Rozstřikovací rampa
Ja mak klasicou trubku na vodu,,a k tem se dostane zatka na ucpani,,jen jsem ji tam narazil a tesni,a vypada to dobre,
Korek určitě odolá vodě dlouhodobě.
I láhve s vínem se dlouhodobě uchovávají ve vodorovné poloze.
V současnosti se však již používají velmi často u normálních vín zátky z umělých náhrad korku a tam to bude také bez problémů.
Nacpi tam kus molitanu a je to bez problému
Starší reakce
Dnes jsem ji tam dal,tak snad se to zlesi
precejen to dalsi sani vyjde tak na 500
Spíš bych dal filtrační vatu do filtru.
ahoj lidi,na rostlinkach pod rampou se mi drzi bordel a detrit..nejake dirky v rampe jsem zalepil akva silikonem ,ale jeste to neni ono a nechtel bych mit zase velky proud aby rostlinky v popredi nebyly jako nekde v rece.. tak mne napada udelat druhe sani do filtru na opacnou stranu kde mam prvni.Jak je to potom s proudem vody?vyplati se to,mit dvoje sani?kdyz pridam jedno sani do druheho rohu,sila sani filtru se rozdeli na dve ...
nebo mam ucpat direk vice a nechat jich jen par..mam ji po cele delce akva...
Starší reakce
Pokud nechceš dělat novou trubku, je smršťovačka dobrá volba. Aspoň půjde trubka čistit.
Za par korun kupis ciernu el. Chranicku a virob si ju nanovo,mas pokoj.
V akvaristice koupiš za cca 70,- akva silikon v malé tubě. Ucpeš to jednoduče a nejde skoro vidět. Navíc nemusíš mít strach že to bude uvolňovat nějake břečky jako u izolačky...
Té el. pásky bych se bal a stejně by nejspíš pod vodou povolila. Co třeba nerez šrouby
Nebo akva silikon?
chtel bych zaslepit dirky pro dosazeni vetsiho proudu...pouziva hodne lidi izolacku elektrikarskou?nevadi to lepidlo??nebo me napadla tato verze a zahrat
www.elektromaster.cz/…
Starší reakce
nevim jak to myslis .zalezi spis na prumeru direk .vetsi dirka je mensi proud.
si ted tak rikam jestli nepomuze jen prehodit vetsi prumer rampy za ten uzsi..na zacatku rampy od vtoku do akva mam silny prumer a na konci ten slabsi......tam kde potrebuji dosahnout vetsiho proudu mam ten vetsi prumer.Kdyz to prehodim,rikam si jestli to bude stejne nebo ne...co myslite??
ja bych to tam dal proste druhy den .. ted ty dirky zalep jak potrebujes a rano to klidne nasad. to uz bude zavadle a nebude to lepit ani na omak.
ale nez to vytvrdne nemuze se neco dostat do vody?nebo kdyz je to akvarijni tak to neva??
jsou to blbosti na co se ptam,ale nikdy jsem to nedelal tak nevim
Podle me to budes moct nasadit i drive. 12 hodin je myslim psano na uplne zaschnuti..ty to nepotrebujes mit zaschle na tah.
akvarijni zasycha jak dlouho?12 hod?
mam lily pipes a cistim jednou za 3 mesice
Tak nech filtr bezet chvili bez rampy volne do akvaria, nez ti zaschne silikon
a nejaky napad tak aby mi mohl fitr s rampou bezet stale?protoze kdyz prelepm dirky silikonem nemohu to dat hned zpet ne aby zaschnul.A nemam jiny filtr abych nahradil stavajici
Já jen abys věděl do čeho jdeš , sundávat a nandávat rampu při každé výměně vody , která jednak pod podélnou výztuhou ,blbě se s ní manipuluje, na akvárku krycí skla , na nich světelná rampa , to by mě piclo
(mě to teda pěkně ser.. sundávat i jednou za měsíc
musíš občas čistit víš,jinak vím co sklo obnáší
MonterMonty napsal: Až ji seženeš začneš zase shánět černou neprůsvitnou , pač ty průsvitné se krásně zasírají taky řasou pokud by šla nechal bych tu trubku v celku, prostřední dírku zvětšil a ucpal tavnou pistolí.
Jop taky jsem si řikal, že to tak bude lehčí
teď už jen doufat, že to půjde dát hezky do roviny, jelikož jeden je eheim a druhý fluval a u toho jsem ještě neviděl, jak má řešenou výpust do akva
jinak díky za rady, zkusím vymyslet jak by se to dalo nejlépe zacpat uprostřed
Asi bych rampu rozdělil aby filtry nešly proti sobě.
problém nebude když tu rampu uprostřed ucpeš
Zdravím, máte někdo zkušenosti napojit 2 filtry na 1 rampu? Představa je taková, že každý filtr bude na jedné straně a rampa mezi nimi přes celou délku akva. Je nějaký problém, že budou tlačit vodu proti sobě, nebo je lepší rampu v půlce přehradit, aby každý filtr měl na starosti jen půlku? Díky
já použil akva silikon
Já bych žádnou pásku s lepidlem nepoužíval ,vzhledem k tomu že je rampa trvale ponořená do vody , raději bych volil rychlou cestu tavnou pistolí
ta nebude vadit kvalite vody?to lepidlo na izolepe??
Použil bych obyčejnou isolepu.
material je plast rampa od JBL greenline. paskou?jakou paskou aby to pak nevadilo kvalite vody...
Záleží na materiálu trubičky rampy. Výtlak se určitě zvětší. Pořádně očistit a vysušit a použít pásku. Nebo zkusit tavnou pistolí (v tom případě pak zevnitř začistit).
nejaky napad jak ucpat par direk v rampe??
dekuji docilim tim vetsiho proudu na ostatnich dirkach??
Jenomže u tý neprůsvitný netušíš,kdy jí máš vyčistit...i když tý řasy v ní tolik nebude...
Až ji seženeš začneš zase shánět černou neprůsvitnou , pač ty průsvitné se krásně zasírají taky řasou
takze to vzduchovani mi vyrilo bordel na dne,tak jsi to myslel ze? ok vatu poridim a dom ji do filtru,ale jen do kose kde je vytok z fitru vid...na vtok urcite ne
Stěžuješ si že máš na rostlinách bordel, pokud to nejsou řasy tak musíš dát pryč všechno co to může způsobovat. Proto jsem se ptal na vzduchování. Filtrační vata je způsob jak se toho bordýlku zbavit. Taky jsem to tak dělal.
proc ses ptal jestli bezi vzduchovy kaminek??
a tim dosahnu co?cistejsi vody? mam tam kdyz pujdu odspod valecky,kulicky jbl,supstrat pro,molitan,molitany...
Do filtru dát filtrační vatu.
Vzduchování: čeření vody a motůrek + vzduchovací kamen. To ještě platí?
Já bych dal druhou variantu, ale chce to zkoušet a vychytáš to
ahoj lidicky,resim problem obcas usazeneho bordelu na rostlinkach pod rampou,u zadni steny.Mam fitr JBL greenline e 1501 na hrubych 300 l .Mam to vyresit 1,pridanim druheho nasavani do druheho rohu akvaria,spojeno mezikusem T do nasavani a nebo ucpat nejake dirky na rampe abych docilil o vetsiho proudu???dekuji za rady
Já ji mám cca 1cm pod hladinou a trysky decentně nahoru,tak aby proud opisoval kružnici. Ale stejně je to potřeba naladit,nejlíp to jde při odkalování,když tam plave nepořádek,tak pěkně vydíš jak to proudí.
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 21
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38645x