3D pozadí
0 17.01.2018 10:14 Waaw – Jakou pěnu použít
Nezkoumal jste nekdo, jaky druh materialu je lepsi (stabilita, nezavadnost) jako zaklad 3D pozadi? Klasicky bily polystyren, zeleny extrudovany nebo PU expanzni pena?
Starší reakce
skus ešte na toto:
www.youtube.com/…
je to už hotové a vyzerá to luxusne za tie peniaze
nemusíš nič robiť s neistým výsledkom.
(ušetríš čas aj peniaze aspoň v mojom prípade to tak bolo.)
Presne timto smerem se chci vydat. Nasel jsem jemne drte ruznych hornin a ruznych barev
Kdysi jsem vyráběl pozadí do pouštního terária a jako finální vrstvu jsem dával lepidlo (Duvilax), které jsem posypal pískem sušeným v troubě. Vypadá to parádně, možná by šla skála řešit podobně, sehnat drť potřebného materiálu, a pak vyřešit, aby se to nerozpouštelo.
Da se predpokladat, te kdyz se nekdo rozhodne, ze si chce 3D pozadi vyrobit, tak si zvazil vsechny plusy a minusy. Jinak je to nikdy nekoncici filozoficka debata. Ja jsem rozhodnuty si ho vyrobit, samozrejme co nejtenci, aby zakrylo techniku a jeste vypadalo dobre. Podstatne je pro mne, aby to nevypadalo jako parodie na skalu, ale co mozna nejrelisticteji. Proto jsem se ptal na nejake doma delane, kde se jim povedl realisticky vypadajici povrch. Opravdu bych nechtel jit cestou jako treba zde:
youtu.be/… 10l ano pri homemade ale kupene 3d pozadie je len cca 1cm hrubé
a teraz ešte k tomu objemu. Pridám 10l externý filter
pozadie -10l filter +10l a som stale na tom istom objeme ale priestor je menši.
Jednak to bude spíše 10 litrů a dále, ty litry jsou samozřejmě prostor.
ARSTONE je mám dojem světová špička (odpovídá tomu i cena). Chvilku jsem uvažoval nad tím jejich Amazonas, ale cena je opravdu vysoká a zabere to hodně místa v akváriu. Nakonec jsem od pozadí ustoupil, pořád si myslím, že pěkně poskládané dekorace, rostliny a jednobarevná tapeta udělají dostatek parády i nez 3D pozadí. Pozadí bych asi volil jenom v případě, že by to vhodně dokreslilo požadované prostředí.
koľko myslíš že zabere take pozadie do 200L akva odhadom tak do 5l
podla mna ide skôr o priestor.
Já bych řekl, že slabinou každého 3D pozadí je něco úplně jiného, a to ztráta litráže.
0 31.12.2017 14:39 Waaw – Nejrealistictejsi DIY 3D pozadi
Prosel jsem vse co jsem na webu a na YT nasel o vyrobe 3D pozadi. Technicky to zvladnu, mam dokonce napad na posyp, ktery je vlemi slibny, ale slabinou vetsiny domacich vyrobku je napodobeni realneho povrchu. Jake jste na webu videli nejrealistictejsi doma delane pozadi? Jde mi vylozene o nejlepe socharsky/vytvarne zvladnuty povrch. Treba tohle neni domaci vyroba, ale povrch vypada dost verne :
www.arstone.eu/…
Starší reakce
Jestli mas primo odkaz na vyrobu 3d pozadi, ktere se jen natre barvou a přejede epoxy 1200, tak jsem dej odkaz. Díky
Zdejší články ti nevyhovují a co strýček Google?
0 29.01.2017 12:56 Těhňajs – 3D pozadí - polystyren + barva + epoxy 1200
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Máte někdo zkušenosti s výrobou 3D pozadí z polystyren, který se jen nabarví barvou dle libosti a zakonzervuje se epoxy 1200?
Starší reakce
ako za nadrzou? tak ja by som to nedal na totalnu hustotu vid foto v orezentacii. Len ten ubytok miesta a vsetko okolo toho vratane ceny asi vypustim fakt.
K nevýhodám3D, které já považuji za zásadní, je ztráta litráže. Vždy jsem dával přednost instalaci za nádrží.
Pozadí je hezká věc ale v hustě zarostlém akváriu ho stejně neuvidíš.
Starší reakce
Osobně si myslím, že za rok to pozadí vůbec nepoznáš, barva bude úplně jiná, odpovídající podmínkám a možnostem nádrže.
Aha ja se prave jen ptam nevypada to spate jen prave me zajimalo jak moc to jeste bude nebo co me jeste ceka zda to necemu nevadi?
Ano, s největší pravděpodobností se bude jednat o řasu, tedy o proces stárnutí, nevidím důvod, proč by se toto mělo nějakým způsobem řešit, ono se to ve finále ukáže znovu a znovu.
0 11.07.2016 10:07 Lukas34 – Zmena barvy
Starší reakce
Tak nakoniec som kupil 3D pozadie koren podobne ako DIVERSA.Musel som ho trochu odpíliť.Chcem sa spýtať,je to v poriadku ked odkrijem akvárium a cítim to pozadie?Taký pryskyřicový acetónový zápach.
Starší reakce
Popripade rozmýšlam nad juwel pozadím.
abc-zoo.sk/…
Ale ja mám akva dlhé 90cm,nevie niekdo ktoru cast by som tam mohol pripojit aby ladila farba?
Ílova skala by pasovala?
abc-zoo.sk/… Samotné pozadí je jen pár mm tlusté. Ale tím že je tak členité,tak místama vyčnívá více do akvária. Moje se mi nezdá že by trčelo až těch 12 cm to sem neměřil.
12cm je dost, ja si dělal 3D pozadí z 80mm polystyrenu a ubytek v akváriu byl znatelný takže z 36cm jsme měl +-28cm
Este dotaz.Na stránke písu tloustka pozadi 12cm.Je to vsade rovnaké,či len pri tom koreni to je také tlusté?Zda sa mi to trochu vela 12cm.
Já to tam dával když jsem to akva zakládal, takže bylo prázdné. Ale myslím jestli budeš šikovný tak by to jít mohlo i s tou odpuštěnou vodou. Hadice jsem nijak zvlášť neřešil. Prostě je mám za akva z venku. Do akva dáš jenom nasávací koš a rampu. Když dáš před koš nějakou rostlinku tak ho vůbec není vidět.
A je možné to pozadie namontovat aj bez úplného vypustenia vody a vybratia štrku?Poprípade vypustiť len polovicu vody?A ako si vyriešil hadice na vonkajsi filter?
Vďaka
Ano voda je i za pozadím a žádný problem.
Takze voda sa dostane aj za tu 3D stenu?A nieje s tym problém,voda najak nazapácha?
Já si kupoval něco takového
abc-zoo.cz/… a ty síťky jsou tam přilepené černým silikonem. Takže vpohodě dou přelepit nebo odlepit.
Zdravím.Má niekdo skusenosti s týmto pozadím?
www.vyprodeje24.cz/…
Plánoval som si vyrobiť z polystyrénu,ale nieco takéto by som nevyrezal.
A je možne tie sietky na boku odstrániť a prilepit to silikonom?
Starší reakce
Sám už jsem si jich vyráběl několik, ale teď už na to nemám čas, obzvlášť ne na tak velký kus, takže bych upřednostnil někoho jiného.
Umělé skály mi právě někteří doporučují, ale někteří zase odrazují, protože působí více plasticky a uměle, tak nevím.
P. Havlena je přesně ten pán, kterého jsem měl doporučeného, ale už to nedělá.
Na svém webu už nemá ani kontakt.
Zdravím,
dokážete prosím poradit, kde nejlépe sehnat pěkné 3D pozadí pro rozměr akvária 270x60cm? Nejlépe do 10 000,-. Měl jsem doporučeného pána, který už to ovšem nedělá, tak hledám jiné řešení.
Starší reakce
nachadza sa priamo v nadrzi teda vo vode a je pod 3d a obsypany je z vnutornej strany strkom. Ale vode je proste s nim v styku tak preto sa pytam ci nemoze do vody vylucovat nieco. Ako pisem uz to je par rokov cca 2-3
POkud je ten polystyren pod nádrží, jako podložka nebo v nádrži jako podklad pro 3D pozadí, tak ničemu nevadí,že je nenalakovaný.
Starší reakce
když tam nebude zapadávat krmení ani nic jinýho, co by mohlo hnít, tak tam nic hnít nebude
.
ja nemam klasicke 3D pozadi ale udelane z kamennych obkladu a take jen oprene o zadni sklo a zajistene proti padu..voda se tam urcite dostane a zatim nezjistuju zedne problemy.
Starší reakce
Jj to já vím. To byl jenom jako příklad
Nevím jak velké to pozadí bude, ale ta tuba je celkem malá a drahá, když přidáš asi 50kč tak budeš mít myslím že to je 300ml tuba do pistole a nemusíš se bát že ti nevýjde silikon a když ti zůstane tak stačí jen tubu kvalitně utěsnit a doma se vždy na něco hodí
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 13
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 23842x