Skaláry - rozmnožování, odchov
0 30.03.2008 17:16 Martin – Biele ikry
tiez som dal ikry hned po nakladení do 3 litrového akvária a zbelelo si 95% ikier a zbelejúasi aj ostatné asi sim mal zlú teplotu 24 stupnov poradte mi. veľmi by som ich chcel rozmnozit a este mi poradte preco mi rodičia začali žrať ikry hned po vytrení
0 28.03.2008 09:46 jana – belajicy skalary
jmenuji se jana a mam stejny problem jako mnoha zvas ale byle jikry jsem odstranila vzala jsem trilytrovou sklenici a do ni jsem dala teplomer s teplotou 28 a ten list s jikrama jsem zvedava jestly neco stoho bude budu rada za kazdou radu
0 28.03.2008 09:46 jana – belajicy skalary
jmenuji se jana a mam stejny problem jako mnoha zvas ale byle jikry jsem odstranila vzala jsem trilytrovou sklenici a do ni jsem dala teplomer s teplotou 28 a ten list s jikrama jsem zvedava jestly neco stoho bude budu rada za kazdou radu
0 26.03.2008 17:53 azir ok takze samec sa len obtiera o ikry nie?
No co delaj pri treni...samice klade jikry a samec po ni samec jikry oplodnuje.S jikrama urcite nehejbat.Skalari moc radi pri vyruseni nebo stresu svoje jikry zerou.Pokud by jsi prelovil jen jikry tak by musela bejt v tom druhym akvarku stejna voda a teplota jako v tom ve kterem se vytreli.
0 26.03.2008 17:46 azir este my povec co robia pri tom treni a ci mam teda dat tie vajicka aj so skalarmy do druheho akvarka?
rychlo odpiste!!!
Pokud je neoplodnil pri treni tak ted uz to nestihne.
0 26.03.2008 16:49 véna – Re: azir
Je to jednoduchý. Bílé jikry sou neoplodněné a takové jakoby mírně našedlé, jsou oplodněné
0 26.03.2008 16:15 azir – ako vypadaju ikry skalara po oplodneni?
ja mam doma parik skalarov a mam aj ikry len niektore su take biele(myslim si ze su oplodnene)a niektore su len take priesvitne poradte my ako rozoznat ktore su oplodnene a ktore nie
Starší reakce
0 21.03.2008 21:43 Hony – re:anonym
nebojte předtím v tom kyblíku žádné takové svinstvo nebylo
0 21.03.2008 20:17 anonym – Re: Hony
a nezapoměl jsi v tom kýblu primalex?
0 21.03.2008 19:07 Hony zkoušeli ste někdy přenášet rybi v bílím kyblíku jednou sem je přenašel ke kamošoj a z černýho sumce se stal bílí tak myslím že tamvší barva bude lepší na zbarvení ryb ale jak to je se stresom tak si myslím že by světleší hněda vyhovovala nebo jiná světlejší barvy
V páru jsem skaláry prodávat neviděl (pokud ty jo tak máš štěstí
) a navíc skaláry dost špatně donutíš ke spárování. Je to lepší nechat na nich.
0 20.03.2008 21:33 Nobody – Re: RAP
Souhlas.
Rozdíl je udělat černé dno u odchovných nádrží a černou stěnu.
Mám dno vlastně bílé,deska polystyrénu.Rybám to nevadí.Nejsou lekavé.
U 50l je asi jedno,že se jedna stěna natře světlejší barvou.
U velkých odchovných nádrží(300 a více) je to nepraktické.
Pro lepší údržbu nádrže je dobré,aby byla přístupná z obou stran(na délku).
0 20.03.2008 20:52 RAP Dr. Jurgen Schmidt doporučuje světlé barvy, nejlépe světle zelená nebo světle hnědá.
nooo nechcem sa velmi starat ale biela ryby urcite stracuje takze bielu neodporucujem
0 20.03.2008 18:06 sakrbleK – Re: DonJuanKarlos
Názor asi né,ale barvu mění hodně ryb podle podkladu/pozadí
matrix069 napsal: Nemožno to zrovnávať,ale skúsme si predstaviť prázdnu izbu natretú celú na čierno,asi by sa mi tam moc nepáčilo,ale keby do nej dám pekný koberec,nejaký farebný nábytok+nejaké doplnky,tak by sa mi tam aj možno dalo v pohode žiť.
pochybuju, že ryby budou mít na barvy stejný názor jako člověk....
Ja si myslím,že farba spoločenského akvária a odchovien sa nedá zrovnávať. Myslím,že v spoločenskom akváriu je čierna v pohode-sám ju mám v jednom z mojich akvárii a Skalárom(vytierajú sa pravidelne) ani iným rybkám očívidne nevadí.No v spoločenskom akváriu,na rozdiel od odchovien,sú rastliny,nejaká tá dekorácia a dno,kdežto odchovne sú zriadené hlavne na to,aby splnili svoj účel a bola v nich max.čistota a jednoduchá údržba. Z tohto pohľadu,je preto svetlešia farba pre rybky možno oveľa viac vyhovujúca ako čierna.
Nemožno to zrovnávať,ale skúsme si predstaviť prázdnu izbu natretú celú na čierno,asi by sa mi tam moc nepáčilo,ale keby do nej dám pekný koberec,nejaký farebný nábytok+nejaké doplnky,tak by sa mi tam aj možno dalo v pohode žiť.
Ve společenském akvariu nejde ani tak o pozadí jako o rostliny a ryby
Pozadí by mělo být jednoduché.
0 20.03.2008 16:14 sakrbleK – Re: Přéma
Inu,je zaděláno asi na plodnou diskusi ohledně vlivů barev na ryby,jak ve společenské,druhové nebo chovné (třecí) nádrži.
Jak vysvětlíš že ryby v akvariu s tmavším dnem jsou lépe vybarvené než se světlým?
Díval jsem se na odchovnu mira03 a viděl jaké má pozadí u chovných akvarií, je tmavě modré. (myslím tu u terčovců PIGEON BLOOD)
0 20.03.2008 15:49 sakrbleK – Re: DonJuanKarlos
Jak můžes srovnávat přírodní podmínky s podmínkama v akváriu?A navíc,proč srovnáváš 2 zcela odlišné věcí.Je to to same,jako kdybys zkoumal vliv těchto věcí na člověka.Něco je zavřít člověka do osvětlené místnosti s 4 černými zdmi a druhého zavřít do tmavé místnosti,bez světla.O tom,jaký má vliv černá barva na člověka a jaký má s ní pocit,je snad všem jasné.
Podle mě je to blbost, v přírodě žijí skaláry v blackwaters (černé vody obarvené listím atd.) takže černá pro ně bude dobrá nebo zkus hnědou. Zelené, modré nebo bílé pozadí je pro ryby stresující
Ta modrá nebo zelená tapeta jedině, kdyby byla tmavá.
miro03 napsal: Čierna ryby stresuje najlepšia je modrá,zelná,biela.
Má ještě někdo tentýž názor?Nikdy jsem toto neslyšel,spoustu lidí volí černé pozadí v nádrži.
Mám totiž novou vytíračku pro skaláry a čichavce - 100 l a zrovna dnes jsem se chystal natřít vnější zadní stěnu černou barvou....
0 20.03.2008 14:15 miro03 – Re: chicko
bojím se by ten stul neprdnul protože ted už je pořádně prohnutej
tak tohle bych neriskoval
Jetli to nechces dat jinam, tak radim ani nezavadet. Pri vymene vody ti ukapne na stul, a ten povoli.
0 20.03.2008 09:35 jirkaa – Re: TomášB
chudáci ryby
0 20.03.2008 09:07 sakrbleK – Re: TomášB
A ty i přesto,že nedokážeš zajistit vhodné podmínky pro odchov Skalár je tam chceš dát?To je teda přístup...
50?
větši akvo?
když to má bejt na skaláry
Koukněte na fotku a uznejte co tam ještě chybí kromě rybek
0 19.03.2008 14:25 Bohis – Re: DonJuanKarlos
Tvůj sameček asi není ještě pořádně vybaven, snaží se, ale málo. Časem to příjde. Vajíčka si zbělají kdykoliv... Já jsem potěr stěhovala do jiného akvarka, až byl vyklubaný z vajíčka, ale nesměl být rozplavaný, jinak by se nedal chytit.
0 18.03.2008 18:10 12Mattiew12 aha diky moc
Dorůstá jako všechny ostatní variety cca 10-12 cm délky těla. Informace jsou stejné jako u všech šlechtěnců Skalár. Není to přírodní forma.
Přidat reakci
1 ...... [36] ...... 41
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 38821x