupovat... Pro nové auto taky nepůjdete naslepo a zajíce v pytli se nevyplácí kupovat...
Rekl bych, ze si delaji nejaky pruzkum trhu (to delaji i malicke firmy) a budou mit lidi, kteri resi jak prodavat.
Vzdyt jsi profik, tak neni o cem, urcite znas rozdil mezi puvodnimi udaji od vyvojaru, z vyroby, a o obrazcich na vyrobku.
Zenska v krabicce zadna neni, ale na obalu najdes 3, a jeste jake

.
Mně to vykládat nemusíš, já dělám v oboru a vím jak to chodí.. dokud to lidi budou kupovat, bude se to vyrábět (viz třeba dvoulitrové Marina Betta kity).. když to nebude vyrábět jedna firma, lidem splní přání jiná, to je jasný..
On ale konkrétně ten 30L od Tetry není vůbec špatnej (oproti třeba Cat-Gato a podobným kompletům), ale myslím si že by Tetra do něj klidně mohla doporučovat raději bojovnice, nebo třeba krevetky, popřípadě např. rasborky apod... a prodala by jich podle mně stejně, a možná i víc..
Co bys delal ty? Prodaval lidem co chteji, ackoli sam vis ze je to spatne, nebo neustale vykrikoval pravdy, ktere temer nikoho nezajimaji a dival se, jak Tobe kruci v brise a ostatni vydelavaji?
Zkus to jen tady, kdyz se odchylis od toho co chteji vsichni slyset, schytas kamenadu bez ohledu na pravda/nepravda. Kdyz to uvazis, z puvodniho: "Jak muzou?" Ti vznikne: "Bohuzel musi."
Kytí že tohle zobrazuje biorb se ani nedivím, jsou to vyloženě designovky které vymýšlel někdo kdo vůbec na ryby ani nepomyslel....
Horší je že závojnaky do takovýho objemu propaguje i např Tetra.. viz na foto, 30L set, a prej je to Goldfish line, ideální pro závojnatky.
images.bidorbuy.co.za/…

Proč se pořád divíme, že v mnoha nádržích je přílišné množství nevhodných ryb v malém prostoru?
Tady je návod z PetCentra přímo na krabici s "akváriem": koule 30 litrů, umělé rostliny a nacpěte do toho minimálně tři závojnatky :hmm
Edit: A tohle mají vystavené přímo na prodejně PetCentra v obchodním centru Praha-Chodov.
Kytka je umělá, neonky živé. Zatím.
Starší reakce
souhlasím, lidé co nemají vstah k čemukoliv živému by se do takových věcí neměli raději pouštět

Starší reakce
axolotl to není

axelotl s 2 zavojnatkami a rybou co jí jde vidět oko, který blb tohle muže udělat, i kdyby to mělo 20l, tak se to tam nehodí :/
Pochybuji že tahle nádrž je určena na focení ryb ... někteří lidi nemají rozum

To teda je. Vždyť to ani není hezký!!

Přidat reakci
1 ...... 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 28762x