Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ploštěnky vs. krevetky

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Ploštěnky vs. krevetky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 22:18 Žena konvalinka [41] Re: malyLibor
Moc děkuji. Máte pravdu, je tam lžička. :-D . A já nad tím celý den přemýšlím. Jen bych se ještě zeptala, rozumím tomu dobře, že stačí tři dny dávkování - 1.den 1 lžička, 2.den půlka a 3.den půlka půlky? stydim A za dva týdny celé zopakuji?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 22:10 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: konvalinka
Je v tom taková lžička a já to sypu rovnou na hladinu, po troškách po celé hladině, ono se to rozpustí. Ale pokud bys to rozpustila a přilila, myslím že by to nebylo nic proti ničemu. Neboj se, to balení vydrží opravdu na dlouho.
Edit: Kdyby někdo dával No planaria do malých akvárií, nebojte se, ani vyšší dávka krevetkám neublíží. Jednou jsem to špatně spočítal, dal jsem čtyřnásobnou dávku, ploštěnky vyjely ze dna jak šílené, ale krevetky se v klidu procházeli po akva a chodili i po tom bílém prášku na dně, který se ještě nestihl rozpustit.
A raději ještě jednou zopakuji poznatek ohledně šneků - kružníkům, okružákům a piskořkám to nic nedělalo, Brotia pagodula mi spadly ze skla a po odlovení mi jedna bohužel umřela, takže Brotie jsou na to citlivé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 22:06 Žena petulinakk [2016] Re: konvalinka
V balení No planaria je vložená lžička která je k dávkování určená :-)

Jinak já to rozpustila ve troše vody a nalila, líp se to rozptýlí.

EDIT: bali byl rychlejší :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 22:04 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: konvalinka
davkuje se lzickou ktera je k tomu dodavana, a muzes rovnou do akva. staci dodrzet navod a idealni je po 14 dnech zopakovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 21:51 Žena konvalinka [41] – prosím o urgentní radu s No planaria
Ahoj. Tak jsem díky této diskusi zjistila cože za potvory to mám mezi krevetkami. Bohužel jich tam mám už mraky. Vůbec ne v noci, ale celý den. Jsou všude. Dokonce si proplouvají prostorem a plují na hladině. Opravdu nic ke koukání. Hned jsem objednala No planaria a musím potvrdit, pan a paní Koblasovi reagovali okamžitě a ochotně. Bohužel není k tomu žádný český návod. Nejsem si tedy jistá, jestli na 50l má být 1 lžička nebo lžíce prostředku... Vzhledem k tomu jak je balíček malý bych to tipovala na lžičku. Mám cca 100 l vody a pokud mám léčení zopakovat, tak aby mi to vůbec vyšlo. Mám prostředek rozpustit bokem a přilít anebo jen nasypat do akva? Můžete mi, prosím, někdo poradit? Opravdu rychle potřebuji zareagovat, protože krevetkám se v tomto prostředí asi moc nelíbí... sad Moc děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2012 17:33 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Eva_R
Ano, to mám opravdu odzkoušené. Neritiny jsem tedy nikdy neměl, ale kružníkům, okružákům a pyskořkám to neuškodí. Pozor ale na Brotia pagodula, ty spadly ze skla jak hrušky, musel jsem je přendat do jiného akva a jedna to i tak nepřežila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2012 13:38 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci
No-Planaria - máte vyzkoušené, že to fakt neublíží šnekům? - okružáci, neritiny..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2012 14:19 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: čudlinka
Podle mých zkušeností je celkem zbytečné ho shánět. I v dost kvalitní akvaristice na mne koukali jak můry a doporučovali mi prostředek, který je mnohem lepší, protže spolehlivě vyhubí kromě ploštěnek i všechny ostatní bezobratlé. Když jsem jim řekl, že v tom akva mám krevetky, tak se divili, co s tím jako mají krevetky společného... škoda mluvit. Objednal jsem přes net, myslím že u pana Koblasy, a měl jsem to do druhého dne doma.
Jo, našel jsem to v deníčku ze 16.3. v mém akvárku Kancelář 22 litrů. Jak je užitečné vést si deníček. Takže koupil jsem to tady: koblasa.cz v položce Akvachemie - likvidace řas a škůdců.
Důležité je dodržet dávkování, rozhodně nedávat méně. Krevetkám ani rybkám neublíží, ploštěnky likviduje. Po 14ti dnech je dobré přeléčit, abys usmrtila ploštěnky, co se vylíhnou z vajíček. Na ty snad nepůsobí ani ultrafialové záření.
Přesně jak říká Chem. Největší výhoda No planaria - kromě toho, že je 100% přírodní - je, že při předávkování nezabiješ ani šneka, ani krevetku, a už vůbec ne rybičku. Já jednou nějak špatně počítal a dával jsem tři dny 2x tolik, než jsem měl dávat, a pohoda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.06.2012 14:18 Muž Chem [837] Re: čudlinka
Nektere ryby jsou proti plostenkam dobre. Nejvice se pouzivaji rajovci. Nicmene jakakoli biologicka obrana typu pasti, nebo rybicky neni stoprocentni. Vzhledem k tomu, ze se zde ve vlaknu venujeme plostenkam v krevetkariich, je vetsina ryb nepouzitelna - co sezobne 1cm plostenku, to dokaze ulovit 5mm krevetku... Ta no planaria je asi k akvarku nejsetrnejsi a pomerne spolehliva ochrana proti plostenkam. Flubenol a Panacur jsou levnejsi, ale je potreba trochu vice dbat na presne davkovani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2012 11:32 Žena čudlinka [25] - ParmičkyRe: malyLibor
Teda pocit, že jich tam mám stovky...brrr! Před několika dny mě napadlo zkusit nasadit do boje proti nim rybičky. Přidala jsem sem 4 malé parmičky perleťové (mají teď asi 1cm, větší tam kvůli velikosti akvárka a kvůli mrňavým gavůnkům dát nemůžu). Teď už jsem 2 dny žádnou ploštěnku neviděla, ale je možné, že jsou jen schované... Zkusím si to akvárko prohlídnout 2 hoďky po zhasnutí, podle Tvé rady a pokusím se sehnat NoPlanaria. Dík!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 22:26 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: čudlinka
Ahoj. Aby ti zabily krevetky, hlavně když máš tak málo krevetek a tak mnoho ploštěnek, to možné je. Ale aby je beze zbytku sežraly, to možné není. Za tím musí být něco jiného. Rybky, šneci... a nebo byly krevetky tak vystresované z toho velkého množství ploštěnek, že utekly z akvárka. V tom akva jich máš asi stovky, jestliže za světla jich pozoruješ tolik. Zkus někdy rozsvítit dvě hodiny po zhasnutí akva a uvidíš, kolik jich tam je. Doporučuji než tam dáš další krevetky provést likvidaci ploštěnek některým z doporučovaných přípravků. Mně osobně se nejvíce osvědčuje No planaria, ale jsou i jiné přípravky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2012 18:52 Žena čudlinka [25] - Parmičky – Ploštěnky a krevetky v 9 l akvárku
Ahoj! Je možné, aby mi ploštěnky úplně beze zbytku zlikvidovaly 4 krevetky Sakura a dokonce i jednu krevetku japonskou v mém 9 l akvárku??
Ploštěnky tam, bohužel, jsou, ale ne tolik, že by se to jimi v akvárku "hemžilo. Ale když u akvátka 20-30 minut posedím, tak jich nějakých 5 - 8 načapám a vytáhnu. Navíc jsem nenašla po krevetkách ani památky :-( . Mrchy jedny (ploštěnky) rozzureny rozzureny rozzureny

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 22:22 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: FelidaeS
No planaria je přírodní přípravek, výtažek z jakési rostliny. Proto nemusíš vodu měnit dřív než jsi zvyklá. Důležité ale je dodržet přesné dávkování, určitě nedávat míň. A velice důležité je po doléčení léčení po dvou týdnech znovu zopakovat. O krevetky ani šneky se nemusíš bát, těm No planaria neublíží, zabíjí skutečně jen planarie. Já ji jdu dnes nasadit taky.
Naprosto nechápu, jak se mi ty mrchy zase dostaly do nejmenšího akvárka. Ale pravděpodobně s krevetkama, nijak jinak nemohly. Do tohoto akvárka jsem rok nic nepřidal, ani rostlinku, ani nic, jen doléval vodu. Krmil jsem jen různmi granulemi pro krevety, žádné mražené žrádlo, a kopřivami, ale i ty jsem vždy spařil. Takže jedině se Sakurama, které jsem si tuhle koupil na burze. Ach jo. Nijak jinak se tam dostat nemohyly. No, co už. Vodu jsem vyměnil, jdeme přidat No planaria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2012 23:49 Žena FelidaeS [61] – No-planaria
Mám dotaz, zda má někdo zkušenosti s tímto přípravkem. Ve 20l akva se dost ploštěnky rozmnožily, tak jsme objedanali na netu přípravek no-planaria a třetí den jsme aplikovali dle návodu a přeci jen ještě sem tam vidím nějakou lézt, sice pomalejš, ale žije... je sice vidět, že na většinu to zabralo, ale nemělo by to být 100% ? Zítra jsem chtěla již vodu aspon z půlky vyměnit, kvůli krevetkám. Má někdo s tímto přípravkem zkušenosti? Nebo nemám ještě měnit vodu? Děkuji za případné odpovědi.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 07:00 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
smich Uzený špek bez dalšího přídavku udělá efekt úplně stejný... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 22:33 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: JagerMaister
To by mne zajímalo, co to do té pasti dal, že to ty mrchy tak přitahovalo.... viděl jsem tam kousek masa, ale co bylo to další???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2011 19:10 Jakub Re: JagerMaister
Njn, ale s tou pascou vsetkych sa nezbavis. ;-) Viz. prispevok chema z 01.06.2011
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2011 12:50 JagerMaister
youtu.be/… pasca na ploštenky ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 12:31 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Chem
Díky za vysvětlení. Mně nešlo do hlavy, proč tam ty potvory lezou, když jsem tam žádnou návnadu neviděl.
Ono zbavit se ploštěnek na stálo asi nejde, pokud tedy do akvárka cokoliv přidáváš. Jak jsem se dočetl, tak jejich vajíčkům nevadí ani vařící voda, jsou velice odolná, takže se mohou dostat do akva i s krmivem, prostě s čímkoliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2011 13:46 Muž Chem [837] Re: malyLibor
Jak uz se tu na foru mnohokrat opakovalo, je uziti pasti na plostenky funkcni. Nekdo jako navnadu pouziva hovezi srdce, nekdo file a nekdo garnaty a krevetky ze supermarketu (jako je na videu). Problem je v tom, ze pomoci techto pasti se plostenek jeste nikdy nikdo dokonale nezbavil. Pocty plostenek to vsak snizuje. Pouzivaji se krom pet lahvi i sitky, nebo platene pytliky s masem ci cimkoli pro plostenky atraktivnim.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 18:47 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: malyLibor
Ale je tam navnada (1:07 min). Prawns-krevety.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 16:10 Muž malyLibor [5371] - Asie – past na ploštěnky
Jednoduché, ale nevím, proč do té flašky lezou, když tam není žádná návnada.
www.youtube.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 09:41 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: roper
u galaxek je problem ze nejspis nesnesou sul....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 09:38 Muž roper [10] - CichlidyRe: Moucha
Ahoj,
přišel sem na to, že když vodu docela dost přisoluju, tak po ploštěnkách není ani vidu. Flubenol tam cpát nechci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 09:28 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – neco specilniho
dneska jsem objevil problem... potrebuju zlikvidovat plostenky, ale nesmi se nic stat poteru, planktonu (aby nepochcipal poter), krevetkam ani snemkum....a nesmi byt poskozena biologie filtru

jednoduse... mam v akvarku vlepenou prepazku s plosnym filtrem a u cerpadla se mi zacal objevovat poter (vcetne nerozplavanyho) a evidentne se mu dari, jde o galaxky a u tech je problem je rozkrmit... no a dneska jsem tam objevil pidi plostenky takze mam strach,aby nelikvidovaly pludek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2011 01:44 Muž malyLibor [5371] - Asie – Prosím o pomoc
V akvárku s krevetkama se mi objevily ploštěnky. Potřeboval bych někde sehnat prostředek no-planaria. Poradí někdo, kde by se dal sehnat? Děkuji za odpověď.
Edit: Tak už jsem sehnal, objednal jsem na koblasa.cz/…. Sice neměl v nabídce na ishopu, ale když jsem mu zavolal, tak říkal že zrovna přišla a hned mi ji zabalil a poslal. Takoví ochotní kdyby byli všichni obchodníci.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 19:32 Muž Pavol [0] - Raci, krabi, krevetkyRe: Moucha
:-((( som tam dal 1gram flubenol 5% a uz je tam piaty den a vcera som videl plostenku v dne......................... uz vobec neviem co mam robit..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2011 21:34 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Pavol
pmdd.mrp-cz.com/…
na stránce vyhledej heslo Flubenol 5% a dozvis se vic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2011 21:21 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Pavol
u flubenolu je ten problem ze se nerozpousti ve vode... rozpousti se v organickych rozpoustedlech
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 16:22 Muž Pavol [0] - Raci, krabi, krevetky
myslite si ze davka 1g 5percentneho flubenolu bude stacit na zahubenie vsetkych plosteniek v 45litrovom akva? alebo mam este trocha rozhrabnut strk?
totiz dal som do akvarka 0,07g a nic....tak som dal este 0,07g a este 0,07g a stale nic krevety to prezili aj sekavce aj plostenky tak som odlovil sekavce aj krevety a dal som tam 1g tak snad to bude stacit....
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2011 22:29 Muž Schoggi [12] Re: roper
Fotka k příspěvku Souhlasím. Určitě to bylo za světla, jako v mém případě. Co teprve v noci.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2011 22:21 Muž Schoggi [12] – ploštěnky
Posílám odkaz týkající se likvidace ploštěnek léky panacur a flubenol. Co jsem tak na netu hledal, je chemie asi nejúčinnější. Ostatní způsoby vedou pouze k redukci. O soli jsem se dočetl, že zabírají vysoké dávky, které jsou však rizikové i pro ostatní živočichy, malé je podráždí a ploštěnky se zavrtají do dna. V odkazu je současně i foto ploštěnky přisáté na dospělé krevetce.

translate.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2011 19:13 Muž roper [10] - CichlidyRe: Pavol
Já na ploštěnky pořídil snad všechno možné a bylo jich furt moc. Na vlastní oči jsem viděl, jak krevetku jedna mrcha napadla. Úplnou náhodou jsem zjistil, že se dají vyřadít solením a krevetkám to nijak nevadilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2010 20:08 Muž Pavol [0] - Raci, krabi, krevetky
no mne vobec no-planaria nezabrala a to som daval doporucene davkovanie a tak som tam dal flubenol totiz mam 43l akva a voda asi 35l tak som dal 0,07g a zmizla......a po polroku sa objavila tak som dal zase 0,07g a nic tak som vymenil 10l vody a dal som znovu 0,07g a o den nato tiez 0,07g a uz viaz sa neodvazim.....

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.12.2010 21:37 Muž Schoggi [12] Re: Chem
Pro mě to byla nová informace. Doposud jsem na ni, zde na fóru, nenarazil a ani na obalu přípravku není o opakování zmínka. Takže můžu začít znovu a dvakrát. Ta výměna dna s ploštěnkami primárně nesouvisela, prostě jsem si objednal z flexi černý písek a výměnu jsem načasoval po planarce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2010 11:13 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Schoggi
Co je na tom tak odstrašujícího? První video zachytilo špinavé akvárium a mrtvou krevetu, kterou si pak našla ploštěnka. A druhé jen jak kolem krevety lezou ploštěnky. Když se jí to už nelíbilo, tak utekla. No nevím. Ale nic hrozného. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.12.2010 08:11 Muž Chem [837] Re: Schoggi
U vsech pripravku, ktere se v akvaristice pouzivaji a nezabiji pritom krevetky by se mela davka na hubeni plostenek po cca 10ti dnech zopakovat. Vajicka plostenek jsou pomerne odolna, navic vymena dna natvrdo (ktera samozrejme take s plotenkami dost zatoci) vetsinou znici ekosystem akvaria tak, ze to nepreziji choulostivejsi druhy krevetek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2010 00:05 Muž Schoggi [12] – no planaria - ploštěnky
Před měsícem jsem použil přípravek No planaria a následně vyměnil dno. Nepomohlo, postupně objevuji malé ploštěnky. Na zahraničních diskuzích jsem se právě dočetl, že "No planaria je účinná proti dospělým, nikoliv proti vajíčkům a proto by se měla aplikovat 2x s odstupem času, tak aby zasáhla i nově vylíhnuté. Líhnutí z vajíček po 10 až 14 dnech". Máte někdo obdobnou zkušenost?

Přidávám dvě odstrašující videa (planaria attack):

www.youtube.com/…
www.youtube.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 14:47 Muž Chem [837] Re: darka
Jaké dávkování na špičku nože? To jsou nějaké zkazky apod.. Z toho vůbec není jasné kolik se toho má dát, když každý má jiný nůž a jiné měřítko co je "na špičku". Dá se dostat k různým formám (hlavně u Panacuru) - tekutým, práškovým a pilulkovým - a každá má jiné množství účinné látky. Dávkuji 100mg účinné látky na 170 litrů. (100 mg Fenbendazolu nebo Flubendazolu)... Tedy tak, jak se píše a radí všude jinde na krevetkářských fórech a stránkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 13:02 Žena darka [520] Re: Chem
V tom případě se zeptám, jak dávkuješ ty? NoPlanaria má odměrku, dávkování Flubenolu "na špičku nože" má podle mne k přesnosti hodně daleko, proto jsem zvolila NoPlanarii, i když Flubenol mám taky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   24.04.2010 12:43 Muž Chem [837] Re: darka
Ano, uvádějí to ti, kteří nesprávně dávkují, nebo ti, kterým nejde o šneky.. Je úplně běžné, že flubenol šnekům nic neudělá. Je to podobné jako s jinými léčivy - všeho moc škodí. Skutečně je to jen o správném dávkování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 12:26 Žena darka [520] Re: Chem
Jenže u Flubenolu taky někteří uvádějí, že jim to šneci nepřežili ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 11:59 Muž Chem [837] Re: darka
Není nad to nové přípravky proti nezmarům a ploštěnkám ozkoušet na "pokusném vzorku" plžů apod. A proto než experimentovat hned napřímo s novými přípravky je lepší použít léty osvědčené - Panacur nebo Flubenol. Při správném dávkování se nestane nic s plži ani rybkami ani krevetkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 11:53 Žena darka [520] Re: hop
Mně nepřežily Neritiny sad , proto si taky myslím, že pro šneky to až tak bezpečné nebude ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 11:44 Muž Příba [2] - Raci, krabi, krevetkyRe: hop
nevím,čím jíným by to mělo být
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 11:03 Muž hop [26] - RostlinyRe: Příba
to se mi moc nezdá.....není problém jinde?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2010 07:18 Muž Příba [2] - Raci, krabi, krevetky
Tak jsem v Brně na burze koupil No-planaria,po aplikaci se hned ploštěnky začaly kroutit,asi jim to vadilo.Po 3 dnech v okrasném akváriu už nejdou vůbec vidět a v odchovničkách pro krevety stále po 3 dnech se najde živá ploštěnka,ale téměř se nehýbe,tak snad do 2 dnů vymizí.Jinak krevetkám přípravek nic neudělal,jen se mi zdá,že nepapkaji,tak doporučuji nekrmit,aby se nezkazila voda jako mě.
Edit: Ještě chci dodat,že po použití No-planária odešly piskořky,ale ostatní šneci vydrželi a především co mě mrzí nejvíc,nevydržely babaulti green a nosnice red crystal sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2010 10:19 Muž hop [26] - RostlinyRe: bali
já ti nevím jak dlouho působí, vím že se odbourá biologicky ale jak rychle jsem nikde nevyčetl hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2010 09:51 Muž Příba [2] - Raci, krabi, krevetky
Včera jsem začal mordovat ploštěnky mechanicky,stačí obyč. injekční stříkačka,krevetky tam nevlezou,takže super. Dal jsem tam mraženou artémku. Hned jak jsem tam stříkačku nainstalovat,začly se objevovat ploštěnky a nalézat do stříkačky.Není to,ale 100%,občas nějaká i vyleze.Tak až seženu No-planaria tak je domorduju.
Smrt ploštěnkám tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2010 21:10 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: hop
hop napsal: ..par dní to trvá tak se nelekej že to hned nefunguje...nezmaři tak 2-3dny ploštěnky tak 8-10dní...
jen abych si to ujasnil, po tuto dobu bych nemel menit vodu? nebo muzu ale snizi to ucinek flubenolu?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [8] 9

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 14304x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14161-plostenky-vs-krevetky?od=351