Jaký je to krunýřovec?
Krunýřovec ekvádorský (řasnovousý) - Loricaria simillima. Tady je o něm dosti pěkný článek -
www.akvarko.cz/…
0 09.02.2013 19:34 Dasto 
Dobrý den rád by som sa opytal co je tento krunýřovec za druh dakujem dopredu.
Na blok my napísali ze plochoústy comu neverim.
Starší reakce
Tu rybu hlavně trápí nějaká nemoc jak je vyhublá. A navíc takto pohlaví asi nikdo nepozná

0 03.02.2013 17:08 pepa750 – Hypancistrus L 401

Prosím o radu. Potřeboval bych určit u této ryby pohlaví. Ryba je stará 2,5 roku a má 10 cm. Mám více fotografií v případě potřeby. Děkuji všem za příspěvky.
Starší reakce
Pokud jste ryby koupila jako L129, tak jim tak říkejte i nadále. Rozeznat je od L340 prakticky nejde. Jediný kdo to asi pozná jsou indiáni, kteří je chytají - označí je podle lokality(?). Beztak to asi bude stejný druh...
L270 jsou něco jiného.
To nevypadá na L129 ani na L270 spíš mi to přijde jako mladá L340. Mrkni ke mě na 250L akva a tam je na fotce ta L340 a zkus porovnat

Mě to přijde jako mladá L340

Dobrý den,dnes byla moje L 129tka ochotná k focení a pozorování,tak jsem ji porovnávala s fotografiemi zde na stránkách a zbarvením mi ta moje přijde mnohem více výrazná s více pruhy.Nemůže to být třeba Krunýřovec
sp.L 270?. Děkuji za postřehy či srovnání,pokud vám někomu plave v nádrži kolega

Starší reakce
Gibouš je velmi odolný, pokud zanesením nemyslíte chemii. Pokud byla nádrž zanesena jen rostlinnými a živočišnými zbytky, tak jen dobře...žrádla měl dost. I ta chladná voda by mu při delší aklimatizaci nemusela vadit. Voda v tropech v období dešťů také není žádný teplý lázeňský pramen.Ale s ohledem na to, že byl uloven na prut, tak si myslím, že toho měl už dost. Nebo měl alespoň hlad...
Tak to teda čumim paradni kousek by me zaajimalo jak tam byl dlouho a jeste ho vytahnout na prut neskuteecny
Proč jezdit za exotickýma rybičkama na jiné kontinenty???
www.rybarimokarvina.estranky.cz/…
Podle stromů je to foceno tak v září. Je možné aby přežil delší dobu (dny, týdny) v chladné vodě???(12-15 stupňů)??? Jedná se o poměrně hodně zanesenou nádrž.

0 09.01.2013 21:48 zappa – krunýřovec

dobrý večer prosím jaký je to krunýřovec děkuji mám 3 asi přes 30cm
Starší reakce

Pomůžete mi určit druh lorikárie co mi plave v akva? Osobně si myslím že je Wolfeho...
Starší reakce
Do druhů bych se nepouštěl, už vůbec ne u zlatých forem, ale rozlišení rodů Hypostomus a Pterygoplichthys je velmi snadné, stačí spočítat paprsky v hřbetní ploutvi. Za prvním nevětveným trnem má rod Hypostomus pouze 7 (výjimečně 8) měkkých rozvětvených paprsků, zatímco u rodu Pterygoplichthys je rozvětvených paprsků vždy nejméně 10, u některých druhů až 14. Paprsky v hřbetní ploutvi se dají spočítat snadno a i u mladých ryb, bohužel z přiložené fotky to možné není. Podle toho, jak dlouhým dojmem působí hřbetní ploutev u této ryby, bych tipoval spíše Pterygoplichthyse, ale to už je věštění.
Jaroslav Hofmann
Pod názvem hypostomus plecostomus se v obchodech většinou prodává druh krunýřovec pardálí (Pterygoplichthys pardalis) a jeho albinotická forma.
lebo je to prísavník...na Slovensku...jako všechno s hubou přisávací...

Rrodem Hypostomus si nejsem jist, hřbetní ploutev vypadá, že je dost dlouhá, spočítejte v ní paprsky.
Jaroslav Hofmann
Oko je červené....to xantor nebude....
On to snad plecostomus není, ale pod tímto označením se tato ryba prodává....
Hypostomus plecostomus albín

Už som písal i kámoške.Asi xantorická forma plecostoma.(hypostomus plecostomus)
0 17.11.2012 20:22 5elhal – Velký asi ancitrus

Zdar lidi, dostal jsem od kámošky trošku většího ancitruse (asi 25cm). Ale má na sobě ostny a po skle moc lozit nechce. Ono ani vlastně nevypadá, že by něco chtěl ocucávat. Nikde nemůžu najít co je to zač pls poraďte. dikes
Starší reakce
Ja sa v tom moc nevyznám, ale pozeral som galériu a popis na
www.akvarista.cz a najviac sa mi podobá na L213

.
Osobně se přikláním k Silentovi. Zdejší atlas mu dává za pravdu
Jelikož mám takového doma, troufám si ho tipnout na Ancistrus L-213
Nejsem sice odborník na krunýřovce, ale mám pocit, že tohle je Krunýřovec přívěskatý.
Starší reakce
Jo to by mohl být on jen teda v zlaté barvě

moc děkuju
Ancistrus L144 to být nemůže protože to co mi "válí" v akvárku má u tlamy tak 2-3 cm vousky a po bocích těla malý ostny od žáber až k ocasu... sice to má krásně modrý oči ale L144 to fakt není
Ak má tmavé oči,ako to vidím na fotke.Ancistrus L144
Ten vpravo je Platydoras costatus - sumec, je sice pancéřovaný, ale mezi krunýřovce nepatří . Ryby jako větší v noci žere....teda oka klidně.
Péřovci

Peřovec Schoutedenův můj typ teda toho vpravo nepoznávám. Krunýřovec v pravo dole je Krunýřovec Síťovaný...
0 27.08.2012 21:00 hujerek 
Dobrý den, zajímalo by mě, jakého druhu jsou tito krunýřovci na fotce(krom vrubozubce

) a zda-li můžou být ve 400l s gupkami, děkuji.
Starší reakce
Dáváš to sem po čtvrté...už to pochop, je to normální sp.
Len sa mi zdá, ze ma nejake ostrejsie tvary. Ked som prenasal z kamosovej nadrze bol taky nejaky ostry a tvrdy.
Já si myslím že ano, jenom se maskuje podle podkladu.

A toto vie niekto? Sa mi nezda, ze by to bol obycajny..

Zdravím, poznáte někdo rybky na obrázku? Je jich vyfocených víc (ale snad jsou všechny stejné politické příslušnosti), nepodařilo se mi totiž nějak rozumně vyfotit jednu víckát, ač jsem seděl u akvárka přes dvě hodiny. Předem díky.

Starší reakce
Stejný nejsou, samec má ty viditelný fousky, kdežto samice je má buď minimální, nebo žádný a to bych viděl, že přesně na Tvoje ryby pasuje.
romant napsal: Podle mě to pár máš Som toho istého názoru

Údajně by jako měli bejt stejny. Díky za info

Zkusim tu vodu snad se vymrousknou.

Podle mě to pár máš. Zkus jim změnit podmínky, třeba častější výměnou vody. Ale je dobrý mít na paměti že čím víc chceš, tím míň to jde.

Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14742x