Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Difuzory CO2

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 23 Přejít na další stránku   1  
Difuzory CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2010 20:37 R Muž Silent [5949] – Re: arnošt
Já ho ponořím na 5 minut do koncentrovaného Sava a po pořádném propláchnutí je jako nový.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2010 20:35 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetky – čištění
- dneska jsem sklenený difuzor instaloval, na obalu se pise, ze staci ponorit na 3min do roztoku "bleach water", proplachnout cistou vodou a melo by byt vycisteno...
- bleach bymelo byt belidlo, takze savo/chlor ?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2010 18:37 Muž arnošt [37] - Rostliny – čištění difuzoru
zdravím všechny - mám klasický skleněný difuzor a po půl roce používání už je jak čuně. rád bych se zeptal, jak to čistíte? mechanicky je asi hloupost, aby se neporušila membrána - takže nějaký roztok sava?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 23:26 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: lucie
S tím difuzérem z vašeho odkazu zkušenost nemám, ale nevidím důvod, proč by neměl ve spojení s kvasnicovačem fungovat. (Pokud tedy - jak už bylo konstatováno - je směs dostatečně silná a soustava těsná.) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 22:22 lucie – Re: Sid
a přes ten co jsem vybrala já to taky pujde z kvasnicovače???tem použivám...-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 21:08 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: lucie
Nemáte zač.
Já používám skleněné difuzery BOYU. A tlačím přes ně CO2 i z kvasnicovače. :-)
eshop.jezirka.info/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 21:04 lucie – sid
dííky-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 21:00 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: lucie
To určitě ne! :-)
Ovšem taková směs, jak píšete, IMHO keramickou patronu protlačit "musí".
Problém může nastat snad jen při netěsnosti soustavy... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 20:57 lucie – Re: Sid
sušených,špatně??????????????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 20:44 R Muž Silent [5949] – Re: Kamilstrom
Mně to burčák svého času přes tenhle difuzor protlačil bez problémů. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 20:41 Muž Kamilstrom [539] - Rostliny – Re: Sid
Mozna ano,ale natlakovane to bylo poradne a nic,to se pak clovek boji co povoli drive! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 20:41 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: lucie
3g jakých kvasnic?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 18:30 lucie – Re: Sid
slabý?to znamená co?já dávám 1.5 pet 250g cukr,3g kvasnice,1l vody,pujde mi to?abych to nkoupila a nic,moc peněz nemam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 17:42 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Kamilstrom
...mam zkusenost,ze se mi skrz tu keramiku burcak ani neprotlacil...
Měl jste "špatně" namíchaný (slabý) "burčák".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 15:24 Muž Kamilstrom [539] - Rostliny – Re: lucie
Ja mam zkusenost,ze se mi skrz tu keramiku burcak ani neprotlacil,az co2 z lahve to protlacilo,ale zadnej zazrak to nebyl tak jsem zustal u vyvodu do filtru!! :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 14:59 lucie – Re: Haimdol
děkuji moc,super-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 14:32 R Muž Silent [5949] – Re: lucie
Do 75 litrů je to úplně v pohodě. Čistit je to třeba až když se sníží prostupnost plynu skrze patronu. Dobře to jde ponořením difuzoru do sava, nechat chvíli působit a potom pořádně propláchnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 14:27 lucie – Re: Haimdol
mám cca 75l,bude to v pohodě????a ta keramická vložka se nezanáší???nebo se to musí nějak čistit???případně jak????a díky-)))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 14:21 R Muž Silent [5949] – Re: lucie
Podobné difuzory s keramickou patronou se prodávají pod různými značkami. Do menších nádrží je velmi dobře použitelný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2010 20:04 lucie
tak takto to asi nepůjde,filtr se mi zavzdušnuje,škoda,co říkáte tomuto??nějaká zkušenost??? děkuji, shop.khanh-aquarium.cz/…
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2010 14:38 kmara
Fotka k příspěvku Zdravím, už dlouhou dobu řeším problém jak správně aplikovat CO2, aby se dostatečně rozpustilo. Dnes jsem něco vykoumal :)

Hadičku s CO2 mám přivedenou k nasávání filtru, na rameno výpustě jsem přidělal nějaký umělý uzávěr a do něj udělal díry. Asi po 5 sekundách to vyprskne moře bublinek. Co myslíte ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 16:03 Muž kubasan [18] - Rostliny
vyzera to super vecicka ,uz asi viem naco mam setrit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 15:56 roberto
Tak tento difuzér/reaktor už několik týdnů používám a jsem maximálně spokojen:-) dokonalý rozptyl CO2, regulace vstřebávání CO2 v noci pomocí vypnutí čerpadla spínacími hodinami, takže není třeba nějaké odpojování na noc:-) a vzhledově je taky ok:-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 20:38 roberto – Re: kortezhugo
Tak, už jsem ho objednal:-) potom dám vědět, jestli je to tak dobré, jak vypadá:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 16:58 Muž kortezhugo [983] – Re: roberto
...no to je vyborny napad :-) X-)
...lebo pri "tomto" ked vypnes cerpadlo tak nie... "aspon trochu"...-ale poriadne... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 16:53 roberto – Re: kortezhugo
jj, s čerpadlem počítám. právě proto mě tento difuzér zaujal. Napadlo mě, že bych čerpadlo napojil na spínací hodiny, a tak bych mohl aspon trochu regulovat množství CO2 v noci a ve dne :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 16:50 Muž kortezhugo [983] – Re: roberto
...celkom zaujimave... X-) ale je to viacmenej reaktor...-teda potrebuje cerpadlo alebo ho pripojit k filtru...

...reaktor sa viac oplati ked sa pouziva "bomba"...

PS:inac sikovna vecicka X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 16:35 roberto – Difuzér. Má někdo zkušenost s tímto difuzérem???
Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s tímto difuzérem? shop.khanh-aquarium.cz/… a jestli by mi ho doporučil. děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2010 14:45 Muž Sanka [10] – Re: Haimdol
Teď jak na to koukám,tak jsem to namaloval špatně.. :-D Přesně tak jsem si to myslel,stejně jako uniká plyn ze zapalovače,tak by mělo to co2..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2010 14:03 R Muž Silent [5949] – Re: Sanka
Myslím, že to máš obráceně. Musí to fungovat jako u zapalovače. To znamená, že kde byla nádobka musí být bomba a kde plamen vývod do počítadla.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2010 13:32 Muž Sanka [10] – Re: Moucha
Fotka k příspěvku Asi musím působit,jako úplný ocas.. :-D Ale radši se zeptám,než to zkazit..Tak už to mám smontované,jen pořádně nevím,jak patří ten jehlový ventil ze zapalovače..Mohl by jsi mi poradit ještě s tím?Tam jak je to poznačené modře,to jde z lahve a tam jak červeně to je do počítadla a dále,je to tak?Děkuji..

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2010 08:09 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sanka
ja pouzivam trosku jinou soustavu, takze na skrceni pouzivam obycejny posuvny skrtitko (na jehlovy ventil mam malej provozni tlak) a jako bezpecak mi funguje zasobnik co2
viz. rybicky.net/nadrze/6763

ale to je na tebe asi moc slozity, kdyz se ptas na takovy veci a zakladas na to specialni tema
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2010 22:32 Muž Sanka [10] – Re: Moucha
A šel by jako pojistný použít třeba injek. stříkačka?Ještě prosím,u toho jehlového ventilu,jak je tam směr vedeníTím malým zobáčkem ven,že ano?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2010 22:22 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sanka
nadoba s kvasem, jehlovy ventil, pocitadlo bublin, zpetny ventil, aplikator v akvarku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2010 22:17 Muž Sanka [10] – Re: Sanka
První asi láhev pak ten jehlový ventil(ten propouští méňe bublin,jestli to dobře chápu)potom počítadlo a potom do nádrže?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2010 22:15 Muž Sanka [10] – Re: Moucha
A nemohl by jste mi prosím někdo poradit,jak to vlastně celé dát dohromady?Jsem z toho docela jelen,vyrobil jsem si tento jehlový ventil,ale ani u něj si vlastně nejsem jsitý,jak ho zapojit.. :( www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2010 21:50 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sanka
mozna jeste pres zpetny ventil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2010 21:44 Muž Sanka [10] – A jak dál?
Ahoj,chci poprosit,ikdyž asi hloupě.. :) ..u tohoto počítadla se hadička normálně nasadí na výpusť a potom už do akvárka? www.akvarko.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2010 14:35 švíco Re: voťa87
Tak jsem nakonec skončil u nastavení 12 bublinek za minutu.... z difuzoru se line pěkný gejzírek jemných bublinek a velká část se jich rozpustí... dlouhodbý test CO2 ukazuje na cca 20-25mg/l, takže předpokládám, že to bude stačit. Rostlinky si vesele bublají a já jsem spokojenej. Kdyžtak mi napiště svoje postřehy kolik kdo bubláte do 30l nano cube od dennerle, pokud máte originální crystal set, díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 13:48 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: švíco
S tím opravdu moc neuděláte, ono tím postupných zanášením membrány se ten zvuk bude měnit, třeba i zmizí, vliv na to může mít i umístění difusoru v nádrži a jeho připevnění...Změnu poznáte třeba po prvním čištění membrány, rozhodně bych neházel flintu do žita a vydržel :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 11:30 švíco Re: Sid
Tak jsem zvýšil bublání na jednu bublinku za vteřinu a bublinky jsou sice z daleko většího počtu míst, ale je to doslova koncert... takhle mi nezpíval ani nejhulčnější vzduchovací kamínek co jsem kdy měl.... s tím se asi nic dělat nedá, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 11:24 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: švíco
Bubláte málo, přidejte. Koncentraci CO2 můžete "regulovat" povytažením difuzoru blíž k hladině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 11:20 švíco Re: vóťa87
Prvotní nastavení bylo opravdu o malém počtu bublinek... cca 4-5 za minutu. Teď bublám cca 1 bublinku za 2 vteřiny... ale místo, kde CO2 uchází je jedno, maximálně dvě a navíc difuzor nepříjemně "zpívá" jako např. vzduchovací kamínek... na spánek v místnosti s akváriem to moc dobrý vliv mít nebude... ach jo, netuším proč to nefunguje jak má... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 10:49 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: švíco
Kolik těch bublinek dávkujete za vteřinu? Podle toho co Vám difuser vyvádí asi dost málo, nacož také není uplně stavěný...Teď to asi vypadá jako postavené na hlavu, ale ono dávkování CO2 do menších akvárií se nedá moc srovnávat podle těch všelijakých pravidel. Vodní sloupec je nižší a proto ani bublinky CO2 byť jsou opravdu malé nemají tolik času se rozpustit do vody a tím pádem i množství CO2 dodávaného do vody je pak v porovnání s většími akvárii vcelku velké. Abych to dokázal a nevařil z vody, mám na stole také jedno nano od Dennerle a to 20L, bublám podobným skleněným difusorem jako máte Vy od Dennerle, navíc umístěným pod sáním vnějšího filtru, dávám 1 bublinku za vteřinu non-stop, jak je vidno na rostlinách i osádce(8 galaxy razbor, 30 krevetek blue pearl) k předávkování CO2 opravdu nedochází...Přitom v akvárku o objemu 54L, bublám stejným difusorem ale 1 bublinku za 2 vteřiny, parametry vody jsou však totožné u obou nádrží.

Jinak mezi těmi skleněnými difusory jsou rozdíly, i v tloušťce membrány, což ovlivňuje možné použití na obyčejný burčák či jen tlakovou lahev...Osobně bych ve Vašem případě asi zvýšil dávkování CO2, aby plyn procházel i jinými póry...Časem se pak některé zanesou, bublinky budou třeba moc velké, na to používám Savo, vyjmu difuser z vody, nakapu na membránu, nechám působit,opláchnu a během chvíle pak unikají opět mikrobublinky-třeba by to pomohlo i preventivně Vašemu difuseru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 10:26 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: filipsi
Jak prosté, Holmesi. :-) Hlavně, že teorie v tomto případě potvrzuje praxi. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 09:57 Muž arcus [0] Re: candino
Mám vyzkoušen systém na kterej sem narazil někde na webu. Na konec hadicky od CO2 nasadim "udělátko" který je pouze z dvou věcí. Plastová spojnice na hadicky (asi 2Kc v akvaristice) a plastová ouzká trubička na jednom konci užší, např. rozšroubavaný pero (průměr musí být užsí než cigaretovej filtr) plastovou spojnici jsem vlepil na užší konec toho "pera" a nasadil na hadičku. Dovnitř pera jsem dal cigaretovej filr. Zaručuju skvělý uspěchy s difuzorem ;-) Není to nic na co jsem přišel je to osvědčená metoda podle mně dost používaná...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 09:46 Muž candino [3] Re. švíco
cigaretový filter pokiaľ dobre založíš, funguje parádne.... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 09:44 švíco Re: Sid
V tom případě nechápu, proč daný typ difuzoru dává dennerle k setu s malým tlakem.... Nemůžu bublat 20 bublin za minutu jenom kvůli zvýšení tlaku :-) Takže mě asi nemine zkusit jiný difuzor... nano flipper? nebo cigaretový filtr nebo...? poraďtě prosím... díky moc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 09:39 filipsi Re: Sid
Sid napsal: .. Proč po zvýšení tlaku v minibublinkách po velké ploše patrony, to netuším... Prosta fyzika, mily Watsone :-) Bublina, podobne jako kapka, unikajici z kapilary ma snahu zaujmout urcity objem, nez se "odpouta". Plyn poleze prednostne misty, kde je odpor nejmensi. Pokud tlak zvysime, poleze i misty s vetsim odporem, a tlak a proudeni bublinam neumozni "nabublat" do takove velikosti.

Ninco - silikon na tom drzet nebude. Maximalne se pokusit ono misto zalepit hodne hustym CA. Ale ono bude nejake podobne hned vedle ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2010 09:26 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: švíco
Jádro pudla je v tom, co jste napsal:
Zkoušel jsem i zvýšit hodně tlak abych "profouknul" více pórů, ale vždycky po snížení se to vráti k té jedné propustné dirce.
Mám vypozorováno, že difuzéry s keramickou patronou takto skutečně fungují; když je tlak malý, plyn uniká většími bublinkami jedním-dvěma místy s nejmenším odporem. Proč po zvýšení tlaku v minibublinkách po velké ploše patrony, to netuším...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [23] 24 25

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 18953x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4008-difuzory-co2?od=1101