Jaké krmivo?
Potřeboval bych poradit čím lze krmit parmičku černopruhou (SAE) o velikosti cca 4 cm kromě řas? Děkuji
Starší reakce
Já dávám opravdu všechno, zeleninu (okurka, paprika, mrkev, rajče, meloun, salát, cuketa,..., všechno možné mražené (mimo srdce), živé komáry v létě,file, tetru, seru, dajanu, hikari, vločky, granule, pelety, tablety,...
Já krmím od jara do podzimu živou (dafnie, buchanky, komáří larvy) a přez zimu propíranejma patentkama a vločkama Tetra minem.
To jsem nějak nepobral, proč nedat rybám to co jim chutná a po čem nejlépe prosperují? Nehledě na potěchu oka co poskytuje dobře živená ryba, dobrá pohoda chovaných ryb, jejich pokusy o množení popř. množení.
Hale, u mě se poperou i o větší gamarus
Jsem pro dospělé ryby nerozmazlovat. Potěr prosím, ale velké...
Patentky mohu potvrdit, u mě je pořadí :patentky XL, patentky normál velikost a dafnie + černé komáří smíchané a zkrmované najednou. Naopak moc velký úspěch neslavím s koretrou a artemií, ale to je jen otázka času, než si zvyknou že co je dobré, nemusí být červené nebo černé
Já krmím například mraženým od Aquarimexu, nepropírám, jen půlím dávky aby toho neměly moc a nejvíc jim jedou patentky, artemie a dafnie
ale patentky vítězí, to se vždycky přemění z ramirezek na piraně
Bych řekl že pokud má člověk prosperující akvárium. zdravé rostliny=zdravé ryby. Tak si myslím že nějaká ta nemoc se nemusí ani projevit.
Asi to lepší je
až koupím mražené budu propírat tedy
propíraj je nutné, bo si zaneřádíš akva
u mně se dlabe vše, když je hlad a konkurence. Zblajznou i šlupku od melouna. Mražený kupuj od kvalitní firmy a budeš klidnější
Já krmil mraženým asi tři měsíce a v akva žádná nemoc.. Ale je pravda že tři měsíce je krátká doba na posouzení.
0 20.09.2010 14:57 sejnatko – Re: Deathbull
myslíš, že když to mražené pořádně properu, že bych si do akvária neměla zatáhnout nějakou nemoc?
Ideální jsou kvalitní granule pro terčovce (např. Sera discus granulat, JBL Grana-Discus). Nejraději ale prostě mají mražené komáří larvy, ostatně jako všechny cichlidky. (Alespoň u mě tomu tak je)
0 19.09.2010 19:18 sejnatko – vhodné krmivo pro Ramirezky
Pořídila jsem si párek cichlidek ramirezových, jsou to prý všežravci, ale vločky jim moc nejedou. Poradí mi někdo vhodné a vyzkoušené krmivo pro ramizeky? Nechci jim dávat mražené nitěnky a pod. jelikož jsem už v minulosti s těchto mražených krmiv dotáhla do akvárií mnoho nemocí... Díky za odpovědi.
Starší reakce
Ano tak to bylo myšleno.
Neotevřené bylo myšleno jako nenačaté. Takže raději ne!
Takže krycí folie / staniol byl otevřený a jen zavřená krabička. Vyhoď to
To jídlo bylo uzavřené v origo krabičce takže se tam myši dostat nemohli pouze předtím (5lety) tatka už tím rybky krmil
Já bych to vyhodil a koupil nové, za ten risk to nestojí. Pokud to bylo otevřené mohly to žrát myší a nechat ti tam překvápko, o plísni a sporách nemluvě.
Má někdo ještě jiný názor?
Pokud byly vločky v origo balení a neotevřené tak bych se toho nebál. Pokud bylo balení otevřené nepoužíval bych ho.
Chci se zeptat: ve sklepě sem našel vločky staré cca 5let vypadají v pohodě a i ´´voní´´ jako čerstvé vločky. datum spotřeby tam není. Myslíte že těmito vločkami můžu rybky normálně krmit? Tatka tvrdí že jo já si myslím že spíš ne, ale sem začátečník a tak se chci zeptat.
Starší reakce
Neumyvam je jenom je nechám zmrazit.
0 05.06.2010 12:29 halenar1984 – ikry
su ti ikry s kapra a s karasov
0 05.06.2010 12:13 JuraS – Re: halenar1984
jaké jikry ? jestli jsou od jesetera nebo od lososa tak dávat je rybičkám do akvária by bylo barbarství..nebo spíš snobizmus...
žert...
0 04.06.2010 22:22 halenar1984 – ikri
treba ich pred zamrazenim aj neako premyt alebo ako sa to pripravuje dikes
Já si míchám jikry a mleté hovězí srdce.Nebo jikry dám do mrazáku a pak je strouhám na jemném struhadle.Popřípadě je nastrouhám do formy na led co je v ledničce.pak krmim těma mraženýma kostkama.
Když jsem ještě chodil na ryby tak jsem jikrama krmil skaláry a mečovky.Žrali je celkem dobře akorát to chce opatrně-kalí vodu a po překrmení zapáchá akvárko rybynou.Uchovat je čerstvé jedině zamrazit.
0 04.06.2010 20:54 halenar1984 – krmenie ikrami
ahojte chcem sa vas spitat mam k dispozicii velke mnozstvo rybych ikier skusal s tim niekto krmit rybky popripade ako sa daju uchovat cerstve dikes
Starší reakce
Jakékoli krmivo pro zvýraznění barvy. Třeba Sera san, Tetra rubin, JBL novocolor nebo Dajana color. Většinou obsahují astaxanthin a ten podporuje vybarvení. Ovšem nejlépe vybarvené ryby jsou po kvalitním živém nebo alespoň mraženým krmivu.
Starší reakce
0 03.04.2010 06:06 kreten – Re: bluedream
Vířník je spolehlivé krmivo, živého získáte zpravidla jen nachytaného - mikroživé se dá získat z Protogenu a nebo si nasadit trepku
0 02.04.2010 22:55 Petr5 – Re: bluedream
Necha se odchovat i zivi?
0 02.04.2010 22:49 Petr5 – Re: bluedream
dava se zivi nebo je to susene?
Dávám ho čerstvě rozplavaným c. elegans.
0 02.04.2010 22:34 Petr5 – Petr5
Zdravim.Nema nekdo zkusenost s krmenim poteru morskym virnikem.
Starší reakce
krmim rano a odpoledne, ale jen malicko, sezerou to tak za pet vterin
0 21.03.2010 22:37 Sirah [11] Aquamaster, snad si to budu pamatovat
Rybky mam par dni, takze to jsou jeste nedospele potvurky
Teda mely by byt
Davala jsem vzdy jeden den tydne pust...
Akva mam ted bohuzel zamorene hnusnou mazlavou hnedou rasou, takze se snazim vseho s mirou a stridme.
Jeste jeden dotaz. Kdy krmite, v jakou denni dobu a krmite vickrat denne?
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 12 13
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 14571x