Akvarijní kryty
Te´d to kompletně řeším a jdu dělat, do podobně blbýho deklu. Vodotěsný úchytky 65 kč kus, startér a tlumivka pro 2 x 15 watt. Zářivka - hotové, vybavené. Jo a viděl jsem tu někoho kdo to měl přidělaný vepředu krytu, ne vzadu!
Pochybuju že do toho krytu narve 90cm zářivku...
Nedoporučuje se to. T5 mají při stejné wattáži nižší proud na vláknech. Sice to svítí, tváří se to, že je vše v pořádku, ale teoreticky se tím zkracuje životnost trubice.
Ja si mysli ze ano.
Alespon to tak delam :o)
K ziarivkam T5 mozem pouzit rovnaky predradnik ako pre T8, ak dodrzim Wattaz?
Nevym presne rozmer krytu ale v Hornbachu jsem kupoval T5 21W i s predradnikem jako svitidlo za 399,- a kratka kolem 60cm byla neco kolem 290,- . Staci to jen dovnitr prichytit uchytama co jsou soucasti dodavky. Rozmer v rezu je 22mm sirka a 42mm vyska, dylka je dle typu.
ja bych to vyresil nastennym svitidlem do kuchyne nemusis kupovat zadny preradnik ale budes mat o jednu vec do zasuvky viac
Neni spatny napad a pak by se vesli klidne i tri T5 :o)
0 28.04.2008 16:30 Kemo A co vyprat ven ty kapsy na tlumivky a koupit vnější předřadník na 2x30(nebo tak něco)watů.
Hlavní předností by byla zářivka v zadní části a tím rovnoměrněji rozložené světlo po celé ploše akva.
Nevim jak je to velke ale skusil bych to vyresit tremi 20W usporkami. Ty by se tam snad mohly i vejit. Na krajich jak sou patice dat po jedne a jednu uprostred.
Obávám se že fyzicky do toho další zářivku nemáš kam přidat
0 26.04.2008 19:15 Simfouska – Další světlo do tohoto krytu(přeřadník)
ahoj mám 60l a v něm jen 15W chtěla bych přidat dalších 15W,a to tímto způsobem
www.akvarista.cz/…
,myslíte že to tam narvu má s tím někdo zkušenost?
Starší reakce
A čo takto si kryt vyrobiť? Je to lacnejšie a presne podľa tvojich predstav. Ak by si si trúfol. Ak nie,tak naozaj iba behať po obchodoch.
tak nastartuj boty a běhej
0 13.02.2008 22:39 **Python** sokol ved dobre dobre len som chcel aj blizsie onfo a cez net nechcem moc objednavat sak mama ma zabije
0 13.02.2008 22:37 **Python** no take neco len sa mi to zda dost drahe a predavaju to aj v chov produktoch?
0 13.02.2008 22:34 pansuu 0 13.02.2008 22:29 **Python** – kryt
neviete ci sa aju jednitlivo dokupovat kryty na akvarka???mam dno 60*30cm co to asi thak stoji ked sa to da kupit?
Starší reakce
0 14.06.2007 14:57 Štěpán 1,5 mm je plýtvání mědí, bohatě stačí 0,75!
Nicmene stejne telefonni kabel na vedeni k zarivce stejne v zadnem pripade NEE. Aby to nekdo nepochopil tak, ze kdyz je v telef vedeni 60V, staci to i na tohle
Jak nekdo rikal, pouzit zcela normalni kabely na 220V
8
na co?
0 14.06.2007 13:42 LuXy Do krytu pôjde 8 vodičov!
0 14.06.2007 13:35 LuXy Ahoj!
Bude stačiť na prívod prúdu z predradníka do žiarivky tá plochá 4-žila čo sa používa na telefón alebo je to tenké? Žiarivka je 15W.
Starší reakce
0 01.06.2007 13:51 isamik [180] S tim reflektorem to zkus, sice pochybuji ze se ucinost zvysi o 100% (tipuji tak 50% narust).
A k tem zarivkam, krome tebou pouzovanych specialek existuji jeste "normalni" zarivky, ktere se bezne pouzivaji a cena je nekolikrat mensi.
Orientujeme se podle cisla na zarivce ktere je 3 mistne:
prvni cislice udava vernost zobrazovani barev(8 je dobra tzv. "tripasmova", rada 7"jednopasmova" neni idealni, 9"petipasmova" lze taky pouzit), dalsi dve cislice udavaji teplotu cim mensi je cislo tim vic je to do zluta, takze to zacina nekde na 30 ci 27 a konci nekde u 65 ( ta je do modra). Da se to popsat taky jako 30 tepla bila, 40 studena bila, 60 denni a slozenim techto cisel je oznaceni zarivek a tim dana i orientace zakaznika. 8xx je asi nejpouzivanejsi rada a s tou teplotou ( kazdymu se libi neco jineho).
ta sun glo by se dala prirovnat zhruba k 940.
Dobra volba je tada 8xx kvuli pomeru cena vykon. Ty mas 15W ktera je dlouha 45cm a normalni 15W zarivka ma myslim 438mm takze by tam mela jit, ale to uz ti povi Pavel
třípásmovka-svítí víc než glo vydrží víc a jr levnější a to hlavně
jsou to trubice označené 8** a 9**, ale počkám na Nortona ten ví víc já to stejně pochytil od něj zač mu děkuju
0 01.06.2007 12:35 Peťan Noo používám speciálky co tam byli původně(samozřejmě již mnohokrát vyměněné) : SunGlo a AquaGlo po 15-ti watech z této nabídky
shop.miga.cz/… Na přidání trubice není zádné místo, jedině že bych si spichnul vlastní kryt(ale dokud nebudu mít jistotu že je to způsobeno světlem tak do toho nechci jít)! A opravdu je to tak s těma reflektorama, zvýší svítivost o 100% nebo je to blud??
Určitě by to nějak spravit šlo. To by bylo, aby nebylo...
Jsem nespokojena s tim krytem na 54 litrech - jak bylo receno vyse...je tam puvodni jen 15 w a to stoji za belu, malo mista na uchyceni dalsi trubice.
Přidat reakci
1 ...... [23] 25
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 31278x