Jaké krmivo?
přidej pakomáři larvy, ty maji raději. A i artemky. všechno mražený, lépe živé.
Sušený nikdy nenahradí živou nebo mraženou.
0 24.08.2009 21:43 Fishynka Ahoj před pár dny jsem si pořídila bojovnici pestrou - samečka, je to moje první ryba takže teprve sbírám zkušenosti a chtěla bych se zeptat, krmím ho Tetraminem ale nevím jestli je to nejvhodnější krmivo nechci moc experimentovat ať ji neublížím.Tak bych chtěla poprosit o nějaké rady.Dávám mu obden komáří larvy, ale zatím nic jiného.Taky bych se chtěla zeptat na radu jak mu mám zařídit akvárium tak jak to obyčejně bojovnicím vyhovuje.Je mi jasné, že nějaká definice není ale alespoň přiměřeně
ať se má u mě dobře
předem děkuji za rady
Starší reakce
Od vloček po granulky, všechno co chutná i ostatním rybám, taky se mi stalo že když jsem si je přinesl, hned druhý den byla jedna placatá. Ale zase je to ryba co vydrží hodně, zbytek už mám rok a mají se. Dobrá volba rybek.
Starší reakce
O techniku bych srach nemel ale je fakt ze pokud by voda natekla do vzduchovaciho kompresoru mohlo by mi vytict cely akvarko nemam tam spetnou klabku. O externim filtru zatim nepochybuju ted jsem ho cistil a mel by bejt ok. Jinak diky za rady nejak to poresim.
Já to vyřešil tak že do společenského jsem koupil za pětikylo automatické krmítko.A o odchovnu se mi postará kolega s práce nebo zeťák.Vždy to fungovalo perfektně.jinak musím dát za pravdu Čuprovi.Filtr a vzduch by jsi měl před odjezdem zkontrolovat.
Existují víkendová a prázdninová krmiva, koupíš je v každé akvaristice
No skalary nejsou uplne nejvetsi na vysku maj tak 6-10 cm a neonky maj tak 3-4 cm asi zkusim domluvit nejaky hlidani ale uvidime treba se mi podari jeste nekde v pondeli koupit nejaky krmitko jinak budu bez kytek. Mam obavu ze mi krunyrovci vsechny voholej
.
Me se zda 14 dni moc, to uz bych rekl, se si skalary budou chtit na tech neonkach pochutnat hodne, jestli jsou vetsi. Ale nevim, nikdy jsem nezkousel, moje ryby znaji duverne jen pusty petidenni, tech se nebojim.
Volil bych bud to krmitko, nebo nekoho, kdo tam skoci nekolikrat za tu dobu nasypat predem pripravenou davku.
Chtel bych se zeptat, procetl jsem si predchozi prispevky a vim ze by ryby mely prezit i 14 dni bez jidla, ale mam celkem prerybneno a potreboval bych na 14 dni nekam odjet.
Mel bych si poridit automaticke krmitko?
Jak to bude s cistenim dna, kdyz nedostanou najist nebudou ani spinit dno?
Akvarko je v prezentaci.
Starší reakce
pisu ze jsou to tablety... je to namlety a slisovany, kousky jsou cca 1-2mm a barvy oranzove,cervene,zlute a zelene
slozeni: rybí maso, vedlejší rybí produkty, pšeničná mouka, pšeničné bílkoviny, pšeničné klíčky, mušle, spirula, mořské řasy, byliny, barva schválená EU (to mne pobavilo)
balení 85tablet (20g) jsem koupil za 70,-Kč
Nejsou to takovy cerveny "lupinky"?
Pred par dny jsem koupil Viformo (sera), chtel jsem krmeni jen pro otocincluse, muze se po nem utlouct, dokonce reje ve dne (nikdy to nedelal) a to mam hrubej sterk! Jsou to tabletky a samy klesaj na dno.
Jo a chutna i Ampularii, je po nem nejaka cilejsi.
Starší reakce
Většinou zácpa a následná nechuť přijímat pár dní potravu. Po krátké dietě se vrátilo vše do normálu. Po ostatních krmivech se to nikdy nestávalo i když se nacpali k prasknutí.
Ako sa tie problémy prejavovali? Ja som živými kŕmil len prvý deň čo som ich kúpil a potom som ich zmrazil.
V mém případě i živé nitěnky způsobovali Kryptopterům trávící potíže. Takže jsem je raději nezkrmoval. Ostatní mražené bylo v pohodě.
Nitenky je lepšie kúpiť živé a sám si ich zmraziť(dotaz). Mrazené v obchode sú ako blato.
Já jsem s krmením Kryptopterů žádné zvláštní potíže neměl nikdy. S oblibou požírali hlavně koretry a dafnie. Občas patentky. Sem tam i granule pro diskusi, ale co bych rozhodně nedoporučoval jsou mražené, ale ani živé nitěnky.
Co se týče kvality mražených krmiv, jsou i vysoce kvalitní a čistá krmiva. Záleží na výrobci. Většina akvaristů si krmení rybek bez proložení mraženým nedokáže představit. Měl jsi smůlu na špatného výrobce, nebo jsi zvolil špatný druhy mraženého krmiva(nitěnky).
Sumček sklovitý príma potravu výhradne s hladiny a vodného stĺpca. S dna si potravu nevie zobrať. Tomu treba prispôsobiť aj potravu. Nie sú vhodne napr. granule, ktoré rýchlo klesajú na dno. Ja ich kŕmim jemnými granulami, ktoré sa dlhšie držia na hladine, mrazenou artémiou, nitenkami...
Krmit zivym, ikdyz mrazenym se mi nechce, nemam stim dobre zkusenosti. Mel sem furt nemocne rybicky. Prez leto jim obcas nachytam nejaky hmyz, ale jinak nic vic.
měl jsem je asi 1/2 roku a uplně v pohodě - každopádně, pokud jim dáš občas něco živého, tak ti budou velmi vděční...
CHci si poridit poridit sumce skloviteho-Kryptopterus bicirrhis. Krmim pouze susenym krmivem,nebude mu to vadit, nebo potrebuje zivou (mrazenou) potravu?
Starší reakce
Starší reakce
0 26.03.2009 16:56 loslaiblos No jak píšu, asi to špatně chápu: "mam je zatim samotne asi v 70l akva (zalozene asi tyden).".Asi jsem to pochopil špatně.Tak sorry.
0 26.03.2009 14:13 ims Killer88 napsal: Z čeho si usoudil, že akvárko je založené pouze týden?
Presne. V akvarku jsou pres mesic...
Z čeho si usoudil, že akvárko je založené pouze týden?
0 26.03.2009 13:06 loslaiblos No možná to špatně chápu, ale pokud bylo akva založeno před týdnem tak může být problém. Samo pokud nebyl použit zajetý filtr a voda. Pokud ne tak se nedivím, že nežerou.
0 26.03.2009 11:04 ims – Re: Imii
Jinak vlocky (TetraMin) zerou taky, ale musim jim vlocky davat po jedne pinzetou. Pak si priplavou a sezerou celou. Ale jak ji maji trefit tlamou, je problem
Já mám podobný prolém ... přítel ma parmičky čtyřpruhé a ty se mu o žrádlo doslova perou ... ty moje celkem nezájem ... záleží na rybě ... některé žerou k prasknutí a jiné ne ... chce to zkoušet
0 26.03.2009 10:56 ims – Re: Imii
Precetl jsem si, myslim, nez jsem je poridil, dost. Krmim patentkama. Ale jen je mi divne, ze na cichlidy nejsou moc zravi...
0 26.03.2009 09:29 ims Take bych se chtel zeptat na krmeni. Mam 2 varianty pestrence zlataveho, velikost zatim M:6-7, F:4cm. Vlockove krmivo moc nechteji, granule urcene pro ne taky moc nemusi, patentek si berou trosku, navic jim vetsinou projedou zabernim otvorem ven
Asi taky pred sebe moc dobre nevidi, protoze maji problem "trefit" padajici zradlo.
Zda se mi, ze maji porad hlad, protoze okusuji rasu ze skla. Co spadne na zem uz taky moc nechteji, pritom ale "filtruji" dno.
Nejvic do nich dostanu, kdyz jim davam vlocky nebo patentky pinzetou a muzou si to ukusovat sami. Ale dva pary takhle krmit moc nestiham...
Starší reakce
3 22.02.2009 18:14 Joecz určitě si pocutná na mraženém a živém krmení (patentky, artemka, cyklop...) nebo na Krmení od Hikari Betta bio gold nebo Atison´s betta PRO nebo FOOD, další možnost jsou třeba krevetky nebo potěr živorodek
Nejlepším krmením pro bojovnici jsou meažené patentky. Jsou to pakomáří larvy, takže její absolutně přirozená potrva. Kup si 200g "tabulku čokolády" patentek, dej do mrazáku a obden jí nožem malinký kousek odkroj. Za svůj život tu tabulku ani nestihne sežrat.
Rozhodně jí nedávej žádnou zeleninu, bojovnice je masožravá.
0 22.02.2009 12:03 Tekkjenn – čím doplnit krmení bojovnice pestré?
Dobré odpoledne, mám doma jednu rybku , bojovnici pestrou a krmím ji vločkami. Ráda bych jí ale něčím přilepšila. Je hodně živý, ne jak povídali v akvaristice, že se ani nehýbe
Chtěla bych mu dát třeba nějakou zeleninu, něco, co můžu běžně najít doma. Nemáte s bojovnicí a domácím krmením někdo zkušenost? Děkuji moc já i Matt
Starší reakce
Neboj to neni vridek, ale zlaza. Je to u samicek normalni.
0 18.02.2009 20:40 Leon To ze to plive zalezi na tom na co je zvyklej ja krmil tetrabetta zezacatku plyval ale mel hlad a tak si rychle zvyknul
a pak sem ho zacal krmit vlockama od LONu taky plyval ale zase se naucil kdyz ma hlad je sikovnej
a v tomto pride je zmena nekolika typu krmiva naprosta kravina protoze takhle si fakt nezvykne..zbytecne ho rozmazlujete..
0 18.02.2009 20:33 Cathy – Betta samec nežere poté, co se zabydlela nové koupená samička...
Ahoj,
nejdřív jsem měla samce a zdálo se mi, že je dost líný, ale jedl v pohodě. Koupila jsem mu samičku, aby ji trochu honil a ona se ho ze začátku dost bála a nežrala nic. Teď začala žrát až moc a samec naopak nežere vůbec a zdá se, že se teď bojí on jí...
Ona má pod spodní ploutvičkou bílý vřídek. Nevím si rady, pomoc!!!!
Již několikrát jsem nekrmil 14 dní a jednou dokonce 3 týdny, úplně v pohodě to pokaždé zvládly všechny ryby.
Sedmidenní půst prospěje nejen rybkám ,ale i akváriu.Ryby vypucujou všechno.Vyčistěj dno a řasu.A potom když nakrmíš před odjezdem a hned jak se vrátíš domů tak to ani dní není.
Týden hladovky v tak velké nádrži je naprosto v pohodě, pokud je nádrž v pořádku a rybky v kondici tak to vydrží bez problému, vždy si něco najdou. Hlavně se před odjezdem nesnaž dávat nějak výrazně více krmiva, abys nezkazil vodu.
Přidat reakci
1 ...... [10] 12 13
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 14571x