Jaký je to krunýřovec?
0 15.03.2014 19:35 achmed – co je toto za druh?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/580190.webp?a=0)
Ahojte
Chcelby som sa spytat co za druh je tento prisavnik?vyzera to byt samicka a ma cca 25cm
Starší reakce
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/580649.webp?a=1739261809)
Dostal som tuto rybu od znameho, ktory rusil akvarium. Vraj Ancistrus ale mne sa nezda, ze by to bol ancistrus. V akvariu ho vobec nie je vidiet, lebo stale je zahrabany v strku. Dnes som robil vacsiu udrzbu v akvariu, tak som ho odfotil, ked bol vyloveny.
Starší reakce
Ten pardál je spíš rostlinožravý. Ale sežere vše a nejvíc ti poroste po masité stravě
![;-)](../obr/s/03.gif)
Už bych se mu pomalu díval po novém domově a 4 ancistrusi budou časem taky moc na těch 60L.
![:-O](../obr/s/14.gif)
ale jak koukám tak se mi ten pardalí moc nehodí Oni se ti tam nehodí ani ti 4 ancáci...
![:-D](../obr/s/06.gif)
A dobře ti tak. Jen chudáci ryby.
Tak to díky no mám 60l akva. Jak koukám tak se mi ten pardalí moc nehod. Tak vůbec nevím. Jinak je krmí granulkama co jim po zasnutí házim na dno a občas jsem dal kousek salátu je to dobře?
0 09.02.2014 19:15 VojtaBatman – Rybka
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/568275.webp?a=0)
Mám 4 tyto rybky a vůbec nevím jak se jmenují?
Vypadá to na velmi mladého Pterygoplichthys pardalis. Ale s jistotu to opravdu netvrdím... Je ještě prďola
![;-)](../obr/s/03.gif)
Každopádně to v dospělosti bude velká ryba! Při dobrém krmení rostou jak o závod...
0 09.02.2014 19:01 VojtaBatman – Nevím copak je zač?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/568263.webp?a=1739260501)
Copak je to za rybku?
Starší reakce
Oblíbený nevim. Ale je to docela žrout a macek, tak se do většiny akva nehodí.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Já bych za takový omyl byl rád pokud máš odpovídající nádrž... Je to pěknější kousek než gibouš
![ano](../obr/s/05.gif)
Aspoň teda pro moje oko.
Děkuji, mohl by to být on. Nikde jsem nenašel, že by ho měl někdo doma, nebo kde ho koupit. To znamená, že není oblíbený?
Pterygoplichthys joselimaianus
Neřeknu ti jaký to je, ale odpovím na dotaz. Ancistrus sp. to není rozhodně a gibouš také ne...
0 05.02.2014 20:37 MigelR1 – je to gibbiceps?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/566619.webp?a=1739259954)
Ahojky Kdo mi poradí? Je go gibbiceps? Roste pěkně. Koupil jsem ho jako obyčejnýho Ancistruse, ale nebude to Ancistrus sp.
Děkuji za určení.
Starší reakce
Prosím, cituj kde jsem napsal, že je to původní forma! Takovou blbost bych nenapsal i kybych byl smyslů zbavený.
![hmm](../obr/s/20.gif)
No vzdyt jo. Ja reagoval na Radimovu ironckou poznamku, ze je to puvodni forma a ne slechtena. Super red vznikl krizenim ancaka sp. a tusim (ted si nejsem jist, domnivam se) L041 a jeho barvy jsou umele podporovany...
JoKa napsal: všichni super redi jsou obarvení! Jak jinak si myslíš, že vznikli?
Kucí, co to tu vyvádíte kvůlivá nějakejm čudlám?
![smich](../obr/s/12.gif)
Pepo superredi nejsou obarvení. Jsou vyšlechtění a jejich barva je podporována nikoliv jen astáčem, on stejný efekt udělá i cyklop, nebo červená perla...a je to bezpochyby jedna z odchylek red and brown (LDA)...
Ten astaxanthin je neobarví trvale... Je to dočasné. Musela by je tím krmit pořád.
nemyslím že by se s něčím potřebavala smiřovat ..jen chtěla vědět co jsou zač
jinak si trochu protiřečíš oproti tvé nejen první reakci
píšeš že super redy odchováváš a jsou úplně stejní jak ten její, to znamená, že máš samé nepovedené nebo obarvené?
Tak s ohledem na předchozí debatu bych to shrnul a vytvořil tím (doufám) kompromis.
Původně ti to paní zcela jistě prodala, nebo dala jako super red. Nemají ovšem zcela takovou barvu, jakou by měli tabulkově mít... Takže když se tě někdo zeptá, co vlastně doma máš, můžeš odpovědět buď nepovedený super red, nebo obarvený ancistrus sp.
Takže se s tím buď smiř (rozhodně nejsou ošklivý), nebo, kdybys chtěla opravdu super red, tak do nich futruj krmivo s astaxantinem. Jsou ještě mladí, měli by jít ještě přibarvit poměrně snadno...
Řekl bych že Ancistrus sp super red.
Je to starší foto
![:)](../obr/s/16.gif)
Stáhla jsem si fotku od paní co mi je dala. Jen aby jste viděli barvu rodičů
Vypadají dost mladě... Nespletla si fotku a nedala sem ty prcky?
![:-)](../obr/s/02.gif)
Ale ne e, neunikají, naopak, od naší poslední debaty jsem toho dost nastudoval (proto jsem se také na chvilku zde na fóru odmlčel, začetl jsem se do knih) a zrovna to, že ze dvou černých občas vypadne jeden gold mi bylo jasné ještě předtím, na to jsem studovat nemusel...
Já ale tvrdím, že červená barva má více odstínů, některé jsou více červené, skoro do vínova, jiné jsou méně červené, skoro do oranžova nebo růžova, pořád je to ale pouze a jen odstín červené... Dva afroameričani také nejsou stejně snědí a stále jsou to geneticky "čistokrevní" afroameričani...
Přece ani ti goldíci, opravdu goldíci, které i Vy prodáváte jako goldíky, nemají všichni stoprocentně stejný odstín. Jeden je trošku sytější, jiný vybledlejší, ale pořád je to goldík...
A vraťme se k původní rybce. Jak by jste jí nazval? Konkrétně, když se Vás někdo zeptá??
Ruku na srdce, rozhodně má blíž k nedokonalému super redovi než ke goldíkovi...
Můj názor jsem vyjádřil, je to super red. Ano, není dokonalý, na výstavu bych si vzal jiné kusy a do atlasu můžu sám vyfotit lepší kousek, ale když se mě někdo zeptá, odpovím, jak jsem už odpověděl...
PS: a abych tak odpověděl, nepotřebuji vzorník barev, nejsem tukan, ani barvoslepý...
Tady bych to s dovolením uzavřel...
![X-)](../obr/s/15.gif)
No to jsou drobnůstky, které vám občas unikají v té genetice. Jistě jste si všiml, že ze dvou černých rodičů občas vypadne gold. Je tedy podle vaší logiky také černý, protože je dítětem černých rodičů?
Superred je šlechtěnec tam a zpátky, rodiče tedy mohou vykazovat příslušné znaky. Ale tím spíš nemohou být v š e ch n y jejich děti superredy, protože ani jejich rodiče nejsou natolik geneticky ustálenými jedinci, aby mohly zaručit unifikované potomstvo.
Nijak dotknout jsem se vás Josefe fakt nechtěl, ale tak to prostě je.
Tady zabředáváme do totální sémantiky, či chcete-li nemístného perfekcionalismu!
Pokud jsou oba rodiče super redi, nemají v genech nic jiného, žádnou známku jiné barvy, tak jejich děti jsou také super redi. Netvrdím, že zrovna tento je dokonalý super red, ale evidentně být měl... To, že se zcela nepovedl, je věc druhá, ale to nic nemění.
Když budu odchovávat (použiji příklad, není možná úplně přesný, ale pro názornost stačí) terčovce zelené a jedno mládě se nepovede, bude světlejší, tak to z něj neudělá terčovce světle zeleného. Pořád to bude terčovec zelený, i když hnusný, nepovedený...
Jak by jste tedy tento paskvil nazval? Ancistrus red only? Ancistrus bad red? Ancistrus orange? Nebo Ancistrus something between red and orange??
Toto prostě měl být a je super red, netvrdím, že krasavec, ale je... S klidným svědomím ho jako super reda prodám, ovšem nebudu ho cpát na výstavu.
To by také goldíci mohli být někteří žlutí, někteří opravdu zlatí a někteří skoro bílý... A když už jsme u toho, ti co jsou prodáváni jako gold, mají do zlaté barvy daleko, jsou spíš (podle vašeho vzorníku) prostě a jen žlutí!
A mám-li být stejně jízlivý, jako Vy, tak tazatelka se neptala co to není, ale co to je!!
Red značí barvu červenou....není oranžový, žlutý nebo jiný....A pokud je ancistrus označován superred, tak je tedy superčervený. A vůbec to nemá nis společného s barvou oka. Viděl jsem takové ryby. Ale viděl jsem i odpad, který s červenou neměl nic společného. I když byl za červené vydáván, protože přece je z červených rodičů, jak mi tvrdil chovatel...Je to jen komerce. Vzpomeňte na nedávnou poznámku dr. Hofmanna o L-144...Červení se dosud také prodávají dráž než obyčejní.
Takže se přestaňte utěšovat, jen! červená platí...
![;-)](../obr/s/03.gif)
Vše ostatní je něco jiného než superred.
I u těchto ryb platí zásady šlechtění, a červená, byť z obou červených ryb, nutně nemusí být všechna mláďata.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/564339.webp?a=1739259231)
Viděla jsem rodiče a ti jsou také oranžoví. Toto jsou oni
tak by to mohl být ten super red. V katalogu tady jsem ho nenašla tak mě o zajímalo
Právě proto se ptám, ten by měl oko červené. Už mě napadá fakt jen ten gold, ale nějak sprsklý...
Já sázím na toho reda...
Albín by měl jiný voko, tedy si myslím.
![;-)](../obr/s/03.gif)
No zrovna super redy odchovávám a přesně takto mladí vypadají... Uvidíme, necháme se překvapit, ale podle mě to super red je...
Co jiného by z toho mohlo být? Albín, nebo goldík?? Na to je zas moc tmavý, nevím...
Pepo ne každý zlaťák, který je víc do oranžova nutně musí být "super redem". I když i takové bledule mnozí takto nazývají...Já bych si to u takhle mladé rybky netroufl...S dospíváním může stále více blednout, až z ní bude trochu víc žlutá ryba...
![;-)](../obr/s/03.gif)
Už jsem to párkrát zažil...
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/563970.webp?a=0)
Zdravim vás, dneska jsem dostala dvě tyhle miminka..rodiče jsou uplně oranžoví a prckové taky. Můžete mi prosím poradit přesný název?
Starší reakce
Díval bych se jiným směrem, než hledat křížence dvou rodů.
"green phantom" Hemiancistrus jestli je myslen teda on (ať už kterýkoliv) se tře v zajetí dost neochotně, natož aby se takto křížil...
Green phantom je celkem obluda, to asi ne.
Kříženec čeho přesně je asi nedohledatelné, jen mě napadlo, jestli to není nějaká stálá varianta, která má své pojmenováni. Tak jako různým křížením vznikají ti brow a red a super red a nevím co všechno...
Koukám na to na gooooooooglu , asi to bude nějaký kříženec ancistrus green phantom ,
www.amazon-aquatics.de/…
tady se dá najít strašná spousta různých barevných variací
Tím to zjevně nebylo, dospělý ancistrus je na tom stejně jako ostatní ryby. 14 dní ho moc nerozhodí...
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/564329.webp?a=1739257392)
Přesně takového samce mám taky , tře se mi pravidelně s klasickýma samicema , no potěr je tak napůl abín , napůl obyč , ikdyž - možná když na ně občas civím zdají se mi někteří jinak barevní , no uvidím až to trochu povyroste , jsou ve společném akva se skaláry takže až asi poslední dva výtěry se snažím odlovovat, jinak to všechno sežrali
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/564325.webp?a=1739257348)
Mám pocit že se tam objevovali v malém množství zlatí, ale jestli to bylo od tohohle samce nebo od druhého nevím. To zjistím při dalším výtěru, když jsem si nechal jen jednoho samce.
EDIT:
Kdysi jsem míval i zlaté a je možné, že se nějak zkřížili s klasikou.
Dostal jsem je jako polomrtvé vyhubliny, které nedostaly minimálně 2 týdny nažrat.
U mě se spravili na 3 matečních echinodorech
Zajímalo by mě jak vypadali potomci ...
Stáří vůbec netuším, střídal se mi tu ještě s jedním samcem o samici, ale předělával jsem akvárium a při té příležitosti jednoho odchytil a poslal do světa spolu s dalšími co už dorůstali. Celkem mi tu kosili echinodory.
Tak to těžko říct... Velice jednoduše by to šlo nazvat ancistrus sp. (species). Ale...
...ale ten odstín, opravdu těžko říct, druhů je mraky a mraky. Jestli je to L-něco něco ti neřeknu, přikláním se k tomu sp., ale jistý si nejsem... Libore, co Vy na to? Sp??
Každopádně, a za to palec, je to krasavec a trošku ti ho závidím... Ženský z něj jednou budou šílet...
Kolik mu je? Dva, nebo tři roky??
Starší reakce
To na věci nic nemění... jinak teda pěkný prcek.
Ale tenhle je žlutější.
![:-(](../obr/s/13.gif)
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14725x