Cichlidka Ramirezova - rozmnožování, odchov
Já jsem si koupila nejdřív pár neon-blue a potom pár závojový. Žádnou šanci na výběr partnera tedy neměli a drží se každý "svého" a několikrát se ve vytíračce i vytřeli. Ale pokaždé mi to zplesnivělo, něco dělám špatně a nevím co.
Takže pokud tvůj sameček má na výběr, tak si určitě nějakou vybere

0 10.03.2011 11:33 Tereza – Re: NASREDDIN
Samozřejmě překlep, cichlidky. A bavíme se o ramirézkách. Skaláry jsou přece jen něco "trošku" jiného ;)
-1 10.03.2011 11:02 Tereza – Re: NASREDDIN
Prosim vás, přečtěte si můj původní dotaz. Zněl: Jaká je šance, že se sameček spáruje aspoň s jednou ze dvou, resp. tří samic? Na nic jiného jsem se neptala a nevím, proč bych tu vypisovala všechny údaje o nádrži a otravovala tím ostatní čtenáře fóra, které to vůbec nezajímá. Sama tohle nemám ráda - někdo položí dotaz a okamžitě se objeví tucet dotazů jako "a kolik máš rostlin, a kolik tam máš ryb, a kolik ..." Ryby mají podmínky výborné, kdyby byl problém v tom, vyřeším ho sama. Takže může mi po téhle zbytečné diskuzi někdo říci, jak snadné/složité a pravděpodobné/nepravděpodobné je spárování dospělých jedinců ramirézek, kteří nebyli chováni od malička spolu? Děkuji za věcné komentáře, pokud možno od někoho, kdo tyto cichlidky choval.

No a muze nekdo zapomenout na ryby, ktere dokaze odchovat i desetilety kluk? Plus minus tak nejak mi tehdy muselo byt, kdyz jsme je s tatou poridili. A vidis, odchovaly se sice samy, ale odbornik jsem uz tehdy nutne byt musel, pac jsem je odchoval pouhym pohledem

.
Kdyz jsme v tematu o ramirezkach, vsem zacatecnikum doporucuji si prohlednout take thomasky. Ony totiz nejen ze vic vydrzi, ale take jdou snadneji odchovat. Takze zatimco ramirezky Vam zdanlive bez priciny kdykoli odejdou, thomasky se zdanlive bez priciny rozmnozi. Krasne ryby ramirezky jsou, ale to thomasky taky.
Odbornik se holt pozna podle toho, ze si umi vybrat ryby

. (Dodatek: A proto ted mam ja blbec tak narocne potvory, ktere se stale jeste ucim a i akvarko bych potreboval vetsi...)
Tak si tak prohlizim fotky co tady tak kdo ma, rozplyvam se blahem pri prohlizeni 65ti fotek romantovych nadhernych Skalar, divam se jak tam maji jikry, srdce akvaristy jasa nad tou zeleni kolem nich, a najednou se dozvidam, ze romant nema v prezentaci cichlidy. Ale nic si z toho Romane nedelej, ja sice cichlidy choval a odchovaval, ale dnes jsem presel z cichlid na Tercovce

.
Nicmene to odmitnuti bylo ve vsi slusnosti a i s dikem, takze si konecne Romane kup nejake cichlidy, nebo aspon nerad do doby, nez ostrihas Skalaram ploutve tak, aby vypadaly aspon jako Akary

.
Jakmile ramireza změní barvu je hotovo.Modrá ztmavne, zlatá zbělá, obyč vybledne a výsledek je stejný.
Tereza napsala Ty si cichlidy někdy odchovával? Protože v prezentaci je nemáš
romant cichlidy v prezentaci má, stačí se podívat

.
Tereza napsala: Dost a málo. Nemá cenu, abych popisovala do diskuze celou nádrž ...
Pro někoho je dost i 50litrů.
Když vám tu někdo má poradit, tak potřebuje co nejvíce informací.
Nevíme jakou máte teplotu vody, zda máte akvárko zarostlé, jak a čím svítíte. I odborník by zatím musel věštit z koule.
Mimochodem, cichlidy občas odchovávám , cichlidky ne.
-8 09.03.2011 23:02 Tereza – Re: romant
Dost a málo. Nemá cenu, abych popisovala do diskuze celou nádrž a prezentaci si dělat nechci. Ty si cichlidy někdy odchovával? Protože v prezentaci je nemáš a já bych radši radu od odborníky. Ale díky za snahu.
Jak je to akvárko velký? Kolik je tam těch teter královskejch?
0 09.03.2011 22:27 Tereza – Re: romant
Jenže sameček je parádní a hodnoty vody mám v pořádku (NO2 neměř., NO3 0,15, pH 6,8). Ostatní ryby jsou neonky a tetry královské a žádná z nich ji neprohání.
To, že je ta samička tak vybledlá, znamená, že není v optimální pohodě. Buď je stresovaná z prostředí, nebo jí nesedí parametry vody v akva. Preventivně bych vyměnil 30% vody a uvidíš jestli se zpelší. To že jí neprohání ten Tvůj ramirézák, neznamená, že jí třeba neprohání nějaký jiný obyvatel akva.
0 09.03.2011 22:11 Tereza – Re: romant
Už měl měsíc

A samička, která byla v obchodě tak krásná, je vybledlá jak vymáchaná v Savu :/
Tak hlavně mu dej čas a nechtěj po něm nějaký výkony hned druhej den.

Ale vážně, přikoupit ještě jednu samičku je dobrej nápad, ale opravdu to chce čas, když bude mít výběr tak se jistě projeví.

0 09.03.2011 22:01 Tereza Jaká je šance, že se dospělý sameček spáruje s novou samičkou? Jednu jsem mu koupila, první den ji málem uhnal, ale teď už nejeví zájem. napadlo mě koupit další dvě, že ze tří bab už si vybrat musí, ale prý je šance malá. Jakou máte zkušenost?
Ano, to je možný, ale je taky klidně možný, že ta samička pouze brání prázdný místo, kde ty mladý byly. Ale jak píšeš, čas odpoví, jak to vlastně je.

Tak převážně samička přeci jen tráví relativně hodně času pod jedním kořenem a až když přijdu do místnosti tak tam odsud vystřelí. Tak zkusím počkat pár dní jestli tam přeci jenom něco nemá.
Jak jsem Ti psal, měň jim častěji vodu a uvidíš. Můžeš klidně i zahejbat s teplotou(2dny snížit a pak zase zvýšit). Potěr začneš krmit až ho uvidíš. Cca dva dny po nakladení jiker by se měli vykulit a pak tak za dalších 5 dní se začnou více rozplavávat, tak je začneš přikrmovat. Když nebudeš mít artemii, tak klidně mezi prsty rozmělněnýma a nadrobenýma vločkama. Ještě před tím jim tam můžeš dát vařenej žloutek, ale bacha ať to moc nekazí vodu. Špetku toho žloutku taky rozmělnit mezi prstama. A stále měnit vodu, klidně každý den 20-30% objemu akva.

no jasně že to zkusím, jen bych potřeboval poradit jestli něco udělat jinak

Respetive mám trochu chaos s tím kdy začít krmit potěr.
Ano, pokud teď o mladý z nějaký přičiny přišly, tak to jistě za pár dní, týdnů zkusí znovu. To, že ho schovávají a přemisťují z úkrytu do úkrytu, tak se ho snaží ochránit před případnými vetřelci. Mají prostě takový zakókovaný chování od přírody. Chová se tak většina cichlid k nimž Ramirézy patří. To schovávání a přemísťování je individuální a obvykle to jsou reakce na daný možnost v akváriu, kde se výtěr odehrál. Ale pokud píšeš, že se zdržují u místa kde je krmíš, tak bych si myslel, že už tam mladý opravdu nebudou. Zkus je krmit(ideální je živou) stravou a častěji jim měň vodu v tom akvárku a zanedlouho se jistě dočkáš dalšího výtěru.

Romante a znamená to, že oni si ty mladý schovávaj? Kdy se tedy začíná krmit potěr, když ho vyvedou? Budu to určitě za nějakou dobu zkoušet znovu tak abych věděl

Tak pokud se nezdržují někde u nějaký potenciální skrýše u dna, tak už tam malý nemají. To proč tam nejsou už jsi v podstatě diagnostikoval ve svým dotazu. Pokud je ten pár mladej a byl to jejich první výtěr, tak příště už to bude jistě lepší.

no sice jsuo na jednom místě ale to v horním rohu kam jim dávám žrádlo jinak nemají zájem o žádné místo. Takže myslíš, že mám normálně počkat? Mám krmit mlhou?
bohužel to mám v ložnici a bublifuk byl hlučnej :(
Na odchovnou nádrž tam máš nevhodný filtr který může potěr nasát

Vhodnější by byl bublifuk

Teď je mají někde schovaný, třeba pok tím kořenem, nebo mezi kameny a tak za 5 dní by se snima měli ukázat. Samozřejmě, že je tady i možnost, že je sežrali, ale pokud se rodiče sdržují u jednoho místa, tak s velkou pravděpodobností je tam hlídají.

upřímně ani nevím jak jsou čerstvě vyklubaný cichlidky velký :( nevím co mám hledat
Romante akvárko je napůl prázdné a na druhé polovině jsem nechal normální výbavu (i když zpětně nevím jestli to byl dobrý nápad) je tam písek, pár kamenů, dvě tři rostlinky, a malej kořen. Já myslel, že budou pidi plavat za rodičema.
Jak to akvárko vypadá? Pokud tam jsou mořnosti kam by je rodiče mohli schovat, tak to nejspíš udělali.
ahoj,
prosím o radu.před cca. 10ti dny jsem do malé nádrže (32L) přemístil páreček cichlidek neon blue. páreček se vytřel a o jikry se ukázkově staral a k mému překvapení je nesežral. ráno než jsem šel do práce na jikrách byly vidět černé čárky.Odpoledne z jiker zůstal na kameni jen zbyteček jiker. Podle manželky v akvárku během dne něco plavalo. Otázka zní kam se poděli.
Mám několik verzí:
1. prostě pochcípali z důvody nevhodné vody
2. jsou ve filtru
3. rodiče je sežrali
Máte někdo typ na nejpravděpodobnější verzi:
díky Pepa
Starší reakce
Znamená to, že by se chtěl třít. Uvidíš jestli jeho výzvy bude samička opětovat.

ide o to ze voda zo studni ma asi 40KH co je ako vravia niektory Cesi "tekutý kámen" a preto mi prestali ist niektore rastlinky ktore tam mam takze asi ta destilka bude nevyhnutnostou...

Ale proč se trápit s destilovanou vodou. Oni Ti budou vděčný i za normální vodovodní a rozhodně to pro ně bude lepší než ta voda ve který jsou nucený pobývat teď.

no tak asi to neskor skusim ale pred tym musim este zohnat spolahlivy zdroj(hlane previdelny) na destilovanu vodu.... dakujem za rady pekny zvysok vikendu

O.K. Já jsem jenom napsal svůj názor a co bych udělal já a o čem jsem přesvědčenej, že by na ty rybky zafungovalo.

nechcem ti to vyvracat ale uz to robim takto skoro rok a nic sa nedeje takze neviem pred tym som menil pravidelne a nic som nepostrehol sice som este nemal ramirezky ale i tak....
Tak když začneš tu vodu měnit pravidelně jednou za týden tak 20-30% akva, tak bych si vsadil na to, že se Ti ty rybky začnou viditelně dobarvovat. Tím, že se voda nemění a jenom dolévá, tak i když se jakoby nic neděje, postupně může zadělat na problém, který se pak projeví náhle a jakoby nečekaně. Ramirézky jsou docela citlivý na vodu a tím, že jí neměníš, tak to se jim moc nelíbí. To je nejlepší cesta, jak si přivodit nějaký onemocnění.

aha tak potom som to zle napisal to je ina ryba a ina fotka nie este jedna tej istej ryby

no ked to sem napisem tak ma asi niekto zabije ale ja som menil vodu asi pred 3 mesiacmi a vtedy som aj odkloval zakazdym iba dolievam,striedam dolievani bud destilku alebo studnicnu cca 3-5lit za tyzden... pokial ide o filtraciu mam ju asi velmi dobre vyriesenu(cista nahoda) lebo ani na prednom skle nemam riasy az asi po dvoch tyzdnoch trosicku a niekedy ani to.... NO3 sa mi drzi vzdy pod 10 a sem tam asi raz za tyzden nalejem 5-8ml PMDD
AHa tys ro nepopsal tak jsem myslel že to je jedna a ta samá ryba tak bych řekl že máš samce a samičku...
preco by som si mal mylit foto??? ved to je to co mam v akvarku a ano su to dve rozne ryby ale nemaju vsetky prvky(crty) v rozdeleni pohlavia tak preto som to hodil do placu....
Tak teď jim může být tak těch 8 měsíců a to se už budou dobarvovat. Zeptám se, jak to mají s výměnou vody. Podle profilu jsem koukal, že jsou v tom 6O litrovým akvárku, ale té výměny jsem se nedopátral.
Tak to se Kubo schodujeme.

Jsou to dvě fotky a dvě odpovědi.

No já bych řěkl podle těch fotek že to jsou 2různé ryby..Nepopletl sis foto?To první bych řakl samec a to druhé bude na 99% samice...
no to by som bol rad ale neviem ako mlada lebo ja ich mam asi 4 mesiace a podla mna rastu velmi pomali na to ako dlho ich mam a slabo sa vyfarbuju pri tom pre ne mam od mrazeneho az po roznorode suche krmivo a nic
Tak to by pro změnu mohla být mladá samička.

Ano, podle mě je to mladej sameček.
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 18494x