Cichlidka Ramirezova - rozmnožování, odchov
0 24.09.2007 11:16 langosh Tyto cichlidky se třou na otevřená místa (nikoliv do dutin jako např. rod apistogramma), takže byste zřejmě o případných jikrách měla přehled. Váš problém může být v tom, že buďto nemáte pár - druhá ryba je subdominantní samec nebo máte pár, ale rybky si bohužel nesedly (někdy to trvá déle, někdy se to nepodaří nikdy). Nicméně, pokud tento stav bude trvat delší dobu, může dojít i k úhynu této ryby z důsledku stresu (že je rybky stresovaná je patrné z jejího vybledlého zbarvení), který rybku oslabí a poté propukne nějaká nemoc...
Roman

Ahoj, mám teďkon taky problém s chichlidkou vysokoploutvou. Sameček je v pohodě, žere, vešechno OK, jenom samička se neustále straní, buď jí nemůžu najít, nebo je nad filtrem u vzduchování. Nechce ani žrát. ani, když jí nabídnu jednu patentku přímo u čumáčku. Nemůžou mít náhodou mladý?
Foto neni nejlepší, ale snad trošku pomůže. Vzácná chvíle, kdy odplavala dolu. Jinak je taky hodně plachá, takže se spíš lekla mého nějakého prudšího pohybu, když jsem se jí snažila vyfotit...
0 23.09.2007 08:20 langosh Pokud jde o cichlidku rodu apistogramma, tak její připravenost na tření,resp. to že se vytřela se pozná podle jejé výrazně žlutého zbarvení. Jinak podle toho, co píšete to vypadá, že k úspěšnému tření skutečně došlo. Pokud jsou jikry oplodněny a máte vhodné parametry vody, tak by se měl plůdek vykulit za 2-3 dny a rozplavat za dalších 4-6 (podle teploty vody). Ať se daří
Roman

0 22.09.2007 20:08 V.Malawi Cichlidka?To je moc široký pojem,která...Podle mě je to Apistogramma ale nemám jistotu který druh...
0 22.09.2007 19:17 jd – Co se děje s cichlidkou.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda je možné, že by moje cichlidka už hlídala mladé nebo tak něco. Našla si totiž úkryt a z něj odhání všechny ryby i samečka. Málokdy také vyleze ven v čase krmení, jen tak koukne jestli něco není poblíž a jinak se vrátí zpět. Sem tam k sobě na chvilku pouští samce, tak tuším, že by?

Starší reakce
0 22.08.2007 11:30 motýlek ... no je to paráda, jak se rodiče o potěr starají - jak se pohne mimo důlek v písku - šup s ním tlamičkou zpátky ...
0 22.08.2007 09:16 motýlek – ramirezky - snad úspěch
před asi dvěma měsíci jsem pořídil ramirézky ... utvořily se dva páry, zbytek jsem odlovil ... několikráte nakladli jikry ... a nic ... postupně jsem doléval destilku, protože jsem měl podezření, že se jikry rozpadají v tvrdé vodě ... teď konečně jeden pár už má u kamene v písku hromádku hemžícího se potěru ... má někdo osobní zkušenost s krmením? - když tak prosím o radu ...
Starší reakce
0 16.07.2007 07:26 motýlek – to miro03
můžeš prosím upřesnit, za jak dlouho se vykulí a za jak dlouho se pak rozplavou? ... je fakt lepší rodičovský pár odlovit? .. a co chemie - něco přidat nebo raději nic? ... díky

0 13.07.2007 18:19 miro03 renitko je to pohlavná papila samičky maju hrubšie ako tenka rurka a samček malinku špičku.Ahoj a nech ti to vyjde,vela zdaru.
0 13.07.2007 18:17 miro03 Pri ramirézkach to chce urobit vývojovu vodu ja som mal vždy pripravené 30 litrové vytieračky s pripravenov vývojovov vodov ph 5 až 5,3 ,vodivost od 50 do 65 mikrosimensov.Tam som dal chovný pár vždy jeden do jednej nádrže po výtere ich odlovil,znížil filtraciu a pridal vzduchovanie.Je však spusta chovatelov čo ich množia podobne,no niektorým sa to podarilo aj iným spusobom.
Starší reakce
Ahoj... Taky si myslím, že to je kladélko. Myslím, že se tomu řiká pohlavní papila

Ať se daří

0 30.05.2007 19:05 slade14 presne. to znamena ,ze si spravila dobre ked si ich dala do vytieracky. zrejme rano budu na 90%ikry.
0 30.05.2007 18:59 Renitko – Ramirézky

Ahojky mohl by mi prosím někdo poradit. Mám pár ramirézek ve vytírací nádrži a jaksi jsem dneska objevila něco na samičce u dolní ploutve u ocasu. Nevím jak to moc půjde poznat je to bílé ale vypadá to jako půlka rýžového zrníčka. Přikládám foto, poradí někdo co by to mohlo být?? "třeba nějaká třecí skvrna" nebo tak něco v tom smyslu???
Starší reakce
0 25.04.2007 20:09 slade14 ikram sa na tu chvilku nestane nic ,ale dodrz tie iste parametre vody ako v spolocenskom.
Pridaj pripravok proti plesnam (ja mam skusenosti s querexom,vyraba ho tropical),lebo ti inak vsetky ikry zplesnivia a nebude z toho nic. to ze tam chces dat aj rodicov necham na tebe ,ale mal by si si uvedomit ,ze rodicia ikry ,alebo plodik mozu pre stres z prelovenia pozrat a taktie si ich nenusia spoznat.
Zdravím, nevíte nědko za jak dlouho se vykulí potěr cichlidek při teplotě vody 28°C?
Starší reakce
0 08.03.2007 16:59 misanek tak všechny jikry zase sežrali.... ááách jo.... to už je po pátý....
0 06.03.2007 12:59 misanek jediný čím je můžu rušit je že jim dám krmení... a nebo že chodím kolem nich, protože tohle malý akva je na vytríně, takže kolem toho občas chodím. A nebylo by dobrý něco aby do akva třeba nebylo vidět? jako dát před sklo třeba nějaký papír aby nebylo vidět dovnitř? nebo tak něco? aby nebyli rybky rušené?
dopřej jim čas a moc je neruš, v případě pocitu ohrožení potomstva je pár radši sežere sám než aby je napadl někdo jiný
1 06.03.2007 11:30 misanek Tak se mi včera zase vytřeli na kámen, mají asi 200jiker možná víc (mám je v samostatném akva (20l)). Je to asi po páté, předtím pokaždé jikry snědli

, tak jsem zvědavej jestli je sní zas. Neměl bych třeba odlovit samici a nechat jen samce? Dám vědět tak za 3 dny jak to dopadlo... ale jestli je zase sežerou... tak...

tak to bude po pátý....
Starší reakce
0 12.02.2007 11:15 Caleb – cichlidky
Ahoj, dozvědel jsem se z literatury i od lidí tady na fóru, že prvních pár výtěrů můžou rybky sežrat, než se to "naučí". Určitě bych je neodlovoval...nechal bych tomu volnej průběh a časem uvidíš

0 12.02.2007 10:08 misanek – Cichlidka Ramirezova
Tak mam Cichlidky Ramirezovy (2pary) jeden jsem dal do mensi nadrze, aby se vytrel. K memu uzasu se to povedlo, docetl jsem se tady ze o poter se staraji oba rodice, ale nevim jestli ho "nespapali" :( protoze jsem vcera koukal do akva a jikry nikde. Udelali si krasnou jamku v pisku, stridali se pri hlidani a najednou tam neni nic. A to jsem se tady docetl ze se o poter staraji... :( Takze znovu a lepe. Az se zase vytrou, tak je asi zkusim odlovit... nebo si myslite ze jikry nezerou?
Starší reakce
0 01.04.2006 15:47 xkymi – NE
Musim vyvratit to,co je napsano prede mnou.Akriflavin bych mozna dal,ale stejne nezabere na 100% kdyz je treba spatny samec tak ty jikry splesnivi stejne.Vzduchovat urcite,ale ne moc s moc vylkyma bublinama.Bublinky by poter pobily a ty by potom zdechly.Vzduchovat s co nejmensimi bublinkami.Dobre to je treba pres lipove drivko,nebo cisty cigaretovy filtr natlaceny do vrsku propisky.

0 01.04.2006 10:50 milda – jikry
Ještě bych tam přidal Acriflavin - proti plísním a hodně bych vzduchoval, aby voda nestála.
0 01.04.2006 07:28 Knak – Poděkování
Díky moc, jsem rád že se mám vždy na koho obrátit když potřebuji radu.

0 30.03.2006 15:39 Killer – vajca
no ale musíš si dát bacha na kvalitu vody
0 30.03.2006 07:25 xkymi – Ramirezky
Kamen bych urcite prendal,ale bez rodicu.Bude to tak lepsi.Rodice by mohli ve stresu sezrat jikry,protoze by si mysleli ze je nejaky predator chces sezrat.
upraveno: 30.03.2006 11:26 GMT
0 29.03.2006 17:15 knakml – Cichlidka Ramirezova
Ahojky. Mám dotaz. Ve společné nádrži, mezi jinými druhy ryb se mi vytřeli na kámen Ramirezi. Zajímalo by mě, jestli bych mohl kámen s jikrami přemístit do jiné nádrže,samozdřejmě i s rodiči. Nestane se jikrám nic když budou na malí okamžik na vzduchu? Případně jak bych měl zařídit výtěrku? Zatím díky.
Přidat reakci
1 ...... ...... [16]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 18494x