Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ampulárka argentinská - Pomacea bridgesi

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Ampulárka argentinská - Pomacea bridgesi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: bobo
Tak buď má tu ulitu normálka žíhanou a nebo má na sobě nějakou řasu, což se stává, takže vyndat z akva a očistit, žádná věda. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bobo – poradte
ahoj chtěl jsem se zeptat mam mechyrovky vychodni a jedna žluta má na sobě tzv. "zeleno" a nevíte jak se toho zbavit? dík za rady :-) ano :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - Yirka Re: Sentinel.czech
Mřenka nádherná se s nimi snáší dobře, zvláště s těmi do střední velikosti. Je to na ní vidět jak roste před očima. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sentinel.czech
ahoj, poprosil bych o radu zkušenějsí... jak se snese ampularie s mřenkami..ktere loví koryše.. např mřenka nadherna a zlutoploutvá? nerad bych aby sneka hned sezraly...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 6  - LiborSprysl Re: corydoras©
Záleží na tom, jak často jí hodláte měnit vodu, hodně žere a tudíž také hodně ....se vyprazdňuje :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - corydoras© Re: Lucia
já bych řekl, že 20 litrů by bylo akorát, ale může být i v menším.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - souky Re: Lucia
kéž by to tak dělali všichni
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LuciaRe: romant
viac menej som ešte nekupovala ani akvarko, ani nič..najskôr som sa chcela opýtať čo a ako, aby ampulária netrpela.a dakujem za reakcie :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Lucia
Jak je velký to akvárium, kde by měla bejt ta ampulárka sama?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - corydoras© Re: Lucia
souky má pravdu , já bych tam dal alespoň nějaké živorodky a rozhodně i nějaké rostliny, jak velkou nádrž jí můžeš nabídnout?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - souky Re: Licia
dá ale musí mít dost prostoru, takže ti pak ta nádrž bude připadat dost prázdná
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucia – chov ampularie
ahojte, chcem sa opýtať, či sa dá chovať ampularia aj bez rybičiek a rastliniek..dá sa to? neuhynie mi?dakujem za info :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN Re: scorpion075
tak ako píšeš..chcel som vidieť v akom štádiu je to poškodenie ulity..ale bohužiaľ s tej foto sa to určiť nedá.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - scorpion075 Re: slunecnice54
deCORF.OBRAEN chtěl fotku zřejmně proto, aby se podíval zda jsou na ulitě další znaky odvápnění. Jako třeba drobné dirky. Já to z této fotky nejsem schopnej poznat :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - slunecnice54 Re: Žabka
no aktivní jsou dost
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Žabka Re: slunecnice54
Ja dávam sépiovku, oni si to okusujú, keď majú chuť :-) A zároveň majú dosť vápnika, aby im nepraskali ulity...Tie moje lietajú furt po akvárku, vylezú navrch akvárka a plachtia dole, tak si občas tiež ubijú kúsok ulity...To dorastie...:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - slunecnice54 Re: scorpion75
Fotka k příspěvku zkoušela jsem to vyfotit ale moc to asi vidět není ale připadá mi ta ulita na okraji meká a jak kdyby se chtěla loupat musím si koupit ty pásky na měření pH seženu je snad v akvarystice možná by to mohli mít i v lékarně

Reagovat na tento příspěvek 0  - scorpion075 Re: slunecnice54
Zkus změřit ph. Pokud bude výsledek menší jak 7, bude se jednat pravděpodobně o odvápnění.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - slunecnice54 Re: deCORF.OBRAEN
No nevím ulita před tím nevypadala poškozená tak uvidíme jak se bude chovat dál druhá je v pohodě zatím je aktivní a nevypadá že by jí to poškození nějak vadilo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN Re: slunecnice54
nespadla na dno?..alebo pri prevoze nepoškodila sa jej ulita?..pri nedostatku vápnika vo vode to môže mať tiež následok oslabenia ulity, ale to po tých dňoch by asi nebol dôvod, aj keď nevylučujem že to nemohlo byť v bývalom akváriu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - slunecnice54 – Ulomená ulita
Chci se zeptat mám doma 3 týdny ampulárku a včera se ji bez žádného mechánického důvodu ulomila ulita čím to je

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17 Re: JuraH.
no spolehlve jestli žere řasy to nevím ale asi určite nejake žere :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: JuraH.
Možný to je, ty kytky jí asi více chutnají. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraH. – ampulárie
Možná se zeptám hloupě, ale: Žere tato potvora :-D spolehlivě řasy? a je možné že by i přes dostatek řas začala žrát drobnolisté rostliny?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Láďa
Jak pročítám diskuzi, tak nabývám dojmu, že víc jak jedna ampulárie je na akvárko víc než dost.

Pokud vezmu v úvahu, že je tato vaše výše zmíněná úvahu nesmyslná, pak to asi ani s těmi tykadly nebude tak hrozné. Pokud plž opravdu žije, tak asi ztrátou tykadel netrpí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LáďaRe: DaD
Je šance , že dorostou ? Kupoval jsem jí z akvária, kde byly jen ampulírie. Jak pročítám diskuzi, tak nabývám dojmu, že víc jak jedna ampulárie je na akvárko víc než dost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DaD Re: Láďa
Mohla jí je okousat nějaká ryba. I některé druhy tetřiček zvládají... moje mrchy určitě. U okružáků po přendání jinam dorostou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Láďa – Ampularia
Pořídil jsem si Ampulárii a po přinesení domů, jsem zjistil, že jí nějak chybý tykadla , či jak se tomu říká. Ale žije. Zatím ji ničím nepřikrmuji a rostliny nechává na pokuji. Je to normál ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bíbí
Fotka k příspěvku mám zase dotaz moje ampulárie nakladla před dvěma dny vajíčka ovšem .. poškodila se jí ulita a už celý den nevyplavala na hladinu jen se trochu rozvine a zas schová vypadá slabá .. co s ní umírá nebo odpočívá po porodu? jo díky za radu za měsíc by se měly vyléhnout šnečci

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: luczik
I menší to dovedou :) ano
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Yirka Re: luczik
Jen bych dodal, že 2,5cm není dospělák. To tak ve dvojnásobné velikosti.
A likvidace uhynelé krevetky či rybky? Od toho tam tito obyvatelé přece také jsou. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - corydoras© Re: luczik
Pokud byla mrtvá, tak ano.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luczik
Dobrý den, máte někdo zkušenost s tím, že by dospělá ampulárka (cca 2,5 cm průměr ulita) žrala (doufám, že mrtvou) krevetku o velikosti cca 1,5 cm? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lada22
Fotka k příspěvku Něco málo ze života....těsně po aktu ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Disorder Re: Dzira
Ano, je to to aqua. V plánu mám větší. O hodně větší. Mělo by se jednat o 1750 zabudovanou do nosné zdí. To teprve bude pořádný kus přírody. Jen 50 cm. široké, průhledné z obou stran, cca 3,5 metrů dlouhé, 50 cm hluboké a cca 1m vysoké.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dzira Re: Disorder
Jestli se ti jedná o ty kytky co máš v prezentaci, tak o ty se bát nemusíš. Hlavně ony si najdou něco jinýho v akváriu, když jich není moc a mají dost prostoru. Mezi ty kamínky co tam máš jistě zapadne dost potravy, co jim bude stačit. A taky si všimneš, jestli ochutnaj kytku, za jednu noc ti celá nezmizí :)A pak to budeš moci řešit.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - corydoras© Re: Disorder
dej jim nějakou zeleninu a na kytky se vykašlou
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: romant
Pokud mají dostatek krmení - a nejsou to jen tablety! (moc jim chutná třeba mražená patentka smich rádi též cuketu, okurku a pampelišku - až bude), tak kytky likvidovat nebudou. I plži volí uspokojení svých nároků s nejmenším možným výdajem energie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Disorder
O jemnolistý rostliny bych obavy měl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Disorder – Ampularie
Vyjedou mi ampularie po rostlinách, nebo jím stačí tablety pro ancíky v dostatečném množství?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Rubby222
Zde, rybicky.net/atlasostatnich/ampularka_argentinska , je to popsáno docela dopodrobna. Doporučuji prostudovat včetně komentářů návštěvníků.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rubby222 – Vajíčka
Zdravím, prosimvás nemáte někdo skušenosti z líhnutím vajíček tohodle šneka ?? dneska jsem měnil vodu u akvarka a všimnul sem si že na spodu krytu jsou 2 hrozny vajíček..bojím se že mi vajička umřou nebo se mi to nepodaří vylíhnout :-( ..poradíte mi někdo jak vajíčka přesunout a popřípadě kam a na co je upevnit aby se vylíhli ? :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - souky Re: Sivon
mě překvapivě nechala na pokoji pačuli vzpřímenou, a to jí zachutnal i anubias
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon – ampulárie
Když jsme u toho okusování rostlin, má někdo zkušenost, jakou jemnolistou kytku ta potvůrka nechá na pokoji?
Vím, že jí moc chutnala i Cabomba caroliniana.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzaprouza77 Re: corydoras
Tak někam na výlet :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - corydoras© Re: honzaprouza77
Ampulárek je všude dost, asi jí tam zpátky nevezmou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzaprouza77
asi půjde zpátky do akvaristiky :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HaDaSRe: honzaprouza77
Potvrzuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: honzaprouza77
Ano, také ji z bahnatky pořád sundavám, jakmile jí jednou zachutná, vždy se na ni vrací.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzaprouza77
V nádrži mám jednu ampulárii, která mi žere bahnatku bezstopečnou :( a taky ji vždy vyrve ze substrátu, je to nedostatkme zelené potravi?. rptože dřív to nedělala,a le teď týden dávám ji a ancíkům každý den okurku a dnes ne, tak začala řádit, asi se ji zbavím, má někdo podobně špatné zkušenosti s ampulárií?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 11005x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5800-ampularie-australis-?od=171