Silikon
Neříkej mi že je ti zatěžko skočit do akvaristiky a koupit silikon za 60Kč
No, když si přešteš návod, tak bych to nedělal, ten univerzální by neměl bejt na spárách trvale ponořených pod vodou, což ho jaksi z použití pro Tvůj účel vylučuje.
Vím o tomhle, ale mám k mání ten, který jsem uvedla... tak se ptám, jestli je možné ho taky použít? Díky.
0 30.01.2012 18:52 Vee – Silikon a oprava spáry
Můžu použít tento silikon?
www.wdprogips.net/…
A můžu jen přejet silikonem spáru, kde to teče (boční stěny), aniž bych rozložila celé akva?
Starší reakce
no ktovie? -ja tam mam asi 0.5mm sparu
pre to som bol zvedavy -a vyskusal vlastnosti
teda ocakaval som vecsi rozdiel -a ono po vytvrdnuti je to k nerozoznaniu aj pruznostou aj pevnostou oproti akv.silikonu
Otázkou je, zda-li není tento přípravek příliš pružný oproti běžně používaným akvarijním lepidlům? Další otázkou je jak se bude chovat v lepeném spoji (styk sklo x sklo), když je uváděna minimální tloušťka spáry 4 mm.
Přímo píší v TL : Okrem iného nie je vhodný pre použitie na akvária, PMMA, PE, PP, teflón a
živičné podklady a voskové podklady.
Takže asi to příliš odolné na akvária nebude, z dlouhodobého hlediska. A nebo že by to něco uvolňovalo?
Trochu ozivim toto vlakno...
Niekto tu chcel vediet ci sa da pouzit aj neutralny
Nelepil som sice akva ale len skusal pevnost na lepenom skle...
pouzil som
www.stavebniny-eshop.sk/…
farbu sedu
Pevnost v tahu vyborna -tahom sa to skoro neda odtrhnut -musel som to lomit
Silikon po odtrhnuti ostal na oboch lepenych castiach
Tak ze podla mna to pouzitelne je...
pevnost -vyborna
pruznost -vyborna
v podstate je to nerozoznatelne od acetatoveho silikonu
otazna je pevnost po par rokoch -ale aj ta bude podla mna vyborna
Starší reakce
Tak vezmi tu okenu, pořádně vyleštit a musí to stačit. Já některý věci (ne akvária) lepím i bez odmaštění a drží to stejně.
odlakovac nebude tak silný
Taky přeju hodně úspěchů, ale ty noviny mě dostaly. Doufám, še to v tom spoji dobře drží. Třeba to měl předtím někdo jen na křečka
Asi aby si měly rybky co číst
.... toho bych se bal...
výhoda je, že dolu toho můžeš nacpat dost, protože tam bude písek. Já si teda myslím, že to bude stačit, mě by se nechtělo to přelepovat. čistit skla od zbytků silikonu je hrozná práce
Teď na to koukám, co to je? jak se tam dostaly noviny?
vem to jenom vevnitř z venku by tě to moc nepomohlo. Ale silikonem nešetři
ale aby si pak nelitovala, že ti to bude téct. Ale teď nevím jeslti to akvárko budeš celé rozdělávat a přelepovat ( to bych doporučoval já) nebo jestli jen nebudes prelepovat vsechny rohy..
...odmastit mozes aj acetonom -teda ak nevadi ze zapacha
za to je lepsi lieh
napr. aj okena vyborne odmastuje
nejlépe jde silikon odstanit klasickou žiletkou ( já je kupuji např. v bille u pokladny, taková malá krabička) a odmastit nějakým druhem ředidla.
Já bych to asi tak udělal, že oříznu ten silikon v akva. Jen pozor na samotné spáry. Odmašťuji lihem, nakonec vytřu suchým hadříkem. Nejlepší je na to ten průhledný silikon, ten vleze opravdu všude
potřebovala bychz poradit, mám akvárium z druhé ruky a při zkušebním napuštění, kdy jsem dovnitř dala asi 3 kg kamenů jako zátěž mi prosakovala spára u dna. Koupila jsem akv. silikon a když už mám tu velkou flašku, raději to oblepím celé. čím bych měla sklo odmastit, a můžu prostě jen nanést silikon, nebo vyřezat všech starý co sahá do akvária?
Starší reakce
Ďakujem, za odpovede, zaujímalo ma to práve z tej chemickej stránky
přesně tak, kamošce takhle akvárko ruplo (dno)
Mě se stal pravý opak, v létě bylo strašně vedro a já do malého akvárka nalila ledovou vodu a bylo to hned. Bylo to miniakvárko se dnem 20x20cm z 5mm skla a na rohu dna se udělala prasklina. Přelepila jsem jsem to silikonem a akvárko funguje dál už skoro rok, ale u velkého bych to neriskovala
To je fakt. Silikonové spoje sice vydrží, ale sklo dostane na zadek
.
taky nelít do akvárka horkou vodu
Při čištění akvárií se vyhni jen ostrým předmětům. Silikonové spoje jsou chemicky velmi stálé, takže běžné prostředky s nimi nic neudělají.
Zdravím, je niečo čomu by som sa mal vyhnúť pri čistení skiel akvárka, čo by mi mohlo poškodiť spoje? Napríklad ocot?
Starší reakce
Ok
Já totiž studovala tubu a tam není psané nic o tom, jak dlouho tvrdne
Mám Den Braven.
...zalezi aka vrstva toho silikonu je
na tube to vyrobca uvadza cca 2mm za 24hodin
+k tomu pouzijes nos
ak prestane smrdiet ocot? k tomu pridas 1-2 dni -a je to
Starší reakce
Zajímalo by mě co je na tom pravdy zda průhledný silikon může prorůst řasa a z toho důvodu by se měl používat jen silikon černý?
Starší reakce
Stačí chtít v obchodě silikon na lepení akvárií. Všichni větší výrobci je mají v nabídce.
Je vcelku jasné, že akvaristický.
Už jedině sklo rozleštit, ale to je trošku složitější proces abys to nepoškrábal, zkus zadat hledání, někde už to tu někdo řešil.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 16 17
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9205x