Čerpadlo Atman
Napadlo někoho trochu potunit barvu hlavy ? Myslím čerpací
Starší reakce
To sice za 2 éčka, ale jednu 10 cm trubku. Já jich mám za 8 éček 63 cm přes celou zadní stěnu, což mi u rampy dává větší smysl
Pokud pasuje průměr trubky proč ne? Já tuním obyčejnými plastovými trubkami co najdu doma. Stačí do nich navrtat pár dírek.
průhledná se bude zanášet bordelem a nebude to vypadat pěkně...
No ano, to vím že každý druhy. Ale 220 korunek za to davat nechci. Jde mi o cinu za 2 éčka.
Projeď si prezentace a uvidíš kolik lidí používá roztřikovací rampu na čerpadlu At.
Starší reakce
Já myslím, že ok. Mám Atman 200+biomolitan v necelých 40l a v pohodě. Když tak nad tím přemýšlím, tak jsem na ten filtr už skoro rok, co ho tam mám, nesáhnul
bude to s Atman Bio molitan s pvc trubkou 10x10x20cm..hádam ok?
Mělo by to být ok, průtok se dá omezit, stačí vybrat správnou velikost biomolitanu.
Čepadlo Atman AT-201 s kockou. Do akvária 60L je vhodné? nebude príliš silné?
Starší reakce
Případně může být vzduch u vrtule. Mi to dělá občas po výměně vody. Párkrát vypnu zapnu a jede.
Vydrž až se trochu zanese.
Starší reakce
Môžem úplne ponoriť do vody celé čerpadlo? Lebo pri vstupe kabla okolo môže kľudne voda natiecť. Typ jk-202
Starší reakce
Trubička na správný molitan k danému čerpadlu pasuje přesně, ty máš molitan k většímu čerpadlu, jestli se nepletu, proto má trubička větší průměr - aby šla nasadit na čerpadlo, pro které je určena
Tak jsem tam zkusila dát tu gumičku na utěsnění a drží to.
Jinak děkuji všem za reakce.
Jen nechápu proč tu trubičku vyrábějí o půl centimetru větší...
,připadá mi ten půl centimetr navíc zbytečný...
Já AT201 s kostkou 10*14*30cm provozoval s nasazeným košem. Ale stačilo to tak jen na zajetí filtru a pak jsem pořídil AT202.
Jinak to teda bude tím, že je to velká kostka na menším čerpadle. U každé kostky uvádějí, na která čerpadla to pasuje, ale když se to utěsní, tak je to ok.
Izolační pásku a namotej ji na čerpadlo až to bude těsnit.
Nebo nějaký gumový těsnící kroužek na ten vývod dát.
Ono to občas drží pěkně jakmile čerpadlo zapneš a bude sát. Pokud ani to nebude stačit, stačí násadku omotat obyčejnou gumičkou
Ohledně nahřívání, ne vždy se vše podaří na první dobrou jak by si jeden přál v ideálním světě, i když zkusit to můžeš, jen pozor ať to nezmenšíš úplně, aby to šlo ještě od sebe oddělit
Pořídila jsem si Atman-AT200 a k němu atmanovský molitan 10x14x24cm,ale trubička v molitanu je o něco širší(20mm+1mm tl.) než vývod na nasazení trubičky na Atmanu(15mm+1mm tl.).Je to tím,že je to nejslabší hlavice a druhá největší kostka molitanu?Přemýšlela jsem,že by to drželo,kdybych na něm nechala nasazený koš a na to narazila trubičku po nahřátí,ale radši bych to měla bez toho koše.
Jak to mám na to jinak připevnit?
Starší reakce
Máš nějaké problémy s tou technikou Jane, problém v tvém čerpadle vidím někde na půl cesty mezi klávesnicí a židlí... Možná problém s identitou...
0 21.04.2017 11:02 Tiky – Armani CF 1000
Ahoj, prosím o radu, mám akvárium 120 litrů a chtěl použít filtr atman 1000 s tím, že jsem chtěl ventily škrtit přívod, abych snížil výkon, ale přes ventilem mi prosakuje voda, někdy více někdy méně a jakmile ventil otevřu na maximum přes ventil začne voda skoro stříkat, nevím jestli jsem někde nevytratil těsnění nebo jinou součást.
Starší reakce
prijde mi že to máš namířeno moc do zadního skla, proud se tím zřejmě dost tlumí. Já mám Atmana 200 a mám ten poslední kus namířeno tak aby kopíroval zadní stěnu. A voda se mi točí v celém akva.
Určitě to půjde, jen bych dal tu čerpací hlavu pak níž než 10 cm pod hladinu, do takové hloubky z které již nenatáhne vzduch z hladiny. Při použití na burčáku by totiž mohl vzniknout v láhvi podtlak, její následné zmáčknutí a nasání do akvária. Navíc bublat těsně pod hladinou CO2 nemá význa, nestačí se rozpustit a bublinky utečou ven. Spíš zastrčte hadičku s CO2 mezi tu děrovanou trubku a biomolitan, aby bublinky šly přes vrtulku a ta je rozbije na hodně malé bublinky a ty se pak rychleji rozpustí a neutečou do vzduchu.
Napojit na čerpadlo rozstřikovací rampu po celé délce zadního skla, ale vláknitá řasa není jen proudem, musí se jí líbit ještě něco jiného.
Ahoj, napadlo mě, zavést a napojit hadičku od CO2 burčáku do difuzoru na čerpadle Atman. Zkoušel to někdo ?
Díky
0 12.03.2017 19:39 kmara [10] - Cichlidy Zdravim, potreboval bych poradit.s vyvodem z hlavy atman 201. Prutok mam.zeslaben na.polovinu a vyvod namiren do zadniho skla.
I pres to se mi be zpatecnim prutoku tvori na nekterych rostlinach vlaknita rasa.
Jak.nejlip vyvod nastavit? Sundat ten posledni dil? Diky
Starší reakce
Proto jsem psal o sofistikovaných firmách...
Ano, jsou na obou koncích, ale v některých hlavách to zůstane "zaseknuté" v té hlavě. Koukni, jestli to není tvůj případ...
Pokud je to nějaká sofistikovaná firma, například Eheim, tak nové kloboučky ti vždycky pošlou s novou osyčkou...
0 11.02.2017 17:04 Hajle – klobouček na osičku
Zdravím. Nejprve se zeptám. Na osičce rotor jsou ty gumové čepičky na obou koncích že? Někde jsem asi jednu ztratil, tak se chci zeptat jestli se to dá někde sehnat, nebo je potřeba celý nový rotor? Nebo lze to nějak vyrobit, nahradit? Vůbec nevím kdy jsem to ztratil, ale řekl bych že už dávno a běží mi to i bez toho, ale nějak to víc hlučí, tak jsem si toho všiml až teď. Díky
Jasně, finta je jednoduchá. Kup si vzduchovací kompresor a k tomu adekvátně velký "bublifuk"... Budeš mít tichou, levnější a efektivnější filtraci...
Edit: a teď si vem, když to slyšíš ty, jak asi ryby vnímají ty vibrace...
Zkoušel...zas to vzduchování myslím nepotřebuji. Ale je to divný. Třeba je tam nějaký plastový otřepek...
Chtěl bych ještě prosím vychytat hluboké hučení hlavy. Není to patrné napoprvé, ale když se zaposlouchám tak ano. Zkoušel jsem hlavu v držáku vypodložit tenkou gumou. Nic nepomáhá. Stačí i lehounce držák s hlavou přichytit na sklo a hučí. Pomáhá hlavu volně posadit na molitan. Ale rád bych ho měl v držáku
Je nějaká finta zkušených akvaristů, než hlavu posadit volně na molitan ?
Na videu jede na prázdno. Nemá žádný odpor, voda proudí rychleji a vzniká vyšší podtlak...
Zkoušel si to dát jak jsem psal? Výš, kousek čerpací hlavy nad hladinu??
Jinak už nevím, co ti poradit... Zkus vyfotit jak to máš poskládané...
Ruzne kombinace (hlava hodně ponořena, malo, hadice dlouhá, kratka, nahore dole) jsem ted zkousel.
U Atman 200 když je v sestavě koncovka s kloubem (ploutvička), kde se proud vody zužuje, tak filtr nevzduchuje a z hadičky vyteka voda. Musím se dát pryč aby hlava vzduchovala . Je to tak ?
viz video
www.youtube.com/…
U vyšší řady hlavy Atman konečný nástavec je uplně jiný (dle fotek) a asi celá sestava i s tou koncovkou vzduchuje.
ano, taky jsou zkoušel. Pohraju si s tím.
Mě hodně vadí, že s z hadičky teče voda. Měl jsem ji mimo akva
Ja mam podobnou sestavu filtrů, akorát to mam 2×AT-201 a u jednoho mam taky vzduchování, hlava cca 15cm pod hladinout, hadička nezkracovaná, ohnutá přes hranu akvaria a její konec na úrovni čerpací hlavy a funí jak vzteklý. Pokud ne, tak hadičku párkrát profouknu a ono se to časem chytne
JoKa napsal: Čepička čerpadla klidně cenťák nad hladinu, pokud se bojíš, tak zarovnat s hladinou. Usnadníš mu život, bude nižší osmotický tlak a tím pádem vyšší podtlak v té hadičce na bublinky...
Klidně i nad hladinou. Stejně se to chladí protékající vodou zevnitř, takže i když je hlava ze dvou třetin venku, tak se nic neděje.
To je ok. Od Vánoc tak zanesený nebude... Dal bych ho ale asi víš. Čepička čerpadla klidně cenťák nad hladinu, pokud se bojíš, tak zarovnat s hladinou. Usnadníš mu život, bude nižší osmotický tlak a tím pádem vyšší podtlak v té hadičce na bublinky...
A samozřejmě nech tak velký průtok, co dovolí ryby. Nesmí je to vyplachovat z akvária ven... Měly by se ti v proudu mírně houpat i ty nejvzdálenější listy rostlin v koutě. Samozřejmě nadsázka, nech maximum, co ti "ryby dovolý", to musíš vypozorovat sám...
Edit: samozřejmě, ať se do mě rejpalové hned nepustí. Osobně bych to řešil jinak. Nízký průtok a přivzduchování řešené samostatným kompresorem a kamínkem v opačném rohu. Radím tak, aby z tohohle "blázna" šli bublinky...
Sestava je
www.exo-eko.cz/…
www.exo-eko.cz/…
Filtr je od Vánoc v provozu. Dnes jsem chtěl vyzkoušet ono vzduchování.
Taky si myslím, že bubliny přes ploutev by jít měly...
Vzhledem k principu, který jsem uvedl, na kterém to funguje, je také podle mě *hovadina*, hadičky zkracovat...
Jé, to zas bude... Máme tady fyziku, ze které jsem málem propadl...
Jestli se můžu vmísit do diskuse, tak bych nejdřív zkusil umístit konec hadice co nejvýš. Jednou jsem se na to u Atmanu vyflákl a voda mi přes hadičku kapala do elektriky. Takže hadičky jsem nekrátil, ale konec je tak 30cm nad hladinou a mám klid.
Bingo...
Jinak co máš pod tou hlavičkou? Ploutev to normálně zvládá i s bublinkami... Evokuje to ve mě, že máš přicpaný molitan, nebo filtr. materiál moc na hustou.... Pak je nízký proud, nevzniká dostatečný podtlak a pak bubliny nejdou...
Edit: kdyby si chtěl vědět proč, nebo jak to funguje, vyhledej pojem: "ejektorová skříň". Tohle samozřejmě není ejektorka, ale funguje na úplně stejném principu...
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 26 27
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 35271x