Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Žábrohlísti

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

Přejít na předchozí stránku 7 Žádná další stránka   1  
Žábrohlísti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2007 13:42 Zdenek.a Re: Martin
Podle příznaků by to žábrohlísti mohli být, ale raději než začneš léčit, a to ne levně, se přesvědč o tom, že na žábrách žábrohlísti opravdu jsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2007 07:16 Muž [] Re: Martin
Tremazol od Sera, bude asi dražší, ale jako jedinný běžně dostupný preparát.Jinak se to dá léčit i preparáty na předpis, ale to se prodraží a hlavně protáhne.Jelikož nebude tato věc v akvaristikách běžná, rovnou bych si to objednal přímo od zástupce Sera pro ČR, nebo podobný distribuční sklad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2007 23:07 Martin – Tercovci a zabrohlisti
Poradi mi nekdo prosim, jak vylecit me malbora? Maji pravdepodobne zabrohlisty. Priznaky: nacervenale zabry, zrychlene dychani u hladiny, nezerou, jsou schovani v koute. Jake lecivo mam pouzit? Vase zkusenosti s lecbou? Dekuji za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 16:44 Marccello Re: kikii
Ahoj kiki, no na žábrohlísty už seženeš přípravky v akvaristice, určitě nějaký vyrábí Tetra, ale je to fakt hodně nákladná záležitost. Co se týče biovermu, concuratu a podobných přípravků, bez známého veterináře je neseženeš. Ale to jsou dryáky co kromě hlístic můžou při nesprávném použití vyhubit i sumečky!! no takže pozor na ně! A taky už se to tady dost probíralo, mrkni sem rybicky.net/forum/1359 X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 11:59 Muž [] Re: kikii
Pokud se jedná opravdu o žábrihlísty dactilogyrus či gyrodactilus, tak je léčba velice nákladná.V létě jsem myslím postup léčby popisoval zde v nemocech.Koupele v Biovermu-ten se asi už nevyrábí,ale třeba lékárník horác by o tom měl vědět více.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2007 11:54 Sidonius Re: kikii
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 21:46 kiiki – žábrohlísti?
Ahoj ahoj Potřebuju poradit ohledně žábrohlístů... Jaký je nejlepší a nejšetrnější (vůči sumečkům a náchylnější rybkám) přípravek na odstranění těchto žábrohlístů? Můžou na to i umřít? Mám podezření, že to mají asi 2-3 terčovci. Pořád si žábry snaží o něco otřít. Hrozně je "otvírají" a něco jim občas z nich visí. Ale je to hodně malinké nedá se to nazvat třeba červík. :-O Nevím co mám dělat...
Ještě by mě zajímalo z čeho se takové nemoci berou? Nepomohla by třeba Methylénová modř? Dík moc za jakékoliv dobré odpovědi X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2006 16:45 Muž [] Re: procha
Krupice to bude určitě, v každým případě jí odlov do karantény.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2006 16:44 Muž matlala [798] - RostlinyRe: procha
Podle toho, co píšeš je to žábrohlíst. Ale nevidím to. Chtělo by to fotku. A sůl nepomůže, vysokou teplotu ty ryby vydrží (teda až na neonky u těch nevim na 100 %).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2006 15:57 procha – krupička
Prosím, jak vypadá krupička? Jsou to opravdu bílé puntíčky nebo takový bílý povlak? Ještě jsem to neviděla. Moje mečovka je hrozně vyhublá, apatická, nežera a u hřbetu se jí táhne takový bílý proužek, jako kdyby ztrácela barvu. Netuším, co by to mohlo být. Pokud bych měla solit a zvýšit teplotu, vydrží 30°C mečovky, gupky, neonky a ancík? Dík za rady. rozzureny :-(
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 6 ...... [7]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 10556x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7832-zabrohlisti?od=301