Silikon
Heh ďakujem niečo takéto som potreboval vidieť
...fakt a este nieco na "ukludnenie"
www.soudal.sk/…
...obsahuje fungicídy a patrí do skupiny výrobkov s atestom pre priamy styk s potravinami a pitnou vodou...
ááno, neutrální silikon se používá třeba i na lepení zrcadel, páč není zákeřný na kovovou vrstvu zrcadla
- toď podobná věc
Zkoušel jsem lepit jak kyselým tak neutrálním. Na skle drží dobře oba, jen mám pocit, že neutrální po vulkanizaci nemá takovou pružnost jako kyselý.
...no akva sa lepia acetátovým...-acetatove obsahuju kyselinu octovu ktora ked sa odpari silikon "stvrdne"...
...a neutralne sa pouzivaju na lepenie napr. kovov - kvoli oxidacii kovu s kyselinou...
...neviem ci niekto skusal neutralnim lepit akva?
Na ten silirub som pozeral aj ja... A aký je rozdiel medzi neutrálnym a acetátovým?
ked som pozeral tu stranku tak je lepsi...
www.soudal.cz/…
alebo
www.soudal.cz/…
ten ma v tahu cca 24kg na cm2
Edit: ...no tak ti neostava nic len cakat...
...ale ako som vravel Ja som problem ziadny nemal...
Edit2: hups - ten Fix All Crystal je neutralni nie acetátový...
No ťažko povedať, tú nádrž som napustil predvčerom..
...no par nadrzi som lepil tiez silikonom s obsahom fungicídov...a nemal som ziadny problem...len kazdy vyrobca moze mat ten obsah iny...
...preto sa to neodporuca...
...ak si teda problem doteraz nemal tak pravdepodobne ani mat nebudes...
Vďaka odkazu, ktorý sem vložil Silent som si začal študovať stránku Soudalu. Našiel som tam aj svoj silikón, ktorým som vystužil jednu nádrž:
www.soudal.cz/…
Dočítal som sa, že kvoli plesniam má zvýšený obsah fungicídov
Dosť ma to znepokojilo, mohlo by to mať nejaký nežiadúci vplyv na život v nádrži?
...no ja som pouzival aj ziletku aj ol.noz - podla toho ako to "slo"...
...fu - ale nikdy viac
...skoro som s toho "osprostel" - moju 200vku som skrabal asi 10 hodin...
...zato ked sa lepi akva tak to treba "perfektne"...
...kto strabal silikon z velkeho akva? -vie o com hovorim
Nezkoušej!! stojí za h...o!
ziletka a zalamovaci sa mi moc neosvecily ale ten soudal skusim
0 15.06.2010 16:55 bobor ludia ako dostanem stary zaschnuty silikon zo skla okrem ziletky
Starší reakce
Moje první akvárko, které jsem před lety lepil vyteklo cca po pul roce provozu. Chyb bylo hned několik...
Jenom to neuspěchat s napuštěním a nechat pořádně vyzrát
zajtra idem lepit tak drzte palce a ked nieco pokaslem tak to vytece hned ako tam napustim vodu a nie po mesiaci?
...ved to...staci ze je to mastne a silikon nebude drzat ako ma...
...mne napr. ked rezal sklo kamos tak pouzival diamant a pred rezanim to natieral naftou...
...ze sa to vraj lepsie reze...
potom uz staci len zle odmastit a "problem" je na svete
Bezpochyby to bude chyba sklenáře, ale ne typu lepení. Problémů může být víc. Špatně odmaštěné, málo nebo nevyzrálé lepidlo, prošlé lepidlo.
tak ale urcite to neako museli odflaknut ked to lepil 2x a2x mi to vyteklo na tom istom mieste
Běžně se vlepuje dno mezi boční strany.
....po rozrezani som prisel na chybu! ...logicky by som postavil bocne steny na dno a nie prilepit bocne steny o bok dna...
V tomto bych chybu neviděl.
po rozrezani som prisel na chybu! pripada mi to ako keby to akva lepil neaky sklarsky ucen v prvom rocniku a bez majstra! no moc o lepeni akva neviem ale logicky by som postavil bocne steny na dno anie prilepit bocne steny o bok dna a aj mi to vela ludi povedalo ze to tieklo prave pre to! sakra tak ten technicky benzin som kupovat nemusel a radsej kupit lieh?
...mne je to jasne ale Aceton je ropny produkt?
...osobne pouzivam napr. Isopropanol - ale na elektrotechniku...-teda cistenie...
ale tak ci onak sa zhodneme ze ci uz lieh alebo jarova voda odmastuju vyborne...
Jj, pod ten líh se podepišu. Ja jen nechtěl, aby nekdo v zápalu boje nevzal první flašku ředidla, co mu zbyla ve sklepě a pak se nedivil, že to nedrží, když 'to přece má odmastený'
Možná asi nepatřím mezi nejbystřejši, ale dlouho mi trvalo, než jsem se naučil zalepit duši na kolo... Vlastne to neumim(asi) dodneška, protože rovnou kupuju nový
Na odmaštění se mi nejlépe osvědčil technický líh. Jarovou vodu používám na uhlazení silikonu.
...Jarova voda...podla mna odmastuje najlepsie...
...kto a cim odmastuje?-neviem...
ale bobor pise ze to mal prof.lepene.,opravene, a aj tak je to na h...o
...popri tom to ziadna "veda" nie je
kortezhugo napsal: ...ako som vravel dobre odmastit ... Jarovu vodu, ... lieh,okenu, 'techn.benzin'... Tak zrovna benzín a třeba ředidlo bych moc nedoporučoval, jsou to ropné frakce a ropa jak známo je mastná viz. vazelína, oleje... Ale běžné se doporučuje k odmasteni, je to tzv. obecně zažitý omyl.
...no v tej dobe bola v Madarsku dostupnost "zahranicneho" tovaru velka...tam sa dalo kupit "vsetko"...nehovoriac o tom ze to mam na skok...
V roce 80 z bývalé DDR malá tuba Cenusilu za cca 5 ostmark tedy asi 15 kčs(drží dodnes
). Prakticky ve stejné době se již dal sehnat ze známosti Lukopren S z Kolína a kdo měl ještě lepší známost tak i ten Perenátor z USA. To byla dostupnost v té době pro nás ale v průmyslu se silikony již dávno používaly.
...tak som to dnes zistoval
...kupoval sa v Madarsku...-pozdejsie aj to na objednavku vo farby-lakoch z Kolina - pravdepodobne Lukopren...
...na tu dobu to bolo pomerne "dost" vravel cca200 este Kčs...-ked zoberem ze clovek sa za 10Kčs najedol
Mýlíte se ... když mi bylo devět (tedy přesně před třiceti lety), pořídil otec své první akvárium - lepené silikonem. A dost pochybuju o tom, že byl první v ČR (natožpak ve světě). Jinými slovy - známe ho určitě déle, než 30 let ...
Třicet možná ne, ale už před 25ti lety jsem se dostal k silikonovému lepidlu Perennator.
Myslím že 30 let neznáme silikon
...ak mas trochu "zrucnost" tak to zlepis v pohode sam - resp. 2-ja...treba to aj pridrzat...
...ako som vravel dobre odmastit - ja som pouzil Jarovu vodu,niekto lieh,okenu,techn.benzin...
ja som mal 200tovku lepenu bielym silik.tmelom a drzalo 30rokov...
prelepoval som ho "iba" ze sa mi nepacila biela a pre istotu...
robila mi to najvadsie sklenarstvo v nz a odflakli to prvy raz to opravil zadara a druhy raz povedali ze je to moja vina a chceli 10€ za opravu! tak som sa otocil vo dverach a poslal ich tam kde patria
najdvolezitejsi udaj na silikone je pevnost v tahu...
...u transparentneho je to cca 20Kg na cm stvorcovy v tahu...tak si to zrataj
Nevím, já se silikonem nedělám a ani jsem si nikdy nic nelepil, jen mě to bylo takhle řečeno
silikon
...zaklad je dobre to odmastit a dobre zlepit.. zajtra idem na to budem informovat ako to dopadlo
...ono ten ci onen silikon...
...zaklad je dobre to odmastit a dobre zlepit...
...skvor teda praskne sklo ako povoli silikon...
bobor -"lebo ma 2x vytopilo"...a co sa stalo povolil silikon ci prasklo sklo???
To je podle mě nesmysl, je to z důvodu, že u transparentního se musí sakra snažit, aby tam nebyly bubliny. U černýho to není až tak vidět.
ale na tube transparentneho je napisane do 400L bez ramu
U velkých nádrží se lepí jen černým kvalitním silikonem, jak jsem byl poučen sklenáři co je lepí, je to z důvodu hlavně pevnostního oproti transparentnímu
transparentny...je podla mna lepsi s tohoto hladiska...
lebo cisty silikon je transparentny - do cierneho sa musi pridat farbivo...
tak si to nech udelat v nakym specializovanym obchode a mas klid, tady v brne ve sklorexu maj treba zaruku 5 let na lepeny spoje
mne je jedno ako to bude vyzerat len nech drzi lebo ma 2x vytopilo a uz som dostal ultimatum ze ked este raz tak to leti z okna
Ano, jedná se zpravidla jen o barevné provedení.
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 16 17
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9205x