Jaké ryby ke skalárám?
0 21.02.2010 15:05 lelek mohl bych dat ke skalarum zavojnatku?
Pokud pro ně máš vetší akvárium než to 56l tak bez problémů, alespoň by skaláři měly přísun živého krmení a black molly by se moc nerozmnožovaly
není problém. Musí být ale co největší nádrž a co nejvíce kusů v každém hejně. Pak se rybky nebudou pošťuchovat
a bude to v pohodě. Hlavní je co největší hejno od každého druhu
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli mohou být spolu Skalára Amazonská a Black Molly
Děkuji za odpověd.
Starší reakce
Ja som mala aj Čichavce aj skaláry spolu a nebol žiadny problém. Pravidlo ale je, že skaláry potrebujú viac vysokú nádrž a Čichavci dlhú a nízku. teraz síce nemám Čichavcov, ale iba 2 Skalárov a to už asi 2 roky a sú celkom pekný. Jeden je pekne vyrastený. Pozri si moju nádrž "trojuholník"
Kombinace je to přijatelná, ale ne vše do nádrže tvé velikosti, to je 120 litrů.
nazdarek mam dotaz chci dat skalary amazonsky k čichavavcum-perletovy,modry a zalaty.je to dobra konbinace?mam tam par mečovek,pavi oka.panceřničky skvrnity a ancistruse....
Starší reakce
Nevím jak to může být ve 200l, ale u nás v akvaristice dali minulý týden 3 samce bett do společenských akva.Tento týden jsem tam včera byla a betta-neonky dania,v pořádku,betta- mladí skaláři,umírala naprosto bez ploutví, betta-parmičky statečně,ale marně bránila na polovinu zkrácené ploutve.Jednalo se o samce CT,minulý týden vypadali v dobrém stavu.Tak si to přeber.
moze byt parka bojovnice a 4ks skalara spolu? v 240L.
Starší reakce
Pokud koupíte malé skalárky běžné v prodeji, tak Vám dospělé neonky a živorodky (velikosti pavího oka a větší) nesežere, nicméně narozené živorodky Vám v akváriu vysbírá spolehlivě...
0 22.11.2009 17:30 martina200l – skalára a zivorodky
mam v akva jen neonky a zivorodky tzn male rybicky ktere nijak po narozeni neodlovuji protoze se nepozerou ale chtela bych i veci rybku mam 200l akva a tak bych chtela skaláry ale mám strach ze mi vsechno pozere ...muj deda byvaly akvarista mi rika ze je tam urcite nemam davat ma pravdu nemuzu tam mit zadny skalary a cichavce?
Starší reakce
0 27.07.2009 07:30 popelnik – Re: BUBO
Tady můžu doporučit jen jednu věc sedout si nebo jít přímo do zverexu a vybrat si tam co se ti bude líbit samozdřejmě z ryb z této oblasti.
NJ,ale od měl je určitě od malička..........
Stačili by klidně i tetry červenohlavé apod. větší,fantomy,razbory,gavůnci........
Tie neonky uz radily, ja len som napisal, aby spraviul hufy. A tie gavunky nevilucujem.
0 26.07.2009 19:01 Hagar – Re: FoRgY
sice to není amazonie,ale ke skalárám se radí gavúni a já s něma mám jen ty nejlepší zkušenosti,neruší se,skvěle se doplňují
Dej tam 10-15 ks teter, vyber si třeba tady v atlasu
Třeba Fantom červený nebo jiné
A rozměry? Pro skaláry je vhodné alespoň výška 5O cm
0 26.07.2009 16:13 kladivoun – Re:Bob66
Vsak jo ale hodily by se tam
Čichavci nemají s amazonkou nic společného
2 26.07.2009 16:10 kladivoun – Re:BUBO
Pokud je vetsi tak bys tam moch dat i nejake cihavce nebo neonky.
A jak máš velké akvárium? Mohl by jsi zkusit nějaké hejno teter
0 26.07.2009 16:00 BUBO – aké ryby ku skalárom
Ahojte mamina kamoska mi nečakane priniesla skaláry amazonské asi pár tak 14 cm a prísavníky a este by som k nim chcel dokupit nejake male amazonské ryby PORADTE MI PROSíM AKE vopred dakujem
Starší reakce
Obcas po nich skalari vyjeli, ale ze by je snedli sem si nikdy nevsiml.Malinke ocka a mecovky meli ovsem radi. Neprezilo nic.
Tos tedy měla zdokumentovat jako raritu. A píšeš že ji dokonce paví očka sežrala....
0 19.04.2009 13:39 nickolka – skalár x gupka
já si ale opravdu srandu nedělám..Taky to nechápu..ale prostě tu skaláru začali oždibovat a pak jí tekla i krev..a pak bylo po ní...Srandu si teda nedělám a mentál teda nejsem..
Tahle polemika nemá cenu. Jednak jsem se bavili o krmení a pak, mám trochu větší nádrž a píšu o tom co mám sám vyzkoušené. A vodu lze pro oba druhy použít stejnou. Nejdříve si o obou druzích něco přečti.
0 19.04.2009 08:24 1Pekna gupky majú radi inú vodu ako skalár skalár poterebuje inú teplotu vody ale vyskúšaj jak velké budeš mať akvárko ja si chcem kúpiť 30l tetra set teraz mám doma jedno cc80litrové
Proč myslíš? Nebavme se jen o velikosti potravy, každý ryba si vybere dle své velikosti co pozře. A gupka sežere patentku stejně dobře jako skalára, ovšem skaláře nestačí jen jedna.
0 19.04.2009 08:17 1Pekna lebo 20cm skalar papá niečo iné ako gupka 3.5cm
Podle čeho tak soudíš? Není to pravda.
0 19.04.2009 08:03 1Pekna už len preto by som ichnedávala spolu lebo skalára treba krmiť iným krmivom ako gupky
0 19.04.2009 08:01 1Pekna Ja by som takú kombináciu nedávala ale skús skalár je dosť náročná rybka
Jako vtip nebo provokace-dobrý. Pokud ne tak tě omlouvá pozdní hodina či stav mysli.
to je obdivuhodný... mě (né moc velké) skaláry bavího očáka okousaly :(
Nejsem ani trochu odbornik na pirane, ale neni to nahodou pirana rostlinozrava ? Sice je vsezravec, ale pokud nehladovela a obcas ji prikrmej rybim masem, neonky ji muzou nechat chladnou..
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 15237x