Ampulárka argentinská - Pomacea bridgesi
Zdravím, za jak dlouho se tak Ampulárie probere ? Dnes jsem si jednu zakoupil, mám ji v krabičce a stále nechce vylézt.. už je to tak po 3., už mě to začíná štvát.. asi 3x jsem paní řekl ať mi dá živou
Zdá se mi, jako by mi schválně dala mrtvou. Trošku se smrskla do ulity. Myslíte že přežije? Nechci mít už 3. ulitu v akvárii :/
Nemáte nějaký trik jak ji probrat ?
Starší reakce
Áha...no tak bez vlastního osvětlení v akvárku bych to nedoporučoval. To by bylo ideální tak pro krtčí rodinku..nebo místo odchovny šneků založit odchovnu třeba žížal pro rybáře
Tedy ne že bych byl odborník na potřeby plžů v této oblasti, beru to jen podle citu. Našel jsem jen, že co se zraku týče, rozlišují ampulárie jen světlo a tmu... Každopádně pochybuju, že by se jim líbilo být stále ve tmě.
Tak kdybych tam měl světlo zavedené tak bych se neptal
No když bude kvůli polystyrenu tma jen zvenku a v akvárku se bude jinak klasicky svítit, osobně nevidím problém... A když nebudou mít výhled do místnosti, nezbude jim samou nudou nic jiného, než množit se jak šílené...
Vaše dotazy jsou čím dál zajímavější...
...nevím zda tedy chcete chovat ampulárky pro nějakou místní vývařovnu, ale obávám se, že potmě se jim líbit nebude...
Starší reakce
Množit se budou asi normálně dál, ale aby pak na vás nepřišli rostlináři, a nechtěli u vás provést opatření k zamezení existece těchto plžů v EU...
Starší reakce
Jasny naprosto vas chapu
obejdu se bez nich...radeji poridim Otiky
Ak je človek rozumný a má vo veľkej nádrži 2-3 kúsky je to aj v rastlinnom ok.Pekné spestrenie,to máš pravdu.No k jemnejším rastlinkám asi moc nie,radi takéto rastlinky žerú.Ak upratovačov,tak ako odporučil romant račej kotúľky.Ak má niekto pocit,že rastlín má dosť tak s pokosom vie pomôcť marisa.
Na mne tedy z dotazu nekouklo, že se jedná o rostlinné akvárium, dotaz směřoval k...ze se vubec nehodi do akva s rostlinami...no a to teda zase tak kategoricky říci nelze...někdo má ampularie jako oživení běžného provozu v nádrži, jako další živý organizmus, a pak platí to, co jsem napsal...alespoň taková je moje praxe...
Jsou to podvodní kombajny a bordeláři na entou(neříkám, že je někdy nevyužívám) a tudíž bych použil radši jiný dělníky a to okružáky.
Do rastlinného akvária by som ich nedával už len z dôvodu,že sú to znečisťovatelia.
Jak které, lze je přikrmovat, pak je to většinou bez následků...tedy měkké rostliny umí spást...
Dobry den vsem,kamarad mi nabizi tyto sneky ale na jedne strance na netu jsem se docetl ze se vubec nehodi do akva s rostlinami..je to pravda?prej vse sezerou...
Starší reakce
moje slimáky to majú často a nemajú s tým problém, dakedy si to sami obžierajú jeden druhému
Solí čistím třeba kameny od řasy a tak jsem jen jemně zkusila prstem i jeho boudu- pro upřesnění, abych zde nedostala nálepku šíleného akvaristy! No byl to pokus, který je lepší neopakovat. Nic méně šnek už asi měsíc spokojeně jezdí po akvárku. No, nechám ho spokojeně žít i se zelenou boudou.
Já vždycky když slyším sůl a šneci, tak si vzpomenu na metodu boje se slimáky na zahrádkách posolením.
nechat samozřejmě....sůl...
chcípne...
Chudák šnek před čtyřmi měsíci měl čistou krásně žlutou ulitu, teď ji má porostlou zelenou řasou. Dá se nějak šetrně ulita očistit? Nebo to nemám řešit a nechat šneka spokojeně žít se zelenou boudou? Zkoušela jsem to odstranit opatrně solí, ale moc to nešlo. Navíc jsem měla strach abych ho nějak nepoškodila.
Starší reakce
Inu to není o světě, ale o lidech. Když jsou někteří nezodpovědní magoři, tak se holt svět brání...
Tak to je v prčicích...za chvíli jediný krasavci zbydou neritiny..Ještě že budu mít Neritiny sp.diamond...jen je škoda že se nemnoží..Škoda že nemáme moře to bych hned jela pro vodu na množení
A nešlo by je poslat(prosím?Takhle poštou mi přišli i okružáci a bez problému
Řáholec je pro mě daleko
Já se pohybuji na trase Ústí nad Labem-Děčín-Liberec a okolí.
Kam ten svět spěje.
Celá desetiletí to byl nejběžnější šnek v nádržích, každé dítě co akvárko jen zahlédlo, ho znalo. A za chvíli si ampulárku budem prohlížet jen na fotkách.
Nikoliv, týká se to celého rodu Pomacea, volné jsou toliko ampulárky okružákovité. Takže pomalu, ale jistě budou měchýřovky z nádrží ubývat...Když si uděláte výlet k Řáholci, můžete mít ještě pár hnědých, žlutých, stříbrných i modrých...
Právě že tuhle nikdo nenabízí romane
ale měchýřovku jo
aspoň tu
Jinak, když si rozklikneš kartu jednotlivýho živočicha či rostliny zde v atlase, tak se dozvíš, zda-li je někdo nenabízí k prodeji či darování.
Aha takže spíš měchýřovky jsou k mání.Tyhle už vůbec ne.
Nikoliv, dostaly se do volné přírody ve Španělsku a Itálii a množí se. Je to stejné jako například s vodními želvami, ty severní formy skriptek se už také nesmí do EU vozit....
zákaz??
Z jakého důvodu?že by byla ohrožený druh?Nj tak teď jen musím čekat až se tu objeví takový chovatel
Zbytky u chovatelů...v obchodech z nařízení EU zákaz prodeje v celé unii...
Ahojda lidi.Nevíte, kde by se dala sehnat ampulárka obrovská?Nějak ji nemůžu ve zvěráčích najít a tady v inzerci ji nikdo nenabízí.Dík
Myslíte, že jí váha těch řas na ulitě nebrzdí?
Smykem jezdit po nádrži nebude ani bez těch řas...
nevymýšlejte blbiny...
zdravím lidi, mám značně zarostlou ampulárii řasou a nemám čas si zatím pořizovat druhou aby jí pomohla. Můžu jí vzít jemně kartáčkem na zuby nebo bych jí mohla uškodit? Nechci jí ani zbytečně stresovat. Myslíte, že jí váha těch řas na ulitě nebrzdí? Děkuji
PS, Tanganyika, k té prostě řasy patří, ačkoliv se mi nelíbí
Asi malá vzdušná vlhkost, vejce vyschla...
0 06.06.2013 00:57 panda – ampularie - vajíčka
Tak.. je to 35 dní od nakladení vajíček a nic se nelíhne. Plesnivé to není, je to tvrdé, oranžové stejně jak před měsícem.. Co já vím, co s tím je?? Stalo se vám někdy, že ampule naklade neoplodněné vajíčka?? (Jako mimochodem mám do toho akvárka přemístěný kus dřeva s hnědovkou, aby to akva nebylo prázdné a po 14 dnech koukám, ampule nic, ale plavou mi tam 4 mladí pancéřníčci - tak aspoň něco)
Starší reakce
Mechové koule? Asi totéž jako česky řasokoule? Mám v akváriu dvě ampulky a jednu řasokouli a oba šnece ji ignorují. Jen ji občas někam odkoulí
Chcem si kupit ampulara ale potrebujem vediet ci žere machove gulky. Vopred dakujem.
Starší reakce
0 08.05.2013 21:38 arcticlady – Velká ampulárie pořád leze na menší
Ahoj,
mám v akváriu už vělkou ampulárii. Teď jsem si koupila druhou, která je ale ještě malá.
Ta větší si jí teď začala nějak moc všímat a pořád na ní leze a obtáčí si jí nohou.
Je to normální, případně množení nebo co?
Díky
Fakt
a odkud jsi? Můžes přidat foto. Nebo poslat na mail: mailto:W.Dana@seznam.cz a dohodnem se blíž.
Díky
Mám tu ještě asi tři...
0 07.05.2013 15:53 arcticlady – Kde sehnat Ampulárii modrou?
Ahoj, nevíte někdo kde by se v Praze dala sehnat Ampulárie modrá?
Díky Danča
Starší reakce
S takovoudle péči se budou mít dobře ;) zkus to nechat na přírodě kdy se vyléhnou ;) ale asi 2-3 týdny zalézi na teplotě a vlhkosti ;)
Díky za info. Napustím teď další akva a prohodím tam sklo s vajíčky. Šneci se vylíhnou do vlastního bydlení a ať si tam robí co chcou..
Ampulky se mi nikdy nemnožily.. Těším se na ně jak malé děcko. Akorát se píše, že se vylíhnou za dva týdny až měsíc.. Trochu neurčitý termín.. A předpokládám, že bude lépe, když to akva bude bez písku, kvůli čištění, když jsou teda bordeláři.. budu do nich valit salát, máme ho teď plnou zahradu. Dám tam jeden zajetý filtr (bublifuk), topné těleso a nějakou nádobu s trochou štěrku s kytkama, ať to není jen tak... Eeeee ..ještě něco?? A kdy myslíte, že se teda vylíhnou??
To se vylíhne, neboj, ale já bych je odebral ;) budes jen pak zklamaný, že ti nepůjde akvo, jsou to strašn bordeláři ;)
0 03.05.2013 17:49 panda – Ampularie - vajíčka
Ahoj lidi, prosím o info.. Ampule mi včera nakladla vajíčka na krycí sklo, které je 5 cm nad vodou.. Ne že by z nich doslova kapala voda, ale na konci dne je tam prostě nakondenzovaná kapka vody, která na nich visí... Na netu se píše, že by měly být vajíčka ve vlhku ale ne v mokru.. Je teda na tom skle na ně moc mokro?? Chci, aby se vylíhli, doufám, že nesplesniví, nebo tak něco.. (Teplota vody 24°C)
Starší reakce
0 10.04.2013 18:53 arcticlady –
Re: host pH cca 6,5, KH cca 4 a GH cca 20
Jaké máš pH? Ampulárky obyčejně odejdou na příliš kyselou vodu.
Zakleslá určitě nění. Taky mi to právě přišlo, jako kdyby se chtěla nadechnout.
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 10980x