Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ploštěnky vs. krevetky

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Ploštěnky vs. krevetky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2012 21:16 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: Rakvista
Byly tu psaný dva přípravky, který by neměly škodit krevetkám. Jedno je No Planaria a to druhý si nepamatuju, je to tu zmiňovaný někde dál.
Já taky netuším, jak se mi tam dostaly. Každopádně dneska začínám "přeléčení" po dvou týdnech a doufám, že ty potvory zmizí nadobro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2012 21:10 Rakvista
dnes jsem objevil ploštěnky v ???? když jsem odlovoval poslední CRS no bylo furt divný že dvakrát odnosili i mrňouse jsem viděl a najednou nic a nic.Jen teď zvažuji co a jak použít....a už mi vůbec nejde do kebule jak se tam ty mrchy dostali. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2012 21:04 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: petulinakk
Mám v tom akvárku ještě dva plže Faunus ater a ti kupodivu žijou, dneska jsem je oba viděla. Tak aspoň něco..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 10:22 - Re: malyLibor
Píšem to tu už strašne dávno. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 10:18 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: petulinakk
Zajímavé... v tom vlákně jsem nikdy nebyl, se šneky většinou potíže nemívám... Ale český návod na No planaria taky nemám, anglický je tak jednoduchý, že jsem jej i já se svou chabou angličtinou pochopil a nic o šnecích jsem se nedočetl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.08.2012 09:41 Žena petulinakk [2016] Re: malyLibor
Loni tu ve vlákně o likvidaci šneků jeden uživatel napsal, že v českém návodě je uvedené použití i na likvidaci šneků, závisí jen na množství... já ale na obalu mám jen anglický návod :-)
viz rybicky.net/forum/2928… je to až úplně dole (příspěvky z 16.12.11)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 09:33 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Eva_R
I mně je líto. Také jsem to o No planaria nevěděl. Když mi po použití No planaria v Pafodáriu spadly pagoduly ze skla, dal jsem je do jiného akvárka a nějak o tom nepřemýšlel. Když teď ale kamarádce pomřely i piskořky, tak jsme přišli na to, že asi No planaria zabíjí i některé šneky. Já mám asi nějakou slabší, mně pisořkám, okružákům ani kružníkům nic nedělá, ale vy máte asi nějakou čerstvější, silnější dávku a tady asi ubližuje i citlivým šnekům.
Je proto třeba tady napsat a upozorňovat na to, že při hubení ploštěnek No planarií je potřeba odlovit řasožravé a další šneky, o něž nechceme přijít, a vrátit je až delší dobu po použití tohoto přípravku.
Bohužel, z takových věcí se člověk učí. Je mi líto neritin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 08:12 Žena petulinakk [2016] Re: Eva_R
To je opravdu hodně divné... taky mne napadá jen možnost že kořen trochu "nasákl" no planarii, a neritinky se pak otrávily z jeho povrchu když se na něm "pásly", ale že by kořen nasákl během té chvíle než se No planaria rozloží tak moc, že by se ani během tří dnů v kýblu nevyčistil... to je fakt podivné, ale jiná možnost asi není. Je mi to líto :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2012 22:01 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci
Probíral se tady hubící prostředek NO PLANARIA. Protože se mi u krevetek taky plazily nějaký ploštěnky, tak jsem to zakoupila a přeléčila. Ploštěnky popadaly, krevetky žijou dál, pohoda. Pak jsem jeden kořen s hustým porostem anubiasu přestěhovala do většího (120 litrů) akvárka k rybičkám. Nejdřív jsem ho opláchla a tři dny byl v kýblu s vodou. Po pár dnech jsem si všimla, že mi uhynulo všech pět neritin co jsem měla, všechny naráz. Nic jiného jsem v akvárku neměnila, krmení stejné, ostatní - ryby, krevety, žabky, mloci, okružáci a piskořky jsou normální. Je možné, že se dostalo do akvárka z kořenu No planaria a v tom objemu vody to tolik vadilo neritinám? Nejvíc mě mrzí, že to odnesla i moje nejmilejší veteránka, měla jsem jí úplně od začátku, šest let sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.08.2012 10:19 Žena konvalinka [41] Re: ivaha
Já mám vždycky od No planaria po celém akva takové jako pavučiny z toho prášku. Po včerejší výměně je to lepší. Je super, že se tohle léčivo odbourá samo. A k těm teplotám. Já si každé léto říkám, že je sice super, že jsou běžné k dostání akvarijní topení, ale někdo by měl přijít s účinným chlazením. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.08.2012 10:13 Žena konvalinka [41] Re: malyLibor
To by bylo možné. Našla jsem krásnou velkou svlečku. Takže tam je opravdu schovaná nějaká nahotinka. :-D Chtěla jsem tu svlečku včera vyfotit a přítel kroutil hlavou - prý proč chci fotit tu mrtvolku. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2012 08:22 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ivaha
Ono by větrání nepomohlo, venku bylo ve stínu 39°C, a na mé sluncem osvícené straně přestal teploměr měřit. Te´d už ale ta vedra tak nevadí. Ve dne je sice velké vedro, ale v noci se naštěstí ochladí, takže se dá kombinací nočního větrání a denního zatemnění dosáhnout v bytě přijatelná teplota.
Kdyby tak na ty ploštěnky platilo něco jako zvýšená nebo snížená teplota... ale to ne. Ty potvory přežijí skoro vše a jejich vajíčka úplně vše. Dokonce i vesmírný mráz a vesmírné záření. Klidně je můžeš vyhodit ve vesmíru a pokud je nějaký vesmírný vítr zavane k Zemi, tak tam zase ožijí. Sověti je chtěli vystřelit na Venuši, aby tam přenesli život... Brrr. Planeta plná ploštěnek, to musí být strašné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.08.2012 23:19 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
On ani odstranit nejde :-D , aspoň teda ne pošimráním odkalovačem. Víc jsem se v tom rejpat nechtěla, přišlo mi to zbytečný. Ale rostliny jsou od něj "pěkně" ozdobený.

37°C??? Tak to je masakr! To se nám povedlo před lety v zimě - krapet víc jsme přiložili do kotle a nestačili jsme pak větrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 23:11 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ivaha
No, já měl dnes 24°C.... ale jen v ložnici díky klimě... jinak bylo dnes v bytě příjemných 30°C oproti 37°C včera... taková vedra tady pamětníci nepamatují.
Ten prášek nemusíte odstraňovat. Normálně měňte vodu, jak jste zvyklé, a prášek tam nechejte... on se za pár dní rozpadne... tedy aspoň ten můj... já dával včera čtvrtou dávku a už ho skoro není nikde vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.08.2012 23:03 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: konvalinka
On se tam ten prášek drží jako chudáka bída, viď? V obou akvárkách - do malýho jsem nalívala rozpuštěnej v trošce vody, do většího jsem ho sypala rovnou. A drží všude. Včera v malým akvu část kořenu krevetky očistily, ale dneska zase byly zalezlý. Ale bylo horko. Navíc větší než normálně, protože nejstarší syn po mým odchodu na nákup chytře otevřel okno a všechen hic šel domů. Krevetky se měly líp, než my - krásně teplota spadla mraženýma petkama na 25°, doma bylo 30° (to jsme ještě letos v bytě neměli).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 22:50 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: konvalinka
Jestli ti po akvárku lítají ja střelení samečci, tak to znamená, že je někde nahatá samička a vypouští signály, že má chuť... z toho jsou ti samečci tak paf :-) Jedna samička totiž potřebuje na oplození více samečků a v malém akva je to chudáky úplně zblbne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.08.2012 22:20 Žena konvalinka [41] Re: malyLibor
coze Já už jsem u nich vyjukaná úplně ze všeho. :-D Jinak jak jsi doporučil, dnes jsem vyměnila pětinu vody. Hned začaly zase vylézat. Sice mám po rostlinkách ještě dost bílého "poprašku", ale hned to vypadá lépe. Udělala jsem pár fotek. Zítra je dám k profilu nádrže. Perliček jsem moc nezachytila. Já na focení opravdu talent nemám. Nechápu jak tady většina dělá ty úžasné detailní fotky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 19:12 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: konvalinka
No, naprosto přirozená vlastnost krevetek je, že pořád někam zalézají a něco zkoumají. Vlezou do každé škvíry a co je na nich dobré je to, e většinou ze škvíry, do které dokážou vlést, dokážou i vylézt. Většinou se tam chodí skrývat, jindy tam hledají potravu a většinou tam lezou snad jen ze zvědavosti... prostě je to u nich přirozené chování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.08.2012 09:08 Žena konvalinka [41] Re: malyLibor
Včera jsem už No planaria nedala. Večer se tam prohánělo asi pět krevetek jako zběsilé. :-D To bych vydržela pozorovat pořád. Ale dnes ráno jsem našla tři ležící. Tedy dvě vypadají snad jen na svlečky (doufám, že to jsou pouze svlečky), ale ta třetí je jasná mrtvá mladá krevetka. sad Dneska udělám tu výměnu vody a asi si někde koupím lakmusové papírky na testy nebo co. Nějak se mi to nezdá. Taky pořád pozoruju, že mi krevetky zalézají za pozadí - netuším kudy tam lezou a už vůbec jestli se od tamtud taky dostanou zpátky. Chjo. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   21.08.2012 08:35 R Muž Mrakoplash [1776] Re: konvalinka
fotky ploštěnek :-)

www.biolib.cz/…

pro lepší identifikaci
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.08.2012 08:17 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Mám tam zatím jenom malý, tak nevím, co z nich vyroste (zatím jsem měla jen kružníky čínský). Tihle jsou buť od Tebe nebo od glumči, když jste mi poslali kytky. Ale barvou se mi zdají trošku jiní než kružníci. Během léčby jsem je tam viděla normálně lézt. Teď ráno jsem našla jednu mrtvou piskořku M.granifera, kterou jsem včera vrátila ze separé... Je možný, že ti šneci začali chcípat až po skončení podávání No planaria? Jsem z toho daněk teda :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 07:34 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ivaha
A co okružáci a kružníci? Nemáš, nebo přežili bez problémů? Je divné, že mně to s piskořkama neudělalo nic a někomu jinému to piskořky zabíjí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 23:37 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: Ivaha
Tak poslušně hlásím, že krátce po výměně těch pár litrů vody se krevetky sčuchly na kořenu a hned vedle na trojlušce. Napočítala jsem jich tam 8. Neviděla jsem jen tu s vajíčkama, tak snad se mi jen schovává, holka moje zlatá. Dokonce už kus kořenu i očistily.
Ve větším akvárku jsem během dne našla jednu piskořku špičkou zapíchnutou v písku, mrtvou. Jak se do tý polohy dostala, to netušim. A teď večer jsem tam našla ještě jednu dospělou a jednu mladou, taky tuhý. Tak nevím. V malým akvu mladý piskořky přežily (nebo jsem zatím žádnou mrtvou neviděla). A ve velkým ne. Zítra to ještě prohlídnu mezi rostlinama, co najdu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 22:33 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: konvalinka
Pokud to vypadá jako hlístice, tak už nedávej No planaria, proveď výměnu 1/5 vody a přidej do akva 5 neonek z toho druhého akva. Pozoruj je, nekrm. Během 2-3 dnů se o hlístice začnou zajímat a zredukují jejich počet. Za 10 dnů neonky vrať zpět. Mezitím nekrm. Poté začni krmit granulkama pro krevety a spařenou kopřivou. Pro 20 krevetek bude stačit 1 list.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 18:08 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: romant
No nevím jestli jsou hlístice z překrmování, protože já je měl v malém akva, kde byly jen rostliny a Okružáci a žádné krmení jsem Okružákům opravdu nepřidával :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 18:04 Žena konvalinka [41] Re: romant
Okamžitě provedu. palec A taky asi ukončím léčbu No planaria. Nechci zatěžovat krevetky ještě víc. A ty mražené patentky už taky raději dávat nebudu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 17:57 R Muž romant [27987] Re: konvalinka
Přestaň překrmovat a bude se to redukovat. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 17:55 Žena konvalinka [41] Re: romant
Tak podle tohoto odkazu by to mohlo vypadat i jako hlístice. O těch se píše, že se jim daří při překrmování, což je asi i můj případ. Kdyby to byli hlístice, jak poznám, že jde o "zdravé" množství nebo už alarmující? Podle mého je jich tam docela dost. A pokud by to byly tyto? Nemusím proti nim nějak zasahovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 17:46 R Muž romant [27987] Re: konvalinka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 17:42 Žena konvalinka [41] Re: malyLibor
Prošlá není. Má datum až do 2015. Ale jestli to jsou ploštěnky nebo ne, to fakt nevím. Jsou tak maličké, že žádná ouška nevidím. Ale je jich tam fakt hodně. Jedna vedle druhé. Vypadají na bílé červíky, ale jak je to mrňavý, tak fakt nic nepoznám. Takže to může být ještě něco jiného? Opravdu to vypadá jako kdyby na No planaria vůbec nereagovaly. Co tedy teď? coze
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 17:25 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: konvalinka
To je strašně divné... není ta No planaria prošlá?? A ještě jedna věc mne napadla? Jdsou to ploštěnky??? Nejsou to jen takoví ti bílí červíci, co mi běžně lezou po skle a nic nedělají? Jsou to skutečně ploštěnky? Mají taková ta "ouška" na hlavě?? Aby ses nestresovala a nebylo to něco naprosto neškodného.. protože na ploštěnky mi No planaria působí tak, že lezou ze dna po skle nahoru, ale nedolezou, cestou se jakoby... ne rozpadají, ale mění tvar a pak odpadnou a je po nich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 17:13 Žena konvalinka [41] Re: romant
Ještě k těm ploštěnkám - i když léčím už čtvrtý den, pořád na skle vidím maličké lezoucí (i teď). Mám v léčení pokračovat? Píšou tři dny, tak to nechci přehánět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 17:10 R Muž romant [27987] Re: konvalinka
Odkalování, čištění filtru, výměna většího množství vody. Pokud toto bylo provedeno najednou, tak bych tu příčinu problému viděl v tom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 17:10 Žena konvalinka [41] Re: malyLibor
Mě se zdá, že tam mám pořád "bordel". stydim Asi moc překrmuju. Nedávno jsem trochu reorganizovala uspořádání rostlinek a jak jsem je tahala ze země, to bylo celé akva jako kafe. Takže bych asi měla ubrat. Už jen to, že tam mám přemnožné šneky je varování, že? Taky teď jak léčím jsou všechny rostlinky obalené takovými jako pavučinkami. Asi tady musím vypadat jako totální akvaristické pako. stydim Jsem vděčná za každou radu. díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 17:01 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
měním jim cca půl kyblíku (čili 5 l ve 30l akvárku), to se mi nezdá moc. Tu odstátou vodu mám vedle akvárka, takže i teplota prakticky stejná. Dávám pozor :-)
Děkuju za starostlivost ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 16:57 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ivaha
Pozor pozor... trošku se brzdi s výměnama... krevetkám moc neprospívají velké a časté výměny vody. Nemají rády změny.
Edit: Díval jsem se, opravdu moc hezké krevetárko. A jak jsem psal, není třeba nic měnit, jednou za tři týdny stačí... jen nevím, co odkaluješ? Nemáš tam rybky, jen krevetky, tam snad ani není co odkalovat? Já u krevetek neodkaluju jak je rok dlouhej... vše co z nich vypadne spotřebují u mne rostlinky... Jen měním vodu, asi tak jednou měsíčně cca 15-20% - prostě jednu dvoulitrovku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 16:52 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: konvalinka
Už jsem se byla podívat, hezky zarostlý :-)
Nemůžou ty úhyny souviset s výměnama vody? Píšeš tam, že měníš za 3 týdny. Zkus to týdně a uvidíš. Každopádně by jim to nemělo vadit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 16:45 Žena konvalinka [41] Re: malyLibor
Přeji hodně štěstí s léčením ;-) To schovávání se třeba nemá souvislost s léčením No planaria. Nevím. Třeba je v akva ještě něco jiného špatně. Jak jsem se zmiňovala o tom úhynu krevetek, tak během dvou dní mi umřely dvě. Tělo měly mléčně zbarvené. Jako kdyby se naplnily mlékem. Normálně jsou průhledné. Jediné co jsem našla byla zmínka o tom, že to může být způsobeno parazitem nebo špatnou vodou. Mimochodem - právě jsem si přidala do profilu nádrž s krevetkami. Bohužel vypadá dost prázdně. sad A teď během léčení nevypadá ani tak čistě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 16:42 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Opravdu se mi schovávají. Většinou jich vidím tak půlku. Přitom, když jsem je přestěhovala od ryb, tak byly po celým akva a všechny vidět. Teď ne. No vodu mám připravenou, ted jim vyměním a uvidím, jestli zase ožijou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 16:38 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: konvalinka
Tak to já si ničeho takového nevšiml... u mně baští a ani se neschovávají.... to je zvláštní... já teď právě léčím třetí den v krevetárku s C.babaulti green
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 16:19 Žena konvalinka [41] Re: ivaha
Moc díky za podporu. Ty ploštěnky jsou fakt mrchy. rozzureny Já je tam vidím i přes den, nejen v noci. A s tím krmením též potvrzuji. Během léčby zůstává krmení netknuté. Dost se tu píše, že krevetkám No planaria nevadí, ale vypozorovala jsem, že se během léčby poschovávají. Nevím jestli to má přímou souvislost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 15:26 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: konvalinka
Já to musím zaklepat na zuby, ale včera při nočním šmírování s baterkou jsem neviděla ani jednu ploštěnku. Za dva týdny to teda ještě zopakuju :-)
Co mám teď krevetky jinde, tak je zatím ani nekrmím. Když jsem jim hodila jeden lupínek, tak tam zůstal netknutej a musela jsem ho pak vyndat, aby nekazil vodu. Někde jsem četla tady, že při tý léčbě moc nežerou a asi to tak bude, protože je ani skoro nevidím strouhat kytky ani kořen (což předtím dělaly).
Konvalinko, držím Ti palce. Asi to jsou vylíhnutý až po druhý léčbě, tak snad ta třetí už bude poslední :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2012 15:13 Žena konvalinka [41]
Já léčím už potřetí v hodně krátké době. Už jsem z toho docela zoufalá. Dnes jsem dala čtvrtou dávku No planaria a pořád vidím na skle lezoucí ploštěnky. Jsou hodně maličké (o dost menší než ty první, které jsem v akva objevila). Ale bojím se, že se jich nezbavím (pořád lezou další a další) a místo toho mi začaly hynout krevetky. sad Něco dělám dost špatně. Je mi jich hrozně líto. Taky jsem si všimla, že mi krevetky začaly zalézat za nalepené pozadí. To asi taky znamená, že se jim tam moc nelíbí. Jinak jak se ptal malyLibor mám jen Neocaridina white pearl a patentky jim dávám protože když jsem u nich mívala i rybky, tak se s chutí vrhly na to co dopadlo na dno. Tak jsem si říkala, že jim to asi moc chutná. stydim Raději s tím asi přestanu - s tím mraženým. S krevetkami přestat nechci. Ale taky nechci aby chudinky u mě trpěly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.08.2012 15:37 burnes – No-planaria
Vzhledem k tomu že jsem od pátku nebyl doma tak jsem to tam nasypal dnes a dějou se divy tone
Začaly vylejzat (a to kvapem) po skle některé zůstávají na skle některé padají na dno a divně se škubaj potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.08.2012 09:50 yenya Re: ivaha
Já právě rezervu mám také, protože ve velké mám helenu. Ještě mám okružáky v rezervě :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.08.2012 23:15 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Mě se taky ulevilo, protože ty maličký by se mi nepovedlo vysbírat ani náhodou. Ale dneska večer jsem tam viděla minimálně 4 (kromě těch, který jsem našla a dala předtím stranou).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.08.2012 22:51 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ivaha
Skvělá zpráva, o piskořky jsem se bál po některých zprávách zde... jsem rád, že tobě se spíše potvrzuje moje zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.08.2012 22:38 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Tak já budu po večerech šmírovat ;-)

Po prozkoumávání malýho akva můžu nahlásit, že piskořky jsou po dvou dávkách OK, zahlídla jsem tam lézt několik maličkých :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.08.2012 22:31 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ivaha
No, koukni tak hodinku po zhasnutí akvárek (pokud máš zhasnuto i v místnosti) do akva. Není ani nutné rozsvěcet světla, stačí posvítit si baterkou. Když je tam uvidíš, ihned použij No planaria. ALe pokud je neuvidíš, pak to udělej až za těch 14 dnů. Ono je to sice zcela přírodní, nmělo by to škodit, ale přeci jen.... je to lék a s těmi by se mělo velmi velmi velmi opatrně.... a ještě jednou velmi opatrně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.08.2012 22:27 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Ne?
Já je nevidím vůbec, jen ty dvě v kyblíku, co byly. Tak ani nevím, jestli se mám radovat nebo jestli mám třeba za pár ní očekávat atak spousty vylíhlých. Neměla bych radši tu aplikaci zopakovat dřív než za dva týdny?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] 8 9

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 14304x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14161-plostenky-vs-krevetky?od=251