Jaký je to krunýřovec?
pokud jim chceš třeba zpestřit jídelníček můžeš jim dát okurku mrkev nemusíš jim dávat jen ty tablety
Mimochodem jak to myslíš to že podle velikosti na normálního ancistruse neodpovídají? jako že jsou malý a nebo velký? píšeš že mají 4 cm. Záleží taky na tom jak velké máš akvarium. Pokud máš malé akvairum nikdy nevyrostou tak rychle a do takovejch rozměrů jako ve velkym samozřejmě že mají své limity
ale udám příklad měl sem 3 ancistrusi v jednom akvairu a měli do 10cm teď když jich tam mám 6 nebo 5 sám nevim tak mají jen 8cm. A například mě v 90litrovím akvairu nechtěj růst rybičky když je přivezu k bratránkovi do 60L vyrostou za tejden jako u mě za měsíc.
Jsou krmený tabletama pro krunýřovce (takový ty placatý - ne přilepovací, značku teď ale z hlavy nevím) a to akvárko je cca 40 litrový... Jo a nejsou z Pet Centra...
No, nejsem si úplně jistá, ale myslím, že stál jeden cca 40... možná i míň...
Z těch fotek se nedá poznat, zda je to Hypostomus nebo Pterygoplichthys. Spočtěte mu paprsky v hřbetní ploutvi - Pterygoplichthys musí mít za prvním trnem minimálně 10 měkkých (rozvětvených) paprsků, Hypostomus má rozvětvených paprsků jenom 7–8. Pokud je to Hypostomus, tak ho druhově určit jen podle vzhledu prakticky nelze, pod označením "Hypostomus plecostomus" se vozí všechno možné.
Jaroslav Hofmann
Bude to spíš Pterygoplichthys pardalis. Ti se u nás často prodávají jako Hypostomus plecostomus. Nároky jsou stejně a obecně si jsou hodně podobní
0 08.05.2013 10:54 Darina251
no já koupil ancíky cca před 2 rokama asi 4. dneska jich mám mraky
Oni i sp.-čka umí být hezcí
Mě tady spíš zaráží to, že má takhle sytý barvy i na bílym dně...Podle mých zkušeností přispůsobujou svojí barvu barvě dna.Nevíme čim je krmenej ani v jak velký nádrži je,takže o rychlosti růstu můžeme jen polemizovat..A co se týká ceny...já prvního 4cm velkýho ancíka kupoval v PET centru za 65
Tak jestli je ve Varyádě PET centrum tak cenu máme jasnou
Sám sem se nad tím zamyslel a jsem zvědav na odpověď ohledně ceny ale pořád ho na 90% vidím jako Anc.sp. (i podle těch přívěsků na ocasní ploutvi, vím že je nemá jen sp. ale tenhle prcek mi na něj sedí)
no tak jako na obyčejnýho ancistruse bych to zas tak neviděl má hezký potisk
Kolik stáli?
Samozřejmě je to obyčejný Ancistrus sp.
Co se týče toho pomalého růstu, tak tam bude největší roli hrát kvalita stravy a později velikost nádrže. Tito sumci se dokáží pěkně loudat, ale zaměřil bych se na jejich cílené dokrmování, aby neměli jen to, co spadne od tlamky jiným a to krmení by mělo být samozřejmě kvalitní.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, co je to za krunýřovce... Koupila jsem 2 ve zverimexu v Karlových Varech, byli asi 3 cm velcí. Je to už nejméně půl roku, co je mám a dnes jsou stále malý (něco kolem 4 cm). Podle kresby vypadají jako krunýřovec obyčejný, ale podle velikosti tomu moc neodpovídají...
Přikládám fotku. Děkuji za odpověď!
Starší reakce
Jo, těch 333 vypadá asi nejvíc jako to, co mám, děkuji oběma za tipy
270 bych nehádal spíš něco sp.
Vím, že je to hodně špatná fotka, ale od koupi jsou furt někde schovaní a není možné je vyfotit celé.
Starší reakce
Na první fotce je na škebli obyč. krunýřovec, na druhé a třetí je "k. pardálí" a pod ním opět obyč. krunýřovec.
0 22.02.2013 16:27 Fída
Starší reakce
prosim vas jaky je presny nazev tohoto krunyrovce dneska sem ho dostal od kamose ma tak 4 cm diky
Krunýřovec ekvádorský (řasnovousý) - Loricaria simillima. Tady je o něm dosti pěkný článek -
www.akvarko.cz/… 0 09.02.2013 19:34 Dasto Dobrý den rád by som sa opytal co je tento krunýřovec za druh dakujem dopredu.
Na blok my napísali ze plochoústy comu neverim.
Starší reakce
Tu rybu hlavně trápí nějaká nemoc jak je vyhublá. A navíc takto pohlaví asi nikdo nepozná
0 03.02.2013 17:08 pepa750 – Hypancistrus L 401
Prosím o radu. Potřeboval bych určit u této ryby pohlaví. Ryba je stará 2,5 roku a má 10 cm. Mám více fotografií v případě potřeby. Děkuji všem za příspěvky.
Starší reakce
Pokud jste ryby koupila jako L129, tak jim tak říkejte i nadále. Rozeznat je od L340 prakticky nejde. Jediný kdo to asi pozná jsou indiáni, kteří je chytají - označí je podle lokality(?). Beztak to asi bude stejný druh...
L270 jsou něco jiného.
To nevypadá na L129 ani na L270 spíš mi to přijde jako mladá L340. Mrkni ke mě na 250L akva a tam je na fotce ta L340 a zkus porovnat
Mě to přijde jako mladá L340
Dobrý den,dnes byla moje L 129tka ochotná k focení a pozorování,tak jsem ji porovnávala s fotografiemi zde na stránkách a zbarvením mi ta moje přijde mnohem více výrazná s více pruhy.Nemůže to být třeba Krunýřovec
sp.L 270?. Děkuji za postřehy či srovnání,pokud vám někomu plave v nádrži kolega
Starší reakce
Gibouš je velmi odolný, pokud zanesením nemyslíte chemii. Pokud byla nádrž zanesena jen rostlinnými a živočišnými zbytky, tak jen dobře...žrádla měl dost. I ta chladná voda by mu při delší aklimatizaci nemusela vadit. Voda v tropech v období dešťů také není žádný teplý lázeňský pramen.Ale s ohledem na to, že byl uloven na prut, tak si myslím, že toho měl už dost. Nebo měl alespoň hlad...
Tak to teda čumim paradni kousek by me zaajimalo jak tam byl dlouho a jeste ho vytahnout na prut neskuteecny
Proč jezdit za exotickýma rybičkama na jiné kontinenty???
www.rybarimokarvina.estranky.cz/…
Podle stromů je to foceno tak v září. Je možné aby přežil delší dobu (dny, týdny) v chladné vodě???(12-15 stupňů)??? Jedná se o poměrně hodně zanesenou nádrž.
0 09.01.2013 21:48 zappa – krunýřovec
dobrý večer prosím jaký je to krunýřovec děkuji mám 3 asi přes 30cm
Starší reakce
Pomůžete mi určit druh lorikárie co mi plave v akva? Osobně si myslím že je Wolfeho...
Starší reakce
Ja sa v tom moc nevyznám, ale pozeral som galériu a popis na
www.akvarista.cz a najviac sa mi podobá na L213
.
Osobně se přikláním k Silentovi. Zdejší atlas mu dává za pravdu
Jelikož mám takového doma, troufám si ho tipnout na Ancistrus L-213
Nejsem sice odborník na krunýřovce, ale mám pocit, že tohle je Krunýřovec přívěskatý.
Starší reakce
Ten vpravo je Platydoras costatus - sumec, je sice pancéřovaný, ale mezi krunýřovce nepatří . Ryby jako větší v noci žere....teda oka klidně.
Péřovci
Peřovec Schoutedenův můj typ teda toho vpravo nepoznávám. Krunýřovec v pravo dole je Krunýřovec Síťovaný...
0 27.08.2012 21:00 hujerek Dobrý den, zajímalo by mě, jakého druhu jsou tito krunýřovci na fotce(krom vrubozubce
) a zda-li můžou být ve 400l s gupkami, děkuji.
Starší reakce
Podívej se sem a špoupátkem vpravo u Pterygoplichthys si projeď jednotlivé ryby:
www.planetcatfish.com/…
tady pod Liposarcus:
www.l-welse.com/…
Mně ta tvoje ryba přijde jako vystresovaný P. pardalis, z té fotky se toho moc poznat nedá.
Tady je vidět barevná varianata s červeným okem, podívej se na kresbu na hlavě:
www.catfish.cz/…
(existuje ještě tmavší varianta s černým okem)
Tady:
www.l-welse.com/…
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14712x