Akvarijní kryty
A s čímpak milá Šárko jsi nespokojena?
0 01.06.2007 10:58 Peťan – Akvarijní kryty
Zdravím
, mám osvětlovací kryt koupený v setu. Určitě je tady nespočet akvaristů/tek co mají také tento kryt(nebo aspon podobný), a proto bych se chtěl zeptat jak jste s ním spokojení, nemám na mysli vzhled atd.., ale účinnost osvětlení? Zdá se mi, že člověk, co ty kryty vymejšlí, moc nepomýšlel na rostlinky.Mě to vychází cca 0,33W/l! Díky za všechny názory..
Starší reakce
0 09.02.2007 22:38 tonik666 – kryt
udělat kryt mi nepřijde jako taková sranda. důležitý je, aby se dobře otvíral, nemusel z akva sundavat při čištění a dobře akva osvěcoval při čištění, nevlhnut(větrací mřížka) a akvárium moc nevzyšoval, aby se do něj stále dobře šahalo. Já ho mám z kombinace vršek a zadek spárovka 1,8cm, boky a předek překližka. je to těžký, ale má to super otevírání a nemusím to sundavat. viz. moje prezentace na akvaristovi
0 09.02.2007 16:45 Rorejs – lamino
V OBI, v Hornbachu i v Globusu maji prirez zdarma. Staci tam dojit s rozmerem a oni to na pockani riznou. Teda aspon v Brne to tak funguje.
Starší reakce
0 03.02.2007 19:16 shedlo – dovoz
Já platila do Prahy 450,-..
Starší reakce
Starší reakce
To rosta: je to přesně tak, počítej, aby tam při maximální hladině byly tak dva cm prostor mezi zářivkou a vodou.
0 25.01.2007 01:35 Rosta – To Martin 76
Mas super akva,delam podle tveho navodu kryt s osvetlenim,jsem Ti vdecny za tak podrobny navod.Mam ale otazku,muzes mi napsat jaka je vzdalenost mezi hladinou vody a zarivkama?Pochopil jsem zpravne ze necele 2cm,a ze vntrni deska krytu je 7cm od hladiny?Jestli je to jinak,tak me prosim oprav.
Dekuji
0 24.01.2007 21:11 jen no ja mam na 112l delanej z preklizky taky podle aquapage a uplna pohodicka.
, asi zalezi k jakymu matrosu mas nejlepsi pristup
0 24.01.2007 18:04 pansuu – -tau
Ten pozink, nevím. Obával bych se, že může dělat neplechu až začne oxidovat,
Lamino je na kryt akva super, dobře se s ním dělá a zvládne to každý doma na koberci. Mně funguje už rok a půl (bez krycích skel) a není s tím sebemenší problém - viz.
www.aquapage.cz/… 0 24.01.2007 15:07 Janvac A co místo lamina (těžké, tlusté a náchylné na vlhkost) použít vlhku odolnou překližku. Vydrží bez ochrany i ve venkovním prostředí.
Jinak bych se také přiklonil k plechu, možná hliníkovému. Vrchní stranu nechat nastříkat, třeba komaxitem.
mě kamoš říkal že to je umelá hmota ja ho
ale musi se nalakovat?nebo co s nim aby nenavlhlo a nejsou z něj i obyč skříŇě?
Lamino je obyčejná dřevotříska a tu jsi snad v ruce někdy měl
Kryt se z toho dá udělat v pohodě, je ale docela těžký, musíš dodržet při montáži světel bezpečnostní vzdálenosti a hodí se jen na akvária s krycím sklem.
taky sem na to myslel ale bylo by to namahave.lamino si necham narezat a jen zešroubuju,polepim tapetkoua dodělám osvětlení a je to.
musim si udělat novej kryt chci ho udělat z lamina,je to dobrá volba?a dá se lamino dobře sešroubovat?ja ho nikdy nemel v ruce ale cet sem že se z něj vyrobil kryt n
PS:ten starej je na ho...
Starší reakce
0 11.01.2007 19:05 procha – kryt
Dík za rady.
0 11.01.2007 15:40 shedlo – spokojenost
Já jsem s celým kompletem fakt spokojená, i dovoz není předražený, když nám vezli postel ze Sconta z Prahy 9 do Prahy 3, stálo to ještě o 300 víc!!
A tohle je z Uherského hradiště.
Ten kryt od Zekie nevypadá špatně.
0 10.01.2007 20:20 shedlo – a
Já si objednávala akva se skříní a kryt u
www.zekia.cz.
Mají dobré ceny. Akorát osvětlení v krytu jsem si zesílila a i tak by to stále pro někoho bylo málo.
0 10.01.2007 19:10 procha – kryt
Starší reakce
Sorry že tak pozdě.Jestli má Arcadia u nás e-shop nevím.Já to vyřešil telefonátem(někdy je to lepší než čučet na netu)a do týdne jsem měl katalog i s ceníkem na stole.Mám to spíš pro zajímavost.Protože sortiment kompletně berou z Anglie od výrobce a spousta věcí v katalogu spořivého čecháčka pobaví.Zkrátka a jasně maj tam doplňky za cenu Rolls Royce.Jde o to si to někde omrknout a dobrou kopii u nás pořídíš za 1/2 ceny a méně.Kvalitu ať si ohodnotí každý sám.A na závěr,jako vždy je vše o penězích.
Ahoj všichni, jenom bych chtěl upozornit, že článek o výrobě krytu byl přesunut na novou adresu:
www.aquapage.cz/…Starší reakce
0 11.09.2006 21:54 milan11 – Arcadia
Arcadia má internetový obchod ?
Nejspíš se to objednává extra.Alespoň Arcadia to tak má nakouskované v katalogu.Myslím že to bude i u jiných výrobců.Se informuj u prodejce
0 11.09.2006 21:16 milan11 – patice
Když si pořídím patice přes internet obchod jsou její součástí i uchytky patic?
0 11.09.2006 20:25 Usine – kolik čeho
Jestli jseš truhlář tak si udělej kryt drobet vyšší a nedávej na akvárium krycí sklo to ti pak v pohodě stačí jen dvě zářivky. Krycí sklo sežere 1/3 až 1/5 světla.a čistit ho je hrozná práce.
0 11.09.2006 14:59 Já – Ano
Dej tam 3 90ky a jednu nech vypnutou. To je kompromis na kterém se shodneme všichni
A třeba na focení jí můžeš zapnout.
0 11.09.2006 14:48 Sid – Budiž světlo!
Štěpán: "Problém je v tom že ty rybičky asi dostanou úžeh!"
Možná zánět spojivek, ale tomu by mohly zabránit listy rostlin splývající na hladině nebo plovoucí rostliny.
Vážně: ani rostlinám nesvědčí dlouhodobě vyšší teplota, takže pokud nepomohou opatření zmiňovaná Blekem, lze doporučit vybavit kryt (navíc vlastní výroby = téměř povinnost!) chlazením. Nemůžeme ale také vyloučit možnost, že Milan 11 vyhřívání tohoto druhu naopak nepřivítá, aby nemusel přitápět topítkem...
Jak jsem uvedl - já to vidím tak, že je lépe dát rostlinám více světla a mít možnost jeho množství snížit, než být v tomto ohledu limitován.
Je pravdou, že rostliny jsou díky pudu sebezáchovy do jisté míry přizpůsobivé, ale proč je vědomě omezovat?
Nakonec - vždycky se nějakým rostlinám dařit bude, budou-li ostatní podmínky alespoň v minimu.
0 11.09.2006 12:59 blek – kolik
jestli se tam vejdou tři, dej tam 3 nic moc neušetříš a jenom si pomůžeš. světla se obecně doporučuje 0,5-1W/L. a to budeš mít akorát. důležiré je použít elektronické předřadníky a nebo vyřešit umístění tlumivek mimo kryt, abys zabránil přehřívání v letních měsících.
0 11.09.2006 12:46 milan11 – chlapi klid
Přidat reakci
1 ...... ...... [24] 25
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 31278x