Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ampulárka argentinská - Pomacea bridgesi

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Ampulárka argentinská - Pomacea bridgesi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MartiRe: Anthrax
aha dík a proč se tak zahrabávají ?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: Marti
To ale není okružák. To je ampulárka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MartiRe: Anthrax
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku 25 stupnu a to mi začaly dělat až dneska a mám je už skoro rok

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: Marti
Jsi si jistý, že se ti tam zahrabávají okružáci? Nemáš spíš piskořky? A to pak uhynou?
Edit: Jediný co mě napadá, se takto snaží instinktivně uchránit před opravdu vysokou/nízkou teplotou vody nebo se chystají „přezimovat“ či přečkat nějaké nepříznivé období. Kolik tam máš stupňů? Co nějaké náhle změny v akvárku?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marti – Okruzak
Chci se zeptat pro se mi okruzaci začaly zahrabávat na dno akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubaa Re: Bella
mělo by stačit zvednout pH a tvrdost, ne?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bella Re: mysz
Taky me to esteticky trapilo a premyslela jsem nad tim. Dosla jsem k tomu, ze jsem s tim nedelala nic, a nechala to byt, a to z toho duvodu, ze abych to dostala dolu, bych toho sneka musela fest mechanicky odrbat, coz si myslim, ze by zpusobilo poskozeni povrchu ulity (laku, nebo jak to mam rict), a ze by se to jednak stejne nevycistilo, a ze by se v tom nasledne zdrsnelym povrchu rasy usazovaly jeste lip. Jediny co jsem si k tomu vymyslela - udelat neco s vodou aby nebyla tak agresivni na sneci ulitu, a byla by to prevence poniceni ulity. Ale co - to uz jsem nevymyslela. V starym malym akvarku, ktery jsem mela v Praze jsem problemy s ulitama nikdy nemela (a to jsem o akvaristice vedela prd). Ted uz o akvaristice vim prd a navic kulovy - a v Celakovicich maji problemy s kvalitou ulity vsichni sneci, krome neritiny (ta ma tu slupku asi odolnejsi) - piskorky maji upadly koncovky ulit, kotulky/kruznici/levatky maji ty ulitky jakoby otriskany a dobela (neni tam ta glazura), a nektery exemplare za sebou tahaj rasovej pricesek nebo vlecku, nebo oboji. Na sepiovou kost mi prdi (pospolu s krevetkama). Zradlo si myslim maji rozmanity.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mysz
Zdravím, netušíte někdo, zda existuje nějaký šetrný způsob, jak odzelenit šneka (ampulárii, v mém konkrétním případě). Za rok mi hodně vyrostla, asi nemám úplně ideální vodu, takže má ulitu trochu "rýhovatou", a jak ráda vyspává ve větvích pod lampou (prostě ji podezřívám, že se tam vyhřívá), usadila se jí tam zelená řasa. Zkoušela jsem zubní kartáček, neúspěšně. Chápu, že v klidu může žít dál i v zelené formě, ale ptám se ze zvědavosti. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia Re: mysz
V tomto Ti neporadím. Té mojí se stalo, že měla jedno tykadlo celé zakroucené (viz níže), příčinu taky netuším a za pár dní se to úplně spravilo. Ale jestli može dorůst..?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mysz – Chybící tykadlo
Dobrý den, zjistila jsem dnes s údivem, že mojí ampulárii chybí jedno hmatové tykadlo (takové to krátké vedle raduly). Vůbec netuším, co se mohlo přihodit, v akváriu s ní žijí jen krevetky a okružáci, žádné ryby. Šnek se zatím hýbe, snad i žere, ale vypadá chudák hrozně... Může mu to nějak zásadně ublížit? (Naivní dotaz: je šance, že by tykadlo dorostlo?)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia Re: hrochy
Díky za reakci. Mám ju sice chvilku, ale když ke mě došla, měla tykadélka v pořádku. Pestrá strava...no, zatím dávám jen okurku a řasové tabletky, budu muset přidat. Ulita je v pořádku, pěkná, ale klidně jí tam něco přihodím. A taky mám tvrdou vodu, píšou tu, že tím trpí spíše ve vodě měkké. V nádrži jsou nyní 2 Dania, včera jedno přibylo, ale to se zatím drží v jednom rohu akva... Dneska jsem byla celý den v práci, ale zítra se mi třeba podaří vyfotit...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - hrochy Re: Morticia
Já si osobně myslím, že úplným základem je pestrá strava. A taky parametry vody. A to platí nejen pro Ampulárie :-)
Prázdné ulity v nádrži mám po levatkách, takže toto nedodávám. Prázdné ulity se rozpadají a tím potřebný vápník do vody dodávají. Nemám zkušenost se sépiovou kostí či skořápkami. Ale značně se to doporučuje tu i onde :-) Snahou je zabránit rozpadu ulity. Pokud se tvému jedinci ulita nerozpadá, není asi nezbytné obdobné kroky podnikat. Ale prázdnou ulitou určitě nic nezkazíš.
"Tykadélko" může schovávat před rybkami. Viděl jsem i fotky Ampulárie s okousanou nohou. Ale že by "útočilo" jediné Dánio (dle prezentace tam nic víc nemáš), což je plachá rybka (zejména v nezarostlé nádrži a je-li bez hejna)? To se mi nezdá. Spíš bych přemýšlel, kde byla Ampulárie před tím, než se dostala k tobě. Jestli ji nějaký nenechavec nenapadal tam.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia Re: hrochy
Díky, pročteno, ohledně vápníku tam píšou: práškového mramoru, vápence, mořských schránek nebo různými preparáty k těmto účelům vytvořen...Nějakou ulitu bych měla, nebo skořápku..takže to dám do akva a oni si to "olezou", chápu to dobře.
O tom tykadélku tam není nic...nemohlo ho třeba "napadnout" Danio? Dávám občas sušené pakomáři larvy..tak podobnost tykadélka s červíkem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hrochy Re: Morticia
Zkus se podívat sem: applesnail.net :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia
Mám dotaz: moje amplularia má jakési zkoucené tykadélko. Je to jak když si převazujete dárek a mašličku natočíte na nůžky...?! Teď už nevyfotim, protože zalezla. Co to?
Jnak tu čtu cosi o přidávání vápníku - skořápky, sépiovka..? Nevim o tom nic, prosím info. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Aileen
Ne nebude, sépiovku klidně použít. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aileen Re: romant
Zbytek žádný není... ;) na to konto si myslím, že by to ty bettky mohly dát... Jak je to prosím s tím vápníkem? Bude rybám vadit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Aileen
A zbytek osádky? :-) Ono to doporučení pramení z toho, že ampule dovedou vodu pěkně zaneřádit, díky svému nedokonalému trávení a betty jsou ryby kterým zhoupnutá voda nemusí být moc po chuti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aileen – Betty a ampulárie
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, zda by 3 betty snesly 2 ampulárie ve 130 litrovém aqua. Níže jsem četla, že betty a ampulárie nejdou moc dohromady, ale šlo o dost menší nádrž. Další dotaz je ohledně přidávání skořápek sépiovek či jiného zdroje vápníku pro ampulárky. Nepůsobí vápník potom potíže rybám, ať už by šlo o ty betty či jakékoliv jiné... A poslední dotaz: skořápky přidáváte jen drcené nebo by byla k něčemu třeba i půlka v celku? Díky za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrRe: afc1886
Děkuji měl sem za to že jim písek moc neprospívá že se na ně bude lepit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Petr
Ano,ale pro jednu ampulárii se doporučuje aspoň 50 litrů vody. rybicky.net/atlasostatnich/ampularka_argentinska
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr – šnek
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli můžu chovat sneka měchýrovku v akváriu kde mám jako podloží písek?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - puffie Re: romant
No zatim právě vůbec nesmrdí. Ale jinak si nedokážu vysvětlit, že se tak najednou vznáší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: puffie
Přivoň si k ní a uvidíš, tedy ucítíš, zda-li je tvoje dianóza správná.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - puffie
Zdravím, přišla jsem domu a ampulárie plave na hladině. Má to za sebou? Je pootevřená, jakoby povolená. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: LiborSprysl
Mně se to teda taky nezdálo :o) ... Mimochodem, ten prodavač to do mě hustil takovým tím stylem ...
"jak můžeš bejt tak blbej, že tohle nevíš ... to ví přece každej" :-D ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - LiborSprysl Re: Horác
Transport ampulárií je stejný jako u ryb... nechat je vysrat a balit co nejhladovější. Protože chcípou z těch sraček. Bez vody je to nesmysl... jediným defektem, který může nastat je popálení dýchacích cest plže kyslíkem, při foukání pytlíku. Což se řešilo toliko přifukováním....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – ampulárie - transport
Setkal jste se už někdy někdo s tvrzením, že ampulárie by se neměly transportovat ve vodě? ... Mají sice žábry, ale pokud je ve vodě málo kyslíku, v igelitovém sáčku nemůžou využít sifon (plicní vaky) a můžou se (prý) utopit (?)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luboRe: Yirka
Nasiel som ho v vedre pod skrinkov kde je akva ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Yirka Re: lubo
Spíš prohledej okolí akvária a místnost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luboRe: afc1886
Prehladal som cely koren a rastlinky kamene a nikde nieje ani ulita tak mi neostava nic iba dufat ze zajtra sa objavi niekde :-) a do toho strku bi sa asi nezahrabal :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: lubo
To akva není tak velké a zarostlé,aby jsi ho nenašel.Ten kořen vypadá,že by měl jít vytáhnout a podívat se dovnitř,jestli je dutý.No a k tomu doporučení,oni aby prodali a vydělali toho nevykládají. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luboRe: romant
Mislite ze sa mohol zaseknut v kmeni a udusit sa tam ? :-(
Mne v akvaristike odporucili ze na 10 litrov 1 slimak
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: lubo
3 ampulárie do takového akva ne .Přečti si to rybicky.net/atlasostatnich/ampularka_argentinska
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luboRe: Turbínka
Fotka k příspěvku Diki za odpoved

Kde bi sa mohol schovat ?:-)

Reagovat na tento příspěvek 1  - Turbínka Re: lubo
Mohl. Ampulárie jsou cestovatelky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lubo
Fotka k příspěvku Ahoj je to trozku od temi ale co uz
Ako sa vola ten slimak kupil som si 3 ks a po 2 dnoch mi jeden zmizol mislite ze viliezol z akva lebo v akva neje ani ulita ? nemam na akva teraz krit

Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Bella
Do akvária jsem je dal 20.7.2014 a donesl jsem si je jako malé pochňury (4 z 5 utekely za "lepším" na podlahu), takže odhaduju, že mohly být na světě tak už dva měsíce, takže asi víc jak půl roku nemá ta poslední co se jí u mě zalíbilo.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bella Re: Zoidik
Jak je stara? mi metuzalemove byli nekdy nehybni par dnu, dokavad nesmrdi, zije
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik
Sice to do rozmnožování nepatří, ale nevadí. Asi den se mi ampule vznášela zatažená v ulitě u hladiny, jsem si myslel, že je po ní, když jsem k ní čichl, tak nijak nesmrděla. No, vrátil jsem si a v duchu jsem si říkal, že jestli je kaput, tak aspoň poslouží jako krmení drobnějším šnekům a krevetám. Dnes už zase rajdí po nádrži. Netuší někdo, co mohl tento protest znament?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: Zuzka
Na Slovensku jedno príslovie hovorí: "Ešte rožky na barane, už sa chlapci tešia na ne"
V každom prípade držím palce! Potom inzercia ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zuzka – Máme jen jednu - nakladla vajíčka
Již cca 6 měsíců máme koupenou ampulárii a dnes jsme kvelkému překvapení zjistili, že nakladla v noci vajíčka - 2 kokony. Jsou gonochoristé, tak moc nechápu, ale koukala jsem, že už tu jednou někdo tuto situaci řešil. Máte někdo k tomuto info? Co s nimi? Máme malé akvárko, nechat si je všechny nemůžeme. Chce někdo? Dá se někam dát nebo prodat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: JaM
To dá, když budeš takhle poctivě měnit, nebude problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JaM
Ahoj,

potřeboval bych poradit. Chci dát ampulárku pryč z bettaria, ale nemam ji kde udat. Nicméně výhledově (1-2týdny) chci zakládat 112l a dám ji asi tam.
Otázka zní, mám k dispozici jen cca 8-litrovou nádrž. Vydrží tam ampulárka, když jí tam dám část vody z akva co je teď, budu každý den(obden - nemám představu jak je potřeba) měnit část vody, cca ty 3-4týdny? Něco na dno a rostlinku jí tam dám a potravu taky..

díky za pomoc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martin386 Re: martin386
Ampulárie se na intru probrala, ale když jsem ji dal do akvárka předevčírem tak se ani nehla a teď vyplavala nahoru, mám ji raději odstranit, nebo to nevadí ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - visek
ja nabizim ampularie -zlute.nikdo je nechce.tak moc lidi po nich netouzi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martin386 Re: Hansel
Mám tu větší plastovou krabičku, tak bych mohl do té..
Chápu, jen se bohužel nikam jinam nedostanu :/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hansel Re: martin386
Trochu krkolomnej nákup. Proč jí nekoupit až v den cesty domů ? Moc si nedovedu představit jak v krabičce o minimálním objemu vody vydrží, protože je to přecijen pořádná špindíra. Popravdě teď nevím jak by se to dalo co nejlépe řešit,snad přemístit do větší sklenice a pravidelně měnit vodu, ale to poslední co by měl člověk dělat, je nějaké to pošťuchování aby se probrala.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martin386 Re: Hansel
V té co jsem koupil, jelikož jsem na internátě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hansel Re: martin386
Dát jí dobré podmínky a klid, hlavně jí "neprobouzet". Trochu nevím co si představit pod větou: mám jí v krabičce a stále nechce vylézt. V jaké krabičce ? coze

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 11005x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5800?od=1