Halančíci - chov
V páru by si toho pozoroval více - imponování, popř. tření. Pokud chtít nebudeš, nebudou ti tam plavat prcci.
Pozor na okusování blánek na drápatečkách.
Rád bych se zeptal, jestli je něco špatně na chovu samostatného halančíka (nejspíše gardnerův či pestrý). Mám malou nádrž - asi 15 l., nechci je množit, jen pozorovat. Proto - bude něčemu vadit, když bude sám? Časem k němu možná přibude několik drápateček. Jde to?
Případně, jak se snáší s malýma neonkama? Díky
Eff úravdu dí

, zuste Petra kontaktovat, nabízí-li brněnská burza tuto možnost, byl jsem u něj na podzim a choval nějakou populaci annulatů...
Na brněnské burze prodává a vystavuje věhlasný brněnský halančíkář Petr Bojanovský.
Například tito krasavci (a mnozí další) si v prodejních nádržích lebedili na minulé burze:
www.akvaburzabrno.cz/… A co na farmě v Hrušovanech, nebyli jste pro radu ? To máte nejblíž a ze zasvěceného zdroje akvárek

I velká skupina (30+) Epiplatys annulatus toleruje krevety, dokonce i polovzrostlé, vlastní zkušenost.
Lukyazuzka: kupte si tohohle halančíka
rybicky.net/atlasryb/halancik_gardneruv, nebojte se té ceny, psal ji tam nějaký jouda, stojí okolo 25 kč za kus, pokud jej seženete. Stojím si za tím, že s krevetami můžete mít štikovce
rybicky.net/atlasryb/stikovec_prstencovy, mně žili s red crystalkama a red cherry v naprostém míru.
Halančíci nesnesou v území žádnou krevetu stejně velkou či memší než oni. Jsou to dravci. Snášeli jen
Atyopsis Moluccensis
Vlastní zkušenost.
Mám obavu že halančíci a krevetky spolu fungovat na omezeném prostoru nebudou.
Ke krevetkách na chov E. annulatus, ale krevetky se asi nebudou množit. Pro začátky s chovem a odchovem F. nigerianus za africké ne(semi)annuály, N. guentheri jako typický africký annuál a nebo N. whitei, A. affinis nebo A. nigripinnis pro začátek s annuální Jižní Amerikou.
Zdravím. Chtěli bychom začít s chovem halančíků. Chci se zeptat který druch halančíka by byl vhodný. a taky máme krevetárko ktere ma 12 litru a jestli by nejaky druch halančíka mohl být tam. podle toho co se o nich píše by se s krevetami mohli snášet. Prosím o rady oohledně nich. Díky moc.
Asi tak 4 mesiace ale asi aj viac
fotku nemôžem lebo ho ani neviem nájsť tak nič nevadí možno sa ešte niak rozbehá

Víš jestli je to anuální,či neanuální druh?
to neviem aký to je druh ale je to samček
Nechceš to trošku víc specifikovat? O jaký druh se jedná a tak?
Prosim čo je s mojím halančíkom stale je niekde schovaný a není vôbec pri hladine ak by mal byť

No jo, ale přece se tam ty PRVNÍ ryby nějak musely dostat než nakladly vajíčka ne?

A to si tady někdo stěžoval, že nevidí na druhý konec akvária, jak má zakalenou vodu od kořene

Musím říct že ty halančíci jsou zajímavý ryby, jinak pěkný odkazy.
Aha...ty je tak trošku...chováš, co...hehe

Ty fotky jsi fotil všechny TY?
Ha, bingo

No když to říkáš...jo to jsou ty ryby, co žijou strašně krátkou dobu, že jo
No vždyť jsou taky popchcípaný, ne?

Jen pro představu zde je odkaz na stránky lovců halančíků. Kde si můžete prohlédnout za jakých podmínek některé druhy halančíků žijí.(POZOR jen některé druhy !!!).Je to přeně jak píšete čistá voda,zarostlé akva .....atd. Však posuďte sami.
web.madritel.es/…
web.madritel.es/… Super a jaké druhy?? Nebo co se dá v Přerově sehnat??
Halančiky mááááááááááááááám, sehnal jsem je v Přerově U Jirků, tam je někdy mají

Tak to tě asi malinko zklamu. V akvaristice koupíš tak maximálně toho a. australe (h.pestrý). Skořicový (cinnamomeum) pravděpodobně v republice ani není. Červený(georgiae) patří mezi jedny z nejobtížněji chovaných druhů a pokud přesáhne teplota 23 °C tak hyne, přijímá pouze živou potravu. Červenoskvrý (ogoense) chovají v republice 2 lidé. No a rachowák ten nepatří zrovna taky mezi snadno chovatelné. Jikry potřebují být asi 9 měsíců v suchu. Pokud jsem tě neodradil doporučil bych ti podat si inzerát nebo navštívit nějaké stránky o halančících.
Halančíci se v akvaristikách prodávají je zřídka, nejlepší je koupit je u nějakého chovatele. O jaké druhy máš zájem?
Nějaké jsem viděl včera v akvaristice v Globusu (City) v Olomouci.
V administrativě Globusu ti jistě dají tlf. číslo na tuto prodejnu, kde ti sdělí více.
Přidat reakci
1 ...... ...... [9] 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8392x