Přihlásit se RYBICKY.NET »

Čerpadlo Atman

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Čerpadlo Atman
 Reagovat na tento příspěvek 1  - GPRe: Wendy2
hadicka jde vymenit, prodlouzit, ale myslim, ze zas tak nevadi, jestli nepovede ven z krytu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Wendy2
Pokud chceš opravdu proud dej přídavné čerpadlo. www.rostlinna-akvaria.cz/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2 Re: vaaclav
protože nejsem schopna to naštelovat tak, aby proud nemířil do přední stěny, ale přes celou délku (160 cm) akva, tak jsem si chtěla vypomoct rampou, ale jestli se tím přivzdušnění sníží, tak to musím vymyslet jinak :-O
kryt je vyřešený špatně, prostě to tam nenarvu k úplné spokojenosti, otvor v krycím sklu je v pravém zadním rohu, když atmana posunu doprostřed krátké stěny, bude vzduchovací hadička moc dlouhá a nebude vzduchovat... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Wendy2
Proč se sháníš po rampě ta pro tebe nemá žádný význam, všechno co za čerpadlo strčíš ti bude snižovat výkon. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2 Re: afc1886
nestačí mi čeření hladiny, potřebuji opravdu provzdušňovat (akva Mazlík, malawi bez kytek), ale vím, že čím delší trubky, tím to míň funguje, tak zjišťuji info dřív než se začnu shánět po rampě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Wendy2
Ano,stačí rampou mírně čeřit hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2
Nevíte někdo, když přidělám k atmanovi rampu, bude pořád dostatečně provzdušňovat? díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠtefanT Re: krysa
Také mám čtyři kousky a všechny tak cca 2cm pod hladinou. V sobotu, (den před pravidelnou výměnou vody) kolikrát i vršek už čumí z vody, bo jsem hnilý přes týden vodu dolévat. :) Nikdy jsem si nevšiml, že by byl kterýkoliv z nich slyšet víc, než je u těhto typů obvyklé. Tedy skoro vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: krysa
Blbost. Nespálí se nic ani když bude skoro celé nad hladinou jelikož se to chladí vodou zevnitř stejně tak jako u vnějších a závěsných filtrů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: krysa
No nemyslím,že musí být 10 cm pod hladinou,já ho mám cca 2 cm pod hladinou asi 2 roky a žádný problém,hlavně musí být ponořený.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: krysa
Ano, celoponorné toto čerpadlo je, ale doporučovat 8-10cm ponoření je zbytečné, stačí těsně pod hladinou, tedy z mých zkušeností to tak vychází, ovšem kdo má hloubku, může si ponořit jak chce a nic se neděje, ale potom je na bíledni otázka, jak se povede takto efektivně čeřit hladina, což je při použití tohoto typu filtrace docela fajn možnost. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krysa – cerpaci hlavy
hlava musi byt 8-10 cm pod hladinou. Kdyz kouka z vody tak strasne chrci a brzy se spali.Myslim tim 8-10 cm tu vytokovou trubku a je absolutne ticha.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Wendy2
Buď hodně velkejch děr a nebo jako ty, doba zkracování. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Wendy2 Re: vaaclav
tak jsem vychytala další zádrhel - trubku k molitanu jsem zkrátila co nejvíc a teď teprve to funguje na plný výkon... jsem si celou dobu říkala, že to je nějaký slabý smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kuzmici Atman a bublinky
U mě (Atman AT-201) to funguje až s téměř úplně otevřeným ventilem a to je pak fičák, že všechny ryby zděšeně čučí v opačném rohu. Když chci snížit proud, tak to přestane vyfukovat bublinky, takže jsem tuto část pěkně založil do šuplíku a jedu tu druhou hlavici otočenou k hladině na čeření a proud.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2 Re: vaclav
pomohlo to - dala jsem ho víc k hladině, hadička zkrácena o cca 2/3, díky za rady, tohle by mě nenapadlo palec
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Wendy2
Tak jak to máš na hlavní fotce tak to asi fungovat nebude. Dej čerpadlo co nejvýše k hladině a zkus to když tak skrať hadičku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Wendy2
Mi pomohlo,když ta hadička přisávání byla co nejkratší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2 Re: Miky
mám stejný problém, atman 202 nepřivzdušňuje ať dělám co dělám, profouknu ho pusou, tedy ucpaný není, ústí mám vysoko nad hladinou, vodu nenasává, černé víčko (regulaci bublinek) mám úplně oddělané... a nic, přivzdušňovat bych chtěla, jde o akva malawi bez rostlin a vzduchování, ryby sice u hladiny po vzduchu nelapají, ale nejspíš by to ocenily... zajímalo by mě, jestli tu záhadu tady někdo rozlouskne ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strojek Re: Miky
a nemas nahodou ten cernej plastovej kryt na hadicce, nahore nad vodou uplne uzavrenej, jde to natacet a regulovat bublinky. zkus to cerne vicko sundat popripade do toho fouknout jestli bublinky pujdou..jinak je to nekde ucpane, i kdyz nevim kde by mohlo byt.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Miky
A proč vlastně chceš to přisávání vzduchu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MikyRe: afc1886
No, tak přesně tak to mám zapojený. Ale rozhodně to nedělá to, co dělá na tom videu :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: Miky
www.youtube.com/… www.youtube.com/… www.youtube.com/… U druhého odkazu si všimni,že má radši tu nasávací část nad akváriem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MikyRe: romant
No jo chlapi, ale ten T-kus nejde dát mezi regulátor a čerpadlo. Já myslím regulátorem ten kus s ventilem. Rozumějte, mě nejde o vysvětlení principu, ten chápu, ale v jakém pořadí mají být ty kusy. V tom pořadí, v jakém si myslím, že to má být, to nejde.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Miky
Podívej se na příspěvek od DrChila z 05.06.2014 23:14
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Miky
Ten T-kus dej hned za výtok a nakonec ten regulátor.
Edit: Měl by jsi to mít dobře, já tím regulátorem myslím tu placku na konci, ale ono je to ten kousek s tím otočným šoupátkem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miky
Zdravím. Může mi někdo prosím vysvětlit, jak zapojit u 201 přívod vzduchu hadičkou na výstupu z čerpadla? Študoval jsem nad tím včera asi hodinu a vychází mi z toho jedině toto řešení: výtok čerpadla -> regulátor průtoku -> T-kus s hadičkou pro přívod vzduchu. Ale má to háček, nefachá to. Když mám nastavený malý průtok, tak to nepřisává vzduch a když mám větší průtok, tak to naopak tlačí vodu hadičkou ven. Fungovalo to vůbec někdy někomu nebo jenom nechápu, jak to zapojit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip10 Re: lhajek
Výkon je podstatně vyšší,tak bude určitě vyšší i hlučnost.Potřebuju ale vyšší výkon, tak s hlučností se trochu počítá.Ještě se podívám po dalších možnostech. Atman mi přišel dobrý se týče cena/výkon.Dik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lhajek Re: Filip10
Já mám teď asi 2dny puštěn AT-302 ve vlepeném filtru cca 80l nádrže a docela drnčí. Uvidím jestli si nesedne. Nemá na to vliv jestli ho nadzvednu aby se nedotýkal akva a stejně tak šňůra to nedělá. Nevím co za randál by pak dělala 305.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip10 – čerpadlo nebo vnejsi
Ahoj, měl bych dotaz. Plánuji si založit akva 360l a reším do něj filtraci.Přikláním se k variantě 2-4komorový vlepený vnitřní filtr opatřen čerpadlem atm 305 nebo 306.V současnosti mám v akva atm 201 s biomolitanem a spokojenost.Prosím o radu. Cena/výkon mi přijdou v pohodě.Vnější filtry, s těmi nemám zkušenost a jsou cenově úplně někde jinde.Dik.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: afc1886
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886
Mám čerpadlo atman at200,a chci se zeptat,jak máte z něho vyvedenou rampu?Já ji měl přes hadici,ale nebylo to moc pěkné.Když rampu nasadím přímo na filtr,tak je zase moc nízko.Máte nějaké nápady?Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: pepisanek
Zůstal bych u toho "provizorního" řešení, provozuji to takto ve spoustě nádrží. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Irahayes Re: garggi
Jen musíš dát bacha, aby se ti o sklo neopřela i hlava, to se pak rozdrnčej i krycí skla, hlavně v noci je to pocuc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - garggi Re: pepisanek
Tak tohle mám taky(AT-201) akorát (10x10x24) a jednu stranu mám opřenou na sklo(nic se za to nedostane)a 3 stěny jsou volné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepisanek Re: garggi
Atman 201 bioakvacit 10*10*14
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Fuchs
Radši kup 1 externí hned a druhý minimálně 2 měsíce před nákupem terčovců. Pokud na to nemáš, radši nech akvárium zabíhat chvíli déle bez filtru a s minimem ryb než na filtr našetříš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - garggi Re: pepisanek
O jaké čerpadlo jde(typ čerp.)?
A jaký je rozměr houby?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Makky Re: Fuchs
Budes pak zbytecne cekat na osidleni externich filtru bakteriemi. Dej je hned od zacatku a nech je poradne zaject. Po nasazeni ryb do aq to uz pak nebude takovy skok.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fuchs Re: garggi
Děkuji za postřeh a radu, myslím že by mohli stačit 2xat-202 s kostkou 10x10x40cm a až koupím fitry axterní tak pak teprve vych pořídil terčovce to by šlo ne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepisanek Re: hombre
Ale jak?houba nema prisavky,je jen nasazena na cerpadlo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hombreRe: pepisanek
Tak to dej kousek dál od skla,ať to rybka může obeplout dokola,nebo to dej natěsno,ať se tam nemůže dostat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepisanek – filtr
Ahoj jak resite odstavani houby od skla?Dneska se mi tam zasekla neonka a je kaput.... :-(
Ted jsem ji priplacla kamenem,ale je to provizorni.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - garggi Re: Fuchs
Pokud se rozhodneš pro Atmany, tak se dá pěna(bioakvacit) vyřešit tímhle:
nakrmryby.cz/…
prodává i rozměr: (5)10 x 50 x 50 (hrubý/jemný)
Já to loni bral myslím že za 330,-
Pak si můžeš sám nařezat jakékoliv rozměry.
Na tom co psal hombre níže, něco bude i když nějaká ta čerp. hlava v zásobě by být měla (vzhledem k osádce co plánuješ).
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Fuchs
AT-203 je už kapánek hlučnější, ono se někde ten výkon musí projevit, ale ne každýmu to musí vadit, ta praktičnost ve dvojím provedení je zde zřejmá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: Fuchs
No asi bych to udělal z jedné vody načisto,teď ušetříš a pak až to budeš překopávat,tak by se to nemuselo povést a mohli by to odprdnout ryby a že terčovci nejsou zrovna za babku :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hombreRe: Fuchs
Když si spočítáš dvakrát bioakvacit a dvakrát hlava,tak za to máš už jeden ten externí.Pak ti to bude ležet v šuplíku,takže když to vezmeš kolem a kolem,tak to žádná úspora není ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fuchs Re: liborass
Plánuji to velké akva pro terčovce mám v plánu 2x aqua nova ncf-1200 ale tak z kraje aby nebyly takové investice bych to řešil čerpadli atman..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - liborass Re: Fuchs
na 203 bych dal ten největší tj. 10x14x30, ono taky záleží co to bude za nádrž a taky jaké bude osazenstvo....
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Makky Re: Fuchs
Čím větší tim lepší . Od dna až nahoru . Nebo se koukni na Holandský filtr. Pro 510L bych už ,ale koupila externí a fakt bych zainvestovala do pořádného vybavení.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 26 27

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 35592x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12067-cerpadlo-atman-?od=226