Rozstřikovací rampa
Jo,to by taky šlo,to je dobrej návod-budu si pamatovat
To mozno hej len ci budu ochotny ked nie kupim dlhsiu a nasipem do nej piesok a teplovzdusnou pistolou nahrejem a ohnem niekedy som tak vyrabal trubky na bublifuk
ale jestli máš firmu co dělá s pvc trubkama,tak by ti jí mohli rovnou ohnout dle požadovaných rozměrů,ne?Ty by sis pak jen navrtal díry.
hadičku bych použil jen na spojení dvou trubek a na připojení k filtru(pokud nepůjde přímo trubka)
Mame tu jednu firmu co vyraba hadice a pvc trubky skusim tam zbehnut zmeram priemer a co hadicka dala by sa tiez bouzit? Dat ju na prisavky len tam je risk ked povolia ze hadicu pretoci alebo nieco a pojde voda von predca trubka je pevna.nasiel som jednu z odkalovacieho zvonu taka zelena niekedy sa to vyrabalo neviem jak teraz.aaa pasuje len koniec upcham niecim
Zkus ten hornbach,jestli máš nějaký po ruce(nebo OBI a podobně).
Uz len zohnat taku tenku trubku alebo vyrobit nejaku redukciu
No,do elka bejt může,buďto dvě části spojit vhodnou hadičkou,nebo za pár korun kolínko,měli je v tom Hornbachu taky.A když budou dírky větší a bude jich víc,nebude takový proud a nebude to vadit pistiím.
To je taky lacny za 8e hailea neni s nim problem az na tu regulaciu myslel som ze zrobim rampu do elka cize zadok a bok kedze akva ma len 17l a dlzku 25cm. Mam tam pistie a im vyrenie vadi odpadavaju im korene a liapor to tiez bralo kade tade
Uz vsetko fachčí tak ako ma
Nemá?No tak jedině rampu upravit.Větší dirky a případně větší množství.
Presne, v Hornbachu prodaji jen 4 metry za 71 kacek, ale 71 korun nikoho nezruinuje a mas několik pokusu, nez se ti to povede.
Ja mam rampu 75cm, diry 3mm, asi 9cm od sebe . . .
Všechny průsvitné hadice a průsvitné přísavky, co jsem měl v akvárku, za chvíli zbělely. Barvu bych volil podle pozadí, stříknout to autosprejem na plasty (nebo barvou pro styk s potravinami), nechat to pořádně odvětrat (aby to už nebylo cítit) a šup s tím do akvárka.
Nema praveze regulaciu!!!inak by s tym problem nebol
Průsvitná hadice by se dala a nebo originál rampa např. z filtrů TT ex ...
Lily pipes sem přímo na mysli neměl,podle mě to klasickou rampu přes celé akva nenahradí.A i ty nejsou zrovna za hubičku:
www.ebay.com/… jestli myslíš lily pipes,tak na ebay se daj koupit za dobrý peníze,sám jsem si je již objednal,ale ještě jsem nenašel náladu to nainstalovat
Tak místo průsvitné skleněné trubky by se mohla použít průsvitná hadice například u nás je (40km) od nás je obchoďák uniHobby a tam mají černý zelený červený a průsvitné hadice za pomocí přísavek jde přidělat všechno
No jasně.Je potřeba dostat živiny ke všem kytkám,já sem pro to vyřadil původní rampu z ext.filtru,protože byla krátká.
To by sice bylo super,ale jasně že jo,akorát to stojí šílený prachy,vyrábí to ADA pro aquascapping a počítej že to budou řádově tisíce
Takže bohužel...ale kdyby se našel někdo šikovnej v čechách,bylo by to super.
Změní.A dost podstatně k lepšímu.A k omezení víření se použije snížení tlaku na filtru(na výstupu,podle typu filtru).A na sání u externího se nasadí molitan.
není něco skleněnýho? to by vypadalo líp, než trubka..
3 nebo 4,to je už celkem jedno
,tohle bylo v Hornbachu.
Jasně že šlo,trubka by měla být správně 1-2cm pod hladinou a přes celé akva.
3 nebo 4m už pro mě není taková změna
ale díky.. jen to budu muset nějak zakrýt, taková trubka nevypadá zrovna fajne..
v každém obchodu s elektroisntalačním materiálem prodávají 3m ( 4m jsem nikdy neviděl ) 16mm PVC trubky , bílé nebo černé a stojí kolem 25kč
ještě mě napadlo, že bych ten filtr hodila na druhou stranu AQ, předsázela bych to tou mega kryptokorýnou a trubka by tím pádem nemusela být vidět? šlo by to tak?
Jo.Když sem chtěl míň,tak že prej to nejde,že by se jim tam válely neprodejný zbytky a za kasou je nářadí na zkrácení
.Ale za tu cenu sem to neřešil
4 metry trubky?
kvůli 10-ti cm?
Přesně tak.Koupíš v Mountfieldu 4m trubky(v Hornbachu třeba menší kusy neprodaj) o průměru 16mm,uřízneš na délku akva,navrtáš 1-2mm dírky cca 2cm od sebe a "nějak" nasadíš místo tý rozšířený koncovky.
jako, že místo tý hlavice bych tam měla tuhle trubku?
Asi takhle-viz foto(je to trošku rozmazaný
).
jak by to mělo vypadat?
Starší reakce
Přesně tak sem to udělal já,ale naprosto přesně
A kus původní rampy sem včera nainstaloval na hlavu do minikrevetárka
Ahoj, muzes koupit jakoukoliv hotovou rampu - Eheim, Tetratec . . . a propojit kusem hadice, pripadne si rampu vyrobit dle svých potreb. Ja k venkovnímu filtru vyrobil rampu přes cele akva z PVC trubky 16mm. V Hornbachu jsem koupil 4metry za 71kc, vyvrtal několik direk, uzavrel zadni konec ucpavkou a maka to na jednicku.
Starší reakce
No právě toho jsem se obával,že by mohla být toxická,první jsem ji dával do vody,jak nesmrštěnou,tak i po smrštění a zkoušel měřit různýma testama (vím,že toxicitu nezměřím),ale nic se nezvyšovalo (NO2,NO3,vodivost,pH),tak jsem do toho šel a už minimálně 7 měsíců v pohodě.Dával jsem to k terčům,tak jsem se těma testama uklidňoval
Tak za info o smršťovačce tisíceré díky,já jí dosud nepoužil v akva právě z obav o toxicitě a pod.
Ano,na internetu je toho dost,ale v okolí jsem nic nenašel a za trubku,která stojí 25,-Kč se mi nechtělo dávat o 100,-Kč víc za poštovné,tak jsem za 20,-Kč koupil (měl jsem doma) tu smršťovačku a udělala víc práce,než jsem potřeboval (na zacelení přebytečných děr a ke zmenšení některých)
tak kdyby někdo nemohl sehnat černý trubky a kolínka, tady to lze
www.elektro-svitidla.com/… kolínka sice v katalogu neměli, ale když sem je poptal, tak to sehnali asi do 4 dnů. černý jsou trochu tužší a dražší, ale ne o moc.
Já jsem na celou rampu (160cm.) použil smršťovací bužírku-černou,aby to nebylo tak vidět (nesehnal jsem černou el. trubku) a při vytěsnění spojů taky smršťovačku.Mám to už dost dlouho u terčovců a vše je v pořádku (měl jsem trochu obavu s te bužírky,aby něco nevypoštěla,ale vypadá to v pohodě).Nechal jsem ji i trochu přečnívat na konci a po zahřátí jsem ji zamotal a strčil do trubky pro utěsnění.
kolímnka podle mě mají i v Hornbachu, já je kupoval v nějakým elektrikářství na Koněvově, mají i e-shop, protože jsem chtěl černé, ty většinou v hobby marketech nemají. ale ty šedo-bílé mají určitě v Bauhauzu, to máš asi nejblíž, jen sem si nevšiml dvou rádiusů. Na konci mám gumovej špunt, kterej byl původně jako zátka nějaké skleničky, přesně to tam pasovalo a dá se to dobře sundavat, ale dávaj lidi i korkovej špunt, tobě do tak úzké trubky bude dobře pasovat klasickej z lahve od vína.
Kolínka mají v OBI, lze si vybrat ze dvou rádiusů. U čerpadla mám ten menší. Co se týká barvy, tak já trubku stříknul sprejem, čerpadlo s kolínkama modelářskou barvou a nechal vše pořádně odvětrat.
EDIT: Jinak v současné době mám za čerpadlem zařazený přídavný filtr s vatou, aby zachycovala jemný bordýlek
rybicky.net/fotogalerie.php…
Protoze el lepi. Teflonka ne. Uz mam celou rampu pres pul roku omotanou el paskou a bez problemu.
Pokud hledas nejaky dobre zasobeny el instalacni obchod zkus K&V ELEKTRO na centrale a ve sterboholich toho maj hooodne skladem
Právě proto se tady ptám tak detailně. Na předchozích stránkách jsem si přečetl, že použití doporučuje víc uživatelů (dokonce omotat celou rampu páskou kvůli vhodnější barvě). Tak asi s tím zatím negativní zkušenosti nebyly.
S těma el. páskama opatrně , kdo ví co to lepidlo na nich může pouštět do vody za chemii
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 21
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38645x