Jaký je to krunýřovec?
0 15.08.2013 23:39 radim –
Re: xx Má cca 12 cm a barva se nemění s podkladem. Je pořád světlá.
Sturisomatichthys - ano, tvar hlavy i těla odpovídá viz ten můj první obecný odkaz, ale nevím jestli je to leightoni. Nezdá se mi kresba, celkově je ta tvoje ryba proti LG6 hodně světlá.
Kolik měří? Když sedí v akváriu na nějakém tmavším podkladu má výraznější kresbu nebo barvu nemění a je stále tak světlá?
Už asi mám... Sturisomatichthys leightoni, nevím jestli určitě, ale tato ryba je vlastně úplně ono.

Je ich cez 200 takmer podobných,to je na dlho.I v predajniach sa tieto druhy zamieňajú a veľa krát názov v predajni nie je správny.
prasan napsal: Len tak ma napadlo.Ja ich mám sú podobné,ale či je to presne ono to ti nik nezaručí.A myslím,že tá L.filamentosa či L.simillima sú momentálne najčastejšie predávané. Filamentosa má kulatější a menší hlavu, similima má hlavu úplně jinou, a je od těchto lorek tak výrazně odlišná, že záměna nehrozí tímto směrem. Toto je také na pováženou...

Sturisomatichthys. Ale on se třeba objeví pan doktor, jestli není na dovolené a dá rozžehnání...ten se neplete...

Len tak ma napadlo.Ja ich mám sú podobné,ale či je to presne ono to ti nik nezaručí.A myslím,že tá L.filamentosa či L.simillima sú momentálne najčastejšie predávané.
To obrovské čudo na fotke čo si dal je pravdepodobne Loricaria lentiginosa.
Je ich nespočetné množstvo.Niekoľko si môžeš pozrieť tu:
www.planetcatfish.com/…
Na pravo je 25 najčastejšie chovaných.
PS:Nechaj sa prekvapiť až to vyrastie.

Tem otazník tam nedávej.

Mě osobně příjde tak 50 % lorikárií stjných, proto se ptám

jen Jsem chtěl letmo vědět co to je... Aby mi z toho třeba nevyrostlo toto
i46.photobucket.com/…
0 13.08.2013 09:48 radim –
Re: xx
Microlepigaster? Já už lorky nemám nějakých sedm let a měl jsem jich hodně druhů...nějak na ně už nemám z fotky oko, abych si byl jistý chtělo by to i nějakou proporční fotku...
Tak ted už si nejsem jistý ani jednou z nich... Díky

Starší reakce
To ale neznamená že když je spíše řasožravý, že si nepápne i chcíplou rybku.. naopak, je to pro něj fajn chuťovka

V tom článku píšou že rod Hypostomus se řadí mezi řaso žravé krunýřovce.
Chcíplé asi žral... Žádný krunýřovec s kruhovou tlamkou ze své podstaty není lovec, ale je pouze požírač.
0 07.08.2013 20:01 ander28 – prisavnik

Zdravim. Aky je to prisavnik? Doniesol mi ho sused, ze mu zerie rybky a uz ho nechce. Tak som sa ho ujal. Ale dal som ho zatial do 120L akva samotneho. Pokial nezistim, co je zac. Je priblizne 20 cm velky, mozno viac. Dik za odpovede.
Edit: Tak s najvacsou pravdepodobnostou je to Hypostomus plecostomus Gold. Avsak mozete mi to vysvetlit s tou agresivitou? Mal ho v 200L akva so zavojnatkami. Tie posledne mu ostali. Vsetky ostatne ryby mu zmizli. Nevideli ho priamo ako ich zral ale videl ako ich nahana... Bojim sa ho dat do velkeho akva (400 L). Bojim sa, ze mi zabije mlade cichlidy.
Avsak s tym druhom som si neni isty, pretoze nema take cervene oci, ako tu na stranke. A chvost ma v tvare vidlice.
Starší reakce
řekl bych že krunýřovec síťovaný

Copak je to za druh Ancistruse?
Starší reakce
DrChila napsal: A například mě v 90litrovím akvairu nechtěj růst rybičky když je přivezu k bratránkovi do 60L vyrostou za tejden jako u mě za měsíc.
to mi hlava trochu nebere. jak muze ryba v mensim akva vyrust 4x rychleji? muzes to prosim nejak vysvetlit? dik
doba je zlá nedá se svítit každej v dnešní době chce prachy jediný co tam má normální cenu tak je neonka obecná za 15kč
to je spíš k pláči,než k smíchu takoví prckové za 55,-
tady v hobby zoo stojí 55 ancík

o takoví velikosti

u normálního zveráku neznačkovího 55 je mega velkej
3cm ancistrus sp nemůže stát 40 korun. Pokud ano, tak v takové akvaristice nenakupuj. Jednak ta prodejní velikost je hodně na hraně a cena je opravdu přemrštěná.
Ale spíše z toho vyplývá, že to obyčejný asi není. Určit ho si však netroufám.
DrChila napsal: A například mě v 90litrovím akvairu nechtěj růst rybičky když je přivezu k bratránkovi do 60L vyrostou za tejden jako u mě za měsíc.

No vy zase perlíte zázračný chovateli...

pokud jim chceš třeba zpestřit jídelníček můžeš jim dát okurku mrkev nemusíš jim dávat jen ty tablety

Mimochodem jak to myslíš to že podle velikosti na normálního ancistruse neodpovídají? jako že jsou malý a nebo velký? píšeš že mají 4 cm. Záleží taky na tom jak velké máš akvarium. Pokud máš malé akvairum nikdy nevyrostou tak rychle a do takovejch rozměrů jako ve velkym samozřejmě že mají své limity

ale udám příklad měl sem 3 ancistrusi v jednom akvairu a měli do 10cm teď když jich tam mám 6 nebo 5 sám nevim tak mají jen 8cm. A například mě v 90litrovím akvairu nechtěj růst rybičky když je přivezu k bratránkovi do 60L vyrostou za tejden jako u mě za měsíc.
Jsou krmený tabletama pro krunýřovce (takový ty placatý - ne přilepovací, značku teď ale z hlavy nevím) a to akvárko je cca 40 litrový... Jo a nejsou z Pet Centra...

No, nejsem si úplně jistá, ale myslím, že stál jeden cca 40... možná i míň...

Z těch fotek se nedá poznat, zda je to Hypostomus nebo Pterygoplichthys. Spočtěte mu paprsky v hřbetní ploutvi - Pterygoplichthys musí mít za prvním trnem minimálně 10 měkkých (rozvětvených) paprsků, Hypostomus má rozvětvených paprsků jenom 7–8. Pokud je to Hypostomus, tak ho druhově určit jen podle vzhledu prakticky nelze, pod označením "Hypostomus plecostomus" se vozí všechno možné.
Jaroslav Hofmann
Bude to spíš Pterygoplichthys pardalis. Ti se u nás často prodávají jako Hypostomus plecostomus. Nároky jsou stejně a obecně si jsou hodně podobní

0 08.05.2013 10:54 Darina251
no já koupil ancíky cca před 2 rokama asi 4. dneska jich mám mraky
Oni i sp.-čka umí být hezcí

Mě tady spíš zaráží to, že má takhle sytý barvy i na bílym dně...Podle mých zkušeností přispůsobujou svojí barvu barvě dna.Nevíme čim je krmenej ani v jak velký nádrži je,takže o rychlosti růstu můžeme jen polemizovat..A co se týká ceny...já prvního 4cm velkýho ancíka kupoval v PET centru za 65

Tak jestli je ve Varyádě PET centrum tak cenu máme jasnou
Sám sem se nad tím zamyslel a jsem zvědav na odpověď ohledně ceny ale pořád ho na 90% vidím jako Anc.sp. (i podle těch přívěsků na ocasní ploutvi, vím že je nemá jen sp. ale tenhle prcek mi na něj sedí)
no tak jako na obyčejnýho ancistruse bych to zas tak neviděl má hezký potisk
Kolik stáli?

Samozřejmě je to obyčejný Ancistrus sp.
Co se týče toho pomalého růstu, tak tam bude největší roli hrát kvalita stravy a později velikost nádrže. Tito sumci se dokáží pěkně loudat, ale zaměřil bych se na jejich cílené dokrmování, aby neměli jen to, co spadne od tlamky jiným a to krmení by mělo být samozřejmě kvalitní.

Zdravím, chtěla bych se zeptat, co je to za krunýřovce... Koupila jsem 2 ve zverimexu v Karlových Varech, byli asi 3 cm velcí. Je to už nejméně půl roku, co je mám a dnes jsou stále malý (něco kolem 4 cm). Podle kresby vypadají jako krunýřovec obyčejný, ale podle velikosti tomu moc neodpovídají...

Přikládám fotku. Děkuji za odpověď!

Starší reakce
Jo, těch 333 vypadá asi nejvíc jako to, co mám, děkuji oběma za tipy

270 bych nehádal spíš něco sp.

Vím, že je to hodně špatná fotka, ale od koupi jsou furt někde schovaní a není možné je vyfotit celé.

Starší reakce
Na první fotce je na škebli obyč. krunýřovec, na druhé a třetí je "k. pardálí" a pod ním opět obyč. krunýřovec.
0 22.02.2013 16:27 Fída
Starší reakce

prosim vas jaky je presny nazev tohoto krunyrovce dneska sem ho dostal od kamose ma tak 4 cm diky

Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14742x