Difuzory CO2
Nemůžeš ale srovnávat atomizér s difuzorem
Jak to tady píšou,
Stačilo sundat hadičku zaříznou zkontrolovat případné otřepy na atomizéru ( je dělaný lisováním ) a pak znovu nasadit a pořádně dotáhnout převlečnou matku. Zkontrolovat mýdlovou vodou a byl klid.
Goog luck
Plne souhlasim uz jsem toho neco vyzkousel a zlata Lipa,
ja jsem hadicku sundal, znova zariznul, poradne nasadil a dobre utahl tu prevlecnou plastovou maticku.
a jak si to opravil?
Pokud ho máš plný vody tak ti někde uniká tlak, u mě to bylo taky tam kde se připojuje hadička.
Ja tam mam minimalne vody a troch to seveli neni to skoro slyset... urcite to nesyci ..me to sycelo ze zecatku a prisel jsem o zbytel lahve ..utikalo me to trochu kolem te matky na dadicku ..uz jsem to predelal a nic nesyci.
tada já ho mám prázdný žádná voda
jenom plyn
Ten difuzor je plny vody. Kdyby prez spoj unikal plyn tak by to bralo i vodu a delalo to bublinky a kapalo. Tak me napada jestli se tam nedostal nejakej bordel.
matka je dotažena jak má , ale ono to snad syčí ze spoje těla difuzoru
Ahoj. Mam ho taky a nic nesyci. Pokud nekape tak by nemel byt vadny. Neni jen spatne dotazena prevlecna matka od co2?
Ahoj je možné slyšet syčení v tomto bazmeku ? Je to normální nebo vada?
Starší reakce
Starší reakce
co by za to jiný dal, kdyby to tak bylo
rozhodně to nevadí, je to ideální stav
Ahoj. Udělal jsem si z droždí atd. CO2 systém. Chci se zeptat. Mám to poprvé. Difuzér umístím co nejblíže ke dnu a do rohu akvária? Nevadí, že mi mikrobublinky filtr rozhání po celém akváriu?
Starší reakce
to je přece jedno, kterej filtr k tomu běží. Tady jde o bombu, či kvasnice. A odpověď je - ne. Ne že s ním nemáš žádný problém
Ja ten atomizér používám na TTEX700 a není s ním žádný problém. Průtok se nemění a v savu se udajně taky nemusí mýt, psal mi to tuším mathlala má tu i článek o co2 a tam to taky tuším je
zlaté lipové dřevo, žádná údržba, 100% funkční jak na burčák tak na tlakovou bombu. Pro provoz minimální tlak a tim netrpí ostatní součástí systému. Za pár kopejek, pro zručné zadarmo. Jednou, max dva krát za rok výměna dřívka a jinak bez starosti.
Všechno se má zkusit když to nepůjde nepůjde v budoucnu chcí CO2 bombu takže když se to nerozchodí tak to chvíli počká na bombu
K protlačení atomizéru potřebujete cca 2 atm. To vám ty láhve pěkně ztvrdnou, než ho profouknou.
Osobně mám na burčáku sklokeramický difuzor ten to protlačí momentálně sem si objednal vnitřní atomizér a uvidíme jestli to protlačí. Ale jedu přes 2 flašky zapojený k sobě.
Na burčiak lipové drievko,alebo cigaretový filter.
pro burčák určitě nedoporučuji. Potřebuje větší tlak a ten ti dají kvasnice jen v samotném začátku a pak už nebudou mít šanci ho profouknout.
Starší reakce
Pokud budeš mít reaktor přímo na ten průměr hadice co máš tak v tom problém nevidim přeměř si to nějakou šuplérou.. to samí to topení pokud má stejný průměr díry tak to klást větší odpor nebude.. nebo bude ale tím že bude delší potrubí o pár cm.
Je to trubka z porézního materiálu. Není důvod, proč by měnila průtok sama od sebe.
Diky, sice vidim v jeho dvou nadrzich eheim, ale treba mel predtim, zkusim napsat. Vim ze reaktor je v pohode, spis jen zda nezere vykon filtru, uz si moc velkou ztratu nemohu dovolit.
myslím, že na TT700 ho používal Burik a nepamatuju, že by kde psal negativní zkušenost
0 02.06.2014 12:39 AK47 [4] Ahoj,
chci se zeptat vlastniku up aqua - respektive tohoto externiho reaktoru
www.rostlinna-akvaria.cz/…
, zda se zasadnim ci zhruba jakym zpusobem meni vykon filtru na vystupu. Jde mi o to, ze se mi po precteni vsech moznych nemoznych prispevku hodne libi, ale mam tetratec ex700 na 128l akvarko a k vyvodu uz je pripojene externi topeni hydor a nyni by pribyl jeste tento reaktor.
Pokud by nekdo provozoval primo na ex700 - byl bych vdecny za nazor/zkusenost nez vyhodim 600Kc.
Sklenena fajfka nevyhovuje - casta udrzba v savu se mi nelibi. Dekuji.
Starší reakce
0 09.04.2014 09:35 romanic – Připojení atomizéru
Zdravím.
Koupil jsem vnější atomizer a chtěl bych se zeptat, kam ho na hadici připojit. Může být až pod akváriem (výška 60cm)? Nemůže se stát, že v případě, kdy bude CO2 vypnuté poteče voda vlivem tlaku do hadičky pro přívod CO2? Mám zpětný ventil, ale za ním ještě počítadlo bublin. Je třeba dát ještě jeden zpěťák před atomizer? Ptám se dřív, než rozřežu hadice. Z boku akva to dávat nechci, nemám tam přístup.
Starší reakce
Pri tom mojom nic nebolo neviem znacku ani aky tlak no nic zas jak furt
mam stastie no
uz mi treba len difuzor napojit a idem ridam vecer fotky
Mám doma sera difuzor a ten je stavaný tiež na 2bar tuším.Kvasnice to nepretlačia.
ja ho mel za cas se zanese
Aj z kamienka na vzduchovanie ked natrafis udu jemne bublinky jeden taky som mal no po case uz nefungoval pustal uz jak prislo
Z kvasnic jsem to pouštěl přes toto:
www.svetakvaristiky.cz/…
Pokud si s tím člověk pohraje, tak z toho jdou neuvěřitelně jemný bublinky.
je to přesně tak, jak říkáš. Na kvasnice lipový dřívko.
Mám ho napojen a nemůžu si stěžovat. Jen je na něj potřeba větší tlak a tím pádem praskaj počitadla bublin. Pouštěl jsem do něj 3 bary = 0,3 MPa jde to i s 1,5 Barem ale pak na jehláku se to špatně šteluje a po noční odstávce a ranním zapnutí je třeba znova seřídit počet bublin. Teď jedu na 2 Bary = 0,2 MPa a zatím ok.
Kluuuuud
mam zatial kvasnice a difuzor z cigaretoveho filtra davam co2 dokopi kupil som tento difuzer a na kvasnice nefunguje nepretlaci ho 3cm velkost
pusou ho určitě neprofoukneš
mini difuzor je dost široký pojem - foto? odkaz? tlak, umístění...bomba/kvasnice...
nemáme křišťálovou kouli
Zdravim kupil som mini difuzor no nejak ho nemozem prefuknut vie niekto co s nim?? Uz som ho aj namocil jak mi radily no nic
Ta spirála je opravdu jen efektnější počítadlo bublinek.
Neválí se doma někomu CO2 Atomizér 16/22 ? Vím, že to patří do Inzerce
Jaké s ním máte zkušenosti?
Starší reakce
Martin4770 napsal:Pak bych se chtěl zeptat jestli má někdo zkušenosti s těmito difuzory se spirálou - esteticky to vypadá moc pěkně, ale pokud to chápu dobře tak CO2 vytlačí z té spirály vodu, takže celá spirála má stejnou funkci jako hadička a k rozpuštění ve vodě dojde až po opuštění spirály - je teda ta spirála opravdu jenom na efekt?
Podľa fotky to naozaj vyzerá, že je to len pre efekt, teda pokiaľ nie je tá špirála z nejakého polopriepustného materiálu, ale je zo skla. Na druhej strane, toto mi funguje výborne, svoj komentár som tam pridal:
rybicky.net/vyrobky/1746 chybí mi pár odkazů, nebo křišťálová koule...
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 24 25
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 18953x