Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Mřenky - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Mřenky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 22:13 Žena basa1313 [18] - Parmičky
hej hej ... alebo ked nieco hryzu... teda pri prezuvani :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 20:45 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod – Re: teebee
Mrenky to bezne robia pri krmeni (a aj inokedy), pozri sem:

rybicky.net/atlasryb/mrenka_nadherna

;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 20:27 Muž teebee [0]
no diki za myslienky ja to v buducnosti asi aj tak skusim:-) pretoze mrenky a aj azijskee rybky sa mi pozdavaju ano

ozaj... uz sa niekomu stalo ze si kludne sedi v izbe... a pocuje takee podozrivee "praskanie" alebo "tukanie" vrrtalo mi to hlavou... az kym som sa nepozrel na akvaarko...a to moja mrenka trpaslicia ako ohlodavala salat vydavala tie divnee zvukycoze a potom ze mlcat ako ryba :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 20:08 Žena basa1313 [18] - Parmičky
nebode to hejno...radsej si daj z jedneho druhu 4 kusy,chovala som mrenky nadherne s morleti a morleti ich hryzli tak neviem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 19:43 Muž voko [9] - Živorodky – Re: teebee
Podle mně ne. Postupně by se na sebe musely zvyknout, ale nebylo by to hejno. To je můj názor, ale mřenky jsem nechoval. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2010 18:28 Muž teebee [0] – mrenky- hejno
zdravim..docital som sa ze mrenky ziju rady v "hejne" chcel by som sa opytat ci mozem vytvorit hejno z roznych druhov mreniek?? povedzme mrenka trpaslicia+ 2x mrenka kubotai+ mrenka pakistanska...vytvorili by "hejno"?znasali by sa? alebo by boli plache?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2010 13:43 Muž Premda84 [0] - Živorodky – Re: Haimdol
Omluva - mám tedy Sekavku nádhernou a konec :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2010 13:26 R Muž Silent [5949] – Re: Premda84
:) Aby bylo jasno. Sekavec nádherný neexistuje. Buď máš sekavku nádhernou Chromobotia macracanthus nebo sekavce příčnopásého Pangio kuhlii kuhli který může být při zamhouření oka kresbou podobný :) . :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2010 13:22 Muž Premda84 [0] - Živorodky
Aby tedy bylo jasno - mám tedy Sekavce nádherného....bohůžel - i když se mi hrozně líbí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2010 09:01 kreten – Re: Haimdol
Kebo konec lidové tvořivosti, jak říká Karel Zahrádka anebo respektujme tvůrce českého názvosloví, když už ho musíme používat:-), dodávám já.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.04.2010 08:49 R Muž Silent [5949]
Ještě doplním Yirku. Mřenka nádherná se již delší dobu jmenuje sekavka nádherná. Proto bývá lepší používat vědecké názvy. Tak by se zmatek vyloučil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2010 08:42 Muž Yirka [9243] – Při vší úctě
ke všem zůčastněným v této diskusi je třeba si opravdu názvoslovně ujasnit o jakou rybku jde a to minimálně v češtině a slovenštině. Slovensky totiž parmička a mřenka jedno jsou a z toho mohou pramenit neodorzumění. Česky je to naopak velký rozdíl. Takže o které rybce je vlastně řeč?
rybicky.net/atlasryb/parmicka_nadherna
rybicky.net/atlasryb/mrenka_nadherna
Rozdíl mezi nimi je pochopitelně nebetyčný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2010 23:27 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumci – Re: Premda84
Narostou opravdu dost:
www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2010 20:43 Muž Premda84 [0] - Živorodky
Vážení tak to jste mě teda dostali!!! máte pravdu - já říkal, že to nevypadá podle žádných obrázků na Parmičku nádhernou ani žádnou jinou!! A přísahám, že mi prodejce řekl, že se jedná o Parmičku nádhernou a že už moc neporoste ( teďka mají odhadem cca 5-7 cm !! ) - a jak jsem se tak díval kolik vyrostou tak můžu schánět někoho kdo si je ode mě koupí... :-( :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2010 20:17 Muž metal [96] - Cichlidy – re premda84
mrenka strasne rychlo rastie a to tvoje akvarko bude 4.ks,za chvilu male.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2010 20:15 R Muž Silent [5949] – Re: Premda84
Metal má pravdu. Nejpíš nemáš parmičku nádhernou, ale sekavku (mřenku) nádhernou rybicky.net/atlasryb/mrenka_nadherna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2010 20:12 Muž metal [96] - Cichlidy – re premda84
urcite to budes mat mrenky nadherne,tie su zo zaciatku velmi plache.pockaj mesiac kym si zvyknu, potom budu v pohode.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2010 19:39 Muž Premda84 [0] - Živorodky
Bohůžel je stále stejná situace a už je nevídám ani k ránu... hmm je pravda, že mi od Soboty zmizla celá populace šneků a to je co říct!! a že jsem jich měl ;-) takže se holky činily, ale mám strach - jelikož se vůbec neůčastní krmení a jestli šneci dojdou aby za chvilku nechcíply hladem....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2010 10:58 drateník
mě se ze začátku taky docela schovávaly, ale teď už je to v poho. Čim víc je to zarostlý, tak pro ně jen dobře. Pak je budeš mít furt v prostoru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2010 10:54 Žena uniorn [21] - Rostliny – Re: Premda84
Zkus je nalákat na jídlo, jestli nepoplavou k hladině, tak zkus třeba kousek zeleniny, nebo kousíček vařený ryby, drž prst na spoušti a jakmile vyplavou pro žvanec, tak je vyblejskni: D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2010 10:17 Muž Premda84 [0] - Živorodky – Re: uniorn
NO - ty pruhy by tak odpovídaly, ale barevnost určitě ne a prostě se mi zdá, že ani jedna z Parmiček zde uvedených to prostě není to co mi právě plave doma :-D asi to bez fotky nepůjde, ale jak ji vyfotit když skoro nevyleze... ta posledí věta o té bázlivosti ovšem u té Parmičky pětipruhé mě trošku zarazila... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2010 10:12 Žena uniorn [21] - Rostliny – Re: Premda84
..to asi nebude parmička nádherná:-D.. ta má černý flíček u ocasní ploutve, nemáš spíš parmičku pětipruhou: rybicky.net/atlasryb/parmicka_petipruha .. mě parmičky ožužlávali ruku, když jsem čistila akvárko: ) sympatický rybky..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2010 10:08 Raider – Re: Premda84
Já jsem je měl taky a byly normální...Tak nevím možná jsou nemocné?!?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2010 09:56 Muž Premda84 [0] - Živorodky – Parmička nádherná
Zdravím,

v Sobotu jsem si na Ostravské Aquaburze koupil 4ks těchto krasavic - Parmiček nádherných-mimochodem díval jsem se do atlasu a vůbec nevypadají tak jako na těch obrázcích zde, ale jsou neskutečně krásné :-) mají svislé pruhy - a jsou černo-oranžové - řekl bych až tygrované proužkování.., ale dle slov prodejce se jedná o Parmičku nádhernou tak až se mi ji podaří vyfotit tak to sem umístím... ale k věci - bohůžel si těchto krasavců vůbec neužiju, protože od té doby co jsem je do akvária vpustil - byly ohromně bojácné a každý průchod kolem akvária jsem myslel, Že mi proletí sklem...strašně divoké a bojácné - nakonec si za pár hodin našli ukrýt v mém "děravém kamenu" a od té doby je člověk skoro nevidí!! Všechny 4 si tam nalezly a nejdou a nejdou ven.... sice pozoruji mírný úbyt šneků - a po ránu kdyŽ je ještě tma a klid je semtam vidím venku, ale jakmile mne "uvidí" za pár chvil jsou schované a už jich celý den není :-( nevím jestli se to "urovná", ale moc se mi to nezdá - je to normální chování těchto Parmiček anebo kde může být chyba??
Děkuji za odpověď. palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2009 13:57 R Muž Silent [5949] – Re: dominik
Pak se s přenádhernýma gupkama rozluč. Parmičky je zdevastují. Něco bude muset z nádrže pryč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2009 13:50 dominik – odpoved
já mám problém že ja nemám kam dat to druhé akvárko.lebo vjednom mám všetky rybky a v druhom mladé rybky čerstvo narodené a to tretie nemám kam
dat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2009 19:46 Muž Yirka [9243] – Re: dominik
Dát je od sebe. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2009 19:36 dominik – rada
chcem sa opítat čo mám urobit lebo moje prenádherné gupky také pekné aké si neviete predstavit mám ich 3 a mrenky im žerú chvosty.čo mám urobit.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2008 19:00 R Muž Silent [5949] – Re: mihule
Snáší se se všemi rybami, tedy i s parmičkami. Navíc s některými žijí ve stejných biotopech. Jen bych nemíchal více druhů mřenek. Některé jsou druhově nesnášenlivé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2008 17:45 mihule – Re: PaDa
A můžou být s většíma rybama? A s jinýma parmičkama?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2008 21:58 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumci – Re: vejvar
Fotka k příspěvku V obvyklé nabídce akvaristik nebývají... A patří spíše k těm dražším, já je ulovil myslím za 140,- Kč kus.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2008 20:27 Muž vejvar [26] - Raci, krabi, krevetky
dají se sehnat v brně?
a kolik asi tak stojí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2008 17:01 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumci – botia sidthimunki
Je to velmi mírumilovná ryba, ty moje nesežerou ani mláďata od endlerek. Doporučuje se hejno nejméně 5 - 10 kousků, jsou skoro stále v jednom neposedném hejnu.
Je potřeba hlídat čistotu vody, upřednostňují živé nebo alespoň mražené krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2008 08:04 R Muž Silent [5949]
Extra speciální ne. Jen čistou vodu a dostatek prostoru. Tady je v atlase rybicky.net/atlasryb/mrenka_mala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2008 21:22 Muž vejvar [26] - Raci, krabi, krevetky
A je tato ryba náročná?
Vyžaduje nějaké speciální podmínky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2008 17:56 R Muž Silent [5949]
Mřenka malá je mírumilovná a i podle názvu malá hejnován ryba. Dělá pěkná hejna a je společenská. Pokud to nádrž dovolí velice vyniká v hejnech kolem 10 ks. Jinak alespoň 5-6 ks. Je to jako u Panceřníčků. Jen ke krevetám bych je nedával. Mají rádi šneky a tím pádem krevetou určitě taky nepohrdnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2008 17:51 Muž vejvar [26] - Raci, krabi, krevetky – mřenka malá
Máte někdo skušenosti s touto rybou?
Je agresivní?
Sežrala by krevetky?
Kolik kusů do 140 litroveho akvaria s několika sekavcema příčnopásíma a hejnem neonek?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2008 12:31 Prcek – Ja jim říkám pracovně
kombajn na šneky! A čistí mi je ochotně i když je normálně krmím. Mám 2 ks asi 5 cm velké ve 100 l akvárku. Jsou krásný, ale příjdou mi poměrně plaché, když můžou tak si někam zalezou za kameny.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2008 08:54 Muž ghostik [81] – Re: Ralph
Je to rostlinozrout - staci :o)
Premyslim ze je dam pryc i kdyz se mi liby :o(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2008 08:23 Muž Yirka [9243] – Re: Ralph
Myslím, že k informacím co zde najdeš v atlasu ryb, včetně komentářů, není moc co dodat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2008 08:05 Ralph – mřenka nádherná
Mate nekdo zkusenosti s touto mrenkou? Popř. nejaky odkaz na clanek o teto rybe, diky (v atlase uz jsem o ni cetl)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2008 19:21 Muž ghostik [81] – Re: Janica
Taky mam jednu takovou ale podarilo se mi ji vykrmit :o) Je ale mensi jak ostatni lae zije a spravila se .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2008 17:41 Muž sportsmen [62]
poradte mam akva spolecenske 380litru, dominantou je 8 tercovcu a 100 cervenych neonek, huste zarostle, premnozili se mi tem sneci, je do toho akva vhodna mrenka nadherna?? docetl jsem se ze minimalni pocet je 4 tak bych je tam chtel zkusit. Mate s tim nekdo zkusenosti??? nebo bych ji tam dal jen na vyzrani tech sneku a pokud by mi terce nejak znervoznovala dal bych ji pak pryc. jake s ni mate zkusenosti a jak se pak pripadne da odlovit??? diky za info
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2008 16:28 Žena Janica [5]
Fotka k příspěvku Zdravím, použila jsem toto téma abych se zeptala jestli někdo neví co je s touhle mřenkou. viz. foto. V akva mám 3, dvě jsou úplně v pohodě ale tahle je nějaká pohublá. Zdá se mi, že funguje normálně, jenom mě zarazilo, že nežere u dna jako ostatní ale u hladiny.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 22:21 HELENA – MŘENKY NÁDHERNÉ
TO JSOU FAKT SUPROVÍ RYBKY JSME DÍKY NIM OPRAVDU BEZ ŠNEKŮ ALE TEN POCIT VIDĚT JE V AKVÁRKU JE NÁDHERA JSOU OZDOBOU AKVÁRKA SNESOU SE ZE ŽIVORODKAMA UPLNĚ V POHODĚ MÁME JE TAM TAKY NIKOHO SI NEVŠÍMAJÍ JEN JEDNA DRUHÉ MÁME PÁREČEK A JSOU OPRAVDU KRÁSNÝ potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2008 09:58 2david – Re: Alena.sv
Ahoj nevím jak si to dokázala, ale kdykoli mi mřenka nádherná dorostla okolo 12 cm tak jse z nich stali ryby hájící si své uzemí a při krmení dokázali ostatní ryby i napadnout. jinak byli v akváriu o 240 litrech. Takže rozhodně to miláčkové nebyli. Hlavně je to hejnová ryba takže bych je do takto malého akva vůbec nedával. Když bych doporučil tak spíše mřenku proužkovanou : aquaworld.cz/…
a to tak v počtu okolo 4 kusů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2008 21:58 Žena Alena.sv [89] – Re: Naďa
Dvě mřenky nádherné mám ve 126l akva a jsou tam moc spokojené.Ostatních obyvatelů si nevšímají,jsou pohodové,vrtají si ve dně a hledají.Šneky mi úplně vyhubily.mají asi 10cm palec Viz.moje prezentace: rybicky.net/nadrz.php…
Mřenku pákistánskou mám ve 264l,je jen jedna,ale nevypadá smutně.Má taky asi 10cmJe mnohem temperamentnější a občas ostatní rybky otravuje,tu bych do menšího akva nedoporučovala. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2008 20:55 Muž Onďa [32] – Naďa
Ve Sklorexu jsem viděl mřenky nádherný, který měly tak 15 cm a byly tak 5 cm vysoké coze jinak sem viděl jen pěticentimetrový. Vlestní zkušenost mám jen s mřenkama žlutoploutvýma, u těch mi ta největší honila ty 4 ostatní a žraly kytky, teď mám mřenky proužkované a s nimi zatím žádný problém i když je každá jinak velká jsou v poho a žerou z hladiny s ostatníma i z ruky :) ale s mřenkama nádhernýma nemám zkušenosti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2008 20:46 Žena Naďa [33] – Velikost a počet
Ráda bych se zeptala, jaké opravdu v akvárku dosahuje délky (vaše zkušenost, ne z literatury) a zda by mohly být jen 2, aby se netrápily. Mám akvárko 80x35x40 (112 l) - ostatní v prezentaci. A jestli je opravdu tak náchylná na krupičku, karanténu nemám (když nepočítám prázdné 15 litrové akvárko)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2007 12:48 Tony – čo okrem krevetiek?
Ahoj Ufinka,
po rozhovore s tebou som sa rozhodol si zaobstarať do môjho 112 litrového akvária Rasboru Hengeli, okolo 15 kusov. V zásade netrvám na ďalších druhoch rýb, možno ešte dva Čichavce (také, čo nezožerú krevetky /aké?/), myslíš, že by krevetky samostatne zvládli čistenie akvária?
Na čistenie skiel a koreňa nebudem tiež potrebovať nejakú rybku (Ancistrus, Přísavka Leveretova)?
Vážim si všetky vaše rady, keď naberiem skúsenosti, preberiem štafetu smich smich smich
Tony

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [7] 8

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9303x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1516-mrenky-chov?od=301