Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Danio - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Danio - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:24 Muž Yirka [9126] Re: Martex42
To jako myslíš, že ten článek psal a doplňoval někdo bez zkušeností? Jinak tu na toto téma byla široká diskuse tak před 8mi týdny. Zkus vyhledat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:20 Muž Martex42 [20] - TetryRe: Silent
Já bych radši zkušenosti od nějákého akvaristy než z toho článku prostě někoho kdo má stím zkušenost!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:14 R Muž Silent [5949] Re: Martex42
Vyčerpávající informace máš tady: rybicky.net/atlasryb/danio_pruhovane Edit: pozdě :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:14 Muž Yirka [9126] Re: Martex42
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:12 Muž Martex42 [20] - Tetry
Co danio pruhované potrebuje ke tření myslím jakou teplotu? Jakou vodu? Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2009 00:47 0 Re: vozuch
Mátroš uhelon , monofil . Vhodný materiál se dá i v textiliích najít , nesmí být rozmočitelný. Síťku si nutno sešít , dát vyrobit nebo koupit. Zadej nalézt do vyhledávače například : Lov a třídění planktonu - levná akvaristika.cz . Teď víc 'neradím' , vstávám do práce brzo ráno .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2009 23:35 vozuch Re: 0
No mi mame u baraku pramen, tak bych dyztak mohl zkusit neco nachytat. Nebo kamos ma jezirko tak to spis. A jeste se chci zeptat když chci ziskat ten nejjemnejsi plankton, tak co mam použit za sitku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2009 02:57 0 Re: 0
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku 1) Větší plankton silonkou zachycený.
2) Tady je , co prošlo silonkou - hrubší krustaceový mikroplankton (minihrotnatky) , o němž jsem se předtím zmínil a ten dávám staršímu potěru jikernatých i živorodých ryb.
3) V odchovné nádrži s dániemi mám jako čističe dna krunýřovce vláknoocasé a kopinaté.
4) Kdo má tu možnost, tomu doporučuji jezírko si založit. Dá se využít k více účelům. A i dánia jsou k letnímu chovu venku jedny z nejvhodnějších ryb co se u nás v akváriích chovají.

Foto: v přírodě vzácné a chráněné řezany pilolisté , v jezírku pěstované.
5) Ještě jednu věc Ti vyzradím , a to , že po větší část noci potěru svítím , takže víc potravy zkonzumuje a rychleji odrůstá a zkrácený "spánek" mu nevadí.

Snímek: přes dva týdny starý potěr Dánio frankei v plastové nádrži. Za týden půjdou na letní pobyt do venkovní nádrže.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2009 02:43 0 Re: 0
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nádobíčko na lov a třídění živé rybí potravy.
2) Pohled z blízka na planktonní třídící síta.
3) Lovná síť na živý prach.
4) První čištění
5) Cezení přes dámskou silonku.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2009 02:15 0 Re: vozuch
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Doporučuji tedy , najít vhodný zdroj živé potravy pro zdárnou výchovu rybek jinde a to v blízkém nebo vzdáleném okolí , nebo si založit vlastní chov planktonu.

Nakrmit čerstvě rozplavané rybí larvy lze náhradně tak , že se na nádobku s velmi jemným krmivem napne síťka s nepatrnými otvory a pak přes ni se sype krmný prach na hladinu - k názorné ukázce slouží přiložené foto. Taková síťovina je vyráběna z uhelonu , dámská silonka k tomuto využití pro první týden není vhodná.

K nakrmení právě rozplavaných plůdků mi slouží vířník - naberu zdrojovou vodu s touto potravou z jezírka , přecedím , ať se odstraní larvy korether , znakoplavek i jiných dravců a po vyrovnání potřebné teploty , dám tuto vodu do odchovné nádrže a ,až asi po týdnu začnu krmit větší cezenou krustaceovou potravou. Plůdky musí v živé potravě plavat , aby co nejrychleji odrostly a nezarazily se ve vývoji , to znamená nezakrněly. Jenže problémem je takovou vhodnou živou krmi najít , protože , když se použije rybniční "prach" s agresivními buchankovými naupliemi , tak plůdek zahubí. To se mi loni stalo , když jsem toho z rybníka dal moc a přišel o tisíce kusů rozplavaných dánií zlatých ,d. pruhovaných , teter skvělých , teter ozdobných , kardinálek čínských i hlavaček pastelových , takže se toho nyní varuji a lovím ve svém "kamplu".

Informací by mohl poskytnout mnoho , ale chci jít spát , jsem unaven a přes den nemám vůbec čas vysedávat u PC.
Foto: přes nádobku s krmivem se napne hustá síťka a pak se přes ní prachové krmivo pro plůdek sype na hladinu.

2) Tímto zakoupeným sušeným , ale z počátku taky přesívaným jemným krmivem možno plůdky nasytit.

3) Sáček s nabraným přecezeným vířníkem je před vylitím k rybímu plůdku vkládán do chovné plastové nádržky - líhně k vyrovnání teploty vody , prudkou změnou by vířník zahynul.

4) "Pytlík" s nejjemnějším živým prachem (obsah barevně odlišitelný ) pro právě rozplavané rybí larvy se vznáší na hladině a pomalu se vyrovnává teplota , tak zůstane mikroplankton po vylití do odchovny živý.

5) Ten samý postup je u nádoby s naloveným planktonem - nechá se určitý čas na hladině plavat a pak se překlopí rybkám.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2009 22:12 Muž kostej [0] - SumciRe: vozuch
Ahoj motýlek myslel nalíhlé vajíčka aretmie ve slané vodě, věřmi ty jsou tak malé že je ani neuvidíš. Je to vlastně po vylíhnutí jen zakalená voda. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2009 16:05 vozuch Re: motýlek
Artemii jsem jim zkoušel dat. Ale je na ne moc velka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2009 13:55 Muž motýlek [275] Re: vozuch
ideální je artemie - nalíhnuté nauplie - už jsem to zde kdysi na podobné téma psal ... a tak od dvou týdnů už nasekané nitěnky ... teda pokud nemáš tu možnost z jezírka :-) ... při trvalém krmení umělou potravou musíš měnit denně i polovinu vody ... a stejně ti neporostou správně :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2009 12:52 vozuch Re: 0
No jo jenže ja žadne jezirko na zahrade nemam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2009 01:06 0 Re: vozuch
Fotka k příspěvku Vždyť jsem to jasně napsal , že loveným živým prachovým mikroplanktonem , který se v mých zahradních jezírkách samovolně úspěšně rozvíjí.

Foto zachycuje jedno z jezírek , kde se přirozené živé krmivo vhodné pro krmení vykulených rybích plůdků nalézá. Foceno 14.5.09.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 14:40 vozuch Re: 0
A mohu se vas zeptat cim krmite? Ja krmim sera micron je to takove zelene prachove krmivo. Artemky jsou na ne jeste velke. Nevite po čem opravdu rychle rostou? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 11:44 0 Re: vozuch
Fotka k příspěvku Filtr není nutný , stačí vzduchovací kámen a kelímkem přes jemnou síťku , kterou neproniká plůdek měnit vodu . Zabarvení nevadí , já takovou vodu s obsahem živého prachu po pomalém vyrovnání teploty , jaká je u potěru , přilévám záměrně a první dva týdny radši ani neodkaluji. On tu vodu nakonec zcela vyčistí přidávaný cezený krustaceový drobný plankton , kterým po týdnu krmím.

Foto : můj dvoutýdenní potěr dánií. V odchovné nádrži voda obsahuje tolik mikro planktonu , až se od toho lomí světlo z blesku a snímek není ostrý.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.05.2009 09:02 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Diego
pokud je jemnej filtr takby nemnel bejt problem, navic kdyz to sestelujesh aby jen tak bublal.... neboj ty prcove maj silu, jen je problem ze par tejdnu trva nez se ten filtrik "zajede"
a pokud ti po nem lezou tak klid... jen bastej, filtr nema zadne pohyblive soucastky co by mohli zranit a vzduch jim neublizi (znam dve varianty, bud se svduchovacim kamenem-jemnejsi bublinky, nebo bez nej)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 07:14 Muž Diego [72] Re: vozuch
Ale neměla by se voda měnit každý druhý den u tak malých ryb?Rostou podle kvality vody samozřejmě podle krmení....Pokud máš na mysli ,,bublifuk´´,tak ten by jim nic udělat neměl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2009 18:40 vozuch – vylihli se mi dania.ale voda-filtr
Ahoj všicni rozplavali se mi dania. Asi pred tydnem ale ted po tydnu mam vodu zelenou jak vodník. Koupil jsem si molitanovej filtr s takovou trubičku ktera dava vzduch a ten molitan chyta nečistoty. Jenže nevim jestli kdyz ho tam dam jestli mi to ten filtr ty male nevsaje. Danií se mi tam rozplavalo asi 200. coze
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2009 16:02 Muž matrix069 [79] Re: .:Hunter:., vozuch
Fotka k příspěvku hunter:Kvapkaj odpliesňovač-to je trochu zjednodušene povedané. ne Treba sa držať presne podľa návodu,ak dáš veľa akryflavínu,ikry sa nedokážu potom dostať cez ikerný obal a nevyliahnu sa. Ja dávam na cca 10 L max dve kvapky.
Vozuch:Na to aby bolo čo najviac ikier ok,potrebuješ tak isto mäkkú vodu,ja dávam 1/2 destilky demineralizovanej a pol klasika vody. ak nebudeš mať mäkkú vodu,tak Ti moc nepomôže ani akryflavín. Prikladám ti foto oplodnenej a neoplodnenej ikry. Ak Ti ikry splesniveli,tak budú z nich iba také biele chumáčiky. Takže,aby sme boli v obraze,či boli neoplodnené,alebo splesniveli. Lebo to je rozdiel.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2009 13:21 Muž . : Hunter : . [17] Re: vozuch
Daj sem foto a kvapkaj odpliesnovac. Abi sa tych par ikier ktore su oplodnene zachranilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2009 13:15 vozuch – tolik neoplodnenych jiker jakto-danio
Dobry den, chci se zeptat. Nechal jsem vytřit 2 samičky a 6 samečku dohromady. Vytřeli se ale skoro všechno je neoplodnene. Co s tim? Je to danio pruhovane.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2009 14:01 Muž motýlek [275] Re: .:Hunter:.
rozplavávají se asi za 5 dnů po nakladení jiker ... krmit až tehdy, kdy alespoň polovina z nich plave netrhaně - vodorovně ... poprvé (a asi další dva dny) použít JBL-Nobil Fluid - vícekrát za den velmi malé množství (podle počtu 3-6 kapek), pak tak 10 dnů artemie a pak už žerou všechno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 20:11 Muž matrix069 [79] Re: .:Hunter:.
Prosím Ťa,to je naozaj taký problém si zadať do Googla napr. Danio pruhované rozplávanie? A môžeš čítať celú noc. X-) Mimochodom je tam vyliahnutie cca 90 hod a rozplávanie cca 3-4 dni...
Inak Dania pruhované sa mi ako rybky páčia,ale už začínam byť na túto rybku zkrz Teba a pod. alergický.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2009 19:31 Muž . : Hunter : . [17]
Kedy sa plodik rozplave? A kedy ich mozem zacat krmit? :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2009 13:37 Muž matrix069 [79] Re: vozuch
Aby mali ikry,tak sa v prvom rade musia cítiť dobre,kŕmiť prevažne živou,alebo mrazenou potravou...musia byť v dobrej kondícii,inak môžeš skúšať vytierať rybky koľko len chceš a nikdy nič z toho nebude.Stále ich stresovať prekladaním z akva do akva kôli vytieraniu im neprospeje. Treba rybu najskôr dobre poznať,jej správanie...to nikde nevyčítaš,treba ju pozorovať. Základ je zdravá ryba,ktorá má výborné podmienky pre život až potom prichádza na rad rozmnožovanie. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2009 21:02 vozuch – co udelat pro danio-břicho jikry
Dobry den vsichni. Chci se zeptat vy co mate danio a třete je. Tak maji určitě břicha jak kopací míč-že? Co mam udelat aby meli velke bricho naprane jikrama? Ty moje tam skoro nic nemaji prosim o radu. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.03.2009 06:14 Muž motýlek [275] Re: FranzFritz
je to v pořádku - musíš rybkám dát prostor pro spontánní tření, jinak se samičkám hromadí jikry, někdy zatvrdnou a pak už je nemůžeš množit ... pozoruj tření a ostatní neřeš ... až to budeš chtít zkusit naostro, budeš už aspoň vědět, jak to probíhá ... u různých druhů je to různé, třeba razbory klínoskrnné nebo tetry žhavé jsou sqělá podívaná ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 06:09 Muž motýlek [275] Re: .:Hunter:.
acryflavin stojí asi 20,-Kč ... dania by v podstatě přežila i bez jakýchkoliv přípravků - já jim to tam dávám jen ze zvyku, že to dávám všem druhům ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2009 20:40 Muž . : Hunter : . [17]
Kupil som si MFC od tropicalu nici bakterie,prvoky a huby sposobujuce plesne. Je to dobry pripravok na nezaplesnenie ikier? Mimochodom ja dam vecer do vytieracej nadrzky vsetky dania naraz (samce aj samice) a rano sa v pohode tru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2009 17:05 Muž FranzFritz [207] - Tetry
Včera se mi vytřely dania pruhovaná, závojová forma v akváriu. To vám byla mela. Samička byla tlustá, kulatá a dva samci se o ni pokoušeli. Vyhrál asi ten nejobratnější. Takové akrobatické kousky a rychlou, zběsilou jízdu v akváriu jsem ještě neviděl. Jikry samozřejmě skončily jako zpestření stravy všem obyvatelům akvária. Když jsem viděl jak se do toho všichni pustili, i dania, napadlo mne, jak je v přírodě možné, že nějaké jikry přežijí a nakonec to dotáhnou až do dospělosti.
Samozřejmě skalní chovatelé a rozmnožovatelé, ortodoxní akvaristé mne asi odsoudí, že jsem je nechal sežrat a nepřemístil do chovné nádrže. Ale jsem pouhý amatér akvarista, akvárium mi slouží místo televize k relaxaci a nechce se mi zabývat složitým a pracným odchovem něčím tak titěrným, jako je rybí potěr. Taky nevím, co bych s tím potom dělal smich
Bylo ale velice zajímavé pozorovat, jak to asi probíhá v přírodě. Šance na přežití? Asi 1:1.000.000?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2009 07:29 Muž motýlek [275] Re: vozuch
no, kolik jsi napočítal jiker ... tak pokud tam máš kamínky to musíš vynásobit asi tak desetkrát ... obecně odhad počtu jiker i potěru je vždy hodně nižší, než je skutečnost - někdy opravdu i 5x víc potěru než napočítáš volným okem ... když mě to zajímá, tak si nafotím akvárko, vytisknu a spočítám na papíře - ale i tak je jich tam více ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 22:42 vozuch Re: .:Hunter:.
A prosim vas jak dlouho by meli byt samci od samic oddeleni? Jsem slyšel že stačí jeden den. Je to pravdlo? A vytřeli se dohromady jsem napočítal 12 jiker. A nic víc tak jakto a?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 18:17 Muž . : Hunter : . [17] Re: vozuch
mliec (sperma) sa siri po akvarku asi 20 min takze väcsinu ikier
zasiahne ano ano ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 16:26 vozuch Re: .:Hunter:.
A nevadi když jsem mel v te porodničce 2 samce a 4 samice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 13:25 Muž . : Hunter : . [17] Re: vozuch
Nechaj to nanich. Alebo su mozno este mlade.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 13:14 Muž motýlek [275] Re: .:Hunter:.
30 x 20 x 20 cm ... voda jen do 2/3 něco kameny nebo rošt, takže asi 6-7 litrů vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 13:09 Muž . : Hunter : . [17] Re: motýlek
Aka velka je ta pôrodnicka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2009 06:30 Muž motýlek [275] Re: vozuch - tak to zkusím shrnout :-))
Voda - normál vodovodní, pokud je příliš tvrdá (zjistit někde na Netu) tak část (polovinu, třičtvrtě) převařit, teplota stačí 24-25°C - normálně to dělám tak, že teplotu nastavím večer a pokud je místnost normálně vytápěná, tak nepotřebuješ topítko - jim stačí ten večerní stimul ... dno pokrýt roštem a nebo kamínky - ale ty kamínky musí být co nejkulatější a asi 1.5 - 2 cm v průměru, aby tam jikry zapadly a alespoň třetina jich nebyla vidět, jinak to všechno požerou ... na kamínky jávský mech - raději více než méně ... hladina vody co nejnižší - max. 10 cm (aby nestačily jikry sežrat než spadnou mezi kamínky, i když většinou se třou těsně u dna) ... dát do 10 litrovky klidně 3 páry ... v každém případě docela silně vzduchovat - i při tření (vůbec je to neruší) i první 4 dny po nakladení jiker, protože se to líhne až 4-5 den ... ten 4-5 den vzduchování omezit tak, aby se potěr neutloukl - dělám to tak, že zavěsím kamínek na drátek do rohu asi 3 cm pod hladinu a obalím jej jávským mechem - je to spolehlivé řešení ... a mít připraveno krmení - JBL Nobil-Fluid na první 2 dny, SERA-Micron na dalších 5-8 dnů ... ale klidně už můžeš po 4 dnech krmit naupliemi artemie (žábronožky) - nemusíš líhnout denně, můžeš střídat se SERA-Micron ...
po vytření odlovit rodiče a obarvit acryflavinem - na 10 litrů stačí 3-4 kapky - nepřehánět, nemusely by se dostat z jikerných obalů ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2009 23:08 vozuch Re: .:Hunter:.
Teplotu? To nevim. Jaka by mela byt pro třeni? Technika? Žadna až na porodničku 2dilnou ve ktere bylo 6 danii 2 samci 4 samičky. A když dam samce zvlast a samice tak na jak dlouho to ma byt? To staří prej i 1 den a pak je dat večer k sobe a rano jsou vytřene!! Nemam v ty porodničve žadne rostlinky jen asi 4 malilinky kaminky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2009 21:10 Muž . : Hunter : . [17] Re: vozuch
aku mas teplotu? ake je velke akvarko?nemas tam vela techniky?obcas su v strese takze ja som vybral filter a rano sa treli :-) :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 17:27 Muž . : Hunter : . [17]
stacili by na dno gulicky???su take perletove nebudu ich stresovat???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 12:51 vozuch Re: motýlek
Ale ja tam mam ten rošt. A muže byt proti plisni take tento připravek: multi medikal? Prosím řeknete mi jak a kdy tam mam dat samce a kolik a kdy tam mam dat samice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 06:30 Muž motýlek [275] Re: vozuch
no - tahle dania sežerou všechny jikry, které uvidí ... takže pokud nemáš rošt nebo celé dno pokryté kulatými kamínky, tak moc jiker nezůstane - a pokud nejsi zkušený, tak moc jiker nenajdeš, ani když tam jsou - jsou to jen naprosto čiré kuličky asi 1 mm velké - uvidíš je nejlépe proti osvětlení ... jo a nemusí se vytřít hned první den - tobě se také do sexu nemusí chtít furt ;-) ... klidně je můžeš ve vytíračce nakrmit - jejich jikry jsou odolné proti běžné "špíně", takže u nich čistotu moc nemusíš řešit ... jen pak dát ten acryflavin ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 06:24 Muž motýlek [275] Re: Vadam
platí to co píše matrix - ty hlísty vůbec neřeš a krmení: možná první den až dva je lepší krmivo JBL Nobil-fluid, ale i Sera-Micron stačí ... a tak od 4-5 dne už jim cpát artemie - je pak snazší udžet čistou vodu než s umělým krmivem - ale nepřehánět s množstvím v jedné dávce - raději méně než více ... ona ta umělá potrava pro dania sice stačí, ale až mají tak tři týdny, tak jsou tak hltavé, že to žerou i se vzduchem z hladiny a pak se trápí, než se zbaví vzduchu - poskakují hlavou dolů a asi se jim to moc nelíbí :-(
pokud jich budeš mít velké množství, tak ty nejmenší raději zkrmuj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2009 23:56 vozuch
Ahojte vzal jsem 2 samce dal jsem je večer do porodničky. Dalsi den večer jsem přidal samičku do te porosničky se samcema, ktera byla i s jinejma samcema nevadi to? No a rano žadne jikry sad Poradte prosíím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2009 23:38 Muž matrix069 [79] Re: Vadam
Na ty "nitky" sa vykašli,poteru neublížia. Vedia sa objaviť v novozaložených akva,mne sa tiež zväčša objavia vo vytieracej nádrži a môžem sa starať o vodu ako chcem.(pravdepodobne ide o nejaký druh hlístovcov) A k tomu kŕmeniu,kŕmiť začni až keď Ti prví jedinci začnú voľne plávať,nie skôr,aj tak by nič nezjedli. Ja žĺtok nepoužívam,čerstvo vyliahnutý poter kŕmim Sera micronom,úplný prach, a vždy večer prebytočné krmivo odsávam z dna vzduchovou hadičkou. U žĺtka Ti doporučujem odsávať prebytky z dna čo najskôr(cca 15 min po kŕmení),pretože sa vo vode rýchlo pokazí. Len daj pritom zo začiatku pozor na malý poter,ktorý môže ešte polehávať na dne. Ale hlavne,nekŕm,pokiaľ rybky nezačnú voľne plávať. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2009 06:40 Vadam
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím vás ľudé pomozte mi radou, please...
Mám čerstvě vykulené Dania pruhované, dnes čtvrtý den je jich odhadem tak 200-300 možná trochu méně. Některé jsou jižrozlezlé /přichycené na stěnách/ akvarka. Ale co mne udivilo je, že v akvarku na stěnách jsou také rozlezlé takové teňounké nitky, zatím bíle živé. Jsou opravdu teňounké a nevím co to je a co s tím mám dělat. Nemám moc zkušeností s rozmnožováním a jsem z toho překvapen.
Ještě jednou prosím o radu. Děkuji. Přikládám foto...

Ještě jedna fotka: Těsně nad lihovou částí teploměru vlevo jsou ti "příživníčci" a o kousek výš vedle teploměru je potěr... (Ten potěr tam není moc vidět ale ty bílé nitky jo)...

Edit: Tak hledám hledám a někde jsem vyčetl, že to můžou být ploštěnky (nevím, neznám, neviděl jsem) nebo něco takového. A prá je to z nadměrného krmení, ale to bych u sebe asi vyloučil, páč na malém množství krmení si zakládám, anavíc tento potěr ještě nedostal "ani nudli". Tak nevím.

A další otázka, kdy jemám tedy začít krmit? Normálně bych začal asi zítra žloutkem, ale teď, když tam mám ty "příživníky"..
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2009 13:04 Muž motýlek [275] Re: .:Hunter:.
jistě - uvidíš tam oči, a pak stočené tělíčko ... občas se to i pohne ... právě tahle dania slouží zejména ke vědeckému bádání, protože jikry jsou velké, krásně kontrastní a vyvíjejí se dost dlouho, aby se dalo experimentovat ... a také je jejich množení docela brnkačka - i když má svá úskalí - ale to si musíš prožít sám ... teď hlavně objevuj a piš si poznámky pro příště potlesk

ta teplota je dost vysoká ... stačí 24°C ... ale teď už to neměň ... až příště

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 10

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11435x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/662-danio-rozmnozovani-odchov?od=301