Přihlásit se RYBICKY.NET »

Skaláry - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
Skaláry - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman32
Přeji hezký večer.
Teď budu asi za úplného blba, ale myslím, že problém bude asi v mém případě u PH. Když dělám vývojovou vodu tak má hodnoty cca 150 ms a PH 6,5-6,7.
Když jsem dnes změřil vodu v případě po z plesnivění jiker, tak vodivost byla na stejné hodnotě, ale PH bylo okolo 7.5. Což je jasné že vše je v hajzlu.
Čím to je, že PH se tak změní? A o kolik se navýší při vzduchování? A zda neustále PH stoupá, či se zastaví.
Děkuji všem za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: rriki
Že jo smich skaláry jsou jen a jen a vodě...ta fabrika mně fungovala naprosto skvěle osm let... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: Roman32
Máš špatnou vodu ,pokud tam budou uhličitany tak se Ti nic kloudného nepovede.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Roman32
No držím palce, bude mne to zajímat...ale podle mne to v rybách není...voda...
Já už mám ale ty skaláry v chovnejch bez dusičnanů, to se snažím celou dobu vysvětlit. Vyměnil jsem kompletně vodu a dal vodovodní. Takže jediná možnost, je že to maji v sobě a nebo jsem je tou minulou vodou zničil. Jinak nevím. No známí mi ještě říkal, že by se mohli tak do měsíce vyčistit a vše by se mělo zlepšit.
Hele já jsem díky sedlákům a jejich hnojení přestal se skaláry. Také jsem na studni. Je to ve vodě. Dělal jsem ročně přes 20 000 skalár. Upřímně řečeno nemá cenu se s tím trápit. Pokud chcete ještě experimentovat, zkuste tam cpát dešťovku, to mi ještě fungovalo. Jenže už to bylo moc pracné...
V té vodovodní je vše v normě a hlavně, abych tomu nasadil korunu, tak jsem šel za kamarádem který má velkou pěstírnu a ten mi dal už upravenou vodu co používá a má výtěry a hlavně odchovy jako prase. A co myslíte u mě, do 30 hod. vše opět v hajzlu.
Ten čas může být dlouhý a pro vývoj nebezpečný. Já třel ve vodě velmi tvrdé, ale pokud jsem prkaticky ihned nedal výtěr do vývojovky, tak po hodině jsem už nemusel...V té vodovodce je to s obsahem dusíků jak?
No upřesním ty parametry mám ve vývojové vodě. V chovných nádržích mám vodu lehce změkčenou vodovodní 400ms, PH něco málo pod 7. Ryby se vytřou a po výtěru cca do 2-3 hodin přendám do té vývojovky. Voda ve vývojových AQ je připravena s osmozi a vodovodní vody. Řekl bych, standartní postup. Ve vývojovém AQ je vzduchování, teplota cca 27-28 st.C.
No samozřejmě! Dusíci jsou průšvih... Moc nerozumím tomuto...Vodu mám 160ms, PH 6,7, teplota 27 st.C a výtěr přendavám do vývojové vody. Voda je studniční. Výtěr v té vodě v níž ryby jsou a pak přendnání do nádrže s vodou jinou? coze Zkuste ty údaje zpřesnit...já myslím, že ten problém je v nezvládnuté technologii výroby... smich ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Roman32
Tak na to Ti nejsem schopen odpovědět. Co bych vyzkoušel, to jsou plovoucí rostliny v třecích nádržích, čímž by jsi měl ty dusičnany stahovat, ono obecně přidání rostlin(y) do vytíračky není na škodu, měl jsem tam vždycky trs Hnědovky.
Dobře a co ty dusičnany? Není možné žo to nějaký čas mají v sobě a vajíčka a mlíčí jsou tím znehodnocené?? A nebo že je poškodily na trvalo???
Tak pokud je to u všech párů, tak to opravdu všechno směřuje k tomu hraní si z vodou.
Tak to myslím, že můj případ není, protože to by ty jikry bělaly mnohem dříve, kdyby nebyly oplozené. To je můj názor.Ale hlavně tohle mám u všech párů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - helleriRe: Roman32
Taky se někdy třou dvě samice, ale to snad není tvůj případ.
Třou se stále stejný páry? Možnost neplodnýho samce bych nevylučoval.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman32 – Plesnivění jiker
Přidávám acriflavin, a z vodou jsem to už zkoušel od 120ms - do 230 ms a pořád je to stejné. Zkoušel jsem přidat i Torumin a opět bez kladného konce.
Už u mě nastává zoufalost. rozzureny
Zrovna teď se mi zase pár tře.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - helleriRe: Roman32
Výluhy jsou určitě dobrá věc, trochu acriflavinu taky neuškodí, ale rozhodně musíš zahejbat s vodou, když to nejde v tom, co uvádíš, musíš si s tím trochu pohrát, třeba si zjisti v jaké vodě se narodily tvoje chovné ryby. Jeden pár běžně dělám v 300 ms a druhý ve 100 ms, podle druhu.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Deathbull
Mě pomáhají výluhy, Torumin atd. Jikry mi neplesniví a je to to jediné co leju do chovných kostek před / po výtěru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vikino – vyvojova voda
--- zrejme zla vyvojova voda.
Přidáváš nějaký protiplísňový přípravek, třeba Acriflavin?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman32 – Plesnivění jiker
Ahoj všem, potřebuji poradit. Vodu mám 160ms, PH 6,7, teplota 27 st.C a výtěr přendavám do vývojové vody. Voda je studniční. Vždy, ale stejný průběh. Po 24 hod. začíná plíseň a po 30 hod. 90 procent jiker je pryč. Toto bylo asi v šesti případech a vždy stejný průběh.
Udělal jsem test na dusičnany a katastrofa. Vyměnil jsem vodu a dal z řádu všem chovným párům skalárů. Asi 14 dnů bez výtěru. Nyní se mi vytřely dva páry, ale průběh úplně stejný jako v dusičnaté vodě. Nevím už co mám s tím to dělat.
Jediné co mě napadá je zda dusičnany chovné ryby trvale nepoškodily a nebo zda netrvá delší dobu než se ryby pročistí?????Jak dlouho?????
Nemáte někdo s tímto zkušenost?
Děkuji všem za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - R romant Re: Pajulik
Pokud jsou to první výtěry, tak bych tomu nechal volnej průběh a nechal to ve společenským sežrat. Až bude pár trošku sehranější a zkušenější, tak se třeba o ten "umělej" odchov pokusit. Jak píše kolega, jak v atlasu, tak v tomhle vlákně je to popsaný nespočetkrát. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Yirka Re: Pajulik
Obojí je možné, na poprvé však asi obojí bude mít stejný konec. Odchov je v atlasu docela dobře popsán, včetně metody odchovu bez rodičů. (A taky jsem to kdysi asi popisoval i v tomto vláknu).
rybicky.net/atlasryb/skalara_amazonska
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pajulik – Poraď te prosím.
Ahoj!Mě se skaláry vytřely na kámen ,ale furt kladou.Chci se zeptat jestli jikry mohu dát do jiného akvária i s dospělíma nebo je mm nechat ve společný nádrži?
Předem díky za odmověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: danulavo
Vím, že to bude znít možná blbě, ale to co popisuješ k tomu všemu taky patří a jsou to tzv. nepřenositelný zkušenosti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danulavo Re: romant
jj, dělám to jen pro radost. No a teď jsem si plůdky skoro sama zabila :-P. Jsem jim dala staré světlo (akvarijní) se žárovkami a pěkně jsem přehřála vodu - má teplotu 33°C. Snad to nějak přežijí - zatím žijí.
Je vidět, že máš tzv. zdravej pohled na věc. X-) Nech tomu volnej průběh a pracuj s tím co máš, něco odchováš. Nejsi žádná produkční chovatelka, tak Tě ty počty nemusí trápit, tedy alespoň tak k tomu přistupuji já, když se zadaří, tak pro radost. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danulavo
Já než něco napíši, tak je tu hafo dalších rad. Moc děkuji všem za cenné rady. Ale artemii k líhnutí tady rozhodně nekoupím :-/ a než mi přijde z netu, tak už je pozdě. Já jsem artemku už x krát dělala terčákům, ale už nemám ani trošičku. No nic, stejně ji objednám, jistě se skalárci nepářili naposled. Já jsem si je vlastně koupila teprve přid měsícem a jsou v karanténě a asi se jim tam moc líbí :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danulavo Re: romant
Děkuji za rady. Já mám teď právě doma jen běžná krmiva a Sera artemia shrimps, tak zkusím zajet do akvaristiky a sehnat něco dalšího (i když tady v zapadákově se jen tak něco nesežene). Zkusím i ten žloutek a uvidíme, zda něco dochovám. Čistit půjde akvárko lehce, je v něm jen bublifuk a jeden kořen i s tím anubiasem :-). Při nejhorším ještě mohu zajet k chovateli terčovců pro nějakou vylíhlou artemku, ale to by se už krapátko prodražilo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cosmogagy Re: romant
tu možnost živý ti závidím, já jsem odkázán jen na artemku a občas komáží larvy ze sudu s vodou ze zahrádky... máme tu pár rybníků, ale všechno plný ryb, tak se bojím kapřivce a podobných zmetků :-)
Chtěl bych doma pěstovat japonské perloočky, prej je to jednoduché, prázdných akvárek mám plnej sklep (japonské proto že žijou v teplejší vodě než naše české), ale nějak jsem nesehnal ještě násadu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Cosmogagy
Pravdu máš, vždyť ten Micron mám doma a nevzpomenu si na něj. :) Už jsem to i dělal tak, že jsem jel jenom na ten Micron a potom hned drcený vločky. To že mám skoro celoročně možnost živý, nebudu ani psát a tazatelce tím motat hlavu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cosmogagy Re: danulavo
jak už píše romant.. vařenej žloutek.. a z těch prachových krmiv pro potěr je dobrý Sera Micron a hlavně Hikari First Bites, to je fakt paráda :-) nedoporučil bych krmiva Lon Baby ani Dajana MicroBaby..

No a mezitím šupšup do krámu pro artemku, při těchto teplotách co teď venku jsou je vylíhlá maximálně za jeden den (a spíš i dříve :-) )
Pro potěr se dají koupit různý mini krmiva, chce to se zeptat v akvaristice, jako další možnost je starej dobrej vařenej žloutek. Užďibnout kousek žloutku a mezi palcem a ukazováčkem to namnout do vody, utvoří se taková mlha, opatrně s tím, bude to dost kazit vodu, takže nezapomínat na častý výměny. Jakmile budou mít mladý tak kolem 1cm, tak už nadrtit vločky a krmit v malejch dávkách, ale několikrát denně a udržovat nádrž v čistotě, odkalovat dno třeba denně. Jemný vzduchování, nebo třeba bublifuk.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danulavo
Ahojky lidičky,
včera jsem našla v akva skoro rozplavaný plůdek skalár. "Vajíčka s ocáskem" byly ještě přilepené na listě a rodiče je statečně hájili. Nicméně jsem vyndala staré 20 l akva, zapojila filtr a vzduchování a přendala tam celý anubias i se "skoroplůdkem". Dneska už je plůdek rozlezlý různě po rostlině, ale ještě se drží. Ale co mám za problém. S ničím takovým jsem nepočítala, skaláry s dalšíma rybkama jsou vlastně v karanténě (100 l akva) a čekají na přendání do větší společné nádrže. Doma teď nemám žádnou artemku k vylíhnutí a nevím, kde na rychlo ji sehnat už vylíhlou (než se vylíhne to chvíli trvá) nebo čím je mám nakrmit až se rozplavou.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant Re: Mikmiku
Sundáš ten zvon a pojedeš jenom tou trubkou těsně nad dnem a nasaješ jenom mrtvolky a bordýlek, popř. si přiškrtíš tu měkčí část, aby nebyl takovej tah. To odladíš. Když nasaješ živou, tak jí vrátíš nazpět, obšas se něco projede trubkou, to je normálka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MikmikuRe: romant
Takovej odkalovač možná někde doma mám. Ale tím nasaji i žívé ryby nestanesejim nic když je nasaju?
Musíš použít hadičku o trochu větším průměru než je ta vzduchovací.
Edit: Třeba rozebrat nějaký takovýto levný odkalovač. www.levnaakvaristika.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mikmiku – Uhynulý poter
Dobry den, jak mám dostat ze dna uhynulý potěr.Vzduchovací trubičkou sem to zkoušel a moc dobře to nejde. Poradí mi prosím někdo jak na to lepe
Prostě jako v normálním akváriu.
To sem zapoměl zminit, no tet už je to snad v klidu.Budu jim svitit 7h denne to stačí ne? Světla se zapínaj v 9:00 a zhasinaj 16:00
No, jó, to by se mě taky nelíbilo, kdyby mě někdo furt svítil. O světle jsme se bavili, ale že jim hodláš svítit nonstop to jsi se nezmínil.
Nadrž je asi 1mesíc stara. Ještě mě napadlo jesli jim nevadi že jim už 7 dní svitim 24 hodin denne tak sem vypl svetlo a asi to bylo v tom protože tet všechny ryby ležej na dnu :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Mikmiku
Včera jsi se ptal na bublifuk. Jak je ta nádrž stará? Pokud je to čerstvě založená nádrž, tak bych jim tam dal jemný vzduchování.
Moc děkuji . Tet už sem klidnější když vím že nic zavažnýho jim není
Pokud krmíš jenom tím vířníkem, tak je možné, že už je to pro ně málo, ta artemka by byla ideál. Zkus jim i najemno už namnout vločky, ale pozor na kvalitu vody, aby se to zbytečně nekazilo.
prvni den byly furt u hladiny a pohybovalise asi 10 centimentru odedna. A tet jsou jen u dna . Nasel sem i 2 mrtvé ale to je asi normalní ne ?
Pokud je tam něco napadanýho tak určitě. Postupně jak budou stárnout, tak se budou více pohybovat po nádrži v celém vodním sloupci.
Furt jsou u dna , asi zobaj potravu ze dna.Je to možný? nebo se snima neco deje špatného, to doufám že ne . : :-(
Jaká byla reakce?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 41

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 38937x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3703?od=801