Čerpadlo Atman
Napadá mě poréznost. Jak je ten molitan hrubý?
Ta příčina přece není v tom čerpadle, mám stejné zkušenosti a příčinou je ten molitan. Dej jinej a uvidíš.
Starší reakce
dám tam tu trubičku a uvidíme, co dál. ta moje filtrační hmota není bůh ví jak velká
Kostka je kostka, nemotal bych dohromady náplně v externím filtru s vnitřním řešením, jak chceš realizovat. Bakterie nežijí jenom ve filtru, to je jenom jedna součást filtrace, další tvoří dno a ostatní předměty kde žijí bakterie tzv. přisedle.
nemam to uplně ze svý hlavy, člověk co mi to poradil dělá do akvaristiky 20 let a tvrdí že v akvacitu se těch bakterií vytvoří mín než v tom jemnějším molitanu a ukázal mi to i názorně. navíc se všude píše, že jsou dobré dvě filtrační hmoty, jedna na hrubo a druhá na bakterie. chtěl sem vnější filtr, ale na 60l akva lepit dózu s přepážkama a tahat tam trubičky na spojený nádoby... navíc ten přístup k tomu moc nic
A čemu to vadí? Bakterie se usadí tam i tam, ale příjde mě to jako vopičárna zbytečná. Jinak hrubosti biomolitanu jsou 10,20,30,45, přičemž to číslo značí počet pórů na palec, takže nejhrubší je PPI 10.
Do díry v biomolitanu nasadíš tu trubku a to je vše. Klidně je i trochu volnější, ale to je normální.
ok, díky

plánuju, že na čerpadlo nasadim tuhle trubičku, na tu obyčejný molitan, kde se snad budou líp tvořit bakterie a to celé obalým tímhle bioakvacitem

ok a můžu se ještě zeptat, jak jsou dirky velké? shruba
Já mám AT 202 a průtok teda 1200l/h každý 3 cm mám dirku ze 4 stran výška trubky je 22cm molitan mám 25cm vysokej
Ale pokud tam nemáš ten díl chybějící nedávno to koupil to dojdi říct do obchodu že to tam chybí
trubicku nepotrebujes... jak se bude zanaset tak bude sat po celem objemu kostky
ahoj, mám čerpadlo s akvacitem, ale akvacit nemá uvnitř trubičku aby sál celým povrchem. a nehoře pod hlavou čerpadla je akvacit hnědý a na spodu je nedotčený. Popíšete mi někdo jak ta trubička vypadá, jaké má dirky a jak daleko od sebe? a jestli je na spodu otevřená?

To máš sice pravdu, ale to je jen papírově bez molitanu. Já ho měl taky v 112 a po záběhu filtru to vůbec nestačilo a přešel jsem na venkovní TT EX700. A když si vemu že ty máš 2x tolik co já, tak to nemůže stačit vůbec
at-201 je od 200-400 litru do nedavna to stacilo.uz vim jak to delat.
Musím souhlasit s romantem na takové akva je to opravdu slabota
Jinak ta filtrace je pro Tvoje akvo nedostatečná, je to slabý a proto se to i více ucpává a nestíhá. Dal bych tam ještě jednu hlavu s kostkou a to silnější 202 s kostkou 10x10x24.
spatne prana houba.musim ucpavat diru na hoube
Já mám houbu asi 2 roky, a nic takového mi to nedělá, spíše mi ta houha z té trubky má tendenci skouzávat dolů. ...tak napiš kde byl zakopaný pes, pokud jsi to dořešil, ať se to zde neřeší příště znova

at-201 houba je tak 20 na 10.ja uz ho mackam pod tekouci vodou.snizuji i vytlak a porad nic
Tak to není nikterak starý. Zkus tu houbu pořádně vymačkat, vytlouct, třeba ve vaně. Je možný, že je uvnitř hodně bordelu a proto může mít snahu se takto zcvrknout.
Edit: Ještě mě napadá, jaký je to čerpadlo a jaká houba, aby to nebylo moc silný a naopak malá houba?
mam ho od leta.myslis ze to tim?
Jak je stará houba. tohle obvykle dělávají už notně ostařený molitany, který jsou takový zkřehlý na omak a když se zmáčknou tak mají tendenci se lámat a nevrací se do původního tvaru.
Starší reakce
Ano,.. tohle bude navic

zatím mam FLUVAL U2 . jede mi uz 3 rok a po cisteni musim spejli rozjet vrtulku
Čerpadlo navíc se hodí vždycky.

Dekuju,..snad nebude problém a vymeni mi to
10x10x24cm, nebo kidně i 10x14x24cm, ale chce to tu 202.
Mam to ještě nevybalene,..tak zkusim zítra zavolat jestli to nepujde ještě vymenit.Poprosim ještě,..jak velkou kostku k tomu?
Slabý, klidně dvě.

Tak to je super,..u nas mají zrovna 33% slevy. tak jsem si poridil do 150 l. AT-201 a to jsem myslel,ze to je az moc
201 mám ve 100 litrech a když je kostka špinavější, neříkám že už špinavá, tak se voda sotva hejbe a i proto raději volím tu výkonnější variantu.
Prosim Vas,..vzdyt to cerpadlo AT 201 je na akva 200-400litru,..natoz ta 202.Nestacila by AT-200 ?(50-200l.)
Já měl v tom samém akva taky 201 přes rozstřikovací rampu a bylo to slušný. Po zajetí filtru se průtok snížil a zdál se mi malý tak jsem si koupil tu 202 a zjistil jsem, že je ohodně větší a dělá větší hluk. 202 jsem hodil do skříně a vrátil se zpět na 201. Nakonec jsem si koupil externí TT EX700 a naprostá spokojenost. 201 opravdu není špatná, když si na ní uděláte rampu nemá to chybu. Já jsem potom zjistil, že vlastně po tom zajetí kdy se mi snížil tlak na rampě, bylo způsobeno příliš velkými otvory v rozstřikovací rampě o průměru 3 mm. Teď bych je dělal tak 1,5 - 2 mm
Do hodně rostlinného tu 202 a jinak 201.
Dobrý den, řeším, jaké čerpadlo mám koupit pro své akvárium 112 litrů. Rostlinné akvárium s krevetkami, šneky a hejnem razbor (20ks). Vím, že se to tady řešilo mockrát, ale setkala jsem se s názorem, že At-200 stačí, i že vhodnější je At-201, dokonce někde At-202... Tak se omlouvám, ale raději se ptám

Starší reakce
Od toho jsou například igelitové pytlíky. Nebo hrnce a hrníčky

igeliťák je ale asi nejlepší.
Nabereš to se všim všudy a vytáhneš zespoda chytneš pytlík aby se ti neprotrhnul. A vynález je hotov

Ta hadička je jen na vzduchování. Když ji tam dáš tak ti to bude pouštět bubliny do akva jako vzduchovací kamínek, ale já jsem to použil jen jednou a tekla mi z toho voda tak jsem jel bez hadičky. Někdo pouští přes tu hadičku CO2. Jinak tady jsou k tomu ty filtrační molitany, ale djí se i ručně vyrobit
www.akva-exo.cz/… Já ho používal a naprostá spokojenost, ale jen do té doby než jsem ho chtěl vyčistit. všechen bordel mi šel do akva když jsem ho chtěl vytáhnout. Tak jsem si koupil externí.
PS: aha teď jsem si všiml že máš atman at f300 což je vnitřní filtr. Tohle je téma o čerpadle atman což je něco jiného
Ahoj, koupil jsem si tento filtr a nevim, jak ho presne sestavit. Vim, ze jsou dva moznosti sestaveni. Jeden s hadickou a druhy s tou trubici. Jak to funguje s trubici a ktery ze zpusobu je lepsi?? Dekuji za odpovedi . Popripade poprosim o nejaky obrazek
Starší reakce
Ahoj při čištění jsem v atmanu našla prasklou tyčinku která je na protažení tou vrtulkou zatím to s tím jede je zlomená v půlce takže při protažení drží pospolu. čím bych to mohla nahradit? nemyslím si že by se to dalo koupit a nebo nahradit umělohmotnou tyčinkou z lízátka ta by mohla mít podobný průměr

nenapadá mě nic

Starší reakce
Díky za informaci,musím se zeptat v akvaristice ,stejně jsem zamýšlel koupit si náhradní vrtulku ,do rezervy tak uvidím jestli je to součástí toho a nebo jestli to dostane koupit zvlášt.Zatím mi to funguje bez problému.
Myslím, že jsem ji ve Sklorexu kupoval, ale byla součástí vrtulky. Nechtěl jsem hledat špunt od umyvadla tak se mi ji ( za stálého míchání ) podařilo spláchnout do haj.... Teda odpadu.

Jóóó.......to těžká otázka pro mě, já to zatím řešit nemusel a na t ti nejsem schopen odpovědět ani tak a ani onak. Možná se tu najde někdo, kdo to již musel kupovat a dám vědět, kdybychom to náhodou také potřebovali. Já si myslím, že ta gumová čepička bude mít i svou životnost, ale to také nejsem schopen posoudit, protože mi to jede také krátce, zhruba jeden a půl roku celkem. Měl jsem ho totiž ještě v malém aq, které teď momentálně odpočívá ve skříni
A dostanou se ty čepičky koupit jako náhradní díl?Já si ted nejsem jistý jestli je tam mám na obou koncích,zdá se mi ,že je tam jen jedna podívám se až budu filtr čistit.Ale čerpadlo jede potichu.
Jojo takhle se dřív klepalo do lampových televizorů , ale ne ted vážně, může docházet k přenosu vibrací na kryt, stačí, když s krytem malinko hneš a víš na čem jsi. Jinak atman má gumové čepičky na obou stranách hřídelky, na to opravdu pozor při čištění !!!
Zkus se taky podivat, jestli se ten zvuk ve vysledku neprenasi krytem. Poznas to nekdy podle toho, jak to vrci mene a vice, kdyz jen do krytu malinko klepnes. On takovy spatne sedici plastovy kryt s nekde "zrovna vhodne" vyvedenym elektrickym privodem umi pekne vyhravat

.
to jsem chtěl taky napsat jenomže jsem si vůbec netušil zda to tam je u atmanu. Já viděl i čerpadla který měli jeden konec osičky napevno přidělanej zalitej v plastu a druhej konec nebyl nijak zajištěnej. Takhle to má moje sera 700 jedna část napevno v druhý jen dirka na tu hřídel bez gumiček
Přidat reakci
1 ...... 26 27
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 35592x