Silikon
aha takze pevnost je rovnaka ?
Transparentní lépe vypadá, ale časem prorůstá řasou. Černý vypadá blbě, zato má člověk po problémech. Z toho vychází : lepit černým
0 08.06.2010 17:32 bobor – cierny Vs transparentny silikon
prosim aky je naj silikon a aky je rozdiel medzi nimy ?
Starší reakce
Já používám jedině zalamovací nůž ( ostrý ! ), a to jen to ostří do ruky a jde to suprově a nic se tím nemůže poškrabat , žiletka je na mé ruce moc malá a ohebná
0 14.05.2010 20:25 Asak no odrene akvario mam prave na predni stene, tak jsem si rikal,ze bych ho prave otocil
diky za radu;)
Octem to nejde. Žiletkou naplocho to nepoškrábeš. A i kdyby se ti povedla nějaká škrabka tak na zadní stěně to stejně nebude vidět
.
0 14.05.2010 20:18 asak – Re: Haimdol
a nepodre se to tou ziletkou?
ja ty nejvetsi kusy urezal nozem (takovym tim jak se z neho kusy toho ostri ulamuji). nekde jsem cetl, ze to jde octem, ale mne to nejak neslo...
Předpokládám, že se jednalo o pozadí uvnitř nádrže a tudíž jsou zbytky silikonu na vnitřní straně. Pokud bude nádrž prázdná a bude možnost nádrž pak vypláchnout dá se použít chemický odstraňovač silikonu. Pokud tato možnost není bude lepší a bezpečnější odstranit silikon mechanicky a to žiletkou.
0 14.05.2010 18:02 Asak Zdravim,
cim dostat silikon ze skla? vyhodil jsem pozadi a uz chci jen cernou tapetu a ted potrebuju z te zadni steny oddelat zbytku silikonu, kterym bylo pozadi prilepeno
Diky moc
Starší reakce
Už som nad tým premýšľala, že by nebolo od veci kúpiť si nové akvárium, alebo toto aspoň dať rozobrať a prelepiť tie hrany, prípadne ich dať zbrúsiť. Možno keď príde zase nejaké premiestňovanie, tak ho zruším, a bude iné. Ale zatiaľ musí stačiť.
A to můžete v klidu spát? Já bych teda asi měla problém a místo vymýšlení jak nalepit tapetu bych hodně uvažovala nad koupí nového - solidně lepeného - akvária.
0 20.04.2010 15:00 geminika [39] - Živorodky Ja len na vysvetlenie, nie som Rambo, aby som aj s pomocou niekoho dokázala dvihnúť 90 l + neviem koľko kg štrku.Jasné, že sa s ním hýbalo, keď bolo celkom prázdne, čiže bez vody aj štrku. Pravdou je, že má nešťastný tvar, lebo je to trojuholník a neviem aký blázon ho lepil tak, že nezrezal hrany skiel, aby priliehali celou plochou k sebe. Aby ste tomu rozumeli, hrany sú zlepené tak, ako sú, čiže nepriliehajú naplocho k sebe, ale iba hranou jednej časti skla k hrane druhého skla. Ako to drží, sama neviem. Ale lepil ho vraj sklenár. Bolo prenášané z izby do izby, tak muselo byť prázdne a nanovo založené. Ak si dobre pamätám, tak akvarko už má takých 17 rokov.
No a s tým lepením pozadia mi tiež napadlo, že ho viac vypustím a odsuniem aj s podstavcom od steny, len pri tej predstave sa desím toho, ak to nevyjde a rozletí sa. To ma asi doma prihlušia a skončím ja, aj rybky.
Ale v každom prípade ďakujem za rady. Ešte to musím premyslieť a niekoho zohnať, kto mi s tým posunom pomôže.
este ma napadlo pokial mas pevnu podlozku pod akva tak to vies sparvit tak ze z akvaria odpustis vodu a potom ho mierne odsunies ak je to pravdaze mozne....
no chapem ale v pripade ze to bolo lepene dobre a kvalitne tak sa nemoze nic stat mozno ak je akvarium hodne stare...
0 19.04.2010 21:52 remusator Ja som to tecenie pochopil tak, ze ked pohla napustenym akvarkom tak zacalo tiect.
To by mi aj dava zmysel, akvarko sa jednoducho "rozislo" ked ho chytila za rohy a otacala, lebo tiaz vody atd...
Neviem ci ma chapes.
no 5cm je fakt malo niesom si isty preco ale ked vam tecie pri pohybe akvarium, tak ratajte s tym ze uz asi dlho nevydrzi.....no ako na to je to asi dost maly priestor ale vsetko sa da akurat to mozno bude trvat trosku dlhsie zhora lepit to by nebolo asi dobre ja by som navrhoval zo spodnej casti aby sa dala postupne odlepovat asi budete potrebovat pomoc na to aby ste spodnu cast nalepili fakt rovno na to si treba dat zalezat, lebo od toho sa bude dovijat cela cinnost.... pred tym ako to zacnete treba rozmery akvaria a asi o 1cm vacsie potom orezat s orezavacom ako som uz spominal ak by ste chceli aby tapeta nieco precinievala tak v tom pripade by sa to dalo aj presne no zalezi na na Vas....pritlacanie tej tapety by som zveril rukam ale ak to nepojde tak potom ak mate tak akvarijnou skrabkou s jemnym nastavcom.... dajte si zalezat na odmasteni a odstraneni hrubych necistot... tak nech sa dari
Čítam Váš príspevok o nalepovaní samolepiaceho pozadia. Ja sa tiež chystám vymeniť pozadie, ale neviem ako to urobiť, aby som nemusela hýbať s akváriom v plnej prevádzke. Vždy keď som s ním hýbala, tak začalo niekde tiecť. Okolo neho je však málo miesta ( max 5cm) na to, aby tam človek strčil ruku a nalepoval tapetu. Už som premýšľala nad tým, že tapetu začať lepiť zhora smerom dolu a niečim tenkým ju pritláčať na sklo. Len mám obavy, že to nebude pekne nalepené, ako s rukami. Viete mi poradiť?
Ahoj, ja som lepil nie len o boky ale aj spodok aj vrch paskou po celej dlžke tapetu som zastrihol trochu na vrchu aj na spodku (dole máš štrk a hore kryt ), tak sa zniži na minimum možnosť že sa tam dostne vlhkosť aj vzduch, sklo akvarka ale musi byť suche a čiste a tapeta našponovaná.
0 19.04.2010 10:33 remusator Prepáč, myslel som akvaristickú tapetu, kde ej z oboch strán obrázok a nedisponuje lepiacou stranou. Také tie že to neni ani papier, ani plast. Také navoskované plagáty akoby. Kukni moje akvárko a pochopíš hneď.
0 19.04.2010 00:41 remusator – Ako lepit pozadie ?? {Nahrada JBL Fixol}
Prajem príjemný neskorý večer. Respektíve už dobré ránko
Chcel by som sa spýtať, ako lepíte tapetu resp. pozadie na zadnú stenu akvárka.
Asi najlepšie je to pomocou JBL Fixol, avšak ten stojí 6 Eur, čo je v poriadku ale ešte nahadzovať poštovné, kvôli tomu že v žiadnom kamennom obchode v Bratislave to neviem zohnať...
Vela ludí mi radí klasicky len páskou o boky akvárka. Tu je však problém. Medzi tapetu a sklo sa dostane buďto vzduch alebo vlhkosť a tapeta sa "oduje" čiže oddiali od skla, čím vznikajú nepekné odrazy a je vidno, že to je len tapeta.
Neexistuje nejaká iná metóda na nalepenie tapety na zadné sklo ?
Starší reakce
0 12.04.2010 22:32 Libor123 – Re: Vrubozubec
Ahojky.
Já jsem použil akvaristický silikon a jedna tuba stála okolo 100,-Kč. Už nevím přesně. Dávat za tubu 190 to je teda síla. To se mrkni na netu a určitě najdeš levnější. Určitě bych použir akvaristický nic jiného.
i tady jsem to škrábal, sice se to na h...o dělá ale jde to
seškábané žiletkou to samozřejmě mám, jde mi spíš o ty řezané stěny (tloušťka skla), kde to žiletkou nejde. Brousit to nechci, sklo pak ztrácí pevnost při styku se silikonem.
pořádně seškrábat žiletkou, existuje i odstraňovač silikonu ale s tím nemám zkušenosti
Ahoj. Potřeboval bych jednu radu, nebo i víc.
Lepil jsem si vnější filtr, ale teče a dost a než experimentovat, tak jsem to zase rozřezal opatrně žiletkou. Jenže mám problém dostat ten silikon z toho skla dolů.(
www.akvarista.cz/… někdo, jak, nebo čím se to nejlépe sundává? Nemyslím si, že by tam měla být již nějaká třeba i minivrstvička toho silikonu.
Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Starší reakce
0 31.03.2010 00:13 roberto – Re: karelpavel
díky moc
brou noc
epoxy 1200 - asi lepší volba
0 30.03.2010 21:25 Libor123 – Re: roberto
Ahojky.
A co takle zkusit ne silikon ale nějaké pryskyřicové lepidlo. Teď mě vypadl název z hlavy. Delší doba zpracovatelnosti ale taky delší doba tuhnutí. Hodně zdaru. Libor
Jestli chceš aby ten písek dobře v silikonu držel, tak opravdu rychle. Silikon nejdřív zasychá z povrchu !
A čím menší teplota - tím pomaleji zasychá
Tak tak , času bude mít dost málo, při teplotách 20st silikon v tenké vrstvě zatuhne do hodiny zcela.
Tzn. pokud nanášet písek - tak do 15 minut max !
0 30.03.2010 16:53 jethro – Re: cc355
ale Roberto chce ten piesok asi sypať na silikon,preto sa pyta ako rychlo mu to bude schnuť..ci?myslim,že času vela nebude mať..
0 30.03.2010 13:58 roberto – Doba schnutí silikonu
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jak dlouho po nanesení zůstává silikon lepkavý? Abych věděl jak moc mám spěchat, při nanášení písku na pozadí. díky
Starší reakce
0 12.03.2010 16:04 MatroneK – Silikon
Já jsem ještě se silikonem nedělal ( tmely atd to jo) a že bych byl šikovnej, to se říct nedá, ani bych neměl ryby kam dát
0 11.03.2010 22:03 MrJan – Re: MatroneK
Podle velikosti akva se da koupit mensi tuba anebo normalni kartuse a vejdes se s cenou do 200 Kc. Samozrejmne cerny akvaristicky. Ocistit lihem a pretahnout housenkou silikonu. Potom zahladit prstem namocenym v jarove vode, popripade se da koupit sterka (origo na silikon) cca 50 Kc. Vyzkoset treba jako prvni spodni zadni hranu at se to clovek nauci co a jak. Prebytecny silikon okamzite odstranovat hadrem, je jich potreba celkem dost tak s tim pocitat. Pokud se toho nebojis urcite to zvladnes.
0 11.03.2010 19:41 MatroneK – Silikon
Dobrý den, mám problém s mým akvarijním dědečkem - má 20 let, ale do bílého silikonu začíná vrůstat zelená řasa, jde ji nějak odstranit? Děje se to především v oblasti dna a kousek (do 2-3cm) nad hladinou. Je to asi tak 3mm do hloubky silikonu.. Nějaké rady, Děkuji
EDIT: Objem 112l, Tloušťka skla 8mm.
Starší reakce
čau lidi starší akva supr stav neteče ale asi chvíli stálo..chci přetáhnout vnitřek...lepidlo vim postup taky ale jak to očistit? Zkušenosti sem...Dík jo a jak do hloubky nebo jen odrbat?
já neříkam,že silikon neudrží,ale není pro rybky zrovna to nejzdravější a jak už sem říkal,neměl bych klidné spaní,origoš lepidlo je přece jenom pevnější a není drahé 130kč a slepím s ním odhadem 7 až 12 středních akvárií
teraz mam akva nieje sice dobre a esteticky zlepene a ani som ho ja nelepil ale mam potvrdene ze to akvarium je cca 10rokov stare ak nie aj viac a ten silikon drzi dobre skusal som rozlepovat steny a drzalo to fakt dobre ani sa to nepohlo mozno to vydrzi tych 15rokov mozne nie ale viem ze pokial to zlepis a das si zalezat na vsetkych zasadach tak by si nemal mat problem ani o 20 rokov.... moj nazor
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 16 17
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9205x