Piskořka věžovitá
Jsou zavíčkované, něco se jim nelíbí. Hrubostí to nebude, tohle by měly v pohodě zvládnout.
Přijde mi ten substrát hodně hrubý, mám piskořek spoustu, písek filtrační 0,6 - 1,2mm a přes den o nich nevím.
Zdravím...dotaz ..donesl jsem si piskořky a že mají být přes den zahrabané ve dnu se mi může jen zdát. Většina jich lenoší na substrátu. Mám velmi měkkou vodu 0.33 mmol. Vápníku je ve zdrojové vodě 11mg/l. Dodávám CO2. Může být velmi měkká voda problém. Žádnému šneku se u mě nedaří tak jsem zkusil piskořky prý jsou velice odolné...Tak asi moc ne
Nějaká rada? Sépiovou kost jsem již v akva měl a žádný účinek. Vždy mě každý šnek umře...Tak samo krevetky.
Starší reakce
Nahoře máš odkaz do atlasu...
"Den tráví zahrabané ve štěrku nebo písku, který svojí činností prokypřují a vyžírají z něj zapadlou potravu, tlející zbytky a detrit."
0 05.05.2019 08:18 pavel1234 – Množení
Dobrý den,
nikdy se mi piskořky nerozmnožovaly. Až nyní, když vidím, kolik jich je u neonek, začínám myslet na to, jestli jim takové moje zbytky potravy budou stačit. Neonkám dávám fakt málo. Aby prostě všechno snědly do cca 30 sekund. Nic na dno nepadá a proto se divím, že se rozmnožily. Jak to je s tím jídlem? Co když nic nebude padat na dno? Přežijí poté ještě z něčeho? Navíc, pískem nic moc nepropadá, takže co spadne na dno, sní čichavec a ancistrusi...
Starší reakce
1 13.01.2019 20:42 Rennise Z počátku sem nadával, že se mi piskorky trošku víc rozmnozili, ale teď sem docela rád. Docela pěkně pročechravaj dno a nemusím se v kombinaci s krevetama bát, že kdybych náhodou prekrmil, že se to zkazí.
A nejsou citlivější než ostatní šneci? Jako mám jich dost, ale i tak nechci ať utíkají ven
Klidně hned.
Ahoj, za jak dlouho mohu přidat piskořky do nového akvária?? Jiné šnečky na zajetí nemám.
Mam tam asi 4 a v pohodě.
Zdravím,
Máte někdo zkušenost s kombinací piskořek a substrátu platinum soil? Je u tohoto substrátu kypření piskořek také vhodné, nebo naopak riskuji kalamitu?
Díky
Starší reakce
Pokud mají heleny něco jiného k lovení - okružáky, levatky, dají přednost jim a piskořky mají šanci přežít i se rozmnožit. Pokud máš v akváriu hodně helen a málo "kořisti", je jasné, že piskořky budou jen další chod na jejich jídelním lístku.
Starší reakce
Někomu je věnuj, je škoda je povraždit nemyslíš?
Já jich měl v 32l asi 300 a v pohodě.
100 v 160l nic není.
Dej fotku akvária.
Zkusím to ještě jinak: Dobře se prodávají. Kus za 0,10-0,15 euro a bězně najednou prodám 10-15. Po několika akva burzách a asi 100 prodaných kusech jsem zjistil, že nerostou tak rychle, jak jsem si z počátku myslel.
Zdravim,potrebujem sa zbavit týchto slimákou.Je ich už asi cca 100 v 160L akvarku.Vytlácajú mi rastliky ked idu nahoru.
Cital som tu o tom flubenole,ale keby naraz uhynuli,to by bol asi problém.Tak chcem skúsiť Surmovku vražednú a mozno potom ten flubenol ak neuskodí krevetám.
Je to dobrý nápad nasadit tam sumrovku,nebude to za rok tak ako s Piskořkou věžovitov,že sa premnoží?
Starší reakce
Ona tam mohla být docela dlouho, a ne sama. Piskořky jsou světloplaché a rády se zahrabávají do dna, takže snadno uniknou zvědavým očím.
Starší reakce
Ahoj, prijde na to, premnozit se nemusi, zalezi na situaci, me se moc nemnozi, ale to bude mozna tim, ze jsou v akvu s mrenkama.
Ako napísal vaaclav sú živorodé a ak ten jeden bol oplodnený slimákom rovnakého druhu,tak sa ti čo nevidieť i tak premnožia.
Partenogeneze ... klonování ... samoplození ... může chytat i házet (nejspíš).
maniakva.sweb.cz/… Tak jak to tedy s nima je? Hermafroditi to nejsou, takže se mi logicky jedna nerozmnoží..
To je Homo sapiens také ... a musí být dva zdroje genetické informace.
Předpokládám, že jsi chtěl říci, že to jsou klonovačky.
Jsou živorodé tak si nedělej iluze.
Mám tam jen jednu, takže se nic moc neděje
Starší reakce
Zase nemusíš být tak úzkoprsej v tomhle ohledu , vzhledem k tomu že se hnojivo uvolňuje z kuliček posupně , a rostliny neberou živiny jen kořeny ze dna ,ale taky listy z vodního slupce, nemusíš mít žádné obavy
Mám osmocote ve flexiobkladech, polovina je na povrchu, nepozoruji žádnej problém, akvo nemám v prezenatci.
Nemám obavu z estetického hlediska, souhlas to se u mně ztratí
Spíše mně šlo o to, aby to následně nedělalo nějakou neplechu s vodou a řasou, právě proto, že si jich nevšimnu a nestrčím je zpět do dna. Ikdyž jsem tu někde četl, že by snad nemuselo díky tomu jak se uvolňují pomalu a nekalí vodu, narozdíl od např. zásubního substrátu.
Co se týká odkalování, tak zatím není problém, mám v průměru výšku štěrku 10cm a kapsle jsou až u dna, tak hluboko neodkaluji
Řekl bych že při povaze (struktuře,barevnosti a zrnitosti) tvého dna ,Ti nějaké kuličky osmokote můžou být jedno , vono jich stejně časem dost vyoráš sám při odkalování , časem se nějaké rozpadnou, nemyslím že budou až tak viditelné, že by to dno hyzdily
Sem tam něco se jim zadaří, ale to nebude žádná tragédie.
Zdravím a prosím o konzultaci. Mám v plánu si jich pár pořídit. Nebudou mi vyorávat na povrch hnojivo osmocote, které mám pod povrchem v nejtenčím místě asi 4-5cm?
Díky
Starší reakce
Hm, ta to asi bude zakopaný pes. Léčiva obecně plžům nesvědčí
. Píšeš, že občas vykouknou, tak snad to "rozchodí". Mohou ale uhynout i po delší době - léčivo jim zničí vnitřní orgány.
Krupička se objevila u nově přidaných ryb? Lepší je prohnat je přes karanténu, než je dáš do akvária, nebo léčit nemocné jedince v nějakém menším akváriu. V akváriu se vždy následky léčení nějak negativně projeví.
Ano, prohazoval jsem to občas vločkami a granulemi pro pancéřníčky. Kytky jsou ze zoo bráník a pěkně se uchytily. Když se něco ulomilo a plavalo to na hladině, tak jsem to vylovil. Občas jen trochu vykouknou, ale je to ojedinělé. Pravdou je, že jsem zaléčil krupičku preparátem s názvem esha exit a 2000, která mi tu byla doporučena. Okružákům se to nelíbilo, ale po pár výměnách vody se dali zase do pořádku.
Krmil jsi alespoň trochu ten měsíc, kdy byli v akváriu "jen" plži? Kytky vypadají, že je máš od někoho, takže žádné velké uhnívání emerzních listů se nekonalo. V čerstvě založeném akváriu moc potravy nenajdou.
Ahoj, trochu mě zlobí piskořky věžovité...už pár dní leží zakuklené na dně a nic...Nevíte, čím by to mohlo být? Ostatní plži (viz prezentace) vypadají v pořádku. Málo potravy, kyslíku, nemoc? O.o
Starší reakce
Hoblují je teda pěkně. Porušit je nějakou jsem ale neviděl. Takže by to mohl být jeden z důvodů, že se z 200 jiker vykulí vždy tak do 30...?
U velké části vlastně ano. Tedy minimálně maří... hoblují povrch tak, že je pak zle.
Starší reakce
Ja mám plné krevetkárko vežoviek,tiež to extra neriešim.Občas majú krevetky posvícení,keď vežovka vlezie do výpuste filtrácie a tam ju rozseká vrtulka.
Tak musím to žrádlo hodit na dno, když mám ryby co žerou většinou ze dna
Za par minut je to pryč... Nechápu co dělám špatně.
Mám nad rybama práskat bičem, ať žerou rychleji, nebo u toho stát hodinu a dávat jim to po patetentnce přímu do tlamy?
Když dám do akava krmivo, tak to ti šneci, ať už piskořky, nebo heleny cítí a hned lezou ze dna ven....
Zrovna mi tam leží vykulený potěr Hoplarchus a mezi ním se promenádují piskořky
Nemôžem súhlasiť pretože mám opačnú skúsenosť.Kŕmim ryby denne a helenky si i tak radi páčili vežovky.
Ty asi niteniek či patentiek dávaš do akvárka až moc,že ti to ryby nestíhajú žrať.Padá to na dno a tak si ľahko dostupné mäsko dajú a na vežovky kašlú.
Krmivo je právěže ok.
Když krmíš velké ryby, tak při krmení prostě "drobí" a pokud tam nemáš uklízeče a jen šneky, kteří si ještě hodně přilepšují rozkládajícími se listy, tak se jim daří.
Teď jak jsou tam už geophagus, tak je to jiné... Bez zbytků.
Pořizovat Heleny na piskořky je blbost, když máš v akva ryby které potřebuješ hodně krmit... Heleny si rády dají cokoliv jiné z krmiv pro ryby, než páčit piskořky z ulit
Vyzkoušené...např. patentky do sebe tahají jak špagety.
Ano pH je ve vstupní vyšší, ale to stahuju dole úmyslně.
Mě to pomohlo. A docela dost. Vlastní zkušenost.
Hele ty zrovna berou piskořky jen z hodně veliké nouze... ideálnější redukce je Flubenolem... je to do druhého dne hotové...
Jen je třeba pár kousků nechat stranou, aby nezmizly docela...
Pokud máš hodně piskořek je možné je redukovat přirozenou cestou. Použij
rybicky.net/atlasostatnich/surmovka_vrazedna . Stačí jeden kousek a vydržet. Nastolí se ti rovnováha počtů. Je pravda, že ti pak zůstanou v akváriu jejich skořápky a to je zdroj přírodního vápníku (především). Který zase využijí kytky.
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 8 9
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 17944x