Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Dánio - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Dánio - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2010 00:34 Robert
Nevíte náhoudou někdo, kde by se dalo se sehant několik fluorescenčních dánií pruhovaných (Danio rerio)?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2010 18:09 jr – Re: Pepan
Sorry, ale ať koukám, jak koukám, na výčtu lovné zvěře jsem kavku nenašel (a po pravdě ani v lese jsem ji ještě neviděl - i když to možná bude jejich místně nízkým počtem...). Na druhou stranu - kde jsem na kavku narazil, tak to je mezi zvláště chráněnými druhy v kategorii druhů silně ohrožených!
Takže závěr: méně věřit některým "odborníkům" myslivcům (teď střílím do vlastních řad) a více využívat vlastní rozum. Jedině tím se předejde nedopatřením, za která se pak v Čechách s oblibou hledá viník někde jinde... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 16:15 Redvoo
Mám jedno dánio které se drží stále dál od ostatních, je menší a hubenější, přesto že jsem je kupoval stějně. Je to normální?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 12:04 Žena Zaza [0]
Fotka k příspěvku Tady je ještě ze strany.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 11:54 R Muž Silent [5949] – Re: Zaza
Sice to ze předu není moc zřetelné, ale vypadá to na vodnatelnost. Pokud rybě odstávají ploutve je to jisté a nezbývá než ji bohužel utratit, protože pokud by uhynula v nádrži hrozí nákaza ostatních obyvatel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 11:49 Žena Zaza [0] – nafouklé dániko
Fotka k příspěvku Už asi dva dny je jedno danio hrozně nafouklé a začínají se mu dělat i krvavé podlitiny na těle, nevím co s ním. Plave a žere normálně, nechtěla bych ho ztratit. Prosím poradíte někdo. Na ukázku přikládám foto.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 12:25 provokater – Re: Pepan
Pokud nebudeš zevšeobecňovat, tak zjistíš že za průsery vůči státu si člověk zpravidla může sám a o tom zbylém ráda točí kterákoli televize:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.01.2010 10:53 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Pepan
Dověděli se o tom ochranáři a má z toho průser, protože doma choval našeho ptáka. Jednak čižka nejsou ochranáři :) a za druhé neznalost neomlouvá a zvláště když je myslivec ;-) .
Nelze sázet na jedince, ale na instituci jako celek. A bohužel platí stejně jako u řetězu, že je silný tak, jak jeho nejslabší článek, tak stejně i u institucí, je na tom stejně jako její nejblbější úředník. Takže stejně tak mohu opovrhovat i myslivci, rybáři a akvaristy. Jedni drancují naše lesy přezvěřením, druzí dělají z řek a rybníků rybí polívku a my třetí vypouštíme do Vltavy okružáky :-D

Zákon o životním prostředí má pár stránek (ano, existuje toho ještě spousta, ale pro představu problému to není důležité) a stejně tak jako když chci řídit auto, si musím něco načíst, tak když chci chovat kavku, tak přečíst jeden odstavec určitě není problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 09:00 provokater – Re: Pepan
Úředníci - tedy v tomto případě inspekce Česká inspekce životního prostředí - tedy blbci nejsou. Zvláště pak, pokud v této instituci sedí jeden z našich předních ichtyologů a specialista akvarista RNDr.Jindřich Novák. Polemika na téma GMO dania se vede mnoho let a přece neustále kolují mezi lidmi u nás i po celé Evropě. O Asii nemluvím. Přiznám se, že já je dokrmil minulý týden. Ono těch aspektů proč ne GMO dania je více a myslím, že se o tom budeme bavit v tomto roce častěji. Zatím simůžete nastudovat tuto polemiku ve starších číslech ATF a podobná se vedla na akvarista.cz. Zase taková sranda to není:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   17.01.2010 08:06 Muž Pepan [5043] - Rostliny – Lidi, neblbněte s těmi geneticky upravenými rybami.
I když nevíme, co to může udělat do budoucna, tak hlavní důvod je ten, že za jejich držení jsou pokuty jako prase. A zaplatit nějakých 50-100 tisíc jenom za to, že mám nějakých pár svítících rybiček v akvárku, to fakt nestojí za to. Úředníci jsou blbci a jsou schopni dělat doslova hon na čarodějnice. Uvědomte si, že v naší republice je přeúředníkováno, stát je finančně v pr... a pokud by nějaký ouřada objevil tyto "nebezpečné ryby", tak by to pro něj byly bodíky k dobru, pokud by se třeba redkoval úřednický stav. Fakt to nestojí za to, dostat se do průseru. A notabene po tom, co se zase včera na jedné nejmenované televizní stanici objevil šot o tom, že se tyto dánia dovezly znova, tentokrát v zelené barvě a i ten reportér naznačoval, co by se mohlo stát, kdyby se tyhle ryby dostaly volně do přírody. Berte to tak, že televize vypustí nějakou "kauzu", úředníci se toho chytnou a Vy můžete mít průser. Fakt to nestojí za to.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 07:40 Muž navik [908] - Sumci – prosím OT
Utahraptor napsala: ...Skutečně nezáleží na použité metodě, důležitá je spíš kontrola a znalosti toho, co můžeme způsobit....

To už zde taky bylo :-) - "Účel světí prostředky" - hlavně že víme co děláme a že si to pohlídáme (aby to neprasklo). I šlechetného cíle lze dosáhnout nelegálními či neetickými prostředky (natož když tím cílem budou prachy, o které, jak známo, jde až v první řadě ;-)).

Kde chcete nastavit hranici? Nyní jde o vpravení svítícího genu měkkýše rybce (vždyť existují hlubinné ryby které svítí a můžeme si říkat, že pořád nejdeme proti přírodě, co až půjde o tvorbu chiméry třetího řádu za užití uměle vytvořených "genů" - budeme schopní TO stále kontrolovat a vědět co děláme??? ... Vždyť nejsme schopní kontrolovat přirozené druhy, které dobře známe, pouze zatažené do nového prostředí... :-O)) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 06:18 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: Utahraptor
Pochybuji, že by selekcí moje rybky začli svítit smich
mít jinou kresbu, barvu ano, ale svítit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 00:12 Muž navik [908] - Sumci
Utahraptor napsala: Pokorně si dovolím nesouhlasit...
Skutečně nezáleží na použité metodě, důležitá je spíš kontrola a znalosti toho, co můžeme způsobit.


:-) klidně nesouhlaste i nepokorně, vždyť by tady byla nuda, pokud bychom si jen přitakávali.

TO ANCISTRUS: Pokud už chcete srovnávat GM za zrychlené šlechtění, jde opravdu přirozenou cestou?!? :-)) a jak chcete určit, která z nich bude nepřirozená (až si budou vaši (pra)vnuci vybírat jaký odstín fialové kůže by chtěli mít a jak dlouhá a rychlá budou mít křidýlka jejich děti :-D )

Johan mě pochopil správně, jedná se o to, že dokud neznáme (jakýkoli možný) dopad a užití genových manipulací, bude lepší zatím zakázat prodej GMO rybek než to dojde tak daleko, že....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 23:32 Muž ancistrus [25] - Rostliny – Re: Utahraptor
Geneticke inzenyrstvi je "jen" zrychlene slechteni prirozenou cestou. Jednoduse receno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 23:29 Žena Utahraptor [91] – Re: navik
Pokorně si dovolím nesouhlasit, mutace je pořád mutace a je jedno jestli se vyskytne chybou v přepisu nebo je úmyslně způsobená člověkem :) A při použití klasického šlechtění vznikají také změny, jejichž dopad si dopředu neuměl nikdo představit a ta zvířata tím teď trpí...

Skutečně nezáleží na použité metodě, důležitá je spíš kontrola a znalosti toho, co můžeme způsobit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 23:27 Muž ancistrus [25] - Rostliny – Re: navik
To je mi jasne, proto jsem psal, aby poslali vzkaz. Stejne mi to pripada pritazene za vlasy, zakazovat "blbou rybu" co jen plave v akvariu, kdyz GMO potraviny bezne jime. Holt zakon je zakon hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.01.2010 23:22 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: navik
Ale ono to opravdu není nic jiného než urychlení šlechtění. ;-)

Jinak samozřejmě souhlasím. Čím má člověk větší moc, tím by ruku v ruce měla jít i větší zodpovědnost. Myslím si, že zákaz GMO Danií je jen vedlejší produkt "zákazu" pěstování gmo hospodářských plodin atd. Výjimky se dělají prostě těžko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 23:17 Muž navik [908] - Sumci – Re: ancistrus
S tím, kde je sehnat Vám neporadím (jelikož nevím), ale trestné je jejich chování i obchodování s nimi, takže se Vám takto ve fóru budou asi těžko hlásit obchodníci ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   16.01.2010 23:12 Muž navik [908] - Sumci – Re: Tumek
Přirozeně zbarvená dánia jsou rovněž pěkná a ani mi nemusí kýčovitě svítit - ale proti gustu... :-)

V minulosti se tleskalo mnoha užitečným věcem, než se časem přišlo na to, že mají i svá negativa stránku (DDT, PCB aj.) a považuji za rozumné udělat někde hranici za kterou už ne - dokud nedokážeme s jistotou říci a určit, zda a kde mohou škody začít (a bude lépe, pokud ta hranice začne o krok dříve než o krok pozdě). Nemyslím si - když už bude třeba ke genovým manipulacím přikročit v praktickém životě - že tou potřebnou nutností je produkce líbivých akvarijních rybek.

To Utahraptor - srovnávat selekci přirozeně se vyskytujících vlastností a genové manipulace s vkládáním genů absolutně odlišného druhu je srovnáváním škodlivosti štípání pazourku a provozem jaderné elektrárny (a zatím nevíme, zda tou elektrárnou není Černobyl...). ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.01.2010 22:49 Muž ancistrus [25] - Rostliny
Nejsem zadny velky milovnik prevratnych novinek, ale ta svitici dania se mi libi :-) Nevite kde by se daly sehnat? Muzete poslat vzkaz, diky ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   16.01.2010 22:01 Tumek
GMO Dánia jsou moc pěkné.Nemužou nikomu uškodit, to spíše naše vláda škodí víc, než nějaké rybky co za to nemužou, stejně se jich už nikdy nezbavíme tak se s těmi dánií naučme žít tak, jako s jinými věcmi které jsou na dením pořádku.Vraždy,Zdražování,milionové podvody,drogy které jsou zdraví škodlivé,atd.Opravdu ta rybka už někomu nějak uškodila a uškodí :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 21:19 Muž lama [51] - Živorodky – Re: Bob66
Počkej až sleze sníh.Prodejci co se přihlásili vubec nepřijeli.V prosinci jsme tam byli kvuli sněhu 4.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 21:09 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy
Na burze v Plzni nebylo skoro nic, ztráta času hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 20:45 Žena Utahraptor [91] – Re: Semtex
Do genetiky zasahuje člověk už kolik tisíc let... copak šlechtění je něco jiného než zásah do genomu druhu a preference některých variant na úkor jiných? :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 20:44 Muž lama [51] - Živorodky – Re: Semtex
Na burze v Plzni nebyly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 20:38 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: Eff
už jsem to viděl, na Nově, a byli v Plzni na burze.... ale jen ilustrační záběry...

Ty svítivé rybky ale nevim kde to u koho natočili....
Podle mě by se do genetiky nemělo zasahovat. I když tam můžou být zajímavé potvůrky.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 20:31 pansuu
No jo, to si ale koupí jen ti, kteří chtěj lacinějc noční osvětlení :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 19:34 Muž Eff [417] - Rostliny
Tak zase nám tohle téma propírají media. Za chvilku má být cosi ve zprávách na Nově.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 20:23 Muž kortezhugo [983] – Re: filipsi
...som sa "pozrel" - jesto...budu v tom daake primesi...
...len neviem na co to je? - skvor obchodny tah...
...lebo Savo - v dobrej davke znici "vsetko" zive...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 17:39 dorko20 – Re: kortezhugo
jj, je aj SAVO určené čisto na plesne. Každopádne som rastlinky vykúpal v normálnom SAVE, ale pred tým som urobil ešte testy vody. Na amoniak nemali nikde test, tak to budem asi objednávať z netu, treba mi aj eSHa kúpiť. Inak Ph=8, NH2=0.2mg/l čo sú fakt hraničné hodnoty a NH3=10mg/l. To Ph ešte nie je až také kruté, predsa som to len meral poobede, kde je Ph trošku vyššie, ale dusitany sú prešvihnuté dosť a tak dúfam že po nákupe 5 ďalších rastlín sa to dúfam časom utrasie. Zatiaľ im mením 1/3 vody každý druhý deň.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 15:33 Muž filipsi [1295] – Re: kortezhugo
Aj take jesto. Obsahuje myslim navic nejake fungicidy, aby "plisne" nejenom zahubilo, ale i odradilo od dalsiho rustu. Takze lepe pouzivat savo original.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 15:00 Muž kortezhugo [983] – Re: dorko20
"len neviem či nemám len SAVO na pleseň"??? :) - aj take jesto???
-normalne Savo likviduje "vsetko"-bakterie,plesne,virusy....
-ako som pisal 1den vrchnak na 4-5Litrov vody a 1-2min. stacia....
len to dobre popreplachuj v cistej vode...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 12:36 dorko20 – Re
Dnes idem kúpiť testy na vodu, chcem aj eSHA 2000 a EXIT a aspoň raz toľko rastlín. Tie rastliny vymáčam asi v tom SAVE, len neviem či nemám len SAVO na pleseň. Zatiaľ vďaka za rady, ozvem sa ako vyšli testy vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 08:21 weishauplik
to tedá nevím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 08:08 Muž Yirka [9126] – Re: dorko20
U hypermanganu by to měl být slabě fialový roztok, tedy několik krystalků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 07:29 Muž kortezhugo [983] – Re: dorko20
...Hypermangan som neskusal - ale Savo ma asi kazdy doma...
Savo som daval jeden vrchnak na 4-5L vody...rastliny v tom trochu pomacas 1-2 minuty...riadne oplachnes a "je to"...

...ale k plesniam - nemusel si to "doniest" na rastlinach - plesne mas "vsade"...
...a nemusi ist o plesen...moze ist o daaky bact.zakal...-"bezne" to clovek nerozozna od plesne...

PS:prave pre to "vznikli" "siroko-spektralne" lieciva - Tetra General Tonic,FMC,eSHa 2000,eSHa EXIT...a kopec dalsich...

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2010 19:43 dorko20
Máte skúsenosť s tým kúpeľom rastlín? Aká koncentrácia(zriedenie s vodou), ako dlho a hlavne čo potom? To ich môžem vložiť do akvária ? Asi nie čo? Treba ich opláchnuť alebo čo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2010 19:29 Muž Yirka [9126] – Re: dorko20
Vodu pro jistotu do testování měnit 1/3 denně.
Rostliny lze podrobit koupeli ve slabém roztoku Hypermanganu či v Savu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2010 18:08 dorko20 – Re: Yirka
Aj som si to myslel, potreboval som potvrdenie. Študujem celkom dosť, rodičia si myslia že to preháňam, mňa to však moc chytilo a riadne ma naštvala táto "udalosť po tom, čo som začal liečiť dve gupky na pleseň.
Ale je zaujímavé, že doteraz nič nemali, až po výmene vody... Ako často by som im mal teraz meniť vodu? Zajtra plánujem kúpiť testy a nejaké rastliny a chcem sa spýtať, aká vhodná karanténa je pre rastliny.Počul som o nejakom slanom kúpeli, ale neviem či je to vhodné. Čo by ste mi poradili, aby som si do akva nezaniesol nejakú chorobu? (rastliny v obchode kde kupujem majú spolu s rybami).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2010 14:06 Muž Yirka [9126] – Re: dorko20
Ty rybky jsou ohrožovány otravou dusitany. Akvárko čerstvé, rostlin málo, prostě ten začátek se ti nevyvedl. Měň vodu a kup si testy. A taky něco nastuduj.
www.akvarijni.cz/…
rybicky.net/rady/zalozeni-akvaria
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2010 13:16 dorko20 – Danio pásikavé sa extrémne bojí
Dobrý deň, mám tu taký problém. Mám založené akva od 18.12.2009, ryby som pridal 28.12.2009 - žiadny problém. Včera som im menil 1/2 vody za deň odstátu vodu z vodovodu.Všetko bolo ok, v noci aj ráno. Na obed sa ale Danio zbláznili (všetkých 5), jedno dokonca vyskočilo z akva a jedno som nenašiel :(
Odvtedy sú ryby stále na dne, tam sa skrývajú a sú brutálne vyplašené. Keď niektorá vyjde zo skrýše, uháňa snáď maximálnou rýchlosťou, ako keby ju niečo naháňalo. Mám tam ešte panciernikov pandy a jednu gupku(samec) a tí sa mi zdajú v pohode. Síce gupka moc toho nenapláva, ale predpokladám že preto, lebo je sama. Pandy boli včera nesmierne šialené, lietali popri skle hore-dole, od jedného rohu k druhému, dnes sú kľudnejšie.
Akva je 50litrové (40 litrov vody), filter 380l/h bez vzduchovania, teplota 23-24°C. Rastlín je tam myslím dostatok (plánujem pridať) na to, aby bola rovnováha v akváriu (myslím že prerybnené nemám). Pre viac info si pozrite môj profil.
Testy bohužiaľ žiadne nemôžem spraviť lebo nemám ako. Stretol sa s takýmto prípadom už niekto?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2009 22:43 Žena eleonen [10] – Re: FranzFritz
Nevím co jí je, jak už jsem napsala : červená skvrnka na břiše, nepřijímá potravu a plave trhaně a s ocasem směřujícím dolů...Nerada ji nechávám v karenténě, ale ještě ji nechám pár dní mimo a jestli se nezhorší, tak ji přelovím zpět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2009 16:10 Muž FranzFritz [207] - Tetry – Re: eleonen
Máš to danio vůbec nemocné? :) To opravdu nevím zda má výzam mít rybku v karanténě. Když jsem měl rybky v karanténě, vždy stejně uhynuly. Spíše na stres z nového prostředí než na původní nemoc. Pokudá rybka nějakou vadu, tak se ostatní nenakazí, pokud má infekci, musela to dosat od jiné rybky, takže je to stejně v akváriu a musíš přeléčit celé akvárko. Karaténu užívám pouze u nových rybek než je vypustím mezi ostatní. Různí lidé, různé názory ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2009 11:02 Žena eleonen [10] – Re: FranzFritz
Moje danio na dně nepolehává vůbec, plave čile, připadá mi nervozní. Jde mi o to jestli má cenu vůbec to danio mít v karanténě...?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2009 07:26 Muž FranzFritz [207] - Tetry – Re: eleonen
To moje danio muselo být po čase utraceno. Nešlo vyléčit a bylo čím dál méně pohyblivé. Mělo taky skvrnu na břiše, ale domníval jsem se, že to bylo od neustálého ležení na kamenech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2009 20:24 eleonen
Ahoj mám podobný problém s dániem. Je vyhublé, má červenou skvrnku na rozhraní břicha a ocasu, plave čile až nervozně, ocas směřuje dolů. Přelovila jsem do karantény, potravy si moc nevšímá, ale mám dojem, že už není tak moc hubené.

Je to léčitelné? Je to nebezpečné ostatním rybám?

Díky za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 20:45 RR – danio se přetáčí
ahojte, mužete mi poradit, co s tim? mám cca 30 danií asi 2 měsíce, před dvěma týdny sem si všimnul, že jedno se strašně točí při plavání, nemůže vůbec plavat rovně, dělá spirálky, ... když se zastaví, obrací se břichem nahoru, padá, prostě všecko možný. Asi po třech dnech už sem nic takového nepozoroval (nevím, jestli umřelo nebo se spravilo, ale mrtvolku sem nenašel). No a dneska se začali točit dvě dánie. Co s tím??? Je to nějáká nemoc ??? Dá se to léčit ???

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 13:48 Alligator – Re: janoxx
vodnatelnost celkově je otázka týdnů... Jde o to že díky bakteriím se začnou doslova rozpadat střeva, proto přestane rybka přijímat potravu...Díky tomu se dostane voda do všech tělních dutin a začne se nafukovat (to alespoň u mě trvalo vždy tak týden) a v úplně poslední fázi se už skoro nehne, oči vypadají jako když by měli za chvilku prasknout a to trvá tak kolem dne nebo dvou... Tam se sem tu rybu nechal jen jednou když sem byl ještě o dost menší a bál se jí utratit... (jinak sem se s vodnatelností setkal asi 3x)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 13:42 Muž Yirka [9126] – Re: janoxx
Je-li diagnostikována vodnatelnost ve stádiu nafouknutého bříška, odstátých šupinek a plavání u hladiny je úhyn otázkou několika málo dní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 13:13 janoxx
Tak to sedí... ano Ještě k tý vodnatelnosti, kdybych se s ní někdy v budoucnu setkala. nevíte někdo, jak dlouho to trvá, než ta chuděra naposled vydechne? Je to otázka dnů, týdnů..? je mi jasný, že je pak lepší jí to trápení ukončit, ale kdybych se nezkusila zeptat tady, tak už bych jim "pomohla". Fakt jsem myslela, že jsou nemocný, díky, že jste mně vyvedli z omylu.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 9

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 7899x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10996-danio-nemoc?od=251