Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Týrání zvířat

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Týrání zvířat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2010 18:49 Žena stetinka [270] Re: LiborSprysl
S dovolením budu citovat svého učitele pana Jiřího Růžičku:
"Též bych velmi důrazně upozornil na nevhodnost nádob podobných kouli či koulí jako takových. Jedno jaké velikosti! Možná si řeknete proč? Jaké jsou důvody? Věřte, že jich je mnoho.

Krom zkušeností a intuice můžu napsat, že již tvar této nádoby je pro ryby nepřirozený a možná vás překvapí, že závojnatka, jakož i ostatní druhy ryb, má také svoji psychiku, která je podložena všemi možnými vjemy. Ono totiž nejde pouze o to, že se v kulatém akváriu těžko vytvoří technicky vhodné prostředí pro chov, jde též o psychické zatížení jednotlivých ryb.

Rybí oko je krátkozraké a v kalné vodě se ryby orientují i za pomocí jiných orgánů. Dobře vnímají tvar okolního prostředí pomocí postranní čáry. To je pro ryby velmi potřebný orgán, který jim mimochodem upřímně závidím. Informuje je mimo jiné o změně tlaku i proudění vody a dává jim tak možnost, orientovat se za tmy či v kalné vodě.

Rybí tělo svým pohybem vytváří vlny, které se od ostatních předmětů odrážejí. Ty potom přijímá postranní čára a informuje je o tvaru a povaze okolí. Zároveň je chrání před predátory. Nepřirozené a kulaté stěny rozhodně k pohodě ryb nepřispívají. "
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   12.12.2010 18:43 Muž Yirka [9123] Re: stetinka
Rozumím ti, že se ti akvarijní koule nelíbí. Nicméně jsem přesvědčen, že 40ti litrová koule je pro rybky určitě menším týráním než desetilitrové plivátko. Pochopitelně obě příslušně vybavené
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.12.2010 18:36 Muž LiborSprysl [9015] Re: stetinka
Odraz vln? Jakože je v akváriu vlnobití? hop Odraz vln od kulaté stěny asi není ideální...píšete...a od hranaté je ideálnější? Dodávám já...Viděla jste někde na řece nebo v potoce hranu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2010 09:19 Žena stetinka [270] Re: filipsi
ano, taky jsem tam pracovala (v Petku)a po roce a půl umořená vedením, utekla. A tu kouli ze Sery jsme vystříhali s strkali do všech koulí,které se na pultě objevili.

Koule: Vím, že tu se mnou nesouhlasíte, ale já s koulí prostě nesouhlasím. Pro ryby ne. Nejde mi o to, že ryba plave do kolečka nebo do čtverečku,ale o její způsob oriantace v prostoru, odraz vln od kulaté stěny asi není ideální. Myslím, že to pro vás všechny bude stejně sporné téma, jako třeba kolik kusů ryb je hejno. Ano, nemám asi seriozní výzkum ani na jedno. Jako v mnoha dalších akvaristických otaznících.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.12.2010 23:16 kacenka – prodejci a tyrani ? dovoluji si nesouhlasit ! :)
Ahoj, nedá mi to abych po pročtení všech příspěvků nereagovala na týrání v prodejnách. Pracovala jsem v prodejnách Petcenter a musím konstatovat, že máte z části pravdu. Problém ovšem je, že PC se chlubí tím, že má po čr více jak 70 prodejen, z nichž minimálně v 50 se prodávají zvířata. Problémem ovšem je, že ryby na všechny prodejny zaváží jeden dodavatel, který aby pokryl objednávky všech prodejen vykupuje jakékoliv ryby bez ohledu na kvalitu. Bohužel jde jen o kvantitu. Zažili jsme X závozů, kdy přišli téměř všechny ryby nemocné, ale paradoxně jak už bylo psáno, na vybledlých rybách je velmi špatně vidět nemoc, stejně jako krupička na puntíkatých rybkách. Mnohdy nám během jednoho dne odešlo i 200 neonek, kdy se dalo klidně vylovovat každých pět minut mrtvolka. Ovšem když nemáte na starost pouze vylovování rybiček, musím říct, že se k výlovu dostanete stěží jednou za tři hodiny. Odmítnout závoz ? taky možnost, ale to po vás pak zase dupe vedení, že nemáte tržbu. Zažila jsem mnohokrát, kdy jsme poctivě měli nemocné ryby v karanténě, ale přijela na kontrolu regionální manažerka, která obešla nádrže a u více jak půlky cedulku karantény sundala, protože "když je tam karanténa, tak se to přece neprodá"... na tohle nemáte co říct, protože víte, že vám jde o peníze. Nikomu nejde o to týrat rybičky ani jiná zvířata, a už vůbec ne prodavačům ve velkých zoo-řetězcích, kdy si 90% veškerých úhynů zaplatí právě zaměstnanci... Byly by proti sobě...
a vymlouvat lidem kulatý akvárka ? je to zbytečný... x krát jsem kvůli stížnosti zákazníků dávala číslo na vedoucí, stejně jako po přemlouvání že to pro rybičky není dobré se přišli lidi pochlubit s rybou i pidi kulatým akváriem od vedlejší konkurence se slovy "vedle jim to nevadilo". tohle když se dozví vedení, strhne další peníze za špatný prodej a "neochotu". Filozofie prodejen PC? "zákazník, který si nic nekoupí je špatně obsloužený zákazník"... tak se nedivte, že vám budou prodavači cpát i starý rohlíky pro hlodavce :-D

A reakce na článek vysvětlující nevhodnost kulatých akvárií je v Sera rádci - Zlaté rybky :) nevím už přesně jak to tam je popsaný, ale fakt to tam je :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.12.2010 22:45 Žena Merkur [99] - LabyrintkyRe: Merkur
Co jsem napsala pánovi, ohledně jeho nabídky na Aukru, tak ze své vlastní vůle napsal doplňující větu, je to ta 4. z vrchu. "Mějte však prosím na paměti, že Vaše ryby se budou lépe cítit v prostornějších nádržích a že dlouhodobý pobyt v tomto akváriu jim může snížit kvalitu života." Prostě to jen nevěděl. Pánovi dávám + za ochotu naslouchat od cizího člověka. Psal mne, že možná už znovu kouli do aukce nedá.
Bylo by to hezké využití snad při prezentacích Bett, výstavy či před prodejem, ale né jako jejich trvalý akvo.
Netušila jsem, jak bude pán reagovat na moji zprávu, ale udělalo mi radost, že stále se dá rozumně komunikovat s lidmi bez urážek a napadání. Tak to jen info.. Hezký večer všem.. Ivana

aukro.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2010 22:05 švíco Re: Silent
Přesně tak, tvrdit, že se ryby v kouli zblázní je stejné jako tvrdit, že hranaté akvárium nutí ryby plavak do čtverečku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2010 21:58 Muž D@n!€L [74] - LabyrintkyRe: AiZ
to na tech zavojnetkach asi v pulce stranky maji byt oci?? rozzureny :-( coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.12.2010 21:56 R Muž Silent [5949] Re: pavel.bartek
Tak fungující biotop se dá udělat třeba v zavařovačce. Jen se musí vědět jak a s čím. Kdo ví jak na to udělá krásnou fungující nádrž třeba z 15ti litrové koule a kdo neví zmastí nefungující kvádrovou třístovku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.12.2010 21:48 Muž filipsi [1295] Re: stetinka
stetinka napsala: a co třeba orieantace v prostoru!
Az nekde objevis nejake seriozni pojednani o problemech, co to zpusobuje, rad se poucim. Ale ja nevidim zadny fyzikalni duvod, proc by jim mela koule zpusobovat jine problemy, nez kvadr, nebo krychle pripadne osmisten. Jinak pokladam tvrzeni o tom, ze (vseobecne) akvarijni ryby do koule nepatri za kydy pseudoochrancu zvirat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2010 21:22 Muž AiZ [6] Re: Chalybda
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku No, já ty svoje úlovky závojnatek chytil v nějakým parku v Hong Kongu, prý se dají rozdělit do 5-ti různých druhů
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2010 12:37 pavel.bartek Re: LiborSprysl
Pokud v kouli napodobíš přírodní podmínky,tak proč ne.Ale to asi horkotěžko.Jinak souhlas s invalidou.Asi to budou opravdu borci co dělají nanoakvaristiku,bez filtru ap.(symbioza)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2010 12:29 Žena Chalybda [55] Re: AiZ
Co to proboha má??? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.12.2010 11:56 S Muž invalida [3881] Re: LiborSprysl
Já myslím že koule nevadí..malej objem taky ne ale..začátečníkům bych to nedoporučoval...ta koule je trošku dost mýtus...kdo viděl rybku plavat dokola? ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2010 11:43 Muž LiborSprysl [9015] Re: stetinka
A proč ne ryba? Někteří halani se rozmnoží ve sloní šlápotě, ta má tvarem ke kouli docela dost blízko smich Chcípnou, bláto uschne, zaprší a zase se vylíhnou a zase chcípnou a tak dál. Tak proč ne koule? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2010 09:56 Žena stetinka [270] Re: filipsi
a co třeba orieantace v prostoru!
Víš co, rozumnejm lidem to nebyl problém vysvětlit.Kdo chtěl, odešel už jako poučený začátečník i s kontaktem na mě a na akvaristickou poradnu. Vzala jsem si v tom obchodě dobrovolně na starost ryby, ač jsem měla jen povšechné znalosti, naprosto průměrného majitele akvária. Nikdo jiný dobrovlně "k rybám nešel". Bylo to nevděčné, neustálé odpisy z úhynů (karantény samozřejmě v prodejně nejsou). Nonstop práce okolo 30 stolitrových a 3 třistalitrových akvárek si umí každý představit. Pokud nechcete, aby to vypadalo tak hnusně, jako ve většině akvaristik. K tomu běžná práce prodavače v zoo obchodě. A navíc samostudium, abych opravdu neříkala a nedělala akvaristiku špatně. Ale vzala jsem si i navíc na starost poučenost zákazníků. Ode mne nikdo neodcházel s nevhodnou kombinací ryb. Leda by mi zatajil, že to nebude do dvou nádrží. A filipsi, já bych nikdy neprodala ani galaxky do koule, byť byměla 40 l. Prostě podle mě, do koule ryby nepatří a nikdo mi to nevymluví. Ano, prosím, rostlinky, neritka, krevetky,...ale ne ryba!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.12.2010 23:04 Ingič Re: AiZ
Lidi sou dementi no rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 22:35 Muž AiZ [6]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku A co má člověk říct na tuhle krásku :-O
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 20:22 Žena Kajka99 [229] Re: filipsi
Haha, jo, to je pravda :-D Psala o lidech co chtěli kouli a do ní rybu...ale jako prodejce, stetinka určitě dovede rozeznat lidi co si dají říct a lidi, co si říct nedají dokud je člověk nepostraší...Nemůžu mluvit za ni ale když člověk pozná že se s druhým domluví, tak se pustí do vysvětlování...když pozná že se nedomluví, nemá to cenu...a líbí se mi že při tom myslela na ryby! ano
Mě se líbí kulaté nádrže, ale jen ty co jsou v nich jen šneci či krevetky, a zarostlé tak, že živá osádka není skoro kvůli kytkám vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.12.2010 20:07 Muž filipsi [1295] Re: stetinka
.. a to ja bych zase ciste svedomi nemel. Lhat se nema :)
Jako vhodnejsi bych videl vysvetleni nevyhod koule (obtizna instalace techniky, mensi povrch hladiny, zkreslene pozorovani). Pokud by si ji zakaznik presto pral, vysvetlil bych mu, pro ktere druhy a jak zarizena bude svym objemem a rozmery vyhovovat. Protoze zadny duvod, proc by chovani vhodnych zivocichu v kouli melo byt "tyranim zvirat" neexistuje.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 19:54 Muž csnoro [7]
Fotka k příspěvku Niekto tu napísal že vo švajčiarsku sa nemože chovať jedna ryba, no na facebooku su aj taký ktorý prezentuju aj takéto akvárko, síce tie ryby su v páre ale lepšie natom nie su.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.12.2010 12:11 Žena Merkur [99] - LabyrintkyRe: Ingič
Děkuji za informaci. Na Aukru kupuji i prodávám a tak mne to zaskočilo. Nedalo mne to a prodávajícímu jsem odeslala soukromou zprávu. Možná to k ničemu nebude, ale třeba tomu či té dotyčné chybí informace, které kdyby měl/a a pak trošku pochopení pro chov cokoliv živého, nenapadlo by je něco takového nabízet k prodeji.

NAPSALA JSEM:
Dobrý den!
Nezlobte se za mou smělost, ale jako chovateli akvarijních ryb, zejména Bojovnice pestré, nedá mne nereagovat na Vaši nabídku! Na oko to snad může vypadat, ale toto opravdu není vhodné pro chov akvarijních ryb. Píši Vám, protože jestli se v akvaristice nepohybujete, mohu Vás informovat, jaké podmínky pro chov třeba Bojovnice potřebují. Nechci a ani Vás nemohu nutit ke zrušení aukce, to je na Vás, jak se nad tím zamyslíte. Pro nás, určitě nejen akvaristy, to je způsob, jak "chovat" ryby v prostředí scela nevhodném. Promiňte, ale je to týrání!
Pokud něco takového nabízíte, bylo by vhodné doplnit k aukci, že i když nabízíte toto "akvárium", Betty vyžadují jiné prostředí pro chov. Tzn., že se jí zkrátí doba života!
Berte to jako informaci ode mne. Přeji hezký den a zodpovím případné dotazy. S pozdravem Matoušková Ivana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 12:09 Žena Pudlinka [5] Re: Ingič
Cudáci rybičky a ještě je to hnusné....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.12.2010 10:06 Žena stetinka [270] Re: invalida
Popravdě když jsem ještě prodávala a někdo chtěl kouli a do ní rybu (bohužel jsme koule MUSELI mít na krámě, tak jsem jim to napřed vysvětlovala, když i přesto chtěli to, co "viděli ve filmu, v reklamě, u kamráda", tak jsem jim řekla, že je to přestupek proti zákonu na ochranu zvířat a že pokud to vemu doslova, může k nim domů přijít policie a pokutovat je. Skoro všichni tomu uvěřili..je možné, že si to šli koupit jinam, ale já alespoň měla čisté svědomí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 09:32 S Muž invalida [3881] Re: stetinka
No eště že neplatí....ale švýcaři to maj dost zmáklý..myslím tyhle zlomky litrů by tam jistojistě neprošlo :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 09:16 Žena stetinka [270] Re: invalida
no, kdyby platil u nás, tak jsou v té půkouli ty betty dvě. A samci jistojistě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 08:36 Muž LiborSprysl [9015] Re: invalida
To ale takový zákon musel vymyslet hróóózně chytrý člověk smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 01:09 S Muž invalida [3881]
Ve Švýcarsku platí zákon že se nesmí chovat jen jedna ryba...aby ji nebylo smutno...a hrozí i kriminál ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 00:36 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Ingič
Klasik řekl:
Lidská hloupost a vesmír jsou nekonečné...,ale o tom vesmíru,bych si dovolil pochybovat...
Co k tomu dodat...bohužel,každá hloupost si svého kupce najde,a to je na tom to smutné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 00:10 Muž pancéřníček [168] Re: Ingič
Hmmm,další mučírna na ryby,kterou si ale nějaký blb stejně koupí,a ještě rád tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 00:07 Žena Chalybda [55] Re: Ingič
No vida, nelíbila se nám koule, tak máme půlkouli... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2010 23:37 Ingič
aukro.cz/… co rikate na tohle rozzureny

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2010 19:42 Muž Gordon [22]
www.youtube.com/…

Ale tohle už je moc. Ty placky tam, chudinky :((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2010 18:48 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: JuraS
Kedysi som tu videl prezentáciu rovnakého betárka, možno že by si ju tu ešte našiel ;-)
A je z USA ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2010 11:50 JuraS Re: RadioactiWe
asi jsem zvrhlej ale to poslední betárium se mi ve výsledku líbí...

btw. možná ten klučina o tý rybě ví víc než my středoevropani..nesledoval jsem odkud je ale možná ji ulovil za barákem v louži vody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2010 11:47 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: Jura
JuraS napsal: www.youtube.com/…
Podla mňa, toto tak celkom týranie nieje :-O

Každopádne pridávam ďalšie odkazy
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2010 06:01 Muž LiborSprysl [9015] Re: Dalimil
No to není zrovna chvíle a věřte tomu, že když dáte oddělené živorodce větší prostor a možnost mláďatům se schovat, tak budete mít mladých mnohem více, než když ji budete držet třeba týden v té klícce zvané porodnička. Nebo jste borec, který odloví rybu a za hodinu má mladé na světě...to je pak jiná potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2010 14:31 Dalimil Re: 2lizard
ok, když se to někomu líbí hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2010 13:56 Muž 2lizard [7] Re: Dalimil
Dalimil napsal: ... stačí normální písek, břidlice, lávový kámen, nějaký ten kořen a je to!!!
A pro tebe je toto NÁDHERNÉ?? Je zas X jedinců, pro které je akva nádherné právě s tím autíčkem a plast. kytí.

Někdo rád holky, jiný zas vdolky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2010 13:28 Dalimil Re: LiborSprysl
To sice ano, ale sežere mláďata coze - proto ji radši (na tu chvíli) dám do porodničky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2010 13:26 Dalimil Re: grizly
OK, poč by sis tam nemohl dát autíčko... vlastně si tam můžeš dát všechno, co není toxické... ale: OPRAVDU SI CHCEŠ DO AKVÁRKA DÁT AUTÍČKO?! JE TO TAK NÁDHERNÉ?? Pole mne samozšejmně ne... stačí normální písek, břidlice, lávový kámen, nějaký ten kořen a je to!!!
Jo a ,,Podle tebe každý, kdo lije do akfa chlorovanou vodu z kohoutku je blbec???´´ ne to si nemyslím... ale tím jsem chtěl jen naznačit, že zbrklý amatér si bude myslet že je: voda jako voda, kámen jako kámen, umělá rostlina jako živá... kdo dá do chlorované vody hned ryby tak je blbec. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2010 12:39 Muž grizly [145] Re: Nelly
Stačí si přečíst komentář k videu a dozvíš se, proč je v té misce. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.10.2010 12:10 Muž 2lizard [7] Re: LiborSprysl
ProsímTě, já jen rýpal na dotaz "Tomajkis" ohledně biotopu. Všichni se tu ohání biotopem a má jej jen pár jedinců, kteří také raději napíší, že se o něj pokouší, páč to není nic jednoduchého.
Sám mám akva mírně přerybněno a biotop? Max. biotop "co se mi líbí, to tam dám" ;-)

Kolega má akva s tanganikou, páč je to akva v synově pokoji a tak je taky barevné/plastové - plast.kytky, hrad, ponorka, barevné dno. Ale zas o akva se stará, má tam vytvořono spoustu úkrytů a všici jsou spokojeni - synátor, že je to barevné a rybky, že je "čisté" a mají kam plodit potomstva.

Nelly napsala: Ty dvě videa jsou dost hnusný a krutý, ale myslím, že na tohle nemaj:coze

www.youtube.com/…


I když toto je taky síla. Nechci se ale někoho zastávat, ale když kolegovi ruplo akva (má tanganiku a ty mu podhrabali kamenné dekorace a následný pád rozštípl dno), dávali jsme rybky do všeho možného včetně hrnců a tam museli několik dní přečkat, než se pořídilo nové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2010 11:46 Nelly – Hnus
Ty dvě videa jsou dost hnusný a krutý, ale myslím, že na tohle nemaj:coze

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2010 10:02 Muž NASREDDIN [1383] Re: tomajkis
Tomajkis napsal: No to video to si dělá srandu ne ? To vzduchování jak na nějakou pořádnou kubaturu
No vidíte a já tam žádné vzduchování nevidím ať zírám jak zírám.
Spíš bych řekl, že je tam přepad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2010 06:06 Muž LiborSprysl [9015] Re: 2lizard
Já teda nevím, ale v případě té mollyny - co když ji neměl(a) kde nechat odrodit? Vy křičící, co je zavíráte do klícek (porodniček), přemýšleli jste i o této možnosti? Ona takhle porodí s mnohem menšími problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2010 02:51 Muž 2lizard [7] Re: tomajskis
Tomajkis napsal: ... Bych chtěl slyšet název jeho Biotopu..
Název jeho biotopu? Přec české řeky ;-) To šílené vzduchování je naznačení české chemičky stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.10.2010 02:44 Muž grizly [145] Re: Dalimil
Proč bych si nemohl dát do akfárka autíčko??? Co třeba klacky, různé kameny, difuzory, filtry, rostliny, krmeni, se kterými se ve svém přirozeném prostředí nemohou nikdy setkat. To rybkám nevadí??? Je jim to úplně jedno, hlavně že mají čistou vodu, dostatek potravy a hezké rostlinky.
A jen taková myšlenka na konec, třeba jsem to nepochopil nebo pochopil špatně. Podle tebe každý, kdo lije do akfa chlorovanou vodu z kohoutku je blbec??? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2010 23:15 Tomajkis Re: Damil
No to video to si dělá srandu ne ? To vzduchování jak na nějakou pořádnou kubaturu s rybama to tam hází jak ve víru tvl, kamínky no nádhera, autíčko ještě lepší, bych chtěl vidět majitele , ten musí mít brejle z popelníku a mozek z papíru nebo já nevim to musí bejt dement ... Bych chtěl slyšet název jeho Biotopu.. Napadá mě akorát tak vhodnej název Blbečkárna coze

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] 15

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 28754x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15731?od=601