Ampulárka argentinská - Pomacea bridgesi
0 06.06.2013 00:57 panda – ampularie - vajíčka
Tak.. je to 35 dní od nakladení vajíček a nic se nelíhne. Plesnivé to není, je to tvrdé, oranžové stejně jak před měsícem.. Co já vím, co s tím je?? Stalo se vám někdy, že ampule naklade neoplodněné vajíčka?? (Jako mimochodem mám do toho akvárka přemístěný kus dřeva s hnědovkou, aby to akva nebylo prázdné a po 14 dnech koukám, ampule nic, ale plavou mi tam 4 mladí pancéřníčci - tak aspoň něco)

Starší reakce
Mechové koule? Asi totéž jako česky řasokoule? Mám v akváriu dvě ampulky a jednu řasokouli a oba šnece ji ignorují. Jen ji občas někam odkoulí

Chcem si kupit ampulara ale potrebujem vediet ci žere machove gulky. Vopred dakujem.
Starší reakce
0 08.05.2013 21:38 arcticlady – Velká ampulárie pořád leze na menší
Ahoj,
mám v akváriu už vělkou ampulárii. Teď jsem si koupila druhou, která je ale ještě malá.
Ta větší si jí teď začala nějak moc všímat a pořád na ní leze a obtáčí si jí nohou.
Je to normální, případně množení nebo co?
Díky
Fakt

a odkud jsi? Můžes přidat foto. Nebo poslat na mail: mailto:W.Dana@seznam.cz a dohodnem se blíž.
Díky
Mám tu ještě asi tři...

0 07.05.2013 15:53 arcticlady – Kde sehnat Ampulárii modrou?
Ahoj, nevíte někdo kde by se v Praze dala sehnat Ampulárie modrá?
Díky Danča
Starší reakce
S takovoudle péči se budou mít dobře ;) zkus to nechat na přírodě kdy se vyléhnou ;) ale asi 2-3 týdny zalézi na teplotě a vlhkosti ;)
Díky za info. Napustím teď další akva a prohodím tam sklo s vajíčky. Šneci se vylíhnou do vlastního bydlení a ať si tam robí co chcou..

Ampulky se mi nikdy nemnožily.. Těším se na ně jak malé děcko. Akorát se píše, že se vylíhnou za dva týdny až měsíc.. Trochu neurčitý termín.. A předpokládám, že bude lépe, když to akva bude bez písku, kvůli čištění, když jsou teda bordeláři.. budu do nich valit salát, máme ho teď plnou zahradu. Dám tam jeden zajetý filtr (bublifuk), topné těleso a nějakou nádobu s trochou štěrku s kytkama, ať to není jen tak... Eeeee ..ještě něco?? A kdy myslíte, že se teda vylíhnou??
To se vylíhne, neboj, ale já bych je odebral ;) budes jen pak zklamaný, že ti nepůjde akvo, jsou to strašn bordeláři ;)
0 03.05.2013 17:49 panda – Ampularie - vajíčka
Ahoj lidi, prosím o info.. Ampule mi včera nakladla vajíčka na krycí sklo, které je 5 cm nad vodou.. Ne že by z nich doslova kapala voda, ale na konci dne je tam prostě nakondenzovaná kapka vody, která na nich visí... Na netu se píše, že by měly být vajíčka ve vlhku ale ne v mokru.. Je teda na tom skle na ně moc mokro?? Chci, aby se vylíhli, doufám, že nesplesniví, nebo tak něco.. (Teplota vody 24°C)
Starší reakce
0 10.04.2013 18:53 arcticlady –
Re: host pH cca 6,5, KH cca 4 a GH cca 20
Jaké máš pH? Ampulárky obyčejně odejdou na příliš kyselou vodu.
Zakleslá určitě nění. Taky mi to právě přišlo, jako kdyby se chtěla nadechnout.
Normální to není. Zdravá ampulárie neustále šmejdí po akváriu a hledá něco k snědku, případně odpočívá řádně "zašpuntovaná".
Ta tvá má vysunutý "chobot" jako by se chtěla nadechnout. Není náhodou nějak zaklesnutá, aby nemohla nahoru k hladině?
No já kdžy jsem měl amlularku, tak byla taky akční a po pár měsících ji to přešlo, sem tam ležela i 2 dny na jednom místě a taky nebyla uplně zavřená jakoby..no a asi za měsíc byla KO...

snad to nebude případ i té tvojí
0 10.04.2013 16:17 arcticlady – Ampulárie - poraďte

Dobrý de,
nedavno jsme si přinesli Ampulárii z Akva buzy domů. Úplně jsme žasli jak byla aktivní. Poslední dva dny však pozoruji, že dost často zůstává u dna, ale není "zalezlá" v ulitě, ale v takové podle nás zvláštní poloze. Raději přikládám fotku, nevím jak to popsat.
Chtěla bych se zeptat jestli je to normální nebo je něco špatně.
Mám akvárium 240L, výška 55 cm, vzduchování a dobrý filtr (nemám problém s čistotou vody).
Díky moc za odpověď.
S pozdravem Dana Waigertová
Starší reakce
jak rika predator, zajizdim jak drak, uz me krutilo neco poridit ale drzim se

, budou tam pancernici, neonky cichavci, postupne

Nějak jsem nenašel soupis ryb v nádrži...protože podle toho se nároky na tvrdost odvíjí...

ph kolem 6,5 tvrdost v akva sem zatím neměřil ale podle vodáren je voda měkká, de mi už z té chemie hlava kolem proto ještě dotaz, která tvrdost je pro mě důležitější gh nebo kh a když tam tu kost vrhnu celou která z nich může vyskočit nahoru.
díky
Nejsou patrné vstupní hodnoty vody...ale zásadně by to dělat nemělo nic.
mám problém s odvápněním ulity u ampulí, někde tady ve vlákně bylo psáno že pomůže sepiová kost, rád bych radu jal ji dávkovat, jestli když ji tam hodim celou, nezvedne se mi tvrdost vody nebo to neudělá jinou neplechu.
díky
Já bych tam nějakou helenu klidně dal
Ale je to dost individualní... já měl v 40l heleny asi měsíc jen s ampulou a neritinama a neudělaly jim vubec nic... Někomu jinemu zas pry jdou heleny napřed po velkých šnecích tak nvm

Spárovat ne, neudělají si nic...
Ok, diky

. A myslite, ze muzu mit ampularku a neritina? Neudelaji si nic a nemuzou se sparovat! Diky

Je to jeden druh...takže samozřejmě ano....
Ja mam prave pocit, ze maji hlad

. Krmivo byva do pul minuty pryc a mam tam sest pancernicku, kteri vyjidaji zbytky na dne, ale vetsinou tam skoro nic nespadne, protoze ryby to sezerou tak rychle. Kdyz dvakrat tydne krmim drapatecku zmrazenyma larvickama, tak k ni ani nestihnou doplavat. Pancernicci nebo snek na to nalezou a zabka nema nic. Proto si myslim, ze krmim malo. Staci kdyz se postavim pred akvarko a vsechny rybicky jsou okamzite u otvoru na krmeni a cekaji. Krmim jednou denne. Ale porci tedy zmensim, jak radite. At se tech sneku zbavim a dal se mi nemnozi.
Moc se mi libi ampularie modra, v akva mam uz jednu zlutou, myslite, ze se mi tyto dve odlisne barvy mohou spojit? Mam schvalne jen jeden kus, aby se moc nemnozili, ale ted me laka ten modry. Tak nevite jak to je? Mate s tim nekdo zkusenosti?
vyloženě hladovku nemusíš, ale stačí krmit tak, aby co nejméně potravy spadlo na dno, kde se na ní vrhnou šneci.
Ok, zkusim jim dat hladovku.
No, množení šněků je hodně závislé na přísunu potravy. Pokud krmíš tak, že hodně krmiva spadne na dno, tak je to pro šneky pastva a čím víc mají, tím se lépe množí, takže omez přísun potravy a sbírej.
Mam 112 litru. Ted se na ty mrenky divam a melo by jich byt vice a ja uz mam v akva docela dost rybek a dat tam dalsi 4 mrenky, tak si ani nepoplavou

. Kurna tak co s tema malyma snekama delat? Myslite, ze je nekdy sama vychytam? Nebudou se mi tam furt mnozit? Schvalne jsem si koupila drapatecku a ta je chce jen naporcovane ode me, tak nevim.
Mřenka je sice taky možnost, ale jak máš velké akvárko? Koukni do atlasu na jednotlivé mřenky, ne každá je vhodná do všech objemů...
Takze radeji zkusim lakat na salat nebo si poridim mrenku (ktera se mi nelibi). Dekuji za bleskovou odpoved

.
Až by došly malí šneci, tak by riziko bylo.
0 05.03.2013 10:29 ZANET – Ampularie vs Helena
Dobry den, mam nove akvarium cca 2 mesice. Koupila jsem si zlutou ampularku a krasne mi roste. Ovsem asi s rostlinami jsem si domu donesla male hnede snecky, kteri se mi mnozi!! Mam tam malou drapatecku, ale ta je spapa, az ji je rozmacknu a denne jich nachazim cca 5 kusu. Chtela bych si poridit Helenu, ale mam obavu, ze mi muze napadnout mojeho zluteho ampulaka Tondu

. Mate s tim nekdo zkusenosti, ze Helena sereze i ampularku? Dekuji za rady.
Starší reakce
takže ríkate že v akvaristyce je nekoupí ? :( tak nevím do snema

Což o to,šneky já rád

Nonono...

mohl sis to za 4 kačky na doklad prodávat sám...

Takhle máš dvě kačky čistého a bez daně...a nemusel jsi je jíst....
Hodně rozdal,a moc prodal šmelinářům/překupníkům/.Po 2Kč.Takže finančně mě to vyšlo super

Proč fuj...mně to teda nejede,ale jsou lidé, kteří je konzumují zcela běžně...

Fuuuj

Nejlepší je nyní asi nechat je vyrůst a požívat jako hlemýždě ke konzumaci (je to běžné v krajinách jejich výskytu...)...tedy pro ty, kdo to svedou

já zvracím...

Kam si je nakonec dal v akvarystice je zebrali ?

Zkoušel jsem...funguje to méně...I když teď už je o ampule menší frkot (opět jedno z rozhodnutí EU)...tak je to celkem jedno....
Šnečci by měli po opuštění skořápky spadnout přímo do vody.Proto se používá umístění toho kokonu vajíček na síto,nad vodní hladinu.
A co takhle nějakou zavařovací sklenici se širším hrdlem, do ní nalít trochu vody, na hladinu položit polystyrenovou destičku a na ni dát ta vajíčka? Je tam dostatečná vlhkost a malí šnečci to nebudou mít po vylíhnutí daleko do vody.
To si dobře rozmysli,jestli je máš kde udat,protože já jich udělal najednou cca.500 a byl docela problém se jich zbavit.

Ted tak premyslim co snima udelam ?

da se to prodat v akvastyce ?

lebo jak vidim takych 40 ich tam je
Jak jako na sitku myslim normalne je dam do pohara a tam par kvapek vody a dam to k radiatoru
Přidat reakci
1 ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 11005x