Přihlásit se RYBICKY.NET »

Piskořka věžovitá

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Piskořka věžovitá
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudl007 Re: zervajs
Jasný...údržba je pravidelná...uvažoval jsem ještě nad mědí ale ta je jen v tenso koktailu a je ji málo to by vadit nemělo.
Edit: Ano CO2 je přes el.mag ventil
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: dudl007
Měníš vodu? Vypínáš na noc co2?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudl007 Re: zervajs
Jen ten jíl a bylo ho málo tak jsem dal na to černou lávovou drť. Od toho jsem si vzal ty piskořky aby to trochu probraly :-) no moc se jim tam nechce. Jde o to že mi umře tak do měsíce každý šnek. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervajs Re: dudl007
Co máš na dně krom "páleného jílu"?
Podle té "zařasené" rostliny ti parmičky nadělají slušně detritu... organický "bordel" smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudl007 Re: ctibum
Právě že vůbec ne..leží mi dokonce nějaké ulity na substrátu uz asi rok a jsou pořád stejné.
Edit 1: Jinak žádnou chemii nepoužívám...jen PMDD ale to spousta lidí a žijí jim v pohodě
Edit 2: Ještě doplním ph 6,8, kh 1-2, dkh 0.33 mmol, denně 2ml makro a 2 ml mikro prvků hnojiva. Hodím sem rozbor vody z vodárny. Hmm tak nehodim jdou jen fotky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: dudl007
Pozoruješ u nich rozpad ulity?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudl007 Re: tramtra
A právě že mi umřou pokaždé všichni šneci...Tak už nevím...jedině ta voda..mám doma pár mořských korálů, můžu je zkusit zašít někam za kořen jestli to pomůže s tvrdostí. Nevím ale co na to řeknou rostliny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudl007 Re: Jarry
Některé jsou zahrabané...kdyby aspoň lozily po dně tak řeknu ok ale oni jak kdyby se opalovaly pod zařivkou smich ...a je divné že leží jen v přední části akva...uprostřed a vzadu neleží ani jedna. Normálně leží jen tam kde dopadá nejvíc světla. Nechápu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tramtra Re: Jarry
Jsou zavíčkované, něco se jim nelíbí. Hrubostí to nebude, tohle by měly v pohodě zvládnout.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarry Re: dudl007
Přijde mi ten substrát hodně hrubý, mám piskořek spoustu, písek filtrační 0,6 - 1,2mm a přes den o nich nevím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudl007 – Lenoši
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím...dotaz ..donesl jsem si piskořky a že mají být přes den zahrabané ve dnu se mi může jen zdát. Většina jich lenoší na substrátu. Mám velmi měkkou vodu 0.33 mmol. Vápníku je ve zdrojové vodě 11mg/l. Dodávám CO2. Může být velmi měkká voda problém. Žádnému šneku se u mě nedaří tak jsem zkusil piskořky prý jsou velice odolné...Tak asi moc ne :-) Nějaká rada? Sépiovou kost jsem již v akva měl a žádný účinek. Vždy mě každý šnek umře...Tak samo krevetky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: pavel1234
Nahoře máš odkaz do atlasu...
"Den tráví zahrabané ve štěrku nebo písku, který svojí činností prokypřují a vyžírají z něj zapadlou potravu, tlející zbytky a detrit."
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavel1234 – Množení
Dobrý den,
nikdy se mi piskořky nerozmnožovaly. Až nyní, když vidím, kolik jich je u neonek, začínám myslet na to, jestli jim takové moje zbytky potravy budou stačit. Neonkám dávám fakt málo. Aby prostě všechno snědly do cca 30 sekund. Nic na dno nepadá a proto se divím, že se rozmnožily. Jak to je s tím jídlem? Co když nic nebude padat na dno? Přežijí poté ještě z něčeho? Navíc, pískem nic moc nepropadá, takže co spadne na dno, sní čichavec a ancistrusi...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Rennise
Z počátku sem nadával, že se mi piskorky trošku víc rozmnozili, ale teď sem docela rád. Docela pěkně pročechravaj dno a nemusím se v kombinaci s krevetama bát, že kdybych náhodou prekrmil, že se to zkazí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaŠčobák Re: jurirek
Nejsou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jurirek Re: vaclav
A nejsou citlivější než ostatní šneci? Jako mám jich dost, ale i tak nechci ať utíkají ven
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: jurirek
Klidně hned. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jurirek
Ahoj, za jak dlouho mohu přidat piskořky do nového akvária?? Jiné šnečky na zajetí nemám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Provpe Re: Celsiq
Mam tam asi 4 a v pohodě. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Celsiq – piskořky a platinum soil
Zdravím,
Máte někdo zkušenost s kombinací piskořek a substrátu platinum soil? Je u tohoto substrátu kypření piskořek také vhodné, nebo naopak riskuji kalamitu?
Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - sivon Re: Rounce
Pokud mají heleny něco jiného k lovení - okružáky, levatky, dají přednost jim a piskořky mají šanci přežít i se rozmnožit. Pokud máš v akváriu hodně helen a málo "kořisti", je jasné, že piskořky budou jen další chod na jejich jídelním lístku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rounce
Chtěl bych se zeptat má cenu si jich pár nasadit do akvária když v nim mám helenky ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - tramtra Re: teakmon55
Někomu je věnuj, je škoda je povraždit nemyslíš?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - JirkaŠčobák Re: teakmon55
Já jich měl v 32l asi 300 a v pohodě.
100 v 160l nic není.
Dej fotku akvária.

Zkusím to ještě jinak: Dobře se prodávají. Kus za 0,10-0,15 euro a bězně najednou prodám 10-15. Po několika akva burzách a asi 100 prodaných kusech jsem zjistil, že nerostou tak rychle, jak jsem si z počátku myslel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - teakmon55
Zdravim,potrebujem sa zbavit týchto slimákou.Je ich už asi cca 100 v 160L akvarku.Vytlácajú mi rastliky ked idu nahoru.
Cital som tu o tom flubenole,ale keby naraz uhynuli,to by bol asi problém.Tak chcem skúsiť Surmovku vražednú a mozno potom ten flubenol ak neuskodí krevetám.
Je to dobrý nápad nasadit tam sumrovku,nebude to za rok tak ako s Piskořkou věžovitov,že sa premnoží?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Faire42 Re: Lubos
Ona tam mohla být docela dlouho, a ne sama. Piskořky jsou světloplaché a rády se zahrabávají do dna, takže snadno uniknou zvědavým očím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lubos
Zdravim. Mam akvarko asi pol roka bezproblemove a jedneho dna som objavil malinku piskorku. Ako sa mi tam dostala ked su zivorode? Moze sa vajicko dostat do nadrze s kupou rybiek? Ani substrat ani rastlinky som nekupoval ani strk. Nerozumiem kde sa vzala. :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - Mislow Re: prasan
Ahoj, prijde na to, premnozit se nemusi, zalezi na situaci, me se moc nemnozi, ale to bude mozna tim, ze jsou v akvu s mrenkama. smich
 Reagovat na tento příspěvek 2  - -Re: Paul
Ako napísal vaaclav sú živorodé a ak ten jeden bol oplodnený slimákom rovnakého druhu,tak sa ti čo nevidieť i tak premnožia.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludvik Re: Paul
Partenogeneze ... klonování ... samoplození ... může chytat i házet (nejspíš).

maniakva.sweb.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul Re: ludvik
Tak jak to tedy s nima je? Hermafroditi to nejsou, takže se mi logicky jedna nerozmnoží..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludvik Re: vaaclav
To je Homo sapiens také ... a musí být dva zdroje genetické informace.

Předpokládám, že jsi chtěl říci, že to jsou klonovačky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Paul
Jsou živorodé tak si nedělej iluze.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul Re: vaclav
Mám tam jen jednu, takže se nic moc neděje :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Paul
Jsou to ony. Nejsou zrovna malé taková střední velikost. Za chvíli se ti bude večer hýbat dno a pěkně si ho srovnají do roviny :-) rybicky.net/atlasostatnich/piskorka_vezovita :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, pořadí mi někdo, jestli tohle je piskořka věžovitá? Má cca 1cm.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - MonterMonty Re: Zip
Zase nemusíš být tak úzkoprsej v tomhle ohledu , vzhledem k tomu že se hnojivo uvolňuje z kuliček posupně , a rostliny neberou živiny jen kořeny ze dna ,ale taky listy z vodního slupce, nemusíš mít žádné obavy
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Zip
Mám osmocote ve flexiobkladech, polovina je na povrchu, nepozoruji žádnej problém, akvo nemám v prezenatci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zip Re: MonterMonty
Nemám obavu z estetického hlediska, souhlas to se u mně ztratí;-)
Spíše mně šlo o to, aby to následně nedělalo nějakou neplechu s vodou a řasou, právě proto, že si jich nevšimnu a nestrčím je zpět do dna. Ikdyž jsem tu někde četl, že by snad nemuselo díky tomu jak se uvolňují pomalu a nekalí vodu, narozdíl od např. zásubního substrátu.
Co se týká odkalování, tak zatím není problém, mám v průměru výšku štěrku 10cm a kapsle jsou až u dna, tak hluboko neodkaluji :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: Zip
Řekl bych že při povaze (struktuře,barevnosti a zrnitosti) tvého dna ,Ti nějaké kuličky osmokote můžou být jedno , vono jich stejně časem dost vyoráš sám při odkalování , časem se nějaké rozpadnou, nemyslím že budou až tak viditelné, že by to dno hyzdily
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Zip
Sem tam něco se jim zadaří, ale to nebude žádná tragédie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zip – Pisklořka a osmocote
Zdravím a prosím o konzultaci. Mám v plánu si jich pár pořídit. Nebudou mi vyorávat na povrch hnojivo osmocote, které mám pod povrchem v nejtenčím místě asi 4-5cm?
Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: Boldy
Hm, ta to asi bude zakopaný pes. Léčiva obecně plžům nesvědčí :-(. Píšeš, že občas vykouknou, tak snad to "rozchodí". Mohou ale uhynout i po delší době - léčivo jim zničí vnitřní orgány.
Krupička se objevila u nově přidaných ryb? Lepší je prohnat je přes karanténu, než je dáš do akvária, nebo léčit nemocné jedince v nějakém menším akváriu. V akváriu se vždy následky léčení nějak negativně projeví.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Boldy Re: sivon
Ano, prohazoval jsem to občas vločkami a granulemi pro pancéřníčky. Kytky jsou ze zoo bráník a pěkně se uchytily. Když se něco ulomilo a plavalo to na hladině, tak jsem to vylovil. Občas jen trochu vykouknou, ale je to ojedinělé. Pravdou je, že jsem zaléčil krupičku preparátem s názvem esha exit a 2000, která mi tu byla doporučena. Okružákům se to nelíbilo, ale po pár výměnách vody se dali zase do pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: Boldy
Krmil jsi alespoň trochu ten měsíc, kdy byli v akváriu "jen" plži? Kytky vypadají, že je máš od někoho, takže žádné velké uhnívání emerzních listů se nekonalo. V čerstvě založeném akváriu moc potravy nenajdou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Boldy – Piskořky
Ahoj, trochu mě zlobí piskořky věžovité...už pár dní leží zakuklené na dně a nic...Nevíte, čím by to mohlo být? Ostatní plži (viz prezentace) vypadají v pořádku. Málo potravy, kyslíku, nemoc? O.o

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: LiborSprysl
Hoblují je teda pěkně. Porušit je nějakou jsem ale neviděl. Takže by to mohl být jeden z důvodů, že se z 200 jiker vykulí vždy tak do 30...?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: radim
U velké části vlastně ano. Tedy minimálně maří... hoblují povrch tak, že je pak zle.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radim
Fotka k příspěvku Žerou, nebo nežerou? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: radim
Ja mám plné krevetkárko vežoviek,tiež to extra neriešim.Občas majú krevetky posvícení,keď vežovka vlezie do výpuste filtrácie a tam ju rozseká vrtulka. :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 8 9

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 17964x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9364-piskorka-vezovita?od=43