Tetry - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
0 09.09.2007 15:17 zabak To máte pravdu, neuvěomil jsem si ten rozdíl.
Co se týče filtrace - dávám přednost tomu abych se v noci vyspal, než aby mělo 10 rybek lepší prostředí

jinak už asi rok mi žádná nechcípla
tahle asi chcípne

0 09.09.2007 08:37 Štěpán Dobrý dodatek, Vlasto. Mluvil jsem o objemech vody v přírodě, v akváriu je objem vody malý - navíc plocha kontaktu se vzduchem je u akvária nejen hladina, ale je několikanásobně větší díky odhaleným stranám.
0 08.09.2007 22:13 Štěpán "Pokud bych nechal topítko zapnutý, tak myslim, že by se to ohřívalo jenom v koutě (koloběh vody) a navíc by to furt vypínalo/zapínalo, takže to se mi nechce. navíc i veku je vždycky ve dne teplo a v noci zima."
Právě protože v tom akváriu ta voda obíhá tak by se to NEohřívalo jenom v koutě. Zapínalo a vypínalo - ježiš vždyť od toho to je!
Venku je ve dne teplo a v noci zima, ale ve VZDUCHU. Voda má velkou měrnou tepenou kapacitu takže kolísání teploty ve vodě je minimální, ve větší hloubce téměř nulové!!!
0 08.09.2007 21:18 Sidonius Zabak: "...filtrace je výborná (při výměně vody když se chci přesvědčit jak je na tom filtrační molitan a zkusím ho vyždímat tak je z toho voda úplně čistá), takže s vypínáním na noc problém nevidím..."
Gratuluji - jste první člověk na světě, který pozná chemickou čistotu vody pouhým pohledem...

Bez ironie - to co vám k vypínání filtru na noc napsal AmorFati, je racionálnější, než vaše úvaha o čistotě vody.

0 08.09.2007 20:17 zabak AmorFati: Akvárko mám asi 150l a v něm asi 12 ryb, filtr/provzdušnění normální fajfku a filtrace je výborná (při výměně vody když se chci přesvědčit jak je na tom filtrační molitan a zkusím ho vyždímat tak je z toho voda úplně čistá, takže s vypínáním na noc problém nevidím. voda je celkově čistá. mám tu jenom nemnožící se ruduchu v přiměřenym množství.
Pokud bych nechal topítko zapnutý, tak myslim, že by se to ohřívalo jenom v koutě (koloběh vody) a navíc by to furt vypínalo/zapínalo, takže to se mi nechce. navíc i veku je vždycky ve dne teplo a v noci zima. pokud jde o tu teplotu tak se nad tim zamyslim, to máš pravdu.. díky
0 08.09.2007 08:28 ondra já si myslim že je to lymfocystóza.
0 07.09.2007 18:36 zabak díky za odpovědi.
Mám tu asi 9 teter krvavých (
rybicky.net/atlasryb/tetra_krvava) a všechny normálně teď splývaj ve vodě, ale jedna (je to ta nejstarší - ale nevypadá špatně) furt jakoby padá ke dnu jako by byla těžší a tak sebou furt mrská a plave trochu hlavou nahoru..
teplotu mám 22 stupňů, v nocxi bude nižší. můžu to zvednout tak vo ty dva stupně, ale na noc vypínáím filtraci a topení.. Jinak jsem nějakou dobu nevybíral vodu, ale to by neměl být problém. je to docela čistý a nikdy jsem neměl problém s hromadným úhynem.
jak tak na ní koukám, tak myslim že to bude mít za sebou..
0 07.09.2007 14:41 Zemi 20 - 21 se mi zdá celkem málo. Mohl by to být zánět plovacího měchýře, ale ve směs se ryby i otáčí kolem své osy a nejsou schopny držet rovnováhu - spíše padají na bok. Zkus to více rozepsat - příznaky - parametry vody atd.
0 06.09.2007 23:26
AmorFati [37] - Amerika
0 06.09.2007 19:56 oldkiwinka jaká tetra?
0 06.09.2007 14:29 zabak zkusim přitopit. Jak se ochladilo tak tam mám asi 20-21 stupňů..
0 06.09.2007 14:23 zabak – Tetra mi plave hlavou nahoru
tetra mi plave hlavou trochu nahoru a plave jakoby měla klesnout ke dnu a nějak tak přerušovaně jakoby vyskakuje nahoru. dělá to teď od rána.
mám jí už asi 3 roky, možná víc.

Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... 9 ...... [10]
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 8155x