Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Týrání zvířat

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Týrání zvířat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 38   09.06.2013 19:57 Muž Yirka [9126] Re: hr:-)))
Já bych ti poradil jedno. Založ si vlastní stránky s touto akvaristickou tématikou a ty budou určitě dokonalé. Tam nebudou žádné chyby tam bude to pravé ořechové. Pak nebudeš muset ztrácet čas s námi, místními neuměteli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2013 17:11 Muž LiborSprysl [9015] Re: hr:-)))
hr:-))) napsal: Nedávno jsem byl svědkem jak přišla do zverimexu matka s dítětem cca 6 let a prodavačce s klidem sdělila, že jim ty rybky co braly posledně už vyzdechali a že potřebují nové.
Brali si do své 50 l nádrže mix ryb po jednom kusu od různě barevných živorodek, samozřejmě přes neonku skaláru až po nějaké tlamovce.
Když jsem jim ve skratce řekl, že je to špatně a jak by měli vybrat rybky a co dělat aby jim to fungovalo a měli tak z toho radost, tak mi paní odpověděla, že to nemají nějak odborně, ale jen pro radost syna a že jí ty dvě stovky měsíčně nezabijou.


Hans Christian, nebo jen tradiční extrémní přeháňka? :-)....dvě stovky...průměrná cena nejlevnější živorodky v obchodě...15 kaček, nejlevnější obyčejná neonka 10-12,-, skalára cca 15,-, tlamovec 20-25,- nejlevnější...takže dohromady možná tak maximálně asi deset ryb... do pajdy...to jsou v Olomouci prodavači takoví blbci, nebo to bylo někde jinde? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2013 09:50 hr:-))) Re: Tomas Enderson
Jen bych tě opravil a to tak, že by bylo možná v dost případech dobře, kdyby se většina těchto lidí na akvaristiku vykašlali.
Ono už od začátku něčí presentace a jeho přístupu je patrné, jestli má dotyčný nějaký vztah k přírodě a alespoň trochu ji chápe a tak je zodpovědnější a než učiní rozhodnutí o pořízení ryb nebo jiných živých tvorů, tak se poradí.
Většina těch dobráků, kteří zde prezentují ty hrůzy, jsou lidé kteří ani neví, že mléko dává kráva a nechápou ani když jim někdo radí, že některé věci se musí z jistých důvodů dělat tak, jak jim radí.
Pro tyhle lidi je takové pořízení zvířete pouhým uspokojením své tužby, ale zbytek je nezajímá a tak zvířata za nějakou dobu hynou nebo končí na ulici v lepším případfě v útuklcích a koníček s argumentem že to dotyčného nebavilo končí, a nebo nehledě rad nebo vůbec rady vyhledat se chodí do zverimexů nakupovat všemožné druhy ryb dál třeba jednou za měsíc, podle jejich životnosti, jako rohlíky.
Nedávno jsem byl svědkem jak přišla do zverimexu matka s dítětem cca 6 let a prodavačce s klidem sdělila, že jim ty rybky co braly posledně už vyzdechali a že potřebují nové.
Brali si do své 50 l nádrže mix ryb po jednom kusu od různě barevných živorodek, samozřejmě přes neonku skaláru až po nějaké tlamovce.
Když jsem jim ve skratce řekl, že je to špatně a jak by měli vybrat rybky a co dělat aby jim to fungovalo a měli tak z toho radost, tak mi paní odpověděla, že to nemají nějak odborně, ale jen pro radost syna a že jí ty dvě stovky měsíčně nezabijou.
"Hmmmmm milá dámo, vás ty dvě stovky nezabijou, ale zabijou ty rybky které se u vás v aqu umírají vyčerpáním z nevhodných podmínek. Sbohem."
Co dodat...
Podle mě normální člověk, než jedná a pořizuje zvíře, tak probere všechna pro a proti a poradí se a potom uzná zda na to má nebo ne. Samozřejmě ne jen finančně.
Ostatní co pořizují a potom škemrají o pomoc jsou nezodpovědní blbečci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.06.2013 20:54 R Muž romant [27987] Re: Tomas Enderson
To máš samozřejmě pravdu, jak jsem to napsal, je moje rozdělení řekněme na ty skupiny a tu radu aniž bych bezhlavě vykřikoval o hrůzách a týrání učiním vždy, když danou prezentaci považuji za tomu hodnou. ;-)
Edit: Abych byl objektivní, tak tu radu učiním téměř vždy, někdy taky jenom nakouknu bez reakce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.06.2013 20:47 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: romant
Hele a jak chceš poznat ty co jsou v první skupině. Ono totiž, když je někdo rovnou pranýřován a chybí fáze upozornění a pomoci v řešení problémů, tak se pak taky může, v lepším případě, na celej Web vykašlat a v horším zahořkne i na akvaristiku.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   08.06.2013 19:37 R Muž romant [27987] Re: Yirka
Ano, to je velmi návodné, ale vždycky bude existovat skupina lidí, kteří to pranýřování tak trochu potřebují a to jak na straně těch jenž jsou pranýřováni, tak těch jenž tak činí. Bohužel druhá skupina tak často činí z jiných pohnutek, než jenom pragmatického projevu pomoci, ale to my stejně nevyřešíme. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2013 19:33 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: LinaDee
Ja bych řekl, že jakmile se někdo dozví že se jeho prezentace objevila zde, tak se ani nedivím že se to nese takovém duchu, ostatní zkušenejsi akvaristi by neměli napsat, hruza a děs, ale měli by mu napsat co dělá spatně. PS: neslo by to nějak dát aby jsem sli dávat prezentace až po týádnu od založení, to je už slusna doba kdy si človek muze uvedomit, co dělá, možná se to trosku nerealné, ale přeci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.06.2013 19:16 Muž Yirka [9126] Re: LinaDee
Já bych v podobných případech rozhodně začal neveřejným osobním vzkazem a teprve pak, dle reakce pokračoval. Každý snáší kritiku jinak, veřejnou obzvláště.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2013 19:00 Žena LinaDee [167] - Aquascaping – Fajn.
Posledně jsem nechtěně rozpoutala neskutečný flamewar, tak tady: rybicky.net/nadrze/18369 můžete ukázat jak se správně radí a navádí na lepší cestu. Já už začala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   06.06.2013 11:13 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: hr :-)))
Věř mi, že tvoje osobnost mi je celkem fuk a nahlížet do ní vážně nechci, jen jsem se zastal někoho, po kom se tu naprosto zbytečně vozilo pár lidí a konstruktivní kritika to rozhodně nebyla. Když odroluješ zpět určitě zjistíš, že jsem ani jednou nenapsal, že paní neudělala chybu, že by bylo nejlepší to přehlížet a podobně. Naopak, chybu udělala,všichni to víme. Jediné co jsem řekl, že by úplně stačilo napsat jeden obsáhlejší komenář, takový jako napsal romant. Koplexní, ucelený, slušný a přátelský. Jsme snad lidi, a to že je něco naprosto jasné tobě neznamená že to je jasné každému. Ale kdo chce psa bít, vždycky hůl najde.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.06.2013 10:21 hr :-))) Re: Jiri_99
Jiri99, mám malé dítě, kterému není zatím co vysvětlovat, protože jeho činostř naplňuje kojení spánek a dělání do plínek.
Vzpomínám si , že jsem jako dítě sem tam nějaký ten výchovný výprask schytal a beru to tak že po takovém zadostiučinění jsem si lépe potom pamatoval, že některé věci je lépe nedělat.
tvoje poznámka o výchově dětí za pomocí výprasku a spojitost se zvířaty, je tak trochu mimo mísu.
Ten kdo fyzicky trestá zvířata, protože je do něčeho nutí za pomocí síly, je křupan, ten kdo sekne přes prdel svoje dítě, když veškeré vysvětlování a domluvy nestačí, je normalní rodič.
Hold jsou děti, které potřebují takový impuls, k tomu aby se jim některé návyky lépe vštěpovaly.
Znám pár případů, kde místo pár dobře mířených na zadek, dnes rodiče navštěvují poradny, nebo jejich rozežrané děti bez respektu k rodičům mají našlápnuto do nějakého ústavu pro mladistvé.
Když nevíš, tak nepiš.
A poslední odborník na sestavování profilu osobnosti je pan Hansel.
Další pán, co místo aby se držel tématu, se jmenovitě pouští do rozboru mého chování.
No někomu se tyhle drzosti tolerují , jinému se jeho příspěvky hned mažou.
Jak už ti zde napsal LS, tak většina ryb chovaných akvaristy pochází ze zajetí.
Jen zanedbatelné procento jsou divoké odchyty.
Další co píše přirovnání k něčemu ,ale logika věci klopýtá někde pozadu.
Rozdíl mezi mnou a touhle paní je takový, že když jsem byl dítě a nezodpovědní rodiče mi koupili první párek gupek, který jsem měl v 3 l lahvi od okurek, tak já byl dítě, které něco chtělo a tu chybu stejně jako tady paní udělaly mí rodiče, kteří postrádali přesně tu zodpovědnost vůči živým tvorům o které se tu bavíme.
Když jsem byl cca tak v páté třídě, tak už jsem měl alespoň 5 ks literatury o rybách několik akvárií, kde už i na základě tehdejších chabých informací jsem měl "biotopní“ nádrže s kančíkama, nebo asii s rájovci atd atd.
S informacemi internetu, nabídkou krmiv, léčiv, techniky a všemožné chemie se to nedá absolutně srovnat s minulostí a proto je rozdíl když jsem začínal já a když začíná tady paní pod záštitou toho že chtěla udělat radost dětem.
Příště až budou chtít děti leguána tak co koupí jim ho???
Pánové vaše komentáře postrádají dvě věci a to hlavu a patu.
Naučte se napřed přemýšlet než něco napíšete abychom se mohli vyhnout těmto nesmyslnám vysvětlováním.
Nazdar
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.06.2013 07:06 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: LiborSprysl
Bylo to myšleno spíš obrazně. Ikdyž, co u odchytů ? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   06.06.2013 05:56 Muž LiborSprysl [9015] Re: Hansel
Hansel napsal:
To myslíš vážně ? ... tak to doufám že tu řekneš že ti ještě nikdy žádná ryba neumřela, protože jestli umřela .. tak seš taky podle tvejch měřítek týrač když u tebe zbytečně umře ryba která si mohla bezstarostně a naplno žít ve svojí domovině ;-) .


Obávám se, že akvarijní populace našich chovanců by bezstarostně a naplno žily ve svojí domovině možná jen několik minut... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.06.2013 16:26 Muž Jiri_99 [425] Re: Cosmogagy
Extrémní, ale dobrý příklad. S tímhle se nedá jinak než souhlasit. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 15:56 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: hr :-)))
"Co to je za řeči, že zemře jedna malá rybka a ne víc.
Tady jde snad o princip a ne o počet".

To myslíš vážně ? ... tak to doufám že tu řekneš že ti ještě nikdy žádná ryba neumřela, protože jestli umřela .. tak seš taky podle tvejch měřítek týrač když u tebe zbytečně umře ryba která si mohla bezstarostně a naplno žít ve svojí domovině ;-) .

A nenapsal sem jedinej řádek o tom, že by se nemělo poukazovat na chyby a kritizovat. Jen by to mělo mít smysl a trochu přijatelnou formu. Zrovna tuhle disciplínu Ty ale neovládáš (i když je to ohromná škoda protože věřím, že znalostí je máš na rozdávání), tak to ti to asi nemá smysl vysvětlovat, stejně nepochopíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 15:40 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: Cosmogagy
To souhlasím, a to naprosto. Jenomže když už se ta chyba stala tak je třeba to řešit... nejlépe tím způsobem co si dotyčná vybrala. Tedy nastudovat materiály, nespěchat, připravit se a začít znova. Nějaké co by kdyby a osočování ze lží a výmluv už ničemu nepomůže :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.06.2013 15:34 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: Jiri_99
O nevědomosti?? No, asi ano...

Ale když udělám extrémní přirovnání.. taky si nejdeš koupit auto, hned s ním nevjedeš do provozu aniž bys o tom cokoliv věděl, a neučíš se vlastními chybami a za pochodu.
Jdeš do autoškoly, naučíš se aspoň základní dopravní předpisy, a naučíš se aspoň trochu řídit. Jasně, po autoškole z tebe není expert, ale základ máš a za pochodu se pak zdokonaluješ.

U akvárka by to mělo podle mně být stejný, jen s tím rozdílem že malý akvárko nestojí tolik co auto, neskládáš žádný zkoušky, provozem akvária bez průkazu neporušuješ zákon a když o tom víš prd tak na životě ohrožuješ "jen" rybky. Ale princip je stejný. Člověk by měl něco vědět předtím než si to akvárko pořídí, něco znát. Neříkám že je potřeba obor nastudovat od A do Z, zhora dolů a odpředu dozadu, nemusíš být zrovna teoretickej expert a až pak si pořídit akvárko.... ale něco si předem přečíst, získat nějaký trochu povědomí, pak pořídit akvárko a zdokonalovat se za pochodu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.06.2013 14:57 Muž Jiri_99 [425] Re: Cosmogagy
Cituji např: "Původně jsem měla živou rostlinu, ale bez vzduchování, čerpadla a filtru bych musela čistit každý týden."
Není třeba tohle právě o té nevědomosti?
Kdyby neměla zájem s tím něco dělat, pochybuju, že by si vesele zakládala prezentaci a myslela si "hele, všichni se koukněte jak jsem dobrá a co mám doma."

Takhle si toho akorát tak všimne pár lidí a ani si tady tu prezentaci neudělají, aby je náhodou pár "chytrých" lidí neukamenovalo.

A to co napsal "hr" mi přijde úplně k smíchu. Jestli bez fyzického násilí ani nedokáže vychovávat své děti, dovedu si představit tu starostlivou péči o zvířata. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.06.2013 13:33 mhron Re: hr
Já osobně neznám moc akvaristů, kteří by nikdy neudělali chybu. Z těch se hlavně všichni učíme. Vzpomínám si na svoje první akva: Objem 30 l a jak jsem tam další den naházel 2 závojnatky var. ryukin, 6 neonek obecných a 3 black molly. Neonky nevydržely ani týden a závojnatky skončily s okousanými ploutvemi od mollyn. Začal jsem tedy číst různou akvaristickou literaturu, kde jsem zjistil jak jsem to všechno pěkně zpackal a ZAČAL JSEM JEDNAT! Závojnatky šly do vlastního akva, mollynám jsem založil taky nové a tohle 30 l jsem si nechal jenom jako karanténu, případně jako nádrž pro potěr. Nevadí mi tedy, že paní Petra udělala tohle, ale vadí mi, že i když ví o své chybě, nedělá nic pro nápravu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.06.2013 13:17 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: Hansel
To není o nenávisti :-) Je dobře že si Petulapd uvědomuje že takto jak to je to není to pravé ořechové, a že to do budoucna chce řešit.. ale...
Spíš mně dostaly některé hlody v tom vysvětlení..

Cituji např: "Původně jsem měla živou rostlinu, ale bez vzduchování, čerpadla a filtru bych musela čistit každý týden."

Promiň, ale pokud někomu příjde zatěžko jednou za týden vyčistit takovou číši, tak to je na mně moc... V takový nádržce by se měla voda snad měnit každý den, zvlášť s potěrem.. To je opravdu jen výmluva, a nic jiného :-)

Dále například: "Není snad úspěch, v těchto "hrozných" podmínkách !!!, že došlo ke tření a plůdky, dnes třetí den, stále žijí?"

Sám víš že ryby se vytřou kolikrát i v nevyhovujících podmínkách, holt instinkt zachovat druh potomstvem je silný.. A že se plůdek dožil tří dnů taky není žádnej zázrak, když první dva tři dny po vylíhnutí ještě tráví žloutek... To že se ryby vytřely ještě nutně nemusí znamenat že je to OK a že je to fungující stav..

No a nakonec toto: "Hele upřímně, kdo z vás jste věděli, když jste koupili první ryby, že přežijou první týden?"

Uvědomělý člověk co má o akvaristiku zájem větší než jen "jé hele to je hezká rybička, dám si ji doma do vody" si aspoň nějaké základní informace dopředu zjistí, zařídí si akvárečko dle libosti a velikosti, a pak si jde pro rybky. Nekoupí si rybku s tím že nejspíš chcípne, a pak si koupí další..


Tak se na mně Hansele nezlob, ale tyhle formulace mně fakt docela zarazily, a nemůžu si je přebrat jinak než jen jako výmluvy
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   05.06.2013 13:10 hr :-))) Re: Sivon
Občasný výchovný políček je mnohem účinější, než nějaké domlouvání a nedivím se některým že reagují jak reagují.
Na podobné případy reaguji podobně, protože tyhle lidi je potřeba když né přímo, tak slovně proplesknout, aby se probudili a začali přemýšlet o tom, že si vlastně pořídili něco živého, ať už za účelem dekorativním nebo pro radost dětem a ať už je to kotě, pes, papoušek, želva nebo rybička, tak tenhle živý tvor bude strádat třeba až do své smrti pouze a jenom z nevědomosti člověka, který si je pořídil, ale nedokáže jim poskytnout co potřebují.
Co to je za řeči, že zemře jedna malá rybka a ne víc.
Tady jde snad o princip a ne o počet.
Lidi by měli vyplňovat nějaký test a mít povolení si pořizovat živé tvory.
Trochu se o tuto problematiku zajímám a víte vy kolik se v dnešní době prodá ryb, terarijních zvířat, okrasného ptactva, psů, koček, hlodavců a jiných a jaké procento z nich žije v podmínkách, které jsou pro ně vhodné?????????
Je zbytečné tu psát nějaká čísla, ale vy co se věnujete svému koníčku hlouběji, tak si třeba myslíte že je vás dost, ano je, ale stále zde převládá materialistická většina, která nemá tucha co zvířata potřebují za péči a pořizují si je jako rozmar.
Radit lidem v zařizování vhodných podmínek k chovu pro zvířata je jistě ušlechtilá věc, ovšem je potřeba dělat rozdíl mezi tím kdo žádá o radu, že se na koupi zvířete chystá a člověka který tak činí bez uvážení, čímž už zvíře týrá a pak se teprve ptá.
Jak jsem psal, poradit ano, těm jež se ptají v pravou chvíli.
Ti co potom jen žadoní v nouzi, protože jim smrdí voda v akvárku potřebují být právě takto exemplárně upozornění na to že jsou hlupáci a teprve potom jim jestli mají zájem něco vysvětlovat.
Tato paní konkrétně měla jít s dětmi do zverimexu obhlídnout terén, potom domů a když uměla najít stránky o rybách až si je pořídila a nechal je měsíc v aréně smrti, tak si mohla něco o provozu nádrže a vhodnosti osádky přečíst a potom by usoudila jestli má dost času a prostředků na to aby dcerám takovou radost pořídila, nebo aby je místo toho vzala do ZOO a po cestě domů koupili umělohmotné rybky do vany na hrání.
Jeden kolega akvarista napsal na Tlamoivci.cz že se mu také líbí lední medvědi , ale nebude si je pořizovat, protože má malou lednici a mrazák.
To je sice nadnesený příklad, ale je to přesně ono .
Rybky, křečci a různá terarijní zvířata jsou drobná a tak si mnoho lidí myslí, že si je koupí a k nim malou nádrž, pikslu krmení a bude jim to dělat doma parádu.
Omyl, až později tito lidé zjišťují že se mýlili a až zvířata umírají vyčerpáním, tak žadoní o pomoc.
Zvířata nejsou hračky a každý kdo si je pořizuje takhle bez rozmyslu ať klidně pocítí, že se ostatní hněvají.
To je alespoň reakce a je lepší než nic.
Dokud nezačneme vychovávat vlastní děti k zodpovědnosti k živým tvorům a přírodě vůbec, tak to tu bude dál taková utopie jako do teď, kdy si budeme myslet, že jsme parta skvělejch chovatelů a to špatné budem přehlížet, hlavně že mi to děláme dobře.
Děkuji všem, kteří mají tu odvahu ukázat prstem na tyto lidi a nebojí se jim napsat byť ostrý ale hlavně názor!!!
Ona trocha toho středověku nikomu neublíží, jen se podívejte kolem sebe kam, ten svět s tím mírným přístupem spěje.
Dnes když dáte vlastnímu dítěti na prdel, tak zavolá na linku bezpečí a vy máte jako rodič potahovačky, protože staré panny, které nikdy neměli vlastní děti, vymýšlí předpisy o tom jak je vychovávat.
Všichni si hrajou na to jak jsou liberální, sociálně empatičtí a podobně a svět kolem nás se topí v nenasytnosti lidí o majetek, lžích, válce, vraždách, vězni hrají pin pong a dodělávají si v krimu vzdělání po ulicích se promenádují různí devianti atd atd.
Mohl bych tu psát ještě dlouho ale je to zbytečné.
Pište kritiku, poroto že na základě ní se člověk může poučit s chyb a jestliže na chyby nebude nikdo upozorňovat, tak společnost je bude přehlížet.
Ti kdo jen chválí a staví se tak do role těch lepších dobráků, nepoukáží na to co se jim nelíbí mnohdy jen proto, aby se neznelíbili tomu koho kritizují a jejich kritika se tak ve vší pomstychtivosti a falešnosti neobrátila proti němu samotnému.
Něco o tom vím, ale kritizovat nepřestanu. :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   05.06.2013 12:47 Žena sivon [1711] - PlžiRe: baletka
Nevím, ale nějak mi z deníku a komentářů vyplynulo, že v nádržce je pouze sameček s potěrem ("odebrání samičky", "4 ryby ve 4 nádobkách").
Takže je to lepší, než ten plastový dvoulitrový hit (i když má rádoby filtr), ve kterém bohužel většina těchto ryb přežívá. Jen to majitelé nedávají na Rybicky.net. A paní Petra ukázala alespoň snahu něco změnit.

Sodu by zasloužil v tomto případě hlavně prodavač, ale to je jiné téma, zde již také tisíckrát probrané
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.06.2013 11:54 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: baletka
A co takhle že informace nemusí být úplně lživá, ale třeba jen špatný odhad? Já osobně jsem technický typ a myslím že odhad mám. Ale sám sem někdy překvapený, jak dokáže akvárium a nádrž zkreslovat představy o objemu. Stačí aby si to paní nezjistila při napoušení, musela odhadovat a máme tu přestřel na to tata. A ta nenávist byla napsána s nadsázkou ;-) Další věc je to, že je super že někdo poradí: kup větší akvárko, filtr, písek, rostliny. A teď co. Buď dotyčná napíše že se do toho pustí až si na to troufne (vědomostně), tak jak to udělala, což považuji za správné a nebo pude a koupí filtr, štěrk (nejlíp s vápencem), k tomu ristliny o kterých nemá ani páru co potřebujou (to vše pokud možno od stejného blbečka co jí prodal ty ryby). Pak zjistí že rostliny odcházej, filtr nestačí a ryby si vlastně nepomohly. Paní bude zklamaná a vybodne se na o úplně. Tím pádem zastávám názor že ty procesy, jak filtrace funguje, co při ní hraje roli, význam výměn vody, krmení, světlo.. to vše se musí pochopit a chce to čas a spoustu chyb ze kterých se učíme. Nějakých 10 opakujících se komentářů ničemu nepomůže. Teď jen třeba dát jí čas aby dohnala co potřebuje a začala pořádně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.06.2013 11:41 Žena baletka [624] Re: Hansel
Já myslím, že to s tou "nenávistí" přeháníte. Taky jsem udělala dost prasáren a ještě často (bohužel) z neznalosti dělám. Většina z těch lidí, co reagovali, napsali Petře pouze rady jak situaci zlepšit. Nenávistné komentáře tam taky byly, to si prostě někdo chtěl kopnout. Ale paní Petra se obhajuje skutečně chabě a jsou to pouze výmluvy. Já ji chápu, taky jsem se sama před sebou chabě hájila a mám to v živé paměti. Ale třeba informace o objemu číše jsou evidentně lživé, takže co si má člověk myslet... Ona si to paní nějak přebere a buďto pojde betta nebo bude nové lepší akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 26   05.06.2013 11:18 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: Cosmogagy
Jéžiš to je nenávisti... Myslím že paní Petra se prostě nechala nachytat, jako dost neznalých. Jenže aspoň netvrdí že to funguje. (Krom toho potěru). Nevím zda tady někdo z těch, kdo tolik odsuzuje a píše, co bylo napsáno už 10x, jen aby si taky kopnul, může říct že ve svých začátcích neudělal žádnou "prasárnu". Já jich teda za sebou mám dost. Myslím že tu jsou horší "ignoranti", kteří ryby týrají, a to s domněnkou, že to dělají naprosto správně. A to tenhle případ podle mě není. To že paní Petra hned nejde a nekoupí akvárko do kterého hned nalije vodu a hodí ryby, beru i tak trochu jako správné. Takhle to třeba odnese bojovnice, ale v opačném případě by se tu mohla objevit další rychlonádrž se spoustou dalších chyb, jen aby betty měli víc prostoru. Možná mě tu někteří odsoudíte, ale chyba už se stala a mě život malé rybky jako cena za to, že se paní cvrnkne do nosu a na další nádrž už se připraví nepřijde jako zas tak strašná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 08:14 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: Petulapd
Souhlasím.. To ani není obhajoba, jen jedna výmluva za druhou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.06.2013 20:13 Žena Petulapd [4] - LabyrintkyRe: LinaDee
Pokusila jsem se obhájit na svém profilu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2013 14:54 Muž dimmur [283] Re: LinaDee
je to hrozne.... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2013 14:52 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: LinaDee
Nelze si toho nevšimnout ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2013 14:50 Žena LinaDee [167] - Aquascaping – to snad není pravda
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2013 20:49 Žena baletka [624] Re: hr:-)))
To je fičák.. Ale ještě tam ty ryby nemá. Třeba mu to dojde, až je tam bude rvát a budou jim čouhat ploutve...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2013 20:39 hr:-))) – Hrůza
Přečtěte si seznam ryb a tak vůbec popřemýšlejte nad inteligencí majitele této jímky na dešťovou vodu. sad
rybicky.net/nadrze/18175

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 16:58 Muž Ad@m [1051] Re: jane91
Dobrý vkus(na ryby aj na dekorácie) :-| .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 16:56 Muž LiborSprysl [9015] Re: LinaDee
Může to fungovat, tady není dno podstatné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 12:56 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: LiborSprysl
Nevim, nemam s tim nejmensi zkusenost. Proto jsem se ptala, protože vizualne to ve me budi dojem nevhodne nadrze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 06:17 Muž LiborSprysl [9015] Re: LinaDee
A ta je v případě útesového akvária důležitá k čemu? coze ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2013 00:05 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: Burik
Třeba kvůli malé ploše dna, jsem si myslela.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   27.04.2013 14:46 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Burik
Ale taky nevidim duvod, proc si to porizovat. Mne se to nelibi, ale to uz je kazdeho vec :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2013 14:20 Muž Burik [727] - AquascapingRe: LinaDee
nevidím důvod,aby to nefungovalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2013 11:59 Žena LinaDee [167] - Aquascaping – Tohle se mi taky nelíbí
www.sbazar.cz/…

Může to vůbec fungovat???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2013 09:08 Muž Jiri_99 [425] Re: jane91
Dobré, dobré..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2013 17:34 Žena jane91 [27]
zvierata.bazos.sk/…
Tak nejako to asi vyzerá u iných ...
"Dobrý výber" rýb (podľa fotky), čo ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 22:56 Žena Ria542 [40] - MiniakváriaRe: MichoCZ
Ono väčšina tých morských rýb a koníkov tam zostáva na dlho, lebo je to drahé a precalen keď tam majú troch koníkov a niekto si jedného alebo dvoch kúpi, tak tam aj tak jeden zostane (dnes som tam videla len jedného). Neviem či som tam Niekde videla skapaté rybičky (možno jednu alebo dve v cca 7 aq), ale majú tam veľa krevetiek aj krevetky kardinálky, ktoré sa vraj nikomu nedarí chovať, a oni ich tam majú už dlho... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.04.2013 22:06 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Ria542
Ono se blbě srovnává společenské akvárko doma a prodejní akvárko v akvaristice. Tam se ty ryby točí a jsou tam jen na chvíli než je někdo koupí. Pokud někdo připraví stejné podmínky doma pro dlouhodobý chov, tak ty ryby brzo pojdou. Pár dní až týdnů ale vydrží i v té akvaristice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.04.2013 18:03 Žena Ria542 [40] - Miniakvária – Akvaristiky - zlé alebo dobré?
Stále tu čítam len o zlých akvaristikách, kde majú veľa mŕtvych rybiek. Ja mám neďaleko (cca 1,5km) jednu akvaristiku, v tejto dobe tam majú už veľmi veľa akváriek, hlavne morských palec . Rybky si myslím že tam majú vo výborných podmienkach, v žiadnom akvárku nie je príliš veľa jedincov (samozrejme s výnimkou živorodiek) ;-) . Ak ide o betty tak sú vo väčších zaváraninových flašiach a po akvárkach (niektorých). ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.04.2013 17:38 Muž NASREDDIN [1383] Re: Tomáš55
Fotka k příspěvku A co toto? V pohodě?
rybicky.net/nadrze/17967

Nebo sestava dvacítky viz obr.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 29   24.04.2013 15:26 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Tomáš55
Ja vim, zes to myslel dobre. Jenze mozna to udela pravy opak. Kdyz se do nekoho vsichni navezou, spousta lidi udela to, ze se stahne. Proste smaze prezentaci a zmizi. Misto jednoho cloveka, ktery to prvni vidi, a trpelive vysvetli, prijde tuna komentaru a pak mozne zhnuseni nad vsim. Labilnejsim jedincum se tohle deje, a ne vsichni jsme jak sutr.

Kdybys jen nechal soukromy vzkaz ve smyslu: "Rybicky se u Tebe nemaji dobre, protoze..." a pokracoval s tim, ze na konci napises, ze prece nechce ty rybicky trapit, urcite by to vedlo k lepsimu vysledku, nez kdyz tam 10 lidi napise ze je to hruza, ze to jeste nevideli, a daji pro jistotu i 1%.

Nejsem prototyp cloveka, ktery umi buhvi jak s lidmi jednat, ale jak tohle funguje vim celkem dobre.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 15:19 Tomáš55 Re: Designer
Ale ja som to sem dal, aby ste jej tiež napísali do komentára a vysvetlili to tiež.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 15:11 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Tomáš55
Nepisu Ti to takhle. To co je tady v prezentacich, to je jeste slaby odvar toho, co se kde muze ohledne akvaria dit, kdyz to lidi zajima jen jako bytovy doplnek. A pak to nema prezentaci nikde zadnou a muze to byt teprve des a hruza, jen to nevidis.

A jestli pomuze popularizace akvaristiky? Dost tezko. Sice muzes dosahnout toho, ze jeste vice lidi bude mit rybicky, ale zbytek se u vetsiny mine ucinkem, protoze vetsina lidi je uplne k nicemu a rozumi jen vecem, k jejichz vysvetleni staci jedina veta. A pokud jim neco jedinou vetou nevysvetlis, jsi spatny ty, protoze jim to jednou vetou vysvetlit nedokazes.

Tady bud rad, ze se lide neboji ukazat co maji, i kdyz je to spatne, to totiz dava nadeji to resit, coz u te mlcici a neviditelne vetsiny nenapravis nijak. A at je tady na tom kdokoli jakkoli, v prumeru muzes brat lidi zde za tu lepsi cast akvaristu, za tu cast, ktera ma zajem se tim zabyvat. Takze bych nekoho zde takhle nehanil, ale spis mu napsal a snazil se vysvetlit... Az kdyz to nejde jinak... ale vzdyt vime.

EDIT: Jo a s temito vykriky, "Koukejte jak je to blbe!", mi s odpustenim pripadas jako Jehovista, ktery stoji s casopisem u Metra, cely den blbe stoji a cumi s casopisem v ruce, aby neco zmenil, misto aby sel ten cas makat, a vydelane prachy venoval na napravu toho co chce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 14:42 Tomáš55
A čo vy na toto!!! Hroza a des!!! rozzureny ne no rybicky.net/nadrze/17161

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 15

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 28754x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15731?od=101