Jaký je to krunýřovec?
no to uz asi nepojde, jedneho mam 3 roky a dalsich dvoch 1 rok. je pravda, ze to 375 litrove akva mam 1 rok, predtym som mal iba 112litrove, takze mozno ten jeden zakrpatel?
Co je vrátit do obchodu? V těch 375 litrech 35-45 cm vyrostou.
presne nepamatam, ale urcite menej ako 100Sk, viac by som nedal
oranzove konce plutiev
to asi tiez nie, aspon dufam, nerad by som mal 3ks 50cm
ma to inu kresbu, a teraz pozeram, ze to moj ma jemne oranzove konceky plutiev
Ježíš, ty české názvy...
Vypadá to na mladého hyposotmuse.
Spíš to vypadá na Pterygoplichthys pardalis
to dufam nie (30-50cm)
mam 3 ks, jeden asi 3 roky a ma asi 10cm, takze to asi nebude ono
Neposkvrněná byla jen Mařenka, nejspíš to bude pardálek
Viděl bych to spíše na mladého jedince hypostomus plecostomus...
Dodavatelé moc dobře vědí co prodávají a odkud (Amerika x Asie), rozdíl v ceně je výrazný. Hypostomus se k nám dostane jen na objednávku od kontrétního akvaristy, nevím o tom že by je u nás někdo běžně prodával v obchodě. Nejspíš by mu zůstaly jako neprodejné ryby na skladu.
0 29.01.2010 11:39 Papin –
Re: xx Takže když sem napočítal 14 je to P.pardalis
Hypostomus má 8 paprsků ve hřbetní ploutvi, pardalis jich má 11 a víc. Hypostomusy z ochytu si pořídí díky ceně a nepříliš zajímavé kresbě jen fajnšmekr.
0 29.01.2010 11:24 kreten –
Re: xx Ovšem ani toto není vodítko s jistotou, protože ne vždy dodavatelé vědí co ve skutečnosti dodávají a orientují se právě pouze podle té ceny a velmi často dochází k záměnám
0 29.01.2010 11:19 Papin –
Re: xx Drahý nebily stály okolo 30,- ale někde sem četl že se to dá poznat podle paprsků na ploutvi je to pravda???
U nás platí že název Hypostomus plecostomus = P.pardalis z pěstírny.
Jestli si chceš být jistý tak to poznáš podle ceny. U odchytového H. plecostomus bude cena kolem 500 Kč/za mládě, u P. pardalis z pěstírny je cena od 40-90 Kč za mládě.
Jestli jsou malí, tak dost blbě pro oko ne zcela zkušeného
0 29.01.2010 11:09 Papin – Jak rozeznat P.pardalis od H.plecostomus
Čau koupil sem si 4 sumce ale nevím jaké podle prodejce to jsou H.plecostomus ale mě připadají jako P. pardalis tak se chci zeptat jak to rozeznám. Dik Jirka
Starší reakce
Díky za skvělou prognozu
Uvidíme, zatím za půl roku vyrostl cca o 5cm, tak to není zas tak závratná rychlost a hlavně jsou mu cca 3 roky... kamarád ho měl 2 roky a od června je u mně... Má tady někdo zkušenost s jejich růstem? Je závislý i na věku, nebo jen na velikosti akva?
Ať tak, či tak, rostlinky budou lítat, až se bude časem v plné velikosti otáčet v akva
Ještě jedna fotka, jestli to pomůže...
Podle fotky tutovej gibík.
Podle fotky bych řekl,že nejde o "Gibbouše" ,myslím,že je to Liposarcus pardalis.
www.catfish.cz/… Díky moc, jen jsem se chtěla ujistit... u známého byl 2 roky v malém akva, tak moc nerostl, ale teď se vytahuje
No uvidíme, o kolik ještě vyroste, mám 220l, snad mu to bude stačit... Jen budu muset shánět pro ancíka nevěstu
anctritus to urcite nie je
Prosím o radu, od kamaráda jsem dostala za rostlinky údajně samičku ancíka, ovšem mám jí půl roku a už má cca 20cm...prosím o radu co to je ?? Jinak další fotka na prezentaci. Je pro doplnění, kamarád rybku choval v 70l akva a teď když je ve větším, tak roste..
Starší reakce
Vyzera to skor na toho gibicepsa alebo ten joselimaianus.Pardalisa som mal a on nema take bodky ale take skvrny.Podla mna to bude gibiceps alebo joselimaianus
0 15.04.2009 20:25 xx –
vak Udělej fotku z boku, podle mého názoru by to mohl být Glyptoperichthys joselimaianus.
Dúfam,že máš pravdu,ja som ich už dlho choval v domnienke,že je to pterygoplichthys pardalis.
Není to moc dobrá fotka, ale jako gibbiceps nevypadá, počkej si ještě na názor zkušenějších
.
0 15.04.2009 18:52 Vak.
Starší reakce
Možná Synodontis robertsi
Pravdepodobne je to synodontis multipunctatus,alebo synodontis grandiops,ale podľa fotky to nejde presnejšie určiť.
fotky nic moc, ale krunýřovec to na 100% není, spíš ten jmenovaný perovec
ok, koukam do fishbase.org a vypadá to, že v BEDE atlasu posunutý jmena ryb..takže už souhlasim.
znovu jsme vse porovnali podle atlasu a to bude presne ono,,leželi jsme v tom cele odpoledne ,,lepši foto nemam už jsou v akva a tam jsou tet schovani
tak tato ryba je určite žabohlavec třitrny
a coty výrostky kolem huby? vycházim z fotek BEDE-atlasu ... na netu ho nekdo ma taky akvamastr nebo aquamaster nebo tak nějak
Já bych řekla že ten to na 99% není ... spíš to je ten žabohlavec ... je tomu nejvíce podobný
já myslim že to je batrachus trispinosus a můžu to dát do atlasu?
Maji okolo 25 cm. Myslim, ze Imii to trefila.
Přidat reakci
1 ...... ...... [9] 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14712x