Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tetry - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Tetry - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 18:37 Muž patamatix [408] Re: lubosturbak
Tak teď budeš měnit vodu každý den,pokud chceš ty ryby zachránit. ;-) A ta otázka jestli měníš vodu,byla myšlena vážně,ty ryby tam umírají.
Edit: vyměň tu polovinu vody a pak udělej prezentaci(pořádnou) a něčeho se snad dobereme,pokud začneš dělat věci tak jak se má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 18:31 lubosturbak
ja menim 1x tizdene
a za ten zjazd neva
som za kazdu kritiku alebo odpoved vdacni
filter cerpacia hlavica atman 200
stari ma okolo roka a je aquael fan mini plus ide do teraz bezproblemovo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 18:10 Muž patamatix [408] Re: lubosturbak
To že tam máš ten starý je fajn,ale já bych spíše dal ten nový do zaběhlého akvária tak na 3 týdny a pak založil nové akva. A když vidím tvůj přístup ke všemu,tak si říkám v jakém stavu je ten starý fitr. Promiň,nedalo my to. :) Další věc jaký je ten starý a jaký ten nový? filtr (typ)
Ps: už měníš vodu? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2016 18:09 R Muž afc1886 [15401] Re: lubosturbak
ten starý myslíš ten,co tam je 2 týdny hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 18:06 lubosturbak
neboj s tim novim tam je aj stari ;-)
a staru vodu z druheho akva som tam dal aby sa skorej nastartovalo akva :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 18:00 R Muž romant [28001] Re: lubosturbak
Příjdeš o všechny, když ne hned, tak v dohledný době. Črvenohlavky dovedou vyškolit i vorezlejší borce v pořádně zaběhnutých nádržích. Měnit, měnit, měnit, měnit, měnit, měnit, měnit, měnit, měnit, měnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.02.2016 17:51 Muž patamatix [408] Re: lubosturbak
Ty ses nepoučil,máš tam týden filtr a už tam máš ryby. ne Víš co tam nejspíš máš? Na 100% vysoké NO2 a pravdě podobně ještě čpavek a ten je zabíjí. ano
Edit: viz graf - www.akvarijni.cz/…
Edit: vyměnit polovinu vody,zítra taky a pak pokračovat v pravidelné částečné výměně vody alespoň obden než se filtr rozjede a týden nekrmit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 17:49 lubosturbak
uz som zohnal 100 l akqa ale som este ho tam nepridal
pred tiznom som dal novi filter na hladine mam akoby penu na okrajoch -asi od bety a akobi masny povlak
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 17:41 Muž patamatix [408] Re: lubosturbak
Dej si do pořádku prezentaci,napiš jaké činnosti jsi dělal v poslední době v akváriu a určitě se ti dostane rady,ale věštit tu nikdo neumí i když by asi rádi. :-)
Edit: jde o nádrž "akvarium"?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.02.2016 17:40 R Muž afc1886 [15401] Re: lubosturbak
Za 1- 2týdny není zaběhnuté akva
2- udělej prezentaci
3- přečti si to po sobě- strašné co?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 17:35 lubosturbak
ahoj do velkej 100 l som pred tiznom dokupil 10 tetier cervenohlavych a 3 mi plavuju kolo hladini jedna uz je na dne a trhavimi pohibmi sa pomali prevracia na brucho dal som ju do karanteny vodu okislicujem cez kamienok ostatne ribky mecune a neonky su v poho co im moze bit podla mna neonky su velmi citlive nas kvalitu vodi :)
ps diki akqa je zabehnute 2tizne

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2015 19:50 R Muž romant [28001] Re: ercan
Směřuje ke druhýmu břehu, ulehčil bych jí trápení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2015 18:31 Muž ercan [38]
Zdravím,
mám v akvárku Tetry Nepravé a u jedné pozoruji divné chování. Neustále musí trhavě plavat. Když přestane tak začne padat ocasem dolů. To asi nebude dobré :-( . Nevíte někdo co by to mohlo být? Předem děkuji za odpověď ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2015 18:33 MilMiš – Tetra černá - nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, mám dotaz. Máme nemocnou tetru černou - nevíme co to je. Nevíte náhodou někdo?? Už druhý den plave u hladiny, dnes jsem si všimla, že má černou bouli pod ústy, jakoby vyplázlý jazyk a pořád otevřená ústa - vůbec je neumí zavřít...Prosím poraďte, přikládám foto, sice to nejde uplně vidět, ale alespoň něco....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2015 16:24 R Muž romant [28001] Re: aspire21
Rybu pošli na druhej břeh, vyměň polovinu vody a ostatní sleduj, nechci vytvářet blbou náladu, ale ten popis je hodně vošajstlich. rybicky.net/nemoc/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2015 13:11 aspire21 – Tetra Kožská
Zdravím. Včera jsem si domu přinesl tetru viz název. Byla v pohodě a dnes je celkem mimo neaktivní a ma zježené supinky a také na brisku a ocasku ( před ploutví ) krvave skvrny . Prosím o co se jedna a jaká je mozna léčba a prevence pro rybičky co jsou zdravé zatím .. :-( diky moc :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.03.2015 11:31 R Muž romant [28001] Re: KubaS
KubaS napsal: Dobře. ...Tak asi jedině častěji měnit vodu. Ted jí měním jednou za 2 týdny.
Tak to rozhodně, ale nedělal bych z toho kovbojku, jsou věci, který neovlivníš, byť se snažíš sebevíc, čímž neříkám se na to vykašlat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2015 11:25 Muž KubaS [0] Re: romant
Dobře. Co se týká podmínek v akváriu tak nevím. Hladiny NO jsou v pořádku. Přerybněno snad taky není. 13 Teter ohnivých na 38L akvárium(reálně tak 30) a nějaká ta krevetka. Rostlin si myslím že mam také hodně. Tak asi jedině častěji měnit vodu. Ted jí měním jednou za 2 týdny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2015 11:20 R Muž romant [28001] Re: KubaS
Směřuje na druhej břeh, pomohl bych jí v tom a ukončil její trápení. To proč a co, jsou jenom spekulace, ale všechno začíná u podmínek v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2015 11:11 Muž KubaS [0]
Ahoj. Dva dny pozoruji na tetře ohnivé hodně rychle dýchání. Je celá vybledlá a 80% času se pohybuje u hladiny hlavou nahoru. U ostatních nic podobného nepozoruji. Nevíte o co by se mohlo jednat???
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2015 19:15 R Muž romant [28001] Re: Tom 2.0
Tak když budu držet název vlákna, tak bych to viděl na to stáří. 8 let na tetry je slušná porce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2015 18:45 Tom 2.0 – Nemoc
Ahoj vsem, me rybicce se na oku objevila jakoby bila kulicka prekryta cirou jennou blanou, rybicka na oko zrejme nevidi. Rybicku mam asi 8 let, nevite nekdo cim by to mohlo byt, nebo zda to lecit? Dekuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 13:35 MarLo – čosi na brušku
Fotka k příspěvku Zdravím všetkých,Dnes som si všimol čosi biele v oblasti brucha na jednej Tetre kráľovskej. Vyzerá to ako zvačšené vypráznovacie ustrojenstvo.Rybka je čulá,príma potravu a normálne pláva.Každý názor privítam.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 18:19 Muž pitris65 [9] Re: romant
Tak půjde.Jen ji nemůžu chytit.Schovává se dom rostlin spolu s ostatními.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 08:25 R Muž romant [28001] Re: pitris65
Rybu bych poslal na druhej břeh. Co to je, na to se mě neptej, možností je povícero, nicméně tyto stavy směřují k postupnýmu konci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 21:46 Muž pitris65 [9] – Tetra ohnivá nemoc?
Fotka k příspěvku Ahoj!Takhle vypadá jedna ohnivka.Je to prosím nějaká nemoc?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2013 16:32 Žena baletka [624] Re: 0
Jasně, já to chápu, ani nijak nehodnotím. Poznamenala jsem pouze, že spousta akvaristů hnojí KNO3 aniž by měli problémy. Nic víc, nic míň. Omlouvám se OT, naposledy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2013 11:30 JoKa Re: 0
Mozna Vas ted prekvapim, ale tentokrat souhlasim. I pres svuj vek v podstate patrim mezi ty "pravekare". Nikdy jsem nepouzil chemii, vodu neupravuji a rostliny nehnojim (co2 jen vim ze existuje)... Svitim tak, jak mi pripada akorat, nikdy jsem nic (az na objem molitanu) nepocital... Az na me obcasne chyby vsechno funguje a slape. Odchovy temer vseho, co doma mam, jsou toho dukazem...
Pak neresim problemy proc to a proc ono. Sice o tom vetsinou neco vim, hodne ctu, ale nepouzivam...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.12.2013 10:47 Muž 0 [1921] - Obecné.Re: baletka
Fotka k příspěvku baletka napsala: Sanytr neboli KNO3 lije do akva kazdy druhy akvarista, kdyz chce, aby mu treba prosperovalo rostlinstvo.

Potom tedy patřím mezi ty "první", který do nádrží všechny ty doporučované "zázraky" nepřidává a nelije. Pak ani nepotřebuji neustále dělat testy, sledovat, jaké hodnoty voda v akváriu vykazuje a na fórech "brečet", že se mi nic nedaří.

Nanejvýš pod kytky, které sadím do květníků, přisypu ke kořenům trochu čistého minerálního jílu bez rašeliny, jak to doporučuje Dr. Ryszard Kamiński v článku www.akvarista.cz/… ,což jsem dělal i dřív, než jsem tam ony články o pěstování echinodorů a jiných rostlin četl. Ten jíl si vykopu ze spodních vrstev zeminy na zahradě.

Nejsem konzervativní vůči vývoji a změnám okolo sebe, ale stále uznávám historií ověřené a osvědčené zásady.

Minimálně si tím nezadělávám na větší nesnáze, než jsou běžně obvyklé. Možná patří moje názory do "pravěku" z pohledu dvou desítek let praxí ošlehaného akvaristického "mazáka", ale mi se stačí podívat do jeho prezentace a důvod je zřetelný.

Samostatně jsem se začal akvaristikou bavit, až kolem roku 1973-4 a do té doby, už měli doma 300 litrovou ve stěně zabudovanou nádrž osvětlenou 120cm, 40W zářivkou, vybavenou obyčejným vzduchovým molitanovým filtrem. Osazenstvo bylo smíšené, od mečovek po skaláry.

Voda nebyla nijak upravována !!, i při výměně, přímo z vodovodu hadicí dopouštěna a rostliny - kryptokoryny, zákrutichy, stolístky, šípatky, .., nebyly !! přihnojovány.

Přesto musely být kytky pravidelně redukovány a bylo toho doslova !! kýble. V tom akváriu se rybám dařilo a k otravám nedocházelo.

Tento "PRAVĚK" bez všech těch dnešních vymožeností, byl zlatou érou akvaristiky v tehdejší zemi Československé a oplývala nefalšovanými "machry" s fortelem, co uměli dělat suprové ryby i rostliny.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2013 09:39 Muž Tacudek [16] - RostlinyRe: pitris65
nemůže být něco špatně v tom kořenu co se postupně uvolňuje ? odešli ti Otici a tetry ne ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 23:34 Žena baletka [624] Re: dudak
To je zajímavé. Testy od Rataje mi ukazují odlišnou hodnotu NO3, dle přidávání hnojiva, před a po výměně vody atd... Ale je dobré vědět, že někomu selhávají. Možná bych taky měla nechat jednou schválně udělat rozbor vody, abych si to ověřila. Dobrý tip.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 23:30 Muž dudak [1895] Re: pitris65
na testy NO3 od Rataje bych nespoléhal, mě ukazovaly pořád cca 10mg/l tak jsem přidával a přidával a pořád stejně, tak jsem si pak nechal udělat rozbor vodovodní vody i vody v akváriu a z laborky mi napsali, že vodovod má už 31mg/l a v akvárku jsem to nahnal až na 50 mg/l (přidával jsem cca 1mg/l/den po dobu 4měsíců), nicméně si myslím, že většina ryb je k NO3 poměrně tolerantní. Tím nechci říkat nic o jakékoli diagnóze. Dostat správnou odpověď je tady dost problematické. Jak už psal O
"Tady odbornou radu nečekejte. Je tu, až příliš mnoho případů, že na fóru radí uživatelé, co se sami potřebují velmi hodně vzdělávat, aby ty jejich rady byly k užitku a neměly podobu "spam-u". "
K tomu bych jen doplnil, že většina lidí to myslí dobře, snad všichni, ale spousta lidí je takovejch, že je jakýkoli dotaz svádí k odpovědi, takže pak vznikne spousta amatérských odpovědí, které se často od sebe zásadně liší a lidé, kteří jsou ještě o patro níž než my (zdejší amatéři) pak vůbec neví co si myslet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 19:35 Žena baletka [624] Re: pitris65
Sanytr neboli KNO3 lije do akva kazdy druhy akvarista, kdyz chce, aby mu treba prosperovalo rostlinstvo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 17:26 Muž pitris65 [9] Re: Urtman
Hladina se hýbe dost-až se točí plovoučky.
Jinak do rána bylo po rybce.

Re: 0
Ve 300 ml rozmícháno 5 čajových lžiček sanytru a potom dávám po výměně vody 10 ml toho rozkoku a každej další den přicmrndnout 5ml.
Je to na doporučení od "romant".

Re: sporinek
Podle testu Rataj hodně není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 16:21 JoKa Re: 0
Já když se podívám na tu fotku (i několik dalších v prezentaci), tak vidím slepou hladinu. Docela by tomu odpovídalo i vyústění filtru. A rybka, která se drží u hladiny a evidentně lapá atmosférický kyslík, ačkoli není labyrintka, asi moc kyslíku ve vodě nemá...

Navíc vždycky hledám a jako první zkouším to nejjednodušší řešení, které se nabízí, než začnu hledat super odborné hypotézy...

Minimálně rozhýbáním hladiny nic nezkazí, spíš naopak...

Jo a málem bych zapomněl, použil jsem slova "tipnul bych" a "doporučuji". Rozhodně jsem nenapsal je to stopro takhle a takhle a musíš nutně udělat to a to... Takže moje odpověď nebyla zas tak úplně mimo...

PS: sanytr neznám, nejsem uzenář... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 11:32 Žena baletka [624] Re: 0
OK, díky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 09:51 Muž 0 [1921] - Obecné.Re: baletka
Fotka k příspěvku No dobře, alespoň nasměrování, jak se dá postupovat, třeba tady: www.akvarijni.cz/… , si přečtěte o té lymfocystóze.

Někdy je potíž při určení, že se nemoc projevuje rozdílně u podobných případů.

Je opravdu dost informačních zdrojů, (některé staršího data) v mnoha odkazech, ale také se v nich najdou pochybnosti.

Každý si je může snadno zobrazit, studovat v nich i porovnávat, takže je nemusím vypisovat, jen pro představu např. www.akvastranky.com/…

Taktéž se dá požádat o pomoc přímo u odborníka, ale není to zadarmo, třeba: www.ladislavnovotny.cz/…

Další možnosti skýtá mít vlastní na počítač připojený mikroskop a snímky ( i klasické z foťáku) rovnou zasílat na posouzení do výzkumného pracoviště, jako je toto: www.svu-cb.cz/…

Je toho víc. Existuje i literatura o této problematice: www.aquapage.cz/…

Přehled léčiv: akvarijni-leciva.hledejceny.cz - klikat na další, aby se zobrazovalo pokračování.

Kdo nečetl skoro rok starý "zábavný" (- nemyslím doslovně) článek, je zde: hobby.idnes.cz/…

Mohl bych pokračovat, ale už mám toho dost a mám vlastní práci.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 08:50 Muž sporinek [15] Re: pitris65
Podle mne dusičnanů příliš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 08:33 Muž 0 [1921] - Obecné.Re: pitris65

Jestli jsem dobře pochopil, tak "přisoluješ" dusičnanem draselným = sanytr ?

To jsem používal na maso do solného láku před uzením. Při nedodržení vhodného dávkování je i pro člověka jedem, natož to dát do akvárka. K tomu nemám co dodat.

Pro Urtman: ta odpověď je úplně mimo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 21:26 Žena baletka [624] Re: 0
Prosím Vás, nezlobte se, nejsem profík a třeba máte ke svému jednání důvody, ale... proč tu odpověď nezveřejníte? Aby i ostatní měli poučení, nabírali znalosti... Asi to někdo smaže jako OT, protože to OT je, ale tyhle reakce opravdu nechápu. Zajímalo by mě třeba, co té rybě je, abych se poučila, kdyby se to stalo mně.. edit: jenom proto, že je tady pár blbců, co se rádi do kohokoliv a kdykoliv navážejí, pochopila jsem to správně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 20:47 JoKa Re: pitris65
Tipnul bych na špatně prokysličenou vodu... I ten povlak na hladině tomu odpovídá...

Edit: doporučuji hladinu rozhýbat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 20:15 Muž pitris65 [9] – Tetra ohnivá.
Fotka k příspěvku Ahoj.Po měsíci mi plave zase jedna malá Ohnivka jen u hladiny.Nemá žádné fleky,není nafouklá.Ani se moc nebojí.Asi ale pojde.Byla by to už čtvrtá Ohnivka za 5 měsíců.:-| Žádná změna v akvárku neproběhla.Nevíte prosím někdo co to může být a co s tím? NO2 v pořádku.NO3 málo-přidávám Sanytr.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 14:33 karin158
Mas okyslicovac??? ak sa drzi pri hladine moze ist omalo okyslicenu vodu.
Aj mne sa to stalo. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 11:42 Muž 0 [1921] - Obecné.
Fotka k příspěvku hmm

Děs a hrůza.

Re: TerezaP

Tady odbornou radu nečekejte. Je tu, až příliš mnoho případů, že na fóru radí uživatelé, co se sami potřebují velmi hodně vzdělávat, aby ty jejich rady byly k užitku a neměly podobu "spam-u".

Hodnocení v osobních profilech je velmi zavádějící. I za neadekvátní rady se dá snadno nasbírat "velmi dobrá pověst".

Nejhorší na tom je, že takoví "vědečtí profíci" jsou schopni zesměšňovat jiné kolegy, jenž něčím v diskusích přispějí.

Toto mínění nepoukazuje na jediného člověka, nebo dva. Oněch případů jsem tu zažil povícero a dobře si je pamatuji. Redaktoři mazáním jejich povedených projevů, je od kompromitů vždy pečlivě očistili.

Taková je, žel realita a jen ! kvůli tomuto jevu, Vám pošlu do osobních vzkazů svoji odpověď na daný dotaz. Najdete tam, po kliknutí i obrázky,jenž pomáhají v určení patogenu.

Nikomu o tom nepodávejte naprosto žádné informace, prostě nereagujte.

Taky jsem se vyjádřil k tomu akva Underwater world a pro příklad svého řešení, přidám, když jsem to neudělal hned do vzkazů, alespoň sem názorné foto. Je důležité zabývat se tím, na co jsem u nádrže poukázal . Individuálních možností k realizaci je mnoho.

Samozřejmě se někomu nebude tento příspěvek líbit a bude se snažit jej rychle "odklidit", což je chyba. Na pravdě se tím nic nezmění.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2013 19:58 JoKa Re: TerezaP
Já to také vidím poprvé, ale vsadím na dusíky, nebo vnitřní parazity...
Příčina rozhodně zanedbaná údržba akva.
A léčení (po přesnější identifikaci) adekvátní léčivo, ale vodoléčbou nemůžeš zaškodit... Hned bych v původním akva vyměnil polovinu vody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2013 19:50 Žena TerezaP [5]
Fotka k příspěvku Zdravím, chci se zeptat, co je tohle za nemoc? rybička to má na obou stranách pod očima, je to jakoby nafouklý.. nikdy jsem to neviděla a docela mě to vyděsilo, proto jsem hned rybičku vyndala. A teď bych se o tom ráda něco dozvěděla, co je příčinou a jak to léčit? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 18:18 R Muž romant [28001] Re: patamatix
Ne, vyměň vodu, zasol a potom při dalších výměnách už sůl ne, ale výluh ano. Plíseň je přítomna, jenom čeká na vhodný podmínky a ty právě tou načatou rovnováhou nastaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 18:16 Muž patamatix [408] Re: romant
No když už si dnes připadám jak pitomec tak se naposledy zeptám,než půjdu měnit vodu-1. Solit po každé výměně vody? 2. Jak ta plíseň,vlastně vznikne? Jestli to dobře chápu,tak vlivem vysokého NO2,se ryby otírají o předměty,tím si udělají oděrky a pak je napadnou nějaké ty bakterie,které jsou ve vodě normálně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 17:55 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: patamatix
Torben je fajn, je i levny a davam ho 2.5ml na kazdy meneny 10l kybl vody, vlastne primo do toho kyble, nez to napustim do akvaria. Voda se po nem nejen zabarvi do jantarova, ale i jemne zakali. Druhy den je ale zase bez zakalu, zabarveni se vytraci dele a nemizi prakticky nikdy, pokud pravidelne menis vodu a pridavas ho. Muzes pak rikat, ze se snazis o tzv. cernou vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 17:53 Muž acik [416] Re: Urtman
já nepostupuji dle návodu,naleju už i celou flasku do akva,cele baleni je na 700 litru a ja to dam do 400litru :) teda delam to tak od jiste doby co byl u me jeden silenec akvarista :)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 9 10

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 8155x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3933?od=151