Rozstřikovací rampa
výhoda toho že si děláš rampu téměř zadarmo sám je, že si dírky optimalizuješ na to kam potřebuješ jaký proud...
filter TT ex1200. dírky postupně prošly evolucí a nakonec 1/3 z nich je 4mm 3/6 5mm a 1/6 dírek průměr 9mm (ty jsou pro regulaci průtoku) a hlavně snížení proudu z malých. A podle těch největších poznám zda jsou ty malé zanesené...
0 25.08.2014 09:57 radim ahoj, kolik dírek a jak velkých by jste mi doporučili do rampy o délce 180cm a průměru 1,5cm? Filtr má výrobcem udávaný výkon 1500l/h.
mam 120 cm, elektro trubka
Není nic lepšího než to zkusit
Trubku mam uz aj navrtanu,no neviem ci som to nedal dost husto.kazde 3cm dierka 2mm.
Nemám sice tak dlouhou rampu, ale co to udělat třeba z hadice nebo husího krku?
Starší reakce
0 13.06.2014 21:29 gringo Jo jo, je na kratší straně. Dát ji můžeš, jak Ti to bude vyhovovat.
Aha, takže máš rampu na kratší straně? A tak tedy z boku by to nešlo
Ta pod vodou je zepředu akvária.
Super fotky, děkuji. můžu tě ještě poprosit o fotku pod vodou ale ze předu akvaria??
Díky
Nemám kolínko. Zatím jen trubku. Průměr teď momentálně nemohu změřit.
Takže pod hladinou
Už jsem ti odpověděl.
Tak tesně u vodní hladiny může znamenat jak pod, tak nad
A co je lepší pro rybky a rostliny?
Možné jsou obě varianty, ale lepší je, když je těsně pod hladinou a trochu to čeří hladinu. Mrkni o dva příspěvky níž, jak to má gringo. I když on má vnější, je to jedno.
EDIT: I na tom tvém odkazu je toto:
Doporučujeme instalaci s výtokem těsně u vodní hladiny, kdy je dosaženo prospěšné lehké cirkulace vody usnadňující nasávání odpadních látek u dna. Ahoj, mám tento filtr
www.akva-tera.cz/…
Ta rostřikovací trubice má být nad hladinou nebo pod hladinou?
Podle návodu má být nad hladinou, ale radši se ptám..
Předem děkuju za odpověd
... a nad vodou
Jen pro inspiraci
pod vodou
Záleží jakou máš tu rampu? průměr máš tam nějaké kolínko?
Ahoj. Potřebuji poradit. Mám externí filtr Fluval a voda do akvária ústí z takovéto ........ něčeho
Potřebuji poradit jak na ten konec mám napojit roztřikovací rampu. Už mám doma trubku, ale s tím napojením si nevím rady. Potřebuji vnuknout nějaký nápad. Prosím, pokud má někdo doma fluval s rampou, můžete mi to vyfotit a poslat sem??
Samozdřejmě poradit si nechám i od jiných, co fluval nemají
Díky
Starší reakce
Já bych řekl, že dobrý
.
Starší reakce
Pro neprerybnene akvarium je tohle vice nez dostatecne.
0 21.05.2014 17:31 Amras [34] Mám tam čerpadlo 600 l/h a v pohodě už to nějaký rok funguje. Zkoušel jsem různé varianty silnějších čerpadel ale nakonec jsem se vrátil k tomuhle. Mám filtr skleněný 4 komorový vedle akvária a ještě mám pod akváriem UV lampu přes kterou to honím.
Takže ty máš průměr děr 4 - 6 mm vzdálených 3cm od sebe na délce 180cm? A to ti ta voda dorazí až na konec?
Vzdálenost děr od sebe mám 3cm.
4 - 5 - 6 prumer der nebo vzdalenost od sebe?
Zrovna řeším to samé ,narazil jsem na plexi trubky , průhledné i v barvě opál , za tu cenu ... průměry jsou řekl bych pro akvaristiku v širokém rozpětí , oproti komerčně prodávaným ... no comment , horkovzdušná pistole kus adekvátní pružiny a vyrobíš si lily pipes za desetinu ceny v krámech
eshop.zenit.cz/… Starší reakce
Já mám v o 5 cm kratším akva TT ex700.Rampu od filtru jsem zrušil úplně,voda vytéká volně do akva.Rampu jsem vytvořil z pvc trubky novou přes celé akva a nasadil na čerpadlo z původního filtru(nějaký aquael).Na fotce je to trošku vidět.
Podla mna ak by si dal dlhsiu ale nensie dierky mohol by byt tlak ok.to je len moj nazor musel by si to skusit
0 19.02.2014 17:19 Zdenok – Rozstřikovací rampa.
Poprosil by som vás o vaše názory. V akváriu z rozmermi 80x30x40 mám filter TetraTec Ex 600. Rampa sa skladá z dvoch častí. V zálohe mám aj ponorný filter z predchádzajúceho akvária na 60l.
Otázka znie: Rampu chcem mať na pravej strane z prava do ľava. Ale tá bude len do polovice akvária. Nadpojiť rampu o ďalšie dve časti čím bude prúd vytekajúci o polovicu slabší, alebo nechať len dve rampy a na ľavú časť zadnej steny pridať záložný filter?
Starší reakce
Vsetko sa da ak sa chce a ak ma kto poradit dik
No vidíš a pak že to nepůjde
Nebol cas zhanat pouzil som tu trubku z odkalovacky a aj orginal rampu kedze bola kratka vypalil som z klincom dierky Dalej od filtra je prisavka z teplomera aby to podrzala neviri to vodu paraaaaaaadicka foto nic moc z tabletu
a svetlo roby zly odraz takze tak
jj , no s tím ohýbáním zatepla si nejsem jistej , měl by to být samozhášivý plast, hned to zítra prubnu ve skladě do nového Pražáka , tak to třeba blejsknu a hodim sem
Jo,jasně.Já už to nepotřebuju,já to vyřešil
,ale jsou jiní,kteří ne
je to hrdlový systém , takže si koupíš třeba trubku 0,5m , má jedno hrdlo, k tomu kolínka , bud s jedním hrdlem , nebo s dvěmi , mají i různě velké oblouky těch kolen , jednoduše nařežeš a slepíš
No jasně,tady to se mi líbilo,že by to udělali přesně na míru i s ohýbáním a tak...nebo ne?
maj to v každém skladu s elektroinstalací i v marketech , myslím od průměru 12mm
Jo,to vypadá dobře
Ještě prodávají i takovéto elektrikářské , s hrdly , mají i různé kolínka, nic se nemusí ohýbat , je to tenkostěné , za pár kaček různé průměry , stačí slepit silikonem
koposkatalog.cz/… dam vediet jak to dopadlo
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 21
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38645x